Advisa kokemuksia (2020) – Lue kannattaako Advisan avulla hakea lainaa

Advisa on hieman tuntemattomampi lainahakemusten kilpailuttamiseen erikoistunut nettipalvelu. Olin kuitenkin kuullut Advisasta hyvää, joten päätin testata itse, miten hyvä se on. Tässä siis seuraavaksi omia Advisia kokemuksiani sekä myös hieman muuta tietoa kyseistä palvelusta.

Advisa kokemuksia vuodelta 2020:

Advisan lainahakemus on erittäin lyhyt ja sen myötä myös todella nopea täyttää. Monestihan lainavertailupalvelut kysyvät todella kattavasti eri tietoja hakijoista, mutta Advisalle siis riitti huomattavasti vähempi määrä tietoja. Käytännössä ainakin omalla kohdalleni hakemuksen täyttämiseen meni ehkä noin 2 minuuttia.

Kun olin kilikannut lähettäväni hakemuksen, niin sain siihen lainatarjouksia noin minuutissa. Eli tämäkin homma toimi varsin hyvin. Tuon jälkeen pystyin helposti valitsemaan niistä sen lainatarjouksen, joka miellytti itseäni eniten. Pieni huono puoli oli ehkä se, että saamani lainatarjoukset eivät ihan vastanneet sitä mitä hain, mutta toisaalta huomioiden lainan hakemisen nopeuden ja sen, että ne olivat kuitenkin ihan fiksuja, niin ei tuota voi välttämättä pitää kovin isona ongelmana.

Toinen mahdollinen pieni huono puoli Advisassa on se, että sen kautta tehtyä lainahakemusta ei pysty muuttamaan heti. Eli siis jos vaikka ensin hakee lainaa 2000€, niin ei parin minuutin päästä pysty itse vaihtamaan haettavaksi summaksi vaikka 5000€. Tuosta tietysti seuraa se, että Advisaa käyttäessä ei sitä kannata vain ”kokeilla” ensin, vaan kannattaa heti hakea sen tyyppistä lainaa, josta on oikeasti kiinnostunut.

Vaikka Advisa yrityksenä onkin lähtöisin Ruotsista, niin Advisa.fi on onneksi täysin suomenkielinen palvelu. Tuon kieliasian lisäksi suomalaisesta näkökulmasta erittäin hyvää oli myös se, että saamani lainatarjoukset olivat suomalaisilta lainapalveluita – tuon tietysti pitäisi auttaa siinä, että löydetyn lainan saa nopeasti omalle pankkitilille. 

Kokonaisuutena tarkastellen voi sanoa, että olin varsin tyytyväinen Advisaan, ja voisin hyvinkin kokeilla sitä tulevaisuudessa uudestaan.

Advisa tietoa:

Advisa ei siis myönnä lainaa suoraan itse, vaan sen sijaan se pyrkii kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen. Tuon ansiosta Advisan kautta voi monesti löytää halvempaa lainaa kuin, jos vain menisi suoraan jonkun yksittäisen lainapalvelun sivuille.

Advisan kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000€, ja laina-aikaa Advisan avulla voi hakea 1-18 vuotta. Toki toisaalta käytännössä esimerkiksi 1000 euron lainalle on varmaan mahdoton löytää vaikka 15 vuoden laina-aikaa – tuon tyyppistä lainaa tarjoavia firmoja ei vain taida Suomessa olla olemassa.

Entä kuka sitten voi hakea Advisan avulla lainaa? Advisalla on melko selkeät ja hillityt määritelmät sille, kuka sitä voi käyttää. Advisan kautta voi nimittäin etsiä lainaa, jos ikää on vähintään 18 vuotta ja vuosituloja vähintään 12 000€. Lisäksi hakijalla ei voi olla maksuhäiriömerkintää ja toisaalta pitää olla suomalainen henkilötunnus sekä pankkitili.

Advisan asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla. Asiakaspalvelun sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@advisa.fi ja puhelinnumero 0958400584.

Advisan sivustollaan käyttämän lainaesimerkin perusteella sen kautta voi löytää nettilainaksi todella edullista lainaa: se käyttää lainaesimerkissään todellisena vuosikorkona lukua 5,79%. Itselleni tarjottujen lainojen todelliset vuosikorot olivat tuota suurempia, mutta toisaalta etsinkin varsin pientä ja lyhyen laina-ajan lainaa.

Advisan käyttäminen on luonnollisesti ilmaista eikä lainatarjousten etsiminen sen avulla tietenkään tarkoita sitä, että joku laina pitäisi valita. Advisan käyttämiseen ei myöskään vaadita vakuuksia tai takaajaa.

Yhteenveto – kenelle Advisaa voi erityisesti suositella?

Advisaa kannattaa harkita erityisesti heidän, jotka hakevat netistä pikavippiä edullisempaa ja/tai isompaa lainaa, eivätkä tarvitse lainaa ihan heti omalle pankkitilille. Advisa voikin siis olla hyvä valinta esimerkiksi järjestelylainaa etsiville. Advisa voi myös olla hyvä valinta heille, jotka haluavat saada nopeasti kuvan siitä, minkä tyyppistä lainaa netin kautta voi löytää.

Vieritä ylös