• You are here:
  • Home »

Etua kokemuksia ja tietoa (2020) – Yhteistyökumppanit, luotettavuus ja muuta Etua.fi-tietoa

Etua on palvelu, jonka avulla voi kerralla hakea lainatarjouksia monelta eri lainapalvelulta. Monesti tämän tyyppisiin palveluihin viitataan termillä lainavertailu tai lainakilpailuttaja. Riippumatta nimestä, on näitä palveluita tätä nykyä jo varsin paljon. Mutta miten hyvä Etua on? Tämä sivu pyrkii vastaamaan tuohon kysymykseen. Tervetuloa lukemaan vuoden 2020 kokemuksiani Etuasta.

Lainan hakeminen Etualta

Etualta oli jopa yllättävän helppo hakea lainaa. Tuntuu nimittäin, että se kysyi vielä hieman vähemmän tietoa kuin esimerkiksi Omalaina. Käytännössä Etuan lainahakemuksen pystyi täyttämään netin kautta noin parissa minuutissa eikä sitä varten esimerkiksi vaadittu pankkitunnuksia tai rekisteröitymistä. Etua.fi-lainahakemuksessa kysyttiin tavallisia tietoja hakijan taloustilanteesta ja muusta sekä tietysti se minkä verran ja miten pitkäksi aikaa lainaa haluaisi.

Kuten luonnollista, niin lainahakemuksen tekeminen Etua.fi-palvelussa oli täysin ilmaista eikä lainan hakeminen velvoittanut mahdollisesti tarjottavan lainan ottamiseen.

Mahdolliset lainasummat ja laina-ajat

Etuan kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran. Laina-aikaa sen kautta voi hakea 1 vuodesta alkaen ja enintään 18 vuotta. Käytännössä tosin lienee niin, että jos vaikka haet 500 euron lainaa 18 vuoden laina-ajalla, niin et saa lainatarjouksia, jotka vastaisivat hakemustasi.

Lainantarjousten saaminen Etua.fi:n kautta

Kun Etuan lainahakemuksen oli täyttänyt, niin sai siihen vastauksia ehkä noin minuutissa ja tarjotut lainat näki kätevästi Etuan sivuilta. Etua myös lähetti sähköpostiin viestin, jossa oli linkki, jonka kautta tarjouksia pääsi tarkastelemaan myöhemmin.

Koska Etua on siis lainavertailu eikä myönnä itse suoraan lainaa, niin ei Etuan kautta saaduista lainatarjouksia voi vain valita yhtä ja sitten yhdellä klikkauksella nostaa rahoja omalle pankkitilille. Sen sijaan (jos siis joku tarjous miellyttää itseä), pitää lainahakemus vielä viimeistellä sen palvelun sivuilla, jolta tarjous on. Onneksi tosin Etuan ja lainafirmojen systeemit on yhdistetty niin, että lainafirma tietää kuka on hakenut lainaa ja minkä verran. Tuo tietysti säästää aikaa ja vaivaa.

Lainatarjousten korot ja kulut

Hain Etuan kautta 3000€ lainaa 3 vuoden laina-ajalla ja minulle tarjottiin yhtä lainaa, joka vastasi noita toiveita. Kun Etuan etusivulla pistää lainalaskuriin nuo 3000€ ja 3 vuotta faktat, niin antaa se tätä kirjoittaessa arvioksi kuukausierästä 94€/kk. Todellisen saamani lainatarjouksen kohdalla kuukausierä oli 102,57€. Valitulla 3 vuoden laina-ajalla tuo 8,57€/kk ero olisi yhteensä 308,52€. Saamani lainatarjous oli siis kalliimpi kuin Etuan lainalaskurin arvio, mutta ainakaan kuukausitasolla tarkasteltuna ei mitenkään valtavasti kalliimpi.

Todellisena vuosikorkona saamassani 3000€ lainatarjouksessa oli 21,93%. Nettisivuillaan Etua käyttää todellisen vuosikoron esimerkkinä pienempää 7,90% lukua, mutta toisaalta kyseinen luku on annettu 10 vuoden 15 000€ lainan yhteydessä, ja tietysti yleensä isommat ja pidemmän laina-ajan lainat ovat koroiltaan halvempia kuin pienemmät ja lyhyemmäksi aikaa haettavat.

Etuan yhteistyökumppanit

Etualla on omalla etusivullaan kuva, jossa on listattuna sen yhteistyökumppaneita. On kuitenkin hyvä tiedostaa muutama juttu tuosta listauksesta. Ensinäkin kaikilta kuvassa näkyviltä firmoilta ei voi saada tarjouksia kuluttajalainaa varten. Tuosta pitää huolen ihan jo se, että kuvassa on myös firmoja, jotka tietojen perusteella myöntävät ainoastaan yrityslainaa.

Lisäksi on hyvä huomata se, että kuvassa on kuluttajalainaa tarjonneita yrityksiä, jotka eivät enää tai tällä hetkellä (kesän 2020 tilanne) myönnä uutta lainaa. Noita ovat ainakin Credigo ja Ostosraha. Toisaalta on toki mahdollista, että Etualla on myös yhteistyökumppaneita, joita ei jostain syystä ole listattuna kuvassa.

Etuan kuvassa näkyvistä rahoituslaitoksista tällä hetkellä aktiivisia ovat puolestaan esimerkiksi Instabank (kokemuksia) ja Resurs Bank. Sekä tietysti isot suomalaiset pankit, joskin niiden suhteen on hieman epäselvää, että voiko niiltä saada Etuan avulla myös kulutusluottoa vai vain asuntolainaa.

Asuntolainan kilpailuttaminen Etuan avulla

Kuten ylempää tältä sivulta on luultavasti selvinnyt, niin omat kokemukseni Etuasta liittyvät kulutusluoton hakemiseen. Etuan kautta voi yksityisasiakkaana kuitenkin myös etsiä asuntolainaa. Asuntolainaa Etuan avulla voi kilpailuttaa 10 000 eurosta alkaen ja jopa 500 000 euron verran. Laina-aikaa asuntolainalle voi Etuan avulla hakea vuodesta alkaen ja enintään 30 vuotta.

Yrityslainan hakeminen Etuan avulla

Kuluttajille suunnattujen lainojen lisäksi Etuan avulla voi myös etsiä yrityslainaa. Kyseistä lainaa voi hakea 20 000 eurosta alkaen ja enintään 100 000 verran ja laina-aikaa Etuan kautta voi yrityslainalle hakea kuukaudesta alkaen ja enintään 2 vuotta. Etuan yrityslainojen kilpailutus on siis tavallaan melko kapea-alaista. Tarvittaessa löydät tämän PikavippiKokemuksia.com-sivun avulla vaihtoehtoja, joilta voi hakea enemmän tai vähemmän yrityslainaa.

Etua.fi luotettavuus

Etua on perustettu 2008 ja Alma Media omistaa siitä suurimman osan. Etualla on siis varsin vahva tausta. Ja oma kokemukseni Etuasta ei antanut mitään syytä epäillä sen luotettavuutta. Etsi nyt lainaa lainaa Etuan kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia Etua.fi-palvelusta

Kuka voi hakea lainaa Etuan avulla?

Etua vaatii hakijalta esimerkiksi vähintään 18 vuoden ikää ja vähintään 850€/kk tuloja. Etuan vaatimukset eivät (siis) ole kovin kovia. Käytännössä tosin voi olla niin, että jos vaikka 19-vuotiaana ja 1000€/kk tuloilla hakee lainaa, niin voi lainatarjousten saaminen olla aika vaikeata tai jopa mahdotonta. Noin jo ihan perustuen Etuan yhteistyökumppaneihin.

Voiko Etualta saada heti lainaa?

Etuan kautta voi saada lainatarjouksia heti. Koska se ei kuitenkaan myönnä itse suoraan lainaa, niin on lainan tilille saamisen nopeuden suhteen ratkaisevaa se, miten nopeasti lopullinen lainafirma siirtää lainan.

Etuan yhteistyökumppanien perusteella rahat voi saada omalle tilille asti jopa alle 15 minuutissa tai sitten niiden saamisessa voi mennä muutama arkipäivä. Tarvittaessa kannattaa tutustua lainafirman sivuihin ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä isomman lainan haluaa, niin sitä pidempään sitä voi joutua odottamaan.

Vaatiiko Etua.fi vakuuksia tai takaajan?

Ei. Etua.fi-palvelun avulla voi hakea lainaa ilman vakuuksia sekä takaajaa. Siinä vaatiiko Etuan avulla löydetty lainafirma vakuuksia tai takaajan voi olla eroja. Lähtökohtaisesti ainakaan kulutusluottoja myöntävät nettilainafirmat eivät niitä kuitenkaan vaadi.

Yhteenveto Etua-kokemuksistani

Kokonaisuudessa tarkastellen olin varsin tyytyväinen Etuaan ja voisin hyvinkin käyttää sitä uudestaan. Hae nyt lainaa Etuan avulla.