100e pikavippi heti – Ikäraja alkaen 18v – Myös koroton 100e pikavippi tarjolla

Tämä sivu on jaoteltu niin, että tässä heti alussa on lyhyesti tuotu esille kaikki ne firmat, joista 18v voi edes teoriassa saada 100e pikavipin. Listalla on mukana myös yksi paikka, minkä minimi on 50e - ihan vaan siltä varalta, että 100 euroa on liian iso laina. Luonnollisesti kaikki nämä pikavipit ovat myös 18 vuotta vanhempien saatavilla. Näiden jälkeen on esittelyssä niitä paikkoja, joista kyllä myös voi saada 100e pikavipin, mutta joiden ikäraja on korkeampi (ikäraja on aina mainittu). Näiden jälkeen tutustutaan vielä tarkemmin niihin paikkoihin, jotka mahdollistavat pikavipin jo 18 vuotiaalle ja annetaan yleisellä tasolla tietoa 18 vuotiaana lainan ottamisesta.

Näiltä heti 100e pikavippi jo 18-vuotiaalle (+yksi josta jo 50e onnistuu)

Blue Finance - 100€ koroton pikavippi

Blue Finance on tällä hetkellä oma suosikki niille, jotka haluavat saada 100e pikavipin helposti ja ilman korkoja. Täällä vaikutti olevan poikkeuksellisen hyvin virtaviivaistettu hakuprosessi (ei mitään ylimääräistä tai paperien lähettelyä) ja lisäksi tuon 100€ pikavipin saa 14 päivän maksuajalla ilman korkoja ja kuluja. Hyvä diili siis.

Limiitti - hyvät mahdollisuudet saada lainaa

Limiitti-palvelusta tykkään erityisesti sen takia, että täältä vaikuttaa olevan aika hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Valitettavastihan usein on niin, että vaikka lainafirma periaatteessa tarjoaa lainoja, niin isolle osalle se ei sitä myönnä. Tästä palvelusta pystyy halutessaan ottamaan myös huomattavasti 100 euroa isompia lainasummia. Kokemukseni mukaan tämän firma lainamestoista voi hakea lainaa erittäin helposti ja rahat tulevat omalle pankkitilille käytännössä heti.

Limiitti-palvelusta nostettavan lainan todellinen vuosikorko on välillä 49,77% - 131,66%.

CreditStar - lainaa jo 50e alkaen

En ole itse käyttänyt CreditStaria, mutta täältä vaikuttaisi saavan lainaa jo 50 eurosta alkaen. Eli tämä on pienin pikavippi, jonka jo 18 vuotias voi saada vuonna 2018. Tämän paikan erikoisuus on se, että jo 50 euron lainalle voi valita maksuajan väliltä 30 päivää - 12 kuukautta. Tietysti jos ottaa noin pienelle pikavipille noin pitkän maksuajan, niin siinä ei paljon kuukausitasolla jää maksettavaa.

Creditstarilta nostettavan 100e lainan todellinen vuosikorko on 70,63% - 121,38% riippuen laina-ajasta. Jos 100e lainan ottaa 30 päivän maksuajalla, niin pitää siitä maksaa takaisin 106,75€. 50€ lainan todellinen vuosikorko vaihtelee sen sijaan välillä 70,58% - 121,63%, jos kyseisen lainaa maksaa takaisin 30 päivän maksuajalla , niin pitää yhteensä maksaa takaisin 53,38€.

Omalaina - 100e laina nopeasti

Omalainaltakin pitäisi olla mahdollista saada 100e laina nopeasti. Yritys nimittäin kertoo sivuillaan, että siltä saa nykyään lainapäätöksen heti ja sen lisäksi annetaan ymmärtää, että tämän tyyppiset pienet lainat siirtyvät yleensä erittäin nopeasti, jopa "heti", hakijan tilille. Tämän ei kuitenkaan voi ajatella olevan ihan yhtä nopea kuin esimerkiksi Blue Financen. Lisäksi tämän kanssa on syytä tiedostaa se, että se vaatii 100€ lainaakin varten vastauksen melko moneen kysymykseen, onneksi kuitenkin lähinnä vaan "valitse valikosta" -tyylisesti. Täältä voi valita 100e lainalle maksuaikaa 1 - 5 vuotta, eli kuukausierät pysyvät todella hillittyinä.

Omalainalta haettavien lainojen todelliset vuosikorot voivat vaihdella välillä 4,19% - 50,5%.

100e pikavippejä korkeammalla ikärajalla

Vivus - helppo koroton 100e vippi

Vanha kunnon Vivus on erityisen hyvä paikka 100e vipin hakemiseen, koska täältä saa ensimmäisen lainan ilman korkoja ja lisäksi lainaa on todella helppoa ja nopeata hakea. Lisäksi Vivuksen vahvuutena on se, että se tuntuu antavan lainaa varsin monille, kun taas monet toiset lainafirmat ovat selkeästi vaikeampia paikkoja saada myönteinen lainapäätös. Vivuksen alaikäraja on 20 vuotta.

Ensimmäisen lainan korko on Vivuksella 0%, eli 100e pikavipistä pitää maksaa takaisin samat 100e.

100e pikavippi 6 kuukauden maksuajalla

Credigolta saa 100e pikavipille oikein mukavasti maksuaikaa, eli peräti 6 kuukautta. Näin melko pitkällä maksuajalla, kuukausierä jää tietysti varsin pieneksi. Credigon lainalaskurin mukaan tämä kuukausierä onkin 19€. Eli tämä pikavippi voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos tarvitsee pakottavasti 100 euroa lainaa juuri nyt, mutta ei pystyisi sitä maksamaan pois kovin nopeasti. Credigolta voi saada lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Tämän paikan kanssa on syytä olla tarkkana sen suhteen, että siltä tuntuu olevan rajoitetusti mahdollista saada pikavippi viikonloppuna, sillä Credigon asiakaspalvelu ei ole auki sunnuntaina ja nettisivuilla kerrotaan, että lainoja maksetaan ulos asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Credigolta haettavan 100€ lainan todellinen vuosikorko on 49,77% ja yhteensä 100€ lainasta pitää maksaa takaisin 114€.

100e nosto joustoluoton kautta

Jos olet tilanteessa, jossa haluat nyt nostaa 100e lainaa, mutta epäilet, että voit tarvita huomattavasti enemmänkin lainaa heti lähitulevaisuudessa, niin voi olla hyvä idea avata sen tyyppinen joustoluottotili, jolta tämä onnistuu. Suomilimiitin kautta voi saada uutena asiakkaana joustoluoton 2000 euron rajalla ja tämän kautta voi helposti nostaa vaikka "vain" 100 euroa omalle tilille. Suomilimiitillä on vieläpä yleensä ihan hyviä tarjouksia uusille asiakkaille, eli tämänkin takia tätä paikkaa kannattaa harkita 100€ lainan ottamiseen. Suomilimiitiltä voi saada lainan, jos ikää on ainakin 21 vuotta.

Suomilimiitiltä nostettavan lainan todellinen vuosikorko on palvelun nettisivujen perusteella enintään 167,90%. Jos 100€ lainan nostaa uutena asiakkaana kerralla, niin saa sen tätä kirjoittaessa ilman nostokulua.

Yllä mainitut korot ja maksut ovat peräisin kunkin palvelun nettisivuilta. Tiedot hankittu 3.8.2018.

Tarkempi käsittely 18 vuotiaille saatavilla olevista vipeistä

Iso osa pikavippiyrityksistä on päättänyt, etteivät ne vuonna 2018 myönnä pikavippiä 18v hakijoille. Onneksi on kuitenkin olemassa muutama pikavippipaikka, josta lainan voivat saada tililleen heti myös 18 vuotiaat henkilöt. Ja mikä parasta näiden pikavippiyhtiöiden joukosta löytyy myös aidosti hyviä pikavippejä. Kaikilla alla listatuilla pikavipeille on hiukan omat vahvuutensa, joten kannattaa lukea esittelyt, jotta tiedät, mikä sopii parhaiten omaan tarpeeseesi.

Alla oleva lista on perustuu kesäkuun 2018 näkemykseen siitä, mitkä ovat parhaat pikavipit 18-vuotiaille. Jos haluat korottoman pikavipin 18 vuotiaana, niin löytyy siihen suositus ihan sivun ensimmäisenä. Koroton pikavippi on tietysti paras vaihtoehto, jos vaan sen lyhyt maksuaika riittää lainasta selviytymiseen. Mikäli korottoman pikavipin sijaan kiinnostaa 50e pikavippi, niin on toisena listalla paikka, josta on mahdollista ottaa 50e pikavippi heti. Sitä myöntävä paikka on käsittääkseni ainoa, josta on jo 18 vuotiaana mahdollista saada 50e pikavippi.

On ehkä syytä mainita vielä uudelleen, että vaikka myös 18 vuotiaat voivat saada näitä pikavippejä, niin ovat ne luonnollisesti myös tätä vanhempien saatavilla, eli 18 vuotta on vain ja ainoastaan alaikäraja.

Paras pikavippi 18v:lle vuonna 2018 – hyvä mahdollisuus lainaan

BlueFinance ei ole yhtä tunnettu kuin muutamat muut tämän sivun lainaajaat, mutta kuitenkin erittäin luotettava ja hyvä vaihtoehto niille, jotka hakevat jo 18 vuotiaana pikavippiä. Tämän pikavipin etu on ehdottomasti se, että sen takaisinmaksu on tehty erittäin reiluksi: saat lainalle lähes vuoden verran maksuaikaa ja maksat sen takaisin 6 erässä (erät eivät välttämättä ole yhtä suuria). Koska tälle pikavipille saa näin reilusti maksuaikaa, niin on mitä ilmeisemmin pienempi riski siihen, että se aiheuttaa maksuvaikeuksia. Toinen tämän pikavipin vahvuus on se, että BlueFinance tarjoaa tätä kirjoittaessa uusille lainaajille pikavipin 14 päivän ajaksi (kooltaan 100 - 300 euroa) ilman korkoja ja kuluja, tätä alkutarjousta ei kuitenkaan ole pakko käyttää, vaan voit siis noudattaa ylempänä mainittua vuoden maksuohjelmaa.

Tällä pikavipillä on kuitenkin myös muutamia heikkouksia. Ehkäpä isoin huono puoli on se, että siitä, että rahat saa aidosti heti tililleen pitää maksaa ylimääräistä (HUOM: Kulu ei todennäköisesti koske ensimmäistä, korototona pikavippiä), tässä mielessä voikin ajatella, että BlueFinance ei ole hyvä vaihtoehto silloin, kun rahaa tarvitsee juuri nyt. Toisena heikkoutena voi pitää sitä, että suurin mahdollinen vippi on 700 euroa - ja on hyvin mahdollista, että uudelle lainaa hakevalle henkilölle ei olla valmiit myöntämään tätäkään määrää lainaa. Kolmantena heikkoutena BlueFinancen kohdalla voi mainita sen, että ainakin aiemmin yrityksen pikavippilaskusta on saanut vaikutelman siitä, että koko laina pitäisi maksaa takaisin ensimmäisenä eräpäivänä, sen sijaan, että silloin pitäisi maksaa vain ensimmäinen kuudesta maksuerästä - tämän asian suhteen on syytä olla tarkkana molempiin suuntiin, ja tarvittaessa on hyvä kysyä yrityksen asiakaspalvelulta tarkat tiedot maksuohjelmasta.

Edellä on käsitelty BlueFinancen pikavippiä, on kuitenkin hyvä huomata, että yritys tarjoaa myös joustoluotto-nimistä tuotetta. Joustoluoton kohdalla lainaa voi saada jopa 2000 euroa ja lainaa voi hakea entisen päälle, niin kauan kunnes lainaraja tulee vastaan. Kyseisen tuotteen kohdalla lainaa voi myös lyhentää huomattavasti vapaammin, eikä yhtä vahvasti maksuohjelman mukaisesti kuin pikavipin tapauksessa. Edellä mainitut asiat ovat tietysti vahvuuksia verrattuna yrityksen pikavippiin, mutta valitettavasti joustoluoton todellinen vuosikorko on varsin huomattavasti suurempi kuin pikavipin. Ei siis välttämättä kannata valita kyseistä joustoluotto-tuotetta, jollei ehdottomasti tarvitse isompaa lainaa kuin, mitä pikavipin kautta saa, halua mahdollisuutta tehdä usein uusia nostoja tai halua isompaa vapautta lainan takaisin maksamiseen.

Tiivistelmä - Blue Finance

 • Pienin mahdollinen lainasumma: 100€
 • Suurin mahdollinen lainasumma: 700€ - hyvin luultavaa on kuitenkin, että ensimmäisen pikavipin Blue Financelta nostava ei saa näin isoa lainaa, vaan esimerkiksi korkeintaan 300€ pikavipin.
 • Maksuaikaa lainalla: 360 päivää. Lainaa pitää lyhentää joka toinen kuukausi, normaalisti alussa erät pienemmät ja lopussa suurempi erä. Ensimmäisen pikavipin voi saada korotta 14 päivän ajaksi, jolloin tämän voi ajatella olevan maksuaika.
 • Korko: Tyypillinen todellinen vuosikorko hieman alle 50% luokkaa. Siis halpa pikavipiksi. 
 • Lainaamisen helppous: Erittäin helppoa, kaikissa kohdissa tietää takuulla, mitä pitää tehdä.
 • Mahdollisuudet saada laina: Varsin hyvät. Tällä sivulla mainituista lainapaikoista erittäin todennäköisesti parhaat.
 • Rahat tilillä: kokemuksen perusteella noin 15 minuutin päästä hyväksytystä lainahakemuksesta (hyväksyntä heti). Rahojen heti saaminen voi kuitenkin aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

Uusi pikavippi 18 vuotiaille - alkaen 50e

Creditstar tarjoaa varsin uuden pikavipin, joka on tarjolla 18 vuotiaille. Lisäksi tämä pikavippi poikkeaa muista tämän sivun vaihtoehdoista siinä, että tämän kautta on mahdollista ottaa vain 50e pikavippi heti tilille. Muilla tällä sivulla mainituilla vaihtoehdoilla minimi on 100e. Maksuaikaa täältä saa lainalle 30 päivää - 12 kuukautta. Täältä lainan saamiseksi pitää olla säännölliset tulot (eli varmaan siis käytännössä työpaikka) ja lisäksi maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. On hyvä tiedostaa, että vaikka täältä saisi palvelun kotisivujen perusteella ehkä nopeasti käsityksen siitä, että täältä vain otetaan yksittäinen pikavippi tilille, niin avataan täällä kuitenkin niin sanottu luottotili asiakkaalle. Mainitun luottilin lainaraja on 2000 euroa. Tämä voi tehdä esimerkiksi 50e pikavipin saamisesta vaikeampaa kuin se muuten äkkiseltään vaikuttaisi. Ota nyt pikavippi Creditstarilta.

Pikavippi 18v - lainaa jopa 2000e

Limiitti on osaa sama yritystä kuin myöhemmin sivulla esiteltävä Vippi-palvelu. Tilastojen perusteella täältä on kuitenkin paremmat mahdollisuudet lainaan, kuin Vippi-palvelusta. En osaa sanoa tarkasti mistä tämä johtuu, ehkä siitä, että täällä on pienemmät rajat lainoille. Täällä hyväksytylle hakijalla myönnetään joko 500e tai 2000e lainaraja ja tältä lainarajalta voi sitten nostaa haluamansa summan lainaa. Ainakin ensimmäinen lainan alaraja on 100e. Luonnollisesti myös täältä pikavippi siirtyy heti vähintäänkin suurimpaan osaan pankeista. Hae nyt lainaa Limiitiltä.

Kilpailuta 100e lainasi

Lainojen kilpailuttaminen on tietysti sitä järkevämpää, mitä isomman lainan ottaa, mutta sen voi tehdä jo 100e kohdalla. Ainoa paikka mikä tätä näyttää tarjoavan on Omalaina. Kyseinen firma on myös siinä mielessä harvinainen kilpailuttamiseen keskittyvän sivusto, että sen kautta voi lainaa saada jo 18 vuotiaana.

Maksu-aikaa 100e lainalle voi valita 1 - 5 vuotta ja palvelun etusivulla olevan laskurin perusteella näkee, että näillä maksuajoilla kuukausierät ovat normaalisti todella pieniä. Esimerkiksi jo vuoden maksuajan kohdalla tuodaan esimerkkinä esille, että kuukausierä voisi olla 9 euroa. Eli korkoja ja kuluja tulisi vuodessa vain 8 euroa. Toki sitten se on toinen kysymys, että haluaako 100e lainaa edes ottaa vuodeksi vai onko parempi vaihtoehto sen ottaminen vaikka kahdeksi viikoksi vaikkapa tämän sivun ylimmästä lainapaikasta

Omalainalta pitäisi tätä nykyä saada lainatarjoukset heti näkyville ja 100e laina pitäisi sivuston perusteella olla myöskin mahdollista saada todella nopeasti omalle tilille. Joskin en itse pitäisi tätä tämän asian suhteen yhtä varmana paikkana kuin muita tällä sivulla esiteltyjä vaihtoehtoja. Hae nyt lainaa Omalainalta.

Laadukas pikavippi myös 18 vuotialle

Tämän vuoden toiseksi parhaaksi pikavipiksi 18 vuotiaille nostan Vippi.fi-palvelun. Vippi.fi on yksi vanhimpia ja luotetuimpia suomalaisia pikavippejä. Sen lisäksi, että Vippi.fi myöntää lainaa 18 vuotiaille, on siltä myös muuten verrattain yksinkertaista saada lainaa. Yritys ei esimerkiksi vaadi lähettämään minkäänlaisia dokumentteja tuloistaan, vaan kaikki lainaan hakemiseen liittyvä voidaan tehdä helposti yrityksen nettisivujen kautta. Pienin mahdollinen Vippi.fi-palvelusta ensimmäisellä hakukerralla haettava pikavippi on kooltaan 100 euroa. Myöhemmillä hakukerroilla voit kuitenkin tehdä myös 50 euron nostoja pikavippitililtäsi. Vaikka Vippi.fi palvelusta voikin siis hakea myös pienen pikavipin, niin myöntää se toisaalta myös melko isoja pikavippejä. Isoin mahdollinen haettava pikavippi on 2000 euroa - yrityksellä on myös lainatuote, josta voi periaatteessa saada aina 10000€ asti lainaa, todennäköisesti tätä ei käytännössä voi 18 vuotiaana saada. Luonnollisesti myös käytännössä kaikki mahdolliset summat 100 euron ja 2000 euron välillä ovat haettavissa.

Vippi.fi maksaa pikavipit heti hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen asiakkaan tilille. Vippi.fi-palvelulla on tili käytännössä kaikissa suomessa aktiivisesti toimivissa pankeissa, eli saat pikavipin heti esimerkiksi Nordean, OP:n, Danske Bankin ja pop pankin tilille. S-pankin suhteen yrityksellä on joskus ollut hidasteita pikavipin tilille maksamisessa.

Vippi.fi:n korot ovat melko tavallisia. Eli siis korkeampia kuin pankkien korot, mutta pikavipeiksi korot eivät ole mitenkään poikkeuksellisen korkeita.

Vaikka tämän pikavipin korot eivät ole erityisen pieniä tai isoja, niin on palvelulla yksi iso etu moniin muihin pikavippeihin verrattuna: pikavippiä ei tarvitse maksaa kokonaan kerralla takaisin. Sen sijaan haettua pikavippiä voi lyhentää joka kuukausi vähän (luonnollisesti silloin jäljellä oleva summa kasvaa korkoa).

Vippi.fi:n yksi erikoisuuksista ja vahvuuksista on myös se, että se maksaa pikavippejä tilille 24h vuorokaudessa, eli myös yöllä. Ensimmäisen haetun pikavipin kohdalla tämä ei tosin toteudu, sillä asiakkaalla pitää olla nostoja varten ennakolta avattuna pikavippitili, mutta jatkossa uudet nostot tulevat käytännössä heti vaikka 04 yöllä pankkitilille. Jos siis tuppaat ajautumaan tilanteisiin, joissa tarvitset yöllä äkkiä rahaa, niin kannattaa mahdollisesti harkita tänne lainatilin avaamista - ihan jo varmuuden vuoksi.

Tiivistelmä - Vippi.fi

 • Pienin mahdollinen lainasumma: 100€
 • Suurin mahdollinen lainasumma: 500€ / 2000€ / 10000€ (myönnettävä summa riippuu haettavasta lainatuotteesta ja yrityksen harkinnasta). 18-vuotiaana käytännössä todella vaikea saada mainittuja isompia lainoja.
 • Maksuaikaa lainalla: Lainaa pitää lyhentää kuukausittain, ei selkeää maksuohjelmaa. Lyhennykset riippuvat avoinna olevan lainan määrästä.
 • Korko: voi olla yli 100% - pikavipiksi melko tavallinen
 • Lainaamisen helppous: erittäin helppoa
 • Mahdollisuudet saada laina: Heikommat kuin ylemmän lainan kohdalla, mutta kuitenkin melko hyvät mahdollisuudet saada esimerkiksi enintään 500€ laina.
 • Rahat tilillä: alle 10 minuutissa (oma kokemus)

Kannattaako 18 vuotiaana ottaa pikavippi?

18 vuotiaalla on siis täysi oikeus hakea pikavippi muutamastikin eri pikavippiyrityksestä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että pikavipin hakeminen olisi järkevää.

Ennen kuin haet minkään kokoista, edes 100 euron, pikavippiä niin on tärkeä varmistua siitä, että pystyt aidosti maksamaan sen takaisin. Olisi todella hölmöä pilata luottotiedot ottamalla 18 vuotiaana pikavippi, jota ei voi (tai halua) maksaa takaisin.

Pikavippiyritykset pyrkivät tietenkin itsekin varmistumaan siitä, että niiden asiakkaat saava pikavipin maksettua takaisin, mutta niiden systeemit eivät luonnollisesti ole aukottomia eivätkä yritykset tietenkään voi lopulta pakottaa ketään maksamaan pikavippiä takaisin.

Lopulta päätös on aina yksin sinun sen suhteen, haetko pikavippiä, ja tämä päätös on aina syytä tehdä tarkasti harkiten. Päätöstä ei siis pidä tehdä esimerkiksi impulssin perusteella, kun huomaat haluavasi jotain niin kovasti, että unohdat punnita pikavipin hyviä ja huonoja puolia.

Tarvitseeko 18 vuotias takaajan tai vakuuden pikavipille?

Sen lisäksi, että pikavipin voi saada heti tilille, niin on yksi niiden parhaista ominaisuuksista se, että niille ei normaalisti vaadita vakuutta tai takaajaa. Tämä pätee myös 18 vuotiaisiin pikavipin hakijoihin, eli pikavippiyritykset kohtelevat tämänkin asian suhteen täsmälleen samalla tavalla kaikkia pikavipistä kiinnostuneita, oli ikää sitten 18 tai 60-vuotta.

Mitä pitää muistaa, kun hakee ensimmäinen pikavipin:

Kun ihminen hakee pikavippiä 18-vuotiaana, niin on samalla monesti kyseessä myös henkilön ensimmäinen pikavippi. Ensimmäisen pikavipin hakemiseen liittyy tiettyjä asioita, joista on syytä olla erittäin hyvin tietoinen.

Tärkein asia lienee se, että kun haet elämäsi ensimmäinen pikavipin, niin kynnys uusien pikavippien hakemiseen alenee huomattavasti. Monelle onkin paljon isompi henkinen hyppäys siirtyä nollasta haetusta pikavipistä yhteen haettuun pikavippiin, kuin ensimmäisestä haetusta pikavipistä kymmeneen haettuun pikavippiin.

Toinen tärkeä ymmärrettävä asia liittyy tavallaan ensimmäiseen pointtiin. On tärkeätä ymmärtää se, miten suurin osa pikavippipalveluista (kuten toisena ja kolmantena tällä sivulla mainitut) toimii. Vaikka haet niiltä vaikka vain 200 euron pikavipin, niin ne avaavat sinulle normaalisti niin sanotun pikavippitilin, josta voi hakea esimerkiksi 2000 euron tai 3000 euron verran lainaa. Eli siis, kun olet tehnyt ensimmäisen hyväksytyn hakemuksen vaikka mainittua 200 euroa varten, niin saat todella helposti ja nopeasti samasta firmasta lisää lainaa 2000 tai 3000 euroon asti. Tähän liittyen on myös tärkeätä huomioida se, että vaikka monesti ensimmäisen pikavipin hakemiseen tarvitsee pankkitunnukset, niin lisänostoja voi avulta pikavippitililtä tehdä helposti tekstiviestillä. Se, että voit hakea pikavipin vaikka viikonloppuna yöllä tekstiviestillä, lisää luonnollisesti riskiä siihen, että tekee nostoja joita ei harkitse tarkkaan.

Kuten mainittua, niin yllä olevista firmoista erityisesti Vippi.fi on erikoistunut siihen, että se maksaa uudet nostot asiakkaan pankkitilille 24h – eli myös keskellä yötä, vaikka lauantain ja sunnuntain välisenä yönä viikonloppuna.

Ensimmäistä pikavippiä hakiessa on myös tärkeätä muistaa huomioida tarkasti eri pikavippiyritysten eri kokoiset korot ja kulut. Vaikka pikavippiyritysten korot ovat usein melko samanlaisia, niin on niissä myös jonkun verran eroja. Erityisesti huomioita kannattaa kiinnittää siihen, ilmoittaako pikavippiyritys korkonsa kuukausikorkona vai vuosikorkona.

Pikavippien korkojen huomioiminen on tärkeätä myös sen takia, että monesti 18 vuotiailla on ainakin jonkun verran kokemusta siitä, että on lainannut vähän rahaa esimerkiksi kaverilta tai vanhemmilta ja tottunut siihen, että lainasta maksetaan takaisin vain lainattu summa itsessään. Tätä taustaa vasten pikavippien korot voivat tuntua jopa yllättävän isoilta.

Yksi tärkeä muistettava asia pikavippiä hakiessa on myös se, että pitää tarkkaa kirjaa siitä, mistä on hakenut pikavipin ja milloin kyseisen pikavipin eräpäivä on. Pikavipeistä lähetetään tavallisesti lasku sähköpostilla, ja tällöin lasku voi helposti jäädä huomaamatta, jos ei ole merkinnyt itselle muistiin eräpäivää ja tajua sen perusteella lähteä etsimään mahdollisesti unohtunutta laskua. Laskujen suhteen on myös hyvä olla tietoinen siitä, että laskujen lähettäjät ovat monesti eri nimisiä kuin mikä on pikavipin myöntäneen nettisivuston nimi. Tämä voi johtua siitä, että pikavippiyrityksen virallinen nimi on eri kuin palvelun nimi tai siitä, että pikavippifirma on ulkoistanut pikavipin perinnän jollekin ulkopuoliselle taholle.

Vaikka pikavippilaskuja voikin siis tulla tavallaan yllättäviltä tahoilta, niin on luonnollisesti kuitenkin tärkeätä varmistua siitä, että ei ala maksamaan mitä tahansa pikavippilaskuja, mitä sähköpostiin ilmestyy, vaan varmistaa aina sen, että ne ovat aitoja.

Toivottavasti näistä neuvoista on jotain hyötyä siinä vaiheessa, kun pohdit, haluatko hakea ensimmäisen pikavipin. Mikäli et ole täysin varma siitä, että haluat hakea pikavipin, niin kannattaa se todennäköisesti jättää hakematta. Näin on erityisesti, jos pelkäät ettet selviydy laskuista. Ei ole järkevää aiheuttaa pitkälle tulevaisuuteen jatkuvaa monenlaista harmia vain 18 vuotiaana haetun pikavipin takia.

Luottotietojen menettäminenhän vaikeuttaa esimerkiksi erittäin merkittävästi vuokra-asunnon saamista, kuten myös luonnollisesti kaikkien myöhempien lainojen – myös pikavippien saamista.

Mistä saat apua, jos olet ajautunut velkaongelmiin:

Koska 18-vuotiaana on siis isolla todennäköisyydellä korostunut riski ajautua ongelmiin pikavippien kanssa, niin on hyvä olla etukäteen selvillä siitä, mistä voi löytää apua. Hyviä vaihtoehtoja on useita, mutta ainakin yhteen kannattaa ehdottomasti tutustua: Kilpailu ja kuluttajaviraston sivuilta löytyy nimittäin tiedot paikallisista velkaneuvojista, heidän avullaan voi lähteä ratkomaan ongelmia. Tärkeätä on ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä neuvojiin, jotta tilanne ei pääse riistäytymään täysin käsistä, ja on hyvä muistaa, että vaikka neuvojen pyytäminen voi tuntua ikävältä, niin ovat toiset vaihtoehdot monesti todella paljon surkeampia.

Mistä muualta 18-vuotias voi saada nopeasti rahaa:

Vaikka pikavipit ovatkin helppo ja nopea tapa saada paikattua rahavajetta, niin eivät ne luonnollisesti ole läheskään ainoa tapa tehdä sitä. Mikään ei esimerkiksi estä pyytämästä lainaa kaverilta tai sukulaiselta - vaikka voikin tuntua niin sanotusti nololta pyytää lainaa tutulta, niin voi se monesti olla parempi vaihtoehto kuin pikavipin ottaminen.

Toinen hyvä tapa yrittää saada rahaa nopeasti on myydä netissä omaisuutta, esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Jo monilla 18-vuotiaillakin on sen tyyppistä tavaraa, josta luopuminen ei haittaa, mutta josta kuitenkin voi saada varsin hyvin rahaa. Esimerkiksi hyväkuntoisista vaatteista ja turhaksi jääneestä elektroniikasta voi saada kohtuullisen summan kasaan. Sosiaalinen media on siinä mielessä hyvä tapa myydä omaisuutta, että siellä voi helposti kohdentaa myynnit sen tyyppisille henkilöille, jotka voisivat olla kiinnostuneita ja joilta voi saada rahat nopeasti käyttöönsä. Luonnollisesti myös perinteisiä nettihuutokauppoja voi hyödyntää, mutta näistä toki on vaikea saada rahaa "heti".

Jos rahaa ei tarvitse paljon, niin vielä yhtenä mahdollisuutena on kerätä kotoa kaikki kolikot ja viedä ne talletusautomaattiin (tarkasti ottaen talletusottoon voi toki palauttaa myös setelit, mutta jos seteleitä löytyy, niin silloin ei monesti ole tarvetta ainakaan pienelle vipille), ainakin yleensähän näistä saa rahat heti omalle tilille. Luonnollisesti voi vielä toimia niin, että jos kotona on tyhjiä pulloja ja niin palauttaa ensin ne ja vasta sitten vie rahat automaatille. Tiedot lähimmästä talletusautomaatista löytyy tältä sivulta, on syytä mainita, että monesti automaatit sijaitsevat kauppakeskuksessa, jolloin niitä ei voi käyttää yöllä.

Mitä yllä mainituista pikavipeistä kannattaa hakea opiskelijana?

Pikavippejä myöntävät tahot suosivat selkeästi työssäkäyviä opiskelijoiden kustannuksella. Toki tämä on siinä mielessä varsin ymmärrettävää, että monesti opiskelijoilla on työssäkäyviä pienemmät tulot ja näin heidän voi olla vaikeampi maksaa pikavippiä takaisin. Tästä syystä onkin niin, että jos hakee opiskelijana (18v tai muuten) pikavippiä, niin kannattaa valita se laina, mikä täyttää tarkimmin oman minimitarpeen lainalle.

Tässä kohtaa on syytä olla tietoinen siitä, että jos hakee lainaa paikasta, jossa käytetään luottotiliä, niin tulkitaan siellä ikään kuin lainaa hakeva ottaisi lainaa luottotilin maksimin, vaikka hän hakisikin alussa lainaa vain 100e. Eli, jos haet lainan paikasta, jossa käytetään 2000e luottotiliä, mutta nostat aluksi vain 200e, niin tulkitaan hakemustasi suhteessa 2000e lainaan ei suhteessa 200e lainaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että voisit nostaa loput tuosta luottorajasta helposti omalle tilille ilman erillistä hakemusta.

Jos siis haluat maksimoida lainan saamisen mahdollisuudet opiskelijana, niin kannattaa valita mahdollisimman pieni laina, jossa EI käytetä luottotiliä. Käytännössä tämä jättää yllä olevista vaihtoehdoista jäljellä Blue Financen ja Omalainan.

Miksi lainan saaminen 18 vuotiaana on niin vaikeaa

Voisi tuntua äkkiseltään siltä, että pitäähän sitä joka paikasta voida saada pikavippi 100e heti tilille 18 vuotiaana, mutta kun pikavippiä lähtee oikeasti hakemaan, niin luultavasti törmää siihen, että lainoja ei myönnetä kovin helpolla. Ja näin on vaikka luottotiedot ovat kunnossa. Joskus tuntuukin siltä, että jotkut paikat pitävät vain eräänlaisena markkinointikikkana sitä, että ne mukamas myöntävät pikavipin 18v hakijoille. Kuitenkin varmaan lopulta lainan saamisen vaikeudessa on vain kyse siitä, että lainaa antavat tahot ajattelevat, että koska 18 vuotiaalla ei ole pitkää historiaa itsenäisten raha-asioiden kanssa, niin on melko iso riski siihen, ettei hän maksa takaisin edes 50 euron pikavippiä.