Bondora kokemuksia – Lue aito arvostelu ja tietoa Bondorasta, päivitetty 2021

Olin aiemmin vältellyt lainan hakemista Bondoralta, koska sen nettisivuilta ei oikein saa selkoa siitä, minkä tyyppinen lainapalvelu se on. Koska pikalainojen sääntelyn tiukentaminen on kuitenkin saanut monet muut lainapalvelut lopettamaan toimintansa, niin päädyin viimein hakemaan lainaa Bondoraltakin. Siispä löydät tältä sivulta esimerkiksi tietoa Bondora kokemuksistani. Alla on ensin lyhyt pika-arvio ja sitten kattavampi arvostelu.

Lyhyesti Bondorasta

Olen ollut omalta osaltani varsin tyytyväinen Bondoraan. Sieltä on nimittäin näyttänyt olevan ihan hyvät mahdollisuudet saada melko nopeasti lainaa. Lisäksi olen myös ollut tyytyväinen Bondoran tarjoamiin korkoehtoihin. On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että ilmeisesti Bondora tarjoaa asiakkaille lainaa aika vaihtelevilla koroilla.

Johtuen noista vaihtelevista koroista, voi olla hyvä idea hakea Bondoran lainaa kilpailuttajan kautta. Talven 2021 tiedon perusteella Bondora on mukana Omalainan kilpailutuksessa. Hae Bondoran lainaa Omalainan avulla.

Bondoran hyvät puolet

Bondorassa oli ensinäkin hyvää se, että siltä oli varsin helppo hankkia lainapäätös netin kautta ja se myös tuli lähes heti (päätöksessä meni ehkä enintään pari minuuttia). Lisäksi hyvää oli se, että myönteisen lainapäätöksen jälkeen sain rahat omalle pankkitililleni (tili Nordeassa) alle 20 minuutin sisällä.

Plussaa voi Bondoralle merkitä myös siitä, että siltä haetun lainan korot ja kulut olivat varsin kohtuulliset: otin Bondoralta 500€ lainan, jota lyhennetään vuoden maksuajalla, ja yhteensä lainasta (lainasumma + korot + kulut) pitää maksaa takaisin hieman yli 600€. Tuota voi pitää melko edullisena, varsinkin verrattuna siihen, miten kalliita pikavipit ovat aiemmin olleet.

Ja myös siitä olen tykännyt Bondoran suhteen, että sille voi tehdä omat lainanlyhennykset kätevästi sen nettisivuston kautta. Tuon tekemälle voi nimittäin varmistua hyvin ja nopeasti siitä, että maksetut rahat ovat myös menneet perille.

Ja vaikka se ei itseäni koskettanutkaan, niin myös siitä voinee Bondoralle antaa kiitosta, että siltä voi hakea jopa varsin isoa lainaa: sen nettisivujen perusteella siltä voi saada lainaa jopa 10000€. Ja tarvittaessa laina-aikaakin näyttää voivan saada jopa 5 vuotta.

Bondoran huonot puolet

Sekavuus. Tuo on se sana johon Bondoran huonot puolet voi varsin hyvin tiivistää. Ja se on myös siis syy siihen, miksi en itse ollut aiemmin edes halukas hakemaan lainaa Bondoralta. Käytännössä tuo sekavuus tulee esille esimerkiksi siinä, että Bondoran nettisivuilta on melko vaikea saada hyvää kuvaa siitä, miten nopeasti siltä voi saada rahat itselle.

Lisäksi jonkinlaista sekavuutta aiheutti myös esimerkiksi se, että kun olin lopulta päätynyt hakemaan Bondoralta lainaa, niin se tarjosi aluksi kolmea sen tyyppistä lainaa (summa + maksuaika), joita en ollut hakenut. Tuon homman sai kuitenkin onneksi ratkaistu niin, että valitsi ehdotettujen vaihtoehtojen alta löytyneellä vierityspalkilla halutun summan ja laina-ajan.

Ja vielä sitten sekin oli vähän sekavaa, että kun olin saanut myönteisen lainapäätöksen, niin Bondoralta tuli sähköposti, jonka perusteella sain kuvan, että lainan omalle pankkitilille asti saamisessa voisi mennä esimerkiksi 2 – 3 päivää. Onneksi rahat siis kuitenkin tulivat noin 20 minuutin aikana.

Ei-sekavuuteen liittyvänä pienenä ongelmana Bondoran kohdalla voinee pitää sitä, että sen kautta ei voi saada alle 500€ lainaa.

Lyhyesti muiden Bondora-kokemuksista

Päivittäessäni tätä tekstiä vuodelle 2021 luin muiden Bondora kokemuksia. Noiden kokemuksien perusteella Bondoran tarjoamat korot voivat vaihdella aika paljon henkilöstä toiseen.

Bondora – yleistietoa

Bondora on lähtöjään virolainen lainapalvelu, mutta se tarjoaa nykyään lainaa siis myös suomalaisille. Lainaa Bondoralta voi hakea 500 – 10000€, 100€ korotuksin (eli myös vaikka 600€ tai 700€) ja laina-aikaa lainalle voi sen nettisivujen mukaan hakea 3 – 60 kuukautta.

Nettisivujensa perusteella Bondoralta voi hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen – käytännössä voi tosin olla niin, että ainakin isojen lainojen saaminen on melko hankalaa, jos ikää on vaikka 18 tai 19 vuotta. Ja tietysti vanhemmillekaan lainan saaminen ei ole varmaa, ei ison eikä pienen.

Mitä vaihtoehtoja Bondoralle on?

Joillekin voi näiden kokemusten perusteella tulla fiilis, että Bondora ei ole heille paras valinta. Tässä siis pari vaihtoehtoa: jos haluat lainaa mahdollisimman nopeasti etkä tarvitse isoa lainaa, niin voi olla hyvä idea tutustua esimerkiksi Blue Financeen (lue Blue Finance kokemuksia) ja jos taas haluat mahdollisesti hyviä lainatarjouksia ja lainaa jopa 60 000€, niin kannattaa tutustua esimerkiksi Freedom Rahoitukseen (lue tuoreita kokemuksia).

Bondora arvosanat

Atte // PikavippiKokemuksia.com

Lainan hakemisen helppous
Korot
Nopeus
Lainavaihtoehtojen laajuus

Yhteenveto

Bondora on laadukas paikka nettilainan hakemiseen.

4.3

Kysymyksiä ja vastauksia Bondorasta:

Kuka Bondoralta voi saada lainaa?

Bondoralta voi hakea ja saada lainaa, jos on täysi-ikäinen. Lisäksi hakijan luottotietojen on hyvä olla kunnossa ja käytettävissä olevia tuloja pitäisi olla sen verran, että lainan pystyy maksamaan takaisin.

Vaatiiko Bondora vakuuksia tai takaajan?

Ei. Bondoralta voi hakea lainaa täysin ilman vakuuksia sekä takaajaa.

Onko Bondoralta hyvät mahdollisuudet saada lainaa?

Bondora on näyttänyt myöntävän lainaa varsin monille hakijoille.

Päivitys: Tämän alkuperäisen tekstin kirjoittamisen jälkeen olen hakenut Bondoralta uutta lainaa noin 5 kertaa, yllä oleva teksti kuvaa varsin hyvin myös noita uudempia kokemuksia. Yhdellä kerralla tosin lainan omalle tilille asti saamisessa meni noin 1215 tuntia.

Haluatko vertailla Bondoran lainaa muihin vaihtoehtoihin? Tuossa tapauksessa voi olla hyvä idea kokeilla Omalainan tarjoamaa lainahakemuksen kilpailutusta, jossa Bondoran pitäisi olla mukana. Mene Omalainalle.

Vieritä ylös