Ege kokemuksia – Katso mitä hyvää ja huonoa Egen pikavipissä on

Ege on yksi niistä erittäin harvoista pikalainafirmoista, joka edelleen tarjoaa uusille asiakkaille perinteisen tyyppistä pikavippiä. Eli siis pientä kertalainaa, jonka voi saada jopa varsin helposti ja nopeasti omalle pankkitilille. Tässä alla on listattuna hieman omia tuoreita (syksy 2019) kokemuksiani Egen pikalainasta ja lisäksi hieman yleistietoa Egestä ja sen lainatuotteesta.

Päivitys syyskuu 2020: Ege ei 1.9.2020 alkaen myönnä uusille asiakkaille lainoja. Mikäli etsit edelleen lainaa myöntävää lainapaikkaa, niin löydät niitä esimerkiksi tämän sivuston etusivulta. Voi olla, että Egeltäkin voi taas joskus tulevaisuudessa saada lainaa.

Ege kokemuksia:

Ege on muuttanut tarjontaansa hiljattain. Siltä olisi saanut aiemmin haettua jopa varsin isoa lainaa, mutta nyt siltä voi hakea keralla vain 50€, 100€ tai 150€ kokoista lainaa. Joskin ilmeisesti Egen lainoja voi samalla asiakkaalla olla kerralla useampi – ainakin omalla kohdallani onnistui se, että oli kaksi erillistä 100€ lainaa. 

Yksittäisten lainojen lainasummien tapaan, myös laina-ajat ovat Egellä nykyään erittäin rajattuja: ainoa mahdollinen laina-aika uudelle lainalle on 30 päivää. Toki toisaalta se on hyvä huomata, Ege näyttää mahdollistavan sen, että lainan eräpäivää voi pienellä korvauksella siirtää 14 päivää eteenpäin. En itse ole kokeillut eräpäivän siirtämistä, joten en voi kommentoida sen toimivuutta.

Lainan hakeminen Egeltä oli kuitenkin, isolta osin kiitos Instantorin, varsin helppoa ja myös lainapäätöksen näytti saavan heti. ”Näytti” sen takia, että ilmeisesti sunnuntaina alkuillasta saamani lainapäätös ei ollutkaan mikään ihan lopullinen, sillä maanantaiaamuna puhelimeeni tuli viesti, että Ege on myöntänyt hakemani lainan.

Egeltä haettavat lainat ovat varsin halpoja, esimerkkinä voi mainita, että 100€ pikavipistä pitää maksaa kokonaisuudessa takaisin 106,67€. Ja jos lainaa ottaisi 50€ niin olisivat kulut hieman pienemmät ja 150€ lainan kohdalla taasen luonnollisesti hieman suuremmat.

On kuitenkin hyvä huomata, että Ege perii erillisen 15€ maksun siitä, jos haluaa, että lainasta tehdään tilisiirto 30 minuutin sisällä – normaalisti siirto tehdään, Egen kertoman mukaan, 2 pankkipäivän kuluessa. Tuo edellä kuvattu lainan pikasiirto tunnetaan Egellä nimellä ”Express-palvelu”.

Itselleni aiheutti pientä ihmetystä se, että en aluksi keksinyt miten tuo Express-palvelu aktivoitaisiin. Ilmeisesti kyse oli kuitenkin lopulta siitä, että sunnuntaina saamani lainapäätös ei kuitenkaan ollut siis vielä lopullinen, sillä sitten maanantaina, kun oli saanut tekstiviestin siitä, että lainahakemukseni oli hyväksytty, niin pystyin myös helposti aktivoimaan Express-palvelun oman Ege-tilini kautta.

Kokonaisuudessa voi sanoa, että kokemukseni Egestä olivat melko positiivisia: lainaa oli helppo hakea ja laina myös oli varsin järkevästi hinnoiteltu. Toisaalta toki se, että Egen lainatarjonta on varsin suppeata ja se, että lainan nopeasti saamisesta pitää maksaa erikseen, ovat huonompia puolia. Jos kuitenkaan nuo eivät häiritse liiaksi, niin kannattaa mahdollisesti hakea lainaa Egeltä.

Faktoja Egen pikalainasta:

  • Lainaa voi saada 50€, 100€ ja 150€ kertasummilla
  • Egeltä uutena asiakkaana otetulle 100€ lainalle tulee pakollisia kuluja ja korkoja noin 7€
  • Pakollisten kulujen ja korkojen päälle tulee 15€ lisämaksu, jos rahat haluaa erityisen nopeasti
  • Maksu-aikaa otetulle lainalle saa 30 päivää
  • Egen lainan alaikäraja on 20 vuotta
  • Vieritä ylös