Etua kokemuksia (2023) – Yhteistyökumppanit, luotettavuus ja muuta Etua.fi-tietoa

Etua on palvelu, jonka avulla voi kerralla hakea lainatarjouksia monelta eri lainapalvelulta. Monesti tämän tyyppisiin palveluihin viitataan termillä lainavertailu tai lainakilpailuttaja. Riippumatta nimestä, on näitä palveluita tätä nykyä jo varsin paljon. Mutta miten hyvä Etua on? Tämä sivu pyrkii vastaamaan tuohon kysymykseen. Tervetuloa lukemaan tuoreita kokemuksiani Etuasta.

Lainan hakeminen Etualta

Etualta oli jopa yllättävän helppo hakea lainaa. Tuntuu nimittäin, että se kysyi vielä hieman vähemmän tietoa kuin esimerkiksi Omalaina. Käytännössä Etuan lainahakemuksen pystyi täyttämään netin kautta noin parissa minuutissa eikä sitä varten esimerkiksi vaadittu pankkitunnuksia tai rekisteröitymistä. Etua.fi-lainahakemuksessa kysyttiin tavallisia tietoja hakijan taloustilanteesta ja muusta sekä tietysti se minkä verran ja miten pitkäksi aikaa lainaa haluaisi.

Kuten luonnollista, niin lainahakemuksen tekeminen Etua.fi-palvelussa oli täysin ilmaista eikä lainan hakeminen velvoittanut mahdollisesti tarjottavan lainan ottamiseen. Nuokin asiat korostavat sitä, että Etuan avulla voi etsiä lainaa varsin huoletta.

Mahdolliset lainasummat ja laina-ajat

Etuan kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran. Laina-aikaa sen kautta voi hakea 1 vuodesta alkaen ja enintään 18 vuotta. Käytännössä tosin lienee niin, että jos vaikkapa haet 500 euron lainaa 18 vuoden laina-ajalla, niin et saa lainatarjouksia, jotka vastaisivat hakemustasi. Tuo johtuu ihan siitä, ettei ainakaan Suomessa taida ylipäätänsä olla lainapalveluita, jotka tarjoaisivat tuollaista tai muuta pienehkön summan ja erittäin pitkän laina-ajan lainaa.

Lainantarjousten saaminen Etua.fi:n kautta

Kun olin täyttänyt Etuan lainahakemuksen, niin sain siihen vastauksia ehkä noin minuutissa ja tarjotut lainat näin kätevästi Etuan nettisivustolta. Etua myös lähetti sähköpostiini viestin, jossa oli linkki, jonka kautta tarjouksia pääsi tarkastelemaan myöhemmin.

Etuan mahdollisesti löytämät lainatarjoukset voi Etuan systeemissä järjestellä esimerkiksi todellisen vuosikoron ja kuukausierän perusteella. Tuo tietysti voi tehdä lainatarjousten vertailemisesta vieläkin helpompaa kuin se muuten olisi.

Koska Etua on siis lainavertailu eikä myönnä itse suoraan lainaa, niin ei Etuan kautta mahdollisesti saaduista lainatarjouksista voi vain valita yhtä ja sitten yhdellä klikkauksella nostaa rahoja omalle pankkitilille. Sen sijaan (mikäli siis jokin tarjous miellyttää itseä), pitää lainahakemus vielä viimeistellä sen lainapalvelun sivuilla, jolta tarjous on.

Onneksi tosin Etuan ja lainafirmojen systeemit on yhdistetty niin, että lainafirma tietää kuka on hakenut lainaa ja minkä verran. Tuo tietysti säästää aikaa ja vaivaa.

Lainatarjousten korot ja kulut

Sain Etuan kautta vuonna 2023 kaksi lainatarjousta. Toinen tarjouksista oli 3000 euron laina Nordax Bankilta ja toinen 2000 euron laina Bigbankilta. Nordax Bankin lainatarjouksen laina-aika oli 2 vuotta, nimellinen vuosikorko 10.7% ja todellinen vuosikorko 17.96%. Noilla luvuilla Nordax Bankin lainatarjouksen kuukausilyhennykseksi olisi tullut 140.07 euroa.

Bigbankin lainatarjouksen laina-aika oli 3 vuotta, nimellinen vuosikorko 15.90% ja todellinen vuosikorko 17.36%. Bigbankin lainaa olisi pitänyt lyhentää kuukaudessa 71.13 euroa.

Etua itse käyttää nettisivuillaan lainaesimerkkiä, jonka todellinen vuosikorko on 7.9%. Kokemusteni perusteella Etuan kautta ei siis välttämättä ole helppo löytää yhtä edullista lainaa kuin voisi toivoa. On tosin hyvä huomata, että Etuan lainaesimerkin lainasumma on 15 000 euroa, ja lähtökohtaisesti isompien lainojen todelliset vuosikorot ovat matalampia kuin pienten lainojen.

Etuan yhteistyökumppanit

Etualla on omalla etusivullaan kuva, jossa on listattuna sen yhteistyökumppaneita. On kuitenkin hyvä tiedostaa ainakin yksi juttu tuosta listauksesta. Se on se, että kaikilta kuvassa näkyviltä firmoilta ei voi saada tarjouksia kuluttajalainaa varten. Tuosta pitää huolen ihan se, että kuvassa on myös firmoja, jotka tietojen perusteella myöntävät ainoastaan yrityslainaa. Tuollaisesta paikasta esimerkkinä voi mainita Qredin.

Etuan yhteistyökumppanilistauksessa on myös kaksi niin sanottua kivijalkapankkia, eli Aktia ja Säästöpankki. Voi kuitenkin olla, että ainakaan Säästöpankki ei tarjoa lainaa normaalin kuluttajalainakilpailutuksen kautta vaan ainoastaan, jos Etuan avulla kilpailuttaa asuntolainan (tästä lisää alempana).

Etuan yhteistyökumppaneista voi Nordax Bankin ja Bigbankin lisäksi mainita esimerkiksi Instabankin (kokemuksia), siltä voi mahdollisesti saada jopa 50 000 euron verran lainaa. Tietojeni perusteella Nordaxin ja Bigbankin lisäksi voi olla hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous myös esimerkiksi Bank Norwegianilta.

Asuntolainan kilpailuttaminen Etuan avulla

Kuten ylempää tältä sivulta on luultavasti selvinnyt, niin omat kokemukseni Etuasta liittyvät kulutusluoton hakemiseen. Etuan kautta voi yksityisasiakkaana kuitenkin etsiä myös asuntolainaa.

Asuntolainaa Etuan avulla voi kilpailuttaa 10 000 eurosta alkaen ja jopa 500 000 euron verran. Laina-aikaa asuntolainalle voi Etuan avulla hakea vuodesta alkaen ja enintään 30 vuotta. Etuan kautta voi kilpailuttaa sekä uuden että nykyisen asuntolainan. Etuan kanssa kilpailevista lainavertailuista ei tätä kirjoittaessa yksikään toinen tarjoa uuden asuntolainan kilpailutusta, eli varsinkin tuota mahdollisuutta voi pitää selvänä Etuan vahvuutena.

Yrityslainan hakeminen Etuan avulla

Kuluttajille suunnattujen lainojen lisäksi Etuan avulla voi etsiä myös yrityslainaa. Kyseisen tyyppistä lainaa voi hakea 1000 eurosta alkaen ja enintään 100 000 euron verran. Laina-aikaa Etuan kautta yrityslainalle voi puolestaan hakea kuukaudesta alkaen ja enintään 2 vuotta. Etuan yrityslainojen kilpailutus on siis tavallaan melko kapea-alaista. Tarvittaessa löydät tämän PikavippiKokemuksia.com-sivun avulla vaihtoehtoja, joilta voi hakea isompaa yrityslainaa ja/tai pidempää laina-aikaa yrityslainalle.

Etua.fi luotettavuus – onko Etua huijaus?

Etua on perustettu 2008 ja Alma Media omistaa siitä suurimman osan. Etualla on siis varsin vahva tausta. Omatkaan kokemukseni Etuasta eivät ole antaneet mitään syytä epäillä palvelun luotettavuutta. Etua ei siis mielestäni ole huijaus. Etsi nyt lainaa lainaa Etuan kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia Etua.fi-palvelusta

Onko Etuan avulla hyvät mahdollisuudet löytää lainaa? Tuo riippuu tietysti isolta osin hakijasta ja haettavasta lainasummasta, mutta Etuan kautta on muihin vastaaviin palveluihin verrattuna ollut ainakin aikaisemmin ihan hyvät mahdollisuudet löytää kiinnostava laina.

Missä muodossa olevan lainan Etua voi löytää? Etuan yhteistyökumppanit tarjoavat pääasiallisesti kulutusluottoja. Lainat ovat ainakin suurimmalta osin myös niin sanottuja kertalainoja, eli joustoluottojen tarjonta ei ole ainakaan suurta.

Onnistuuko Etuan avulla lainojen yhdistäminen? Etua voi löytää varsin edullisia lainatarjouksia yhdistelylainaa varten. Palvelu voi siis olla hyvä valinta myös silloin, kun tavoitteena on lainojen yhdistäminen.

Kuka voi hakea lainaa Etuan avulla?

Etua vaatii hakijalta esimerkiksi vähintään 18 vuoden ikää ja vähintään 850€/kk tuloja. Etuan vaatimukset eivät (siis) ole kovin kovia. Käytännössä tosin voi olla niin, että jos vaikkapa 19-vuotiaana ja 1000€/kk tuloilla hakee lainaa, niin voi lainatarjousten saaminen olla aika vaikeata tai jopa mahdotonta. Noin jo ihan perustuen Etuan yhteistyökumppaneihin.

Voiko Etualta saada heti lainaa?

Etuan kautta voi saada lainatarjouksia heti. Koska se ei kuitenkaan myönnä itse suoraan lainaa, niin on lainan tilille saamisen nopeuden suhteen ratkaisevaa se, miten nopeasti lopullinen lainafirma siirtää lainan.

Etuan yhteistyökumppanien perusteella rahat voi saada omalle tilille asti jopa alle 15 minuutissa tai sitten niiden saamisessa voi mennä muutama arkipäivä. Tarvittaessa kannattaa tutustua lainafirman sivuihin ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä isomman lainan haluaa, niin sitä pidempään sitä voi joutua odottamaan.

Vaatiiko Etua.fi vakuuksia tai takaajan?

Ei. Etua.fi-palvelun avulla voi hakea lainaa ilman vakuuksia sekä takaajaa. Siinä vaatiiko Etuan avulla löydetty lainafirma vakuuksia tai takaajan voi olla eroja. Lähtökohtaisesti ainakaan kulutusluottoja myöntävät nettilainafirmat eivät niitä kuitenkaan vaadi.

Yhteenveto Etua-kokemuksistani

Kokonaisuudessa tarkastellen olen ollut varsin tyytyväinen Etuaan ja voisin hyvinkin käyttää sitä uudestaan. Hae nyt lainaa Etuan avulla.

Vieritä ylös