Credigo kokemuksia sekä tietoa – Onko Credigo hyvä ja luotettava laina?

Vaikka Credigo ei ole ainakaan vielä tällä erää Suomen tunnetuin lainapaikka, niin ei sitä kuitenkaan pidä missään nimessä väheksyä, kun pohtii sitä, mistä hakisi lainaa. Credigo nimittäin tarjoaa yhden internetin parhaimmista pikavipeistä. Kerron tässä arvostelussa omista kokemuksistani Credigon kanssa, toivottavasti kokemukset auttavat sinua valitsemaan itsellesi sopivimman pikavippipaikan.

Credigo lyhyesti

Credigolta voi hakea 500€–5 000€ pikavippiä, jolle voi valita pikavipiksi harvinaisen pitkän laina-ajan. Credigon pikavipissä on hyvää myös sen verrattain halvat korot. Heikompaa on sitten se, että ainakin tätä kirjoittaessa Credigon lainaa voi olla vaikea saada ja vielä haastavampi saada heti tilille.

Vinkki: Koska Credigon vippi muistuttaa vahvasti monia kulutusluottoja, niin voi sitä olla fiksua hakea vaikkapa Rahalaitoksen avulla ja noin yrittää vertailla sitä samalla muihin luottoihin. Hae Rahalaitoksen kautta.

Onko Credigo hyvä pikavippi?

Credigo ansaitse ehdottomasti tulla mietityksi parasta pikavippiä pohdittaessa. Tuohon on monta eri syytä. Ehkä tärkeimpänä syynä voi pitää yrityksen erittäin edullista hinnoittelua: Credigon pikavipeistä peritään nimellistä vuosikorkoa alle 10% ja todellinenkin vuosikorko jää alle 20% tason.

Vaikka tuo mainittu korko voi vaikuttaa pankkilainoihin verrattuna melko korkealta, niin on se todella matala verrattuna siihen, minkä tyyppisiä korkoja pikavipeistä on aiemmin peritty. Monet pikavippejä käyttäneet ovat varmasti törmänneet yli 200% todellisiin vuosikorkoihin.

Sen lisäksi, että Credigo ansaitsee hyvää palautetta sen alhaisista kustannuksista, niin pitää sitä kehua myöskin sivun lainapalvelun todella helposta käytettävyydestä – lainojen hakeminen on äärimmäisen helppoa sekä nopeaa. Credigon nopeuden suhteen on hyvä huomata, että nopeus koskee lainojen nopean hakemisen lisäksi myös pikavipin nopeaa maksamista asiakkaan pankkitilille. Yrityksen pikavippien nopeuteen vaikuttaa eittämättä positiivisesti, se että esimerkiksi palkkakuittia, verotietoja tai muita liitteitä ei tarvitse lähettää lainahakemusta varten.

Lisäksi monessa tapauksessa positiiviseksi asiaksi Credigon kohdalla pitää nostaa yrityksen erittäin pitkät laina-ajat (tästä lisää alempana) ja yksinkertaisesti esitetty kuukausieriin perustava hinnoittelu. Itse pidin myös siitä, että Credigolta on mahdollista saada lainalasku sähköpostilla.

Credigoa voi myös perustellusti pitää erittäin luotettavana pikavippinä. Yrityksen toimintaa pyörittää suomalainen Northmill Oy, ja sen taustalla taas on puolestaan ruotsalainen Northmill AB, ja yritys onkin tarjonnut Credigo-lainoja Ruotsissa menestyksekkäästi jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kokonaisuudessaan Credigo ansaitsee palvelustaan 4.5/5 tähteä kokemukseni tukemana. Tätä voi pitää erittäin hyvänä arvosanana, sillä yksikään tällä sivustolla kokemuksiin perustuen arvosteltu pikavippi ei ole saanut täyttä viittä tähteä, ja siihen vaadittaisiinkin jotain todella poikkeuksellista.

Credigo lainasummat ja laina-ajat

Credigolta voi hakea lainaa 500€ alkaen ja jopa 5000€. Alle 1000€ summien kohdalla lainasummaa voi vaihdella 100€ välein, eli 500€ lisäksi myös esimerkiksi 600€ ja 900€ lainat ovat mahdollisia. Vähintään 1000€ lainasummien kohdalla haettavaa lainaa voi vaihdella 500€ välein, eli mahdollisia summia ovat esimerkiksi 1000€, 2500€ ja 4500€, mutta ei esimerkiksi 2600€ tai 4400€.

Laina-ajat Credigolla menevät niin, että alle 1000€ lainoille laina-aikaa voi hakea 2 – 3 vuotta. 1000€ ja 1500€ lainoille laina-aikaa voi taasen hakea 2 – 5 vuotta. Ja vähintään 2000€ lainoille laina-aikaa voi hakea 2 – 10 vuotta.

Credigolta saa siis varsin kattavasti eri kokoista ja eri maksuajoilla varustettua lainaa. Tämä on ehdottomasti yksi Credigon vahvuuksista.

Onko Credigolla heikkouksia?

Kuten on varmasti tullut selväksi, niin Credigo on mielestäni erittäin hyvä lainapaikka. Sillä on kuitenkin neljä ominaisuutta/piirrettä, joita jotkut voivat pitää myös heikkouksina. Näistä ensimmäinen on se, Credigolta ei voi hakea lainaa lyhyellä laina-ajalla – esimerkiksi 500€ lainalla riittäisi monessa tapauksessa varmasti myös vaikkapa 6kk laina-aika.

Toinen mahdollinen Credigon heikkous on se, että sillä ei ole tarjolla joustoluottoa. Tuon johdosta Credigo soveltuu ennen kaikkea henkilöille, jotka tietävät etukäteen vähintäänkin melko tarkasti sen, miten paljon lainaa he tulevat tarvitsemaan. Joustoluottoa on tarjolla esimerkiksi Vipillä.

Toisaalta voi toki todeta, että Credigon tarjoaman kulutusluoton etu on se, ettei tule niin helposti kiusausta nostaa uutta lainaa vanhan päälle (koska se vaatisi enemmän vaivaa kuin nosto joustoluotolta).

Kolmas Credigon mahdollinen heikkous on se, että se vaikuttaisi antavan varsin heikosti myönteisiä lainapäätöksiä. Ja vielä yksi Credigon mahdollinen huonompi puoli on se, että se pystyy ilmeisesti nykyisellään tekemään siirtoja heti vain Danske Bankiin, ja senkin suhteen vaikuttaa olevan joitakin rajoituksia.

Myöntääkö Credigo pikavippiä 18-vuotiaille tai luottotiedottomille?

Credigon alaikäraja on 20 vuotta. Eli 18 tai 19 vuotiaana sieltä ei lainaa voi saada. Credigo ei myöskään myönnä lainaa luottotietonsa menettäneille.

Esimerkki Credigon lainan kustannuksista

Jos Credigolta hakisi lainaa 2500€ 2 vuoden maksuajalla, niin olisi normaali kuukausierä 120€. 120€ * 24 (kk) = 2880€. Credigon mukaan tuon kokoisen ja tuolla laina-ajalla varustetun lainan nimelliskorko olisi 8,9% ja todellinen vuosikorko 14,9%.

Kilpailuta Credigon laina muita lainoja vastaan: Kokeile Rahalaitoksen kilpailutusta.

Vieritä ylös