Bondora kokemuksia – Lue aito arvostelu ja tietoa Bondorasta, päivitetty 2023

Olin aiemmin vältellyt lainan hakemista Bondoralta, koska sen nettisivuilta ei oikein saa selkoa siitä, minkä tyyppinen lainapalvelu se on. Koska pikalainojen sääntelyn tiukentaminen on kuitenkin saanut monet muut lainapalvelut lopettamaan toimintansa, niin päädyin viimein hakemaan lainaa Bondoraltakin. Siispä löydät tältä sivulta esimerkiksi tietoa Bondora kokemuksistani. Alla on ensin lyhyt pika-arvio ja sitten kattavampi arvostelu.

Lyhyesti Bondorasta

Olen ollut omalta osaltani varsin tyytyväinen Bondoraan. Kiitosta Bondoralle voi antaa esimerkiksi siitä, että siltä on näyttänyt olevan ihan hyvät mahdollisuudet saada melko nopeasti lainaa. Lisäksi olen myös ollut tyytyväinen Bondoran tarjoamiin korkoehtoihin. On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että ilmeisesti Bondora tarjoaa asiakkaille lainaa aika vaihtelevilla koroilla.

Johtuen noista vaihtelevista koroista, voi olla hyvä idea hakea Bondoran lainaa kilpailuttajan kautta. Talven 2023 tiedon perusteella Bondora on mukana Samblan kilpailutuksessa. Hae Bondoran lainaa Samblan avulla.

Bondoran hyvät puolet

Bondorassa oli ensinäkin hyvää se, että siltä oli varsin helppo hankkia lainapäätös netin kautta ja se myös tuli lähes heti (päätöksessä meni ehkä enintään pari minuuttia). Lisäksi hyvää oli se, että myönteisen lainapäätöksen jälkeen sain rahat omalle pankkitililleni (tili Nordeassa) alle 20 minuutin sisällä.

Plussaa voi Bondoralle merkitä myös siitä, että siltä haetun lainan korot ja kulut olivat varsin kohtuulliset: otin Bondoralta 500€ lainan, jota lyhennetään vuoden maksuajalla, ja yhteensä lainasta (lainasumma + korot + kulut) pitää maksaa takaisin hieman yli 600€. Tuota voi pitää melko edullisena, varsinkin verrattuna siihen, miten kalliita pikavipit ovat aiemmin olleet.

Ja myös siitä olen tykännyt Bondoran suhteen, että sille voi tehdä omat lainanlyhennykset kätevästi sen nettisivuston kautta. Tuon tekemälle voi nimittäin varmistua hyvin ja nopeasti siitä, että maksetut rahat ovat myös menneet perille.

Ja vaikka se ei itseäni koskettanutkaan, niin myös siitä voinee Bondoralle antaa kiitosta, että siltä voi hakea jopa varsin isoa lainaa: sen nettisivujen perusteella siltä voi saada lainaa jopa 10 000 euroa. Ja tarvittaessa laina-aikaakin näyttää voivan saada jopa 5 vuotta.

Bondoran huonot puolet

Sekavuus. Tuo on se sana johon Bondoran huonot puolet voi varsin hyvin tiivistää. Ja se on myös siis syy siihen, miksi en itse ollut aiemmin edes halukas hakemaan lainaa Bondoralta. Käytännössä tuo sekavuus tulee esille esimerkiksi siinä, että Bondoran nettisivuilta ei vaikuta löytyvän kovinkaan kattavasti tietoa siitä, millä perusteella hakijoihin sovelletaan mahdollisesti eri korkoehtoja. Tuon tiedon saaminen voisi olla varsin hyödyllistä, sillä Bondoran lainan todelliset vuosikorot voivat poiketa varsin paljon. Varsinkin isompien Bondoralta saatavien lainojen kohdalla erot koroissa saattavat myös tarkoittaa melko isoa rahasummaa lainakustannuksissa.

Edellä mainitun lisäksi ainakin pientä hämmennystä aiheutti myös esimerkiksi se, että kun olin lopulta päätynyt hakemaan Bondoralta lainaa, niin se tarjosi aluksi kolmea sen tyyppistä lainaa (summa + maksuaika), joita en ollut hakenut. Tuon homman sai kuitenkin onneksi ratkaistu niin, että valitsi ehdotettujen vaihtoehtojen alta löytyneellä vierityspalkilla halutun summan ja laina-ajan.

Ja vielä sitten sekin oli vähän sekavaa, että kun olin saanut myönteisen lainapäätöksen, niin Bondoralta tuli sähköposti, jonka perusteella sain kuvan, että lainan omalle pankkitilille asti saamisessa voisi mennä esimerkiksi 2–3 päivää. Onneksi rahat siis kuitenkin tulivat tilille asti noin 20 minuutin aikana.

Ei-sekavuuteen liittyvänä pienenä ongelmana Bondoran kohdalla voinee pitää sitä, että sen kautta ei voi saada jopa todella pientä lainaa.

Lyhyesti muiden Bondora-kokemuksista

Päivittäessäni tätä tekstiä luin muiden Bondora kokemuksia. Noiden kokemuksien perusteella Bondoran tarjoamat korot voivat vaihdella aika paljon henkilöstä toiseen.

Bondora – yleistietoa

Bondora on lähtöjään virolainen lainapalvelu, mutta se tarjoaa nykyään lainaa siis myös suomalaisille. Lainaa Bondoralta voi hakea 500–10 000€ ja haettavan lainasumman voi valita 100€ korotuksin, eli esimerkiksi 500 euron lisäksi myös vaikkapa 600€ tai 700€ lainan hakeminen on mahdollista.

Laina-aikaa Bondoralla voi sen nettisivujen mukaan hakea vähintään 3 kuukautta ja enintään 60 kuukautta, eli 5 vuotta. Halutun laina-ajan voi valita kuukauden tarkkuudella. Kaikkia mahdollisia laina-aikoja pitäisi olla mahdollista hakea mille tahansa lainasummalle. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että Bondoralta pitäisi voida saada lainaa jopa varsin pienillä kuukausierillä.

Asiakaspalvelua Bondoralta voi saada ainakin yhteydenottolomakkeen kautta. Tätä tekstiä päivittäessä Bondoralla on vähintään kolme maksullista lisäpalvelua, jotka voivat olla hyödyllisiä. Kyseisten lisäpalveluiden hinnat alkavat noin 3€/kk-tasosta ja enintään hintaa on noin 25€/kk.

Miten Bondoran tarjoamat lainasummat ja laina-ajat vertautuvat muihin 2023 pikavippeihin?

Bondora tarjoaa poikkeuksellisen isoa pikavippiä. Pari muuta lainapaikkaa tarjoaa mahdollisesti jopa erittäin nopeasti saatavaa lainaa samalla 10 000 euron maksimilla, mutta isompaa jopa heti saatavaa lainaa ei taida tarjota yksikään lainapalvelu. Bondoran laina-ajat puolestaan ovat moniin pikavippeihin verrattuna melko pitkiä.

Onko Bondora huijaus vai rehti lainapalvelu?

Kokemusteni perusteella Bondora ei ole huijaus van sen sijaan luotettava lainapalvelu. Hae nyt Bondoran lainaa Samblan avulla.

Mitä vaihtoehtoja Bondoralle on?

Joillekin voi näiden kokemusten perusteella tulla fiilis, että Bondora ei ole heille paras valinta. Tässä siis pari vaihtoehtoa: jos haluat lainaa mahdollisimman nopeasti, niin voi olla hyvä idea tutustua esimerkiksi Vippiin (lue Vippi kokemuksia) ja jos taas haluat mahdollisesti hyviä lainatarjouksia ja lainaa jopa 60 000€, niin kannattaa tutustua esimerkiksi Freedom Rahoitukseen (lue tuoreita kokemuksia) tai tälläkin sivulla muutamaan otteeseen mainittuun Samblaan.

Bondora arvosanat

Atte // PikavippiKokemuksia.com

Lainan hakemisen helppous
Korot
Nopeus
Lainavaihtoehtojen laajuus

Yhteenveto

Bondora on laadukas paikka nettilainan hakemiseen.

4.3

Kysymyksiä ja vastauksia Bondorasta:

Kuka Bondoralta voi saada lainaa?

Bondoralta voi hakea ja saada lainaa, jos on täysi-ikäinen. Lisäksi hakijan luottotietojen on hyvä olla kunnossa ja käytettävissä olevia tuloja pitäisi olla sen verran, että lainan pystyy maksamaan takaisin.

Vaatiiko Bondora vakuuksia tai takaajan?

Ei. Bondoralta voi hakea lainaa täysin ilman vakuuksia sekä takaajaa.

Onko Bondoralta hyvät mahdollisuudet saada lainaa?

Bondora on näyttänyt myöntävän lainaa varsin monille hakijoille.

Päivitys: Tämän alkuperäisen tekstin kirjoittamisen jälkeen olen hakenut Bondoralta uutta lainaa noin 5 kertaa, yllä oleva teksti kuvaa varsin hyvin myös noita uudempia kokemuksia. Yhdellä kerralla tosin lainan omalle tilille asti saamisessa meni noin 1215 tuntia.

Haluatko vertailla Bondoran lainaa muihin vaihtoehtoihin? Tuossa tapauksessa voi olla hyvä idea kokeilla Samblan tarjoamaa lainahakemuksen kilpailutusta, jossa Bondoran pitäisi olla mukana. Mene Samblalle.

Vieritä ylös