Rahapalvelu kokemuksia – Rahapalvelu arvioitavana

Rahapalvelu on uusi pikavippejä tarjoava nettisivusto. Uutuuden ei kuitenkaan pidä antaa tässä tapauksessa hämätä, sillä kyseessä on itse asiassa vanhan pikavippifirman kloonattu sivusto, joka eroaa vanhasta palvelusta vain brändin suhteen. Sivustoa pyörittävän IPF Digital Finland Oy:n Credit24 onkin Suomessa vielä tällä erää huomattavasti Rahapalvelua tunnetumpi pikavippien tarjoaja. Rahapalvelu voi kuitenkin tulevaisuudessa hyvinkin kasvaa sisarsivustoaan suositummaksi palveluksi, sillä Rahapalvelu.fi on brändinä paljon helpommin lähestyttävän ja suomalaiseen korvaan vielä luotettavamman kuuloinen kuin Credit24.

Koska rahapalvelu on edellä kuvatusti oikeastaan ainoastaan brändiltään isoveljestään poikkeava, käyn tässä tekstissä läpi kokemuksia Credit24:n käyttämisestä ja koen niiden soveltuvan suoraan Rahapalvelun kohdalle. Sivun alalaidasta löytyvän kommenttikentän kautta voit jakaa omia kokemuksiasi Rahapalvelusta tai Credit24:stä.

Onko Rahapalvelu luotettava?

Mikään ei viittaa siihen, että Rahapalvelu olisi epäluotettava. Palvelun takana oleva yritys on palvellut onnistuneesti jo satojatuhansia asiakkaita, ja se on rekisteröity Suomeen sekä omistaa tarvittavat luvat laillisten pikavippien tarjoamiseen. Taloussanomien nettisivuilta löytyvien tietojen mukaan yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 yli 14 miljoonaa euroa, ja se teki voittoa lähes 500,000 euroa - kyseessä on siis varsin mittavan kokoinen firma, eikä mikään yhden miehen pöytälaatikkoyritys, jonka pitäisi pelätä katoavan huomenna.

Rahapalvelun luotettavuutta lisää myös se, että yritys kertoo nettisivuillaan avoimesti koroista ja kuluista sekä yrityksen taustasta. Omalla kohdalla en myöskään ole koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa Rahapalvelun kautta lainaa tarjoava yritys olisi muuttanut oma-aloitteisesti lainaehtoja lainasopimuksen ollessa voimassa.

Rahapalvelu.fi korot ja kulut

Tätä kokemuksista kertovaa arvostelua kirjottaessa Rahapalvelu tarjoaa uusille (tarkoittaa myös sitä, että et voi olla asiakkaana palvelun mainitulla sisarsivustolla) ensimmäisen kuukauden kokonaan ilman korkoja ja kuluja. Tätä tarjousta voi luonnollisesti pitää todella hyvänä, ja jos tarvitsetkin vain vähäksi aikaa pikavippiä kannattaa Rahapalvelua harkita erityisen vahvasti.

Myöhemmässä vaiheessa yrityksen perimät todelliset vuosikorot ovat suuruudeltaan noin 50%-190%. Nimelliskorot ovat luonnollisesti hieman tätä pienempiä. Yrityksen korkoja voi pitää verrattain alhaisina moniin muihin pikavippiyrityksiin verrattuna, ja esimerkiksi Vivus perii pikavipeistään huomattavasti suurempia korkoja. Lähes kaikkien muiden pikavippipalveluiden tapaan myös Rahapalvelu.fi:n kautta tehdyistä nostoista peritään myös erillinen nostopalkkio. Nostopalkkio on 6,95% toisesta nostosta alkaen, on kuitenkin tärkeätä huomata, että nostopalkkio on aina vähintään 5 euroa, eli jos nostat kerralla vaikka 50 euroa, niin maksat enemmän kuin 6,95%. Rahapalvelun nostopalkkio on verrattain pieni moniin muihin yrityksiin verrattuna, esimerkiksi Laina.fi perii 12,5% nostopalkkion lainojen nostamisesta.

Muista Rahapalvelun kuluista erityisen mainitsemisen arvoinen on 20 euron maksu maksuvapaasta kuukaudesta. Myös maksuvapaan kuukauden aikana lainalle luonnollisesti kasvaa korkoa.

Oma kokemukseni Rahapalvelun takana olevasta yrityksestä on se, että yritys ei ole kertaakaan yrittänyt veloittaa kuluja tai korkoja, joista se ei olisi kertonut avoimesti sekä selkeästi - tästä voi antaa yritykselle huomattavasti positiivisia pisteitä.

Miten paljon lainaa rahapalvelusta voi saada?

Rahapalvelu tarjoaa erittäin laaja-alaisesti eri kokoisia pikavippejä. Pienimillään palvelusta voi nostaa 100 euron vipin ja suurimmillaan vippiä voi hakea jopa 4000 euroa. Luonnollisesti myös käytännössä kaikki summat edellä mainittujen määrien välillä ovat mahdollisia. Eli voit halutessasi nostaa vaikka 350 euron pikavipin.

Rahapalvelu esittelyssä videolla

Kannattaako Rahapalvelua käyttää?

Rahapalvelu on yksi tämän hetken parhaista pikavippejä tarjoavista sivustoista. Erityisesti palvelulle voi antaa pisteitä sen todella helposta käytettävyydestä, selkeydestä, luotettavuudesta, kattavista lainamahdollisuuksista sekä varsin hyvästä hinnoittelusta (varsinkin, jos hyödyntää korottoman ja kuluttoman ensimmäinen pikavipin). 

Yksikään pikavippi ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton. Rahapalvelun kohdalla isoin ongelma on ehkä se, että se ei sovellu todella pientä pikavippiä etsiville henkilöillä, sillä pienin mahdollinen lainasumma on sata euroa. Mikäli siis haet esimerkiksi vain 15 tai 25 euron lainaa, kannattaa käyttää esimerkiksi Vivusta. Kokonaisuutena arvostellen voidaan kuitenkin sanoa, että jos palvelun suurin ongelma on se, että sieltä ei saa todella pieniä pikavippejä, on tilanne todella hyvä. Rahapalvelu saakin siis vahvan käyttösuosituksen.

Rahapalvelu verrattuna pariin kilpailijaan

Koska pikavipin hakemisessa on aina kyse siitä, minkä yrityksen monesta eri vaihtoehdosta valitsee, niin on ehkä tarpeellista tehdä pientä vertailua Rahapalvelun ja parin sen tunnetuimman kilpailijan kesken.

Rahapalvelu vai Ferratum

Rahapalvelun etuna on ​Ferratumiin verrattuna se, että Rahapalvelun korot ovat normaalisti hieman pienemmät. Toisaalta huono puoli on se, että Rahapalvelun kautta ei saa yhtä pientää lainaa kuin Ferratumilta. Molemmat yritykset sen sijaan tarjovat tällä hetkellä yhtä hyvän aloitustarjouksen uusille asiakkaille: kuukauden verran (Ferratumilla tarkasti ottaen 30 päivää) korotonta ja kulutonta maksuaikaa lainalle. Luotettavuuden suhteen palveluiden välillä ei pitäisi olla eroa, vaan Ferratum ja Rahapalvelu ovat yhtä luotettavia. Myös lainan hakeminen on todella helppoa molemmissa palveluissa, eikä lainahakemusta varten tarvitse esimerkiksi lähettää mitään liitteitä. Tämän lyhyen yhteenvedon perusteella voi sanoa, että Rahapalvelu kannattaa todennäköisesti valita muissa tilanteissa, paitsi jos haluaa todella pienen pikavipin.

Rahapalvelu vai Vivus

Aiemmin tällä sivulla mainittiin jo Vivuksen verrattain korkeista koroista, jo tämä yksistään on varsin hyvä syy valita Vivuksen sijaan Rahapalvelu. On kuitenkin olemassa myös muita syitä. Ensimmäisenä näistä voi pitää sitä, että Rahapalvelun kautta on mahdollista saada isompi laina kuin Vivukselta. Vivuksen suurin mahdollinen laina on 2010 euroa, kun taas Rahapalvelun kautta voi isoimmillaan saada lainaa jopa 4000 euroa. Toinen erittäin hyvä syy valita Rahapalvelu on se, että Rahapalvelun kautta lainaa voi maksaa erissä takaisin, Vivus sen sijaan vaatii, että laina maksetaan kokonaisuudessa ensimmäisenä eräpäivänä (paitsi jos käyttää maksullista eräpäivän siirtoa). Aivan kuten Ferratumille, niin myös Vivukselle pitää kuitenkin merkitä plussa siitä, että Vivukselta saa lainaa jo 10 euron tasosta lähtien, tähän Rahapalvelu ei siis ainakaan nykyisellään kykene vastaamaan.

Kysymyksiä ja vastauksia Rahapalvelusta

Maksaako Rahapalveluun rekisteröityminen tai lainahakemuksen tekeminen?

Ei. Palveluun rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä lainahakemuksestakaan tarvitse maksaa. Maksettavaa tulee ainoastaan, jos lainaa ottaa.

Miten nopeasti Rahapalvelun kautta saa lainaa?

Rahapalvelu käsittelee hakemukset erittäin nopeasti, eikä ole ollenkaan mahdotonta, että saat lainan 15 minuutin kuluessa omalle pankkitilillesi.

Myöntääkö Rahapalvelu lainaa yöllä?

Ei. Rahapalvelun kautta voi saada lainaa aikavälillä 8:00-22:00. Mikäli tarvitset lainan keskellä yötä, niin katso tältä sivulta, mistä se onnistuu: pikavippi yöllä.

Mikä on Rahapalvelun ikäraja?

Rahapalvelun sisarsivuston alaikäraja on 19-vuotta, tämän perusteella voi päätellä, että myös Rahapalvelun kautta voi saada lainaa aikaisintaan 19-vuotiaana. Mikäli olet 18-vuotias ja etsit pikavippiä, niin löydät pari ehdotusta täältä: pikavippi 18-vuotiaalle.

Mitä tehdä, jos kohtaat maksuvaikeuksia, etkä voi maksaa lainaasi takaisin?

Hyvänä lähtökohtana voi pitää yhteydenottoa yritykseen ja tilanteen kertomista. Löydät yhteystiedot Rahapalvelun kotisivujen alaosasta.

Saako luottotiedoton lainaa Rahapalvelusta?

Todennäköisesti se on vähintäänkin hyvin haastavaa.

Kerro kokemuksiasi Rahapalvelusta:

Oletko jo hyödyntänyt Rahapalvelun pikavippi? Alla voit kertoa siitä, miltä homma vaikutti. Tuliko esille positiivisia tai negatiivisia yllätyksiä? Miten vertailisit Rahapalvelua muihin pikavippejä tarjoaviin nettisivustoihin?