Ainalaina kokemuksia – Lue kannattaako Ainalainalta ottaa lainaa

Päivitys 09/2021: Ainalainan palvelu on ollut jonkin aikaa poissa käytöstä, mutta vaikuttaisi mahdolliselta, että se on avautumassa uudelleen lähitulevaisuudessa. Alempana olevien kokemusten ja tietojen pitäisi olla hyödyllisiä ainakin tuota mahdollisuutta varten.

Kokeilin verrattain hiljattain Ainalainan lainapalvelua. Ja omien kokemusteni perusteella ajattelin kertoa myös muille mietteitä kyseisestä lainapalvelusta. Toivottavasti kokemukseni ja alla olevat muut tiedot ovat hyödyllisiä siinä vaiheessa, kun pohdit, pitäisikö lainaa ottaa Ainalainalta voi jostain toisaalta.

Lainan hakeminen Ainalainalta

Tähänastisten kokemusteni perusteella Ainalainan ehdoton vahvuus on se, miten helppo siltä on hakea lainaa ja saada lainapäätös. Lainahakemuksessa kysytään ainoastaan muutamia tietoja hakijasta ja ainakin itselläni päätös lainasta rävähti ruudulle käytännössä heti sen jälkeen, kun olin täyttänyt vaaditut tiedot ja painanut nappia, millä hakemus lähetetään. Toki tuota ennen olin kirjautunut Ainalainan nettisivuille sisään pankkini verkkopankkitunnuksilla – myöhemmillä kerroilla sisäänkirjautuminen pitäisi onnistua myös ilman noita, valitun salasanan kanssa.

Kuvassa listattujen pankkien tunnuksilla pitäisi voida kirjautua Ainalainalle.

Lainan nostaminen Ainalainalta

Tämäkin kohdan suhteen hommat pelitti varsin hyvin Ainalainalla. Kun Ainalaina oli myöntänyt käytettäväksi luottorajan, niin pystyin nostamaan siltä helposti Ainalainan nettisivujen kautta pankkitililleni haluamani lainasumman. Nostetut rahat saapuivat pankkitililleni noin 30 minuutin päästä siitä, kun olin pyytänyt noston. Tämä ei ehkä ole maailman nopein, mutta ainakin omiin tarpeisiini hyvin riittävä. Ja toisaalta vaikka joku toinen firma maksaisi lainan 5 minuutissa, niin tuo alkuperäisen lainapäätöksen saamisen helppous ja nopeus tasapainottaa tätä vertailua Ainalainalle.

Kuten kaikkien lainafirmojen kohdalla, niin myös Ainalainan suhteen on hyvä huomata se, että oma kokemukseni lainan saamisen nopeudesta ei välttämättä vastaa kaikkien palvelun asiakkaiden kokemusta. Oma kokemukseni perustuu siihen, kun nostin lainaa alkuillasta Nordean tilille.

Nostoille saatetaan vaatia takaus

Ainalainan suhteen on hyvä tiedostaa se, että vaikka firmalta voikin lähtökohtaisesti saada lainaa jopa 2000€, niin sopimusehtojen mukaisesti yhtiö voi vaatia jossain vaiheessa lainaamista takauksen, jotta lainaaminen voi jatkua. Eli siis asiakkaalla voi olla alle 2000€ oleva lainaraja, jonka täyttymisen jälkeen lainan nostamisen jatkaminen vaatii takauksen. Omalla kohdallani tämä raja tuli vastaan 400€ kohdalle, eli jotta olisin voinut tehdä nostoja tuon päälle, niin olisin joutunut hankkimaan takauksen.

Yleisesti Ainalainasta:

Ainalainalta voi saada lainaa 50€ alkaen ja siis aina 2000€ asti. Jotta Ainalainalta voi saada lainaa, niin pitää lainaa hakevalla henkilöllä olla ikää vähintään 21 vuotta ja enintään 64 vuotta. Lisäksi hakijalla pitää myös esimerkiksi olla luottotiedot kunnossa.

Ainalaina alensi sen korkoja merkittävästi vähän aikaa sitten. Aiemmin sen lainojen todelliset vuosikorot olivat jopa yli 300%. Nyt uudistuksen jälkeen ne ovat noin 30%, eli alle 1/10 siitä, mitä aiemmin.

Vaikka edes välttämättä monet paljon pikavipeistä tietävät eivät tunne Ainalainaa, niin ei kyseessä ole oikeastaan uusi palvelu. Ainalainaa pyörittävä taho on nimittäin nettisivujen perusteella ollut laina-alalla jo hyvän aikaa yli 10 vuotta (eli vuodesta 2006 alkaen).

Asiakaspalvelua Ainalaina kertoo tarjoavansa 24/7, mutta tuo 24/7 pätee vain puhelimen kautta saatavaan asiakaspalvelun, ja sen hinta on 1,52€/min. Onneksi kuitenkin puhelimen lisäksi asiakaspalvelua voi ns. normaaleihin työaikoihin saada myös chatin ja sähköpostin välityksellä.

Kannattaako Ainalainalta ottaa lainaa?

Ainalaina vaikuttaa olevan oikein hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa hakea helposti ja saada nopeasti lainaa. Eli Ainalainalla on siis monen mielestä pikavipin tärkeimmät ominaisuudet. Kokemukseni perusteella mahdollisena huonona puolena on kuitenkin se, että vaikka Ainalainalta voi olla helppo saada lainaa, niin ei lainaa välttämättä saa takausvaatimuksesta johtuen kovin helposti täyttä 2000€. Ainalaina voikin siis olla erityisen hyvä lainapaikka silloin, jos ei tarvitse isoa lainaa.

Vieritä ylös