Ege kokemuksia – Katso mitä hyvää ja huonoa Egen pikavipissä on

Ege on yksi niistä erittäin harvoista pikalainafirmoista, joka edelleen tarjoaa uusille asiakkaille perinteisen tyyppistä pikavippiä. Eli siis pientä kertalainaa, jonka voi saada jopa varsin helposti ja nopeasti omalle pankkitilille. Tässä alla on listattuna hieman omia tuoreita (syksy 2019) kokemuksiani Egen pikalainasta ja lisäksi hieman yleistietoa Egestä ja sen lainatuotteesta.

Ege kokemuksia:

Ege on muuttanut tarjontaansa hiljattain. Siltä olisi saanut aiemmin haettua jopa varsin isoa lainaa, mutta nyt siltä kerralla mahdollisesti saatava suurin mahdollinen lainasumma on 100€. Ja tuo on samalla myös ainoa mahdollinen lainasumma. Päädyin siis hakemaan tuon kokoista lainaa Egeltä.

Myös laina-ajat ovat Egellä nykyään erittäni rajattuja: ainoa mahdollinen laina-aika uudelle 100€ lainalle on 30 päivää. Toki toisaalta se on hyvä huomata, Ege näyttää mahdollistavan sen, että lainan eräpäivää voi pienellä korvauksella siirtää 14 päivää eteenpäin. En itse ole kokeillut eräpäivän siirtämistä, joten en voi kommentoida sen toimivuutta.

Lainan hakeminen Egeltä oli kuitenkin, isolta osin kiitos Instantorin, varsin helppoa ja myös lainapäätöksen näytti saavan heti. ”Näytti” sen takia, että ilmeisesti sunnuntaina alkuillasta saamani lainapäätös ei ollutkaan mikään ihan lopullinen, sillä maanantaiaamuna puhelimeeni tuli viesti, että Ege on myöntänyt hakemani lainan.

Egeltä haettava 100€ pikavippi on koroiltaan ja kuluiltaan varsin halpa: 100€ pikavipistä pitää maksaa kokonaisuudessa takaisin 106,67€. On kuitenkin hyvä huomata, että Ege perii erillisen 15€ maksun siitä, jos haluaa, että lainasta tehdään tilisiirto 30 minuutin sisällä – normaalisti siirto tehdään, Egen kertoman mukaan, 2 pankkipäivän kuluessa. Tuo edellä kuvattu lainan pikasiirto tunnetaan Egellä nimellä ”Express-palvelu”.

Itselleni aiheutti pientä ihmetystä se, että en aluksi keksinyt miten tuo Express-palvelu aktivoitaisiin. Ilmeisesti kyse oli kuitenkin lopulta siitä, että sunnuntaina saamani lainapäätös ei kuitenkaan ollut siis vielä lopullinen, sillä sitten maanantaina, kun oli saanut tekstiviestin siitä, että lainahakemukseni oli hyväksytty, niin pystyin myös helposti aktivoimaan Express-palvelun oman Ege-tilini kautta.

Kokonaisuudessa voi sanoa, että kokemukseni Egestä olivat melko positiivisia: lainaa oli helppo hakea ja laina myös oli varsin järkevästi hinnoiteltu. Toisaalta toki se, että Egen lainatarjonta on varsin suppeata ja se, että lainan nopeasti saamisesta pitää maksaa erikseen, ovat huonompia puolia. Jos kuitenkaan nuo eivät häiritse liiaksi, niin kannattaa mahdollisesti hakea lainaa Egeltä.

Faktoja Egen pikalainasta:

  • Lainaa voi saada 100€ kertasummilla
  • Egeltä uutena asiakkaana otetulle 100€ lainalle tulee pakollisia kuluja ja korkoja noin 7€
  • Pakollisten kulujen ja korkojen päälle tulee 15€ lisämaksu, jos rahat haluaa erityisen nopeasti
  • Maksu-aikaa otetulle lainalle saa 30 päivää
  • Egen lainan alaikäraja on 20 vuotta