Bondora kokemuksia – Bondoran hyvät ja huonot puolet kerrottu (2020)

Olin aiemmin vältellyt lainan hakemista Bondoralta, koska sen nettisivuilta ei oikein saa selkoa siitä, minkä tyyppinen lainapalvelu se on. Koska pikalainojen sääntelyn tiukentaminen on kuitenkin saanut monet muut lainapalvelut nyt hiljattain lopettamaan toimintansa, niin päädyin nyt viimein hakemaan lainaa Bondoraltakin. Siispä tässä olla omia tuoreita kokemuksiani Bondorasta.

Bondoran hyvät puolet

Bondorassa oli ensinäkin hyvää se, että siltä oli varsin helppo hankkia lainapäätös netin kautta ja se myös tuli lähes heti (päätöksessä meni ehkä enintään pari minuuttia). Lisäksi hyvää oli se, että myönteisen lainapäätöksen jälkeen sain rahat omalle pankkitililleni (tili Nordeassa) alle 20 minuutin sisällä.

Plussaa voi Bondoralle merkitä myös siitä, että siltä haetun lainan korot ja kulut olivat varsin kohtuulliset: otin Bondoralta 500€ lainan, jota lyhennetään vuoden maksuajalla, ja yhteensä lainasta (lainasumma + korot + kulut) pitää maksaa takaisin hieman yli 600€. Tuota voi pitää melko edullisena, varsinkin verrattuna siihen, miten kalliita pikavipit ovat aiemmin olleet.

Ja myös siitä olen tykännyt Bondoran suhteen, että sille voi tehdä omat lainanlyhennykset kätevästi sen nettisivuston kautta. Tuon tekemälle voi nimittäin varmistua hyvin ja nopeasti siitä, että maksetut rahat ovat myös menneet perille.

Ja vaikka se ei itseäni koskettanutkaan, niin myös siitä voinee Bondoralle antaa kiitosta, että siltä voi hakea jopa varsin isoa lainaa: sen nettisivujen perusteella siltä voi saada lainaa jopa 10000€. Ja tarvittaessa laina-aikaakin näyttää voivan saada jopa 5 vuotta.

Bondoran huonot puolet

Sekavuus. Tuo on se sana johon Bondoran huonot puolet voi varsin hyvin tiivistää. Ja se on myös siis syy siihen, miksi en itse ollut aiemmin edes halukas hakemaan lainaa Bondoralta. Käytännössä tuo sekavuus tulee esille esimerkiksi siinä, että Bondoran nettisivuilta on melko vaikea saada hyvää kuvaa siitä, miten nopeasti siltä voi saada rahat itselle.

Lisäksi jonkunlaista sekavuutta aiheutti myös esimerkiksi se, että kun olin lopulta päätynyt hakemaan Bondoralta lainaa, niin se tarjosi aluksi kolmea sen tyyppistä lainaa (summa + maksuaika), joita en ollut hakenut. Tuon homman sai kuitenkin onneksi ratkaistu niin, että valitsi ehdotettujen vaihtoehtojen alta löytyneellä vierityspalkilla halutun summan ja laina-ajan.

Ja vielä sitten sekin oli vähän sekavaa, että kun olin saanut myönteisen lainapäätöksen, niin Bondoralta tuli sähköposti, jonka perusteella sain kuvan, että lainan omalle pankkitilille asti saamisessa voisi mennä esimerkiksi 2 – 3 päivää. Onneksi rahat siis kuitenkin tulivat noin 20 minuutin aikana.

Ei-sekavuuteen liittyvänä pienenä ongelmana Bondoran kohdalla voinee pitää sitä, että sen kautta ei voi saada alle 500€ lainaa.

Bondora – yleiskatsaus

Bondora on lähtöjään virolainen lainapalvelu, mutta se tarjoaa nykyään lainaa siis myös suomalaisille. Lainaa Bondoralta voi hakea 500 – 10000€, 100€ korotuksin (eli myös vaikka 600€ tai 700€) ja laina-aikaa lainalle voi sen nettisivujen mukaan hakea 3 – 60 kuukautta.

Nettisivujensa perusteella Bondoralta voi hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen – käytännössä voi tosin olla niin, että ainakin isojen lainojen saaminen on melko hankalaa, jos ikää on vaikka 18 tai 19 vuotta. Ja tietysti vanhemmillekaan lainan saaminen ei ole varmaa, ei ison eikä pienen.

Kokonaisuudessa voin tähän astisten kokemusteni perusteella suositella Bondoraa niille, jotka etsivät melko edullista ja helposti netin kautta haettava pikalainaa. En kuitenkaan uskalla luvata sitä, että kaikki saisivat Bondoralta rahoja heti omalle pankkitilille – tähän on syynä jo ihan se, miten varovasti Bondora itse kertoo siltä lainan pankkitilille saamisen nopeudesta.

Eli Bondora voi siis soveltua parhaiten niihin tilanteisiin, joissa tarvitsee tai haluaa lainaa melko nopeasti, mutta ei kuitenkaan tarvitse rahaa ihan heti (eli esimerkiksi parin tunnin sisällä).

Mitä vaihtoehtoja Bondoralle on?

Joillekin voi näiden kokemusten perusteella tulla fiilis, että Bondora ei ole heille paras valinta. Tässä siis pari vaihtoehtoa: jos haluat lainaa mahdollisimman nopeasti etkä tarvitse isoa lainaa, niin voi olla hyvä idea tutustua esimerkiksi Blue Financeen (lue Blue Finance kokemuksia) ja jos taas haluat mahdollisesti hyviä lainatarjouksia ja lainaa jopa 60 000€, niin kannattaa tutustua esimerkiksi Freedom Rahoitukseen (lue kokemuksia vuodelta 2020).

Bondora arvosanat

Atte // PikavippiKokemuksia.com

Lainan hakemisen helppous
Korot
Nopeus
Lainavaihtoehtojen laajuus

Yhteenveto

Bondora on laadukas paikka nettilainan hakemiseen.

4.3

Kysymyksiä ja vastauksia Bondorasta:

Kuka Bondoralta voi saada lainaa?

Bondoralta voi hakea ja saada lainaa, jos on täysi-ikäinen. Lisäksi hakijan luottotietojen on hyvä olla kunnossa ja käytettävissä olevia tuloja pitäisi olla sen verran, että lainan pystyy maksamaan takaisin.

Vaatiiko Bondora vakuuksia tai takaajan?

Ei. Bondoralta voi hakea lainaa täysin ilman vakuuksia sekä takaajaa.

Onko Bondoralta hyvät mahdollisuudet saada lainaa?

Bondora on näyttänyt myöntävän lainaa varsin monille hakijoille.

Päivitys: Tämän alkuperäisen tekstin kirjoittamisen jälkeen olen hakenut Bondoralta uutta lainaa noin 5 kertaa, yllä oleva teksti kuvaa varsin hyvin myös noita uudempia kokemuksia. Yhdellä kerralla tosin lainan omalle tilille asti saamisessa meni noin 1215 tuntia.

Vieritä ylös