Credigo kokemuksia sekä tietoa, 2023 – Onko Credigo hyvä ja luotettava laina?

Vaikka Credigo ei ole ainakaan vielä tällä erää Suomen tunnetuin lainapaikka, niin ei sitä kuitenkaan pidä missään nimessä väheksyä, kun pohtii sitä, mistä hakisi lainaa. Credigo nimittäin tarjoaa yhden internetin parhaimmista pikavipeistä. Kerron tässä arvostelussa omista kokemuksistani Credigon kanssa, toivottavasti kokemukset auttavat sinua valitsemaan itsellesi sopivimman pikavippipaikan.

Credigo lyhyesti

Credigolta voi hakea 500€–10 000€ pikavippiä, jolle voi valita pikavipiksi harvinaisen pitkän laina-ajan. Credigon pikavipissä on hyvää myös sen verrattain halvat korot. Heikompaa on sitten se, että ainakin tätä kirjoittaessa Credigon lainaa voi olla vaikea saada ja vielä haastavampi saada heti tilille.

Vinkki: Koska Credigon vippi muistuttaa vahvasti monia kulutusluottoja, niin voi sitä olla fiksua hakea vaikkapa Rahalaitoksen avulla ja noin yrittää vertailla sitä samalla muihin luottoihin. Hae Rahalaitoksen kautta.

Onko Credigo hyvä pikavippi?

Credigo ansaitsee ehdottomasti tulla mietityksi parasta pikavippiä pohdittaessa. Tuohon on monta eri syytä. Ehkä tärkeimpänä syynä voi pitää yrityksen verrattain edullista hinnoittelua: Credigon pikavipeistä peritään nimellistä vuosikorkoa alkaen alle 10% ja enintään noin 20%. Myös todelliset vuosikorot ovat varsin hillittyjä.

Vaikka nuo mainitut korot voivat vaikuttaa pankkilainoihin verrattuna melko korkeilta, niin ovat ne todella matalia verrattuna siihen, minkä tyyppisiä korkoja pikavipeistä on aiemmin peritty. Monet pikavippejä käyttäneet ovat varmasti törmänneet yli 200% todellisiin vuosikorkoihin.

Sen lisäksi, että Credigo ansaitsee hyvää palautetta sen alhaisista kustannuksista, niin pitää sitä kehua myöskin sivun lainapalvelun todella helposta käytettävyydestä – lainojen hakeminen on äärimmäisen helppoa sekä nopeaa. Credigon nopeuden suhteen on hyvä huomata, että nopeus koskee lainojen nopean hakemisen lisäksi myös pikavipin nopeaa maksamista asiakkaan pankkitilille. On tosin hyvä huomata, että kaikista nopeimmat siirrot ilmeisesti onnistuvat nykyään vain Danske Bankiin.

Credigon pikavippien nopeuteen vaikuttaa eittämättä positiivisesti se, että esimerkiksi palkkakuittia tai muita liitteitä ei tarvitse lähettää lainahakemusta varten. Kokemusteni perusteella Credigo pystyykin antamaan lainapäätöksen heti, kun on tehnyt lainahakemuksen.

Lisäksi monessa tapauksessa positiiviseksi asiaksi Credigon kohdalla pitää nostaa yrityksen erittäin pitkät laina-ajat (tästä lisää alempana) ja yksinkertaisesti esitetty kuukausieriin perustava hinnoittelu. Itse pidin myös siitä, että Credigolta on mahdollista saada lainalasku sähköpostilla.

Credigoa voi myös perustellusti pitää erittäin luotettavana pikavippinä. Yrityksen toimintaa pyörittää suomalainen Northmill Oy, ja sen taustalla taas on puolestaan ruotsalainen Northmill AB, ja yritys onkin tarjonnut Credigo-lainoja Ruotsissa menestyksekkäästi jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kokonaisuudessaan Credigo ansaitsee palvelustaan 4.5/5 tähteä kokemukseni tukemana. Tätä voi pitää erittäin hyvänä arvosanana, sillä 5 tähden saaminen vaatii lainapalvelulta jotakin todella poikkeuksellista. Alempana tällä sivulla on käsitelty Credigon mahdollisia heikompia puolia, niitä muuttamalla Credigo voisi nousta viiden tähden lainapalveluksi.

Credigon lainasummat ja laina-ajat

Credigolta voi hakea lainaa 500€ alkaen ja jopa 10 000€. Alle 1 000€ summien kohdalla lainasummaa voi vaihdella 100€ välein, eli 500€ lisäksi myös esimerkiksi 600€ ja 900€ lainat ovat mahdollisia. Vähintään 1000€ lainasummien kohdalla haettavaa lainaa voi vaihdella 500€ välein, eli mahdollisia summia ovat esimerkiksi 1 000€, 2 500€ ja 4 500€, mutta ei esimerkiksi 2 600€ tai 4 400€.

Laina-ajat Credigolla menevät niin, että alle 1 000€ lainoille laina-aikaa voi hakea 2-3 vuotta. 1 000€ ja 1 500€ lainoille laina-aikaa voi taasen hakea 2-5 vuotta. 2 000-4 500€ lainoille laina-aikaa voi hakea 2-10 vuotta ja vähintään 5 000 euron lainoille laina-aikaa voi hakea kahdesta vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta.

Credigolta saa siis varsin kattavasti eri kokoista ja eri maksuajoilla varustettua lainaa. Tämä on ehdottomasti yksi Credigon vahvuuksista.

Onko Credigolla heikkouksia?

Kuten on varmasti tullut selväksi, niin Credigo on mielestäni erittäin hyvä lainapaikka. Sillä on kuitenkin neljä ominaisuutta/piirrettä, joita jotkut voivat pitää myös heikkouksina. Näistä ensimmäinen on se, Credigolta ei voi hakea lainaa lyhyellä laina-ajalla – esimerkiksi 500€ lainalla riittäisi monessa tapauksessa varmasti myös vaikkapa 6kk laina-aika.

Toinen mahdollinen Credigon heikkous on se, että sillä ei ole tarjolla joustoluottoa. Tuon johdosta Credigo soveltuu ennen kaikkea henkilöille, jotka tietävät etukäteen vähintäänkin melko tarkasti sen, miten paljon lainaa he tulevat tarvitsemaan. Joustoluottoa on tarjolla esimerkiksi Vipillä.

Toisaalta voi toki todeta, että Credigon tarjoaman kulutusluoton etu on se, ettei tule niin helposti kiusausta nostaa uutta lainaa vanhan päälle (koska se vaatisi enemmän vaivaa kuin nosto joustoluotolta).

Kolmas Credigon mahdollinen heikkous on se, että se vaikuttaisi antavan varsin heikosti myönteisiä lainapäätöksiä. Ja vielä yksi Credigon mahdollinen huonompi puoli on se, että se pystyy ilmeisesti nykyisellään tekemään siirtoja heti vain todetusti Danske Bankiin. Muihin pankkeihin siirrot voivat arkena onnistua samana päivänä, jos laina myönnetään ennen kello 15.

Myöntääkö Credigo pikavippiä 18-vuotiaille tai luottotiedottomille?

Credigon alaikäraja on 20 vuotta. Eli 18 tai 19-vuotiaana sieltä ei lainaa voi saada. Credigo ei myöskään myönnä lainaa luottotietonsa menettäneille.

Esimerkki Credigon lainan kustannuksista

Jos Credigolta hakisi lainaa 1 500 euroa 3 vuoden maksuajalla, niin olisi normaali kuukausierä 52€. 52€ * 36 (kk) = 1 872€. Credigon mukaan tuon kokoisen ja tuolla laina-ajalla varustetun lainan nimelliskorko olisi 8,9% ja todellinen vuosikorko hieman alle 16%.

Kenelle Credigo laina soveltuu erityisen hyvin?

Credigon laina sopii hyvin henkilölle, joka etsii melko edullista kulutusluottoa pitkällä maksuajalla. Credigon lainaa hakiessa pitää myös olla jo etukäteen selvillä se, miten paljon lainaa tulee tarvitsemaan, eli jos on epävarmuutta siitä, paljonko lainaa lopulta tarvitsee, niin ei Credigo luultavasti ole paras valinta lainapaikaksi.

Kilpailuta Credigon laina muita lainoja vastaan: Kokeile Rahalaitoksen kilpailutusta.

Vieritä ylös