Ainalaina kokemuksia 2019

Kokeilin hiljattain Ainalainan lainapalvelua. Ja omien kokemusteni perusteella ajattelin kertoa myös muille mietteitä siitä, miltä Ainalainalta lainaaminen vaikuttaa vuonna 2019. Toivottavasti kokemukset ovat hyödyllisiä siinä, kun pohdit, pitäisikö lainaa ottaa Ainalainalta voi jostain toisaalta.

Lainan hakeminen Ainalainalta

Tähänastisten kokemusteni perusteella Ainalainan ehdoton vahvuus on se, miten helppo siltä on hakea lainaa ja saada lainapäätös. Lainahakemuksessa kysytään ainoastaan muutamia tietoja hakijasta ja ainakin itselläni päätös lainasta rävähti ruudulle käytännössä heti sen jälkeen, kun olin täyttänyt vaaditut tiedot ja painanut nappia, millä hakemus lähetetään. Toki tuota ennen olin kirjautunut Ainalainan nettisivuille sisään pankkini verkkopankkitunnuksilla – myöhemmillä kerroilla sisäänkirjautuminen pitäisi onnistua myös ilman noita, valitun salasanan kanssa.

Lainan nostaminen Ainalainalta

Tämäkin kohdan suhteen hommat pelitti varsin hyvin Ainalainalla. Kun Ainalaina oli myöntänyt käytettäväksi luottorajan, niin pystyin nostamaan siltä helposti Ainalainan nettisivujen kautta pankkitililleni haluamani lainasumman. Nostetut rahat saapuivat pankkitililleni noin 30 minuutin päästä siitä, kun olin pyytänyt noston. Tämä ei ehkä ole maailman nopein, mutta ainakin omiin tarpeisiini hyvin riittävä. Ja toisaalta vaikka joku toinen firma maksaisi lainan 5 minuutissa, niin tuo alkuperäisen lainapäätöksen saamisen helppous ja nopeus tasapainottaa tätä vertailua Ainalainalle.

Kuten kaikkien lainafirmojen kohdalla, niin myös Ainalainan suhteen on hyvä huomata se, että oma kokemukseni lainan saamisen nopeudesta ei välttämättä vastaa kaikkien palvelun asiakkaiden kokemusta. Oma kokemukseni perustuu siihen, kun nostin lainaa alkuillasta Nordean tilille.

Nostoille saatetaan vaatia takaus

Ainalainan suhteen on hyvä tiedostaa se, että vaikka firmalta voikin lähtökohtaisesti saada lainaa jopa 2000€, niin sopimusehtojen mukaisesti yhtiö voi vaatia jossain vaiheessa lainaamista takauksen, jotta lainaaminen voi jatkua. Eli siis asiakkaalla voi olla alle 2000€ oleva lainaraja, jonka täyttymisen jälkeen lainan nostamisen jatkaminen vaatii takauksen. Omalla kohdallani tämä raja tuli vastaan 400€ kohdalle, eli jotta olisin voinut tehdä nostoja tuon päälle, niin olisin joutunut hankkimaan takauksen.

Yleisesti Ainalainasta:

Ainalainalta voi saada lainaa 50€ alkaen ja siis aina 2000€ asti. Voidakseen saada lainaa, pitää hakijalla olla ikää yli 21 vuotta (en ole täysin varma, että riittääkö että ikää on vaikka 21 vuotta ja 3 kuukautta, vai pitääkö sitä olla vähintään 22 vuotta – veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa).

Ainanlainan korot ja kulut eivät ole halvimmasta päästä ja tämä on toki asia joka kannatta tiedostaa lainatessa. Käytännössä Ainalaina perii nostoista 13% nostopalkkion (eli jos nostat vaikka 100€ niin pitäisi tuosta ennen korkoja makaa takaisin 113€) ja nimellinen vuosikorko on 102%. Todellinen vuosikorko on sivuston esimerkin perusteella 394,88%.

Vaikka edes välttämättä monet paljon pikavipeistä tietävät eivät tunne Ainalainaa, niin ei kyseessä ole oikeastaan uusi palvelu. Ainalainaa pyörittävä taho on nimittäin nettisivujen perusteella ollut laina-alalla jo hyvän aikaa yli 10 vuotta (eli vuodesta 2006 alkaen).

Asiakaspalvelua Ainalaina kertoo tarjoavansa 24/7. Palvelua on tarjolla ainakin puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Puhelinpalvelun hinta on 1,52€/min, eli kannattaa varmaan monesti pyrkiä käyttämään sähköpostia, jos asia ei ole superkiireinen.

Kannattaako Ainalainalta ottaa lainaa?

Ainalaina vaikuttaa olevan oikein hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa hakea helposti ja saada nopeasti lainaa. Eli Ainalainalla on siis monen mielestä pikavipin tärkeimmät ominaisuudet. Ainalaina ei kuitenkaan todennäköisesti sen varsin korkeista koroista johtuen ole pidemmälle aikavälille hyvä rahoitusratkaisu. Lisäksi on syytä olla tietoinen siitä, että vaikka Ainalainalta voi olla helppo saada lainaa, niin ei lainaa välttämättä saa takaus-vaatimuksesta johtuen kovin helposti täyttä 2000€.