Instantor laina (2021) – hae helposti lainaa instantorin avulla näistä paikoista

Instantor on palvelu, jonka avulla lainaa voi hakea todella helposti automaattisella lainapäätöksellä, kunhan kertoo itsestään joitakin perustietoja ja käyttää pankkitunnuksia. Alla on listattu vuodelle 2021 suositeltuja lainapaikkoja, joissa instantor näytää olevan käytössä.

Parhaat mahdollisuudet saada lainaa instantorilla

Blue Finance näyttää olevan se paikka, josta on näin vuonna 2021 ylipäätänsä parhaat mahdollisuudet saada lainaa. Ja koska siellä on käytössä instantor, niin on se nostettu tähän kärkeen ykkössuositukseksi. Blue Financelta voi saada lainaa 100€–500€ ja lainaamisen alaikäraja on sillä 18 vuotta. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Lainastolla taas lainaa tarjolla

Lainaston lainapalvelu oli vähän aikaa muutosten kourissa, mutta nyt sillä on taas oikein kiva tarjonta: Lainastolta voi hakea pikavippiä 300-600€ ja joustoluottoa siltä voi saada jopa 3000€ – tosin alussa enintään 500€. Lainastoa voi kokeilla, jos on täysi-ikäinen ja sielläkin on siis käytössä instantor. Kokeile nyt Lainastoa.

Lainaa 100 – 2000€ nopeasti ja helposti hakemalla – ikäraja 18v

Limiitti-palvelussa on ilmeisesti ainakin ennen ollut käytössä instantor. En voinut kuitenkaan testata tätä kyseistä palvelua itse, sillä saman firman toisesta lainapaikasta otettu laina esti tämän.

Jos et kuitenkaan ole ottanut TACT Financen lainapaikoista (ainakin Vippi-palvelu ja Saldo) lainaa, niin pitäisi täältä kaiketi pystyä hakemaan lainaa helposti. Lainaa Limiitiltä voi hakea 300e – 2000e, mutta monien hakijoiden tapauksessa lainan yläraja on alussa 500 euroa. Tästä palvelusta pitäisi voida saada myönteinen lainapäätös jo 18-vuotiaana, mutta käytännössä voi sen saaminen noin nuorena olla varsin vaikeaa. Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Jopa 10 000 euron laina instantorilla

Saldo on siis osa samaa firmaa kuin Limiitti, eli tämänkään paikan suhteen ei ole täyttä varmuutta siitä, että käyttääkö se vielä nykyäänkin Instantoria vai vain jotain sitä vahvasti muistuttavaa systeemiä lainapäätösten tekemistä varten. Sinänsä tuolla ei ole ihan hirveästi merkitystä, koska täältäkin voi kuitenkin saada lainaa helposti hakemalla. Saldolta voi saada lainaa jopa 10 000 euroa, ja pienin mahdollinen lainasumma on 300 euroa. Saldolla on tarjolla sekä joustoluotto että kulutusluotto ja palvelun alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Saldoa.

Liikaa lainakuluja, jotta voisi saada lainaa instantorilla?

Lainan saaminen instantorin avulla tökkää ilmeisesti monesti siihen, että instantorin tekemän arvion perusteella, lainaa hakeva henkilö käyttää liikaa rahaa lainalyhennyksiin. Jos epäilet, että tuo on tilanne itselläsi, niin voi olla hyvä idea harkita järjestelylainaa. Kyseisella lainalla voi maksaa vanhat lainat pois.

Enintään 150€ pikavippi instantorilla

Päivitys: Ege on ilmeisesti käytännössä lopettanut myönteisten lainapäätösten antamisen. Egeltä saa instantoria käyttäen haettua 50€, 100€ tai 150€ pikavipin 30 päivän maksuajalla. Egen hinnoista voi mainita esimerkkinä, että jos siltä ottaisi 150€ lainan, niin se kerryttäisi pakollisia korkoja ja kuluja 7,50€, ja lisäksi Ege perii 15€ maksun siitä, jos haluaa, että siltä tehdään tilisiirto tavallista nopeammin. Jos tuota 15€ ei maksa, niin siirrossa voi ilmeisesti mennä pari pankkipäivää. Egen alaikäraja on 20 vuotta.

Lainaa 300 – 600€ instantorilla

Ei tällä hetkellä tarjolla. Vivukselta voi uudistusten jälkeen hakea uutena asiakkaana lainaa vain varsin rajoitetut 300 – 600€. Se on kuitenkin pysynyt ennallaan, että Vivukselta voi edelleen hakea automaattisen lainapäätöksen. Vivukselta voi saada lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Kulutusluottoa 10000e asti instantorilla

Päivitys 10.1.2021: Risicum ei myönnä tällä erää uusia lainoja. Risicumilta voi hakea kulutusluottoa peräti 4000 – 10 000€. Ja ainakin kotisivujensa perusteella Risicum on valmis myöntämään noinkin isoja lainoja ihan vaan pelkästään instantorin avulla. Laina-aikaa Risicumin lainoille voi saada 3 vuodesta alkaen ja pisimillään jopa 7 vuotta. 7 vuoden laina-aikoja on tarjolla, jos ottaa lainaa vähintään 9000€. Risicumin alaikäraja on 20 vuotta.

Lisää helppoja lainapaikkoja

Instantor ei ole ainoa tapa saada automaattinen lainapäätös, ja löydätkin tämän sivuston lainaa ilman liitteitä -alasivulta lisää paikkoja, joista voi saada lainapäätöksen erittäin helposti.

Mikä instantor?

Edellä on käsitelty sitä, miten instantor näyttäytyy niile, jotka haluavat käyttää miellytävää tapaa tehdä lainahakemus. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä instantorista juuri mitään yrityksenä, joten alla yrityksestä hieman.

Instantor perustettiin vuonna 2010 ja sillä on tätä nykyä noin 30 työntekijää. Monien muiden finanssialan startuppien tapaan myös instantorin päätoimipaikka on Tukholmassa. Yritys on kuitenkin laajentanut nuoren historiansa aikana aggressiivisesti ja se toimiikin nykyisin noin 20 eri maassa. Suomen ja Ruotsin lisäksi yritys toimii myös esimerkiksi Espanjassa, Virossa ja Hollannissa. Uusimpien laajentumismaiden mukana joukkoon on tullut myös esimerkiksi Kolumbia.

Instantorin toiminta on luonnollisesti isolta osin sidoksissa siihen, että sille myönnetään lupa eri pankkien tilitietojen tarkasteluun. Tätä taustaa vasten ei voi pitää yllättävä, että yritys on solminut runsaasti sopimuksia eri pankkien kanssa. Tätä kirjoittaessa yritys tekeekin yhteistyötä yhteensä 200 eri pankin kanssa.

Koska instantor on ikään kuin välikäsi pankkien ja esimerkiksi pikavippiyritysten välillä, niin sille on pankkien lisäksi tärkeätä saada yhteistyökumppaneita myös yhtälön toiselle puolelle – yrityksen varsinaisia asiakkaita. Näitä asiakkaita yrityksellä on noin 100 kappaletta. Asiakkaiden määrä voi vaikuttaa pieneltä, mutta on hyvä huomioida, että yrityksen toiminnan luonteesta johtuen ne voivat olla rahallisesti erittäin tuottavia.

On helppo ymmärtää, että instantorin toimintaan liittyy runsaasti lakeihin liittyviä tärkeitä ja monimutkaisia aspekteja: tarkasteleehan yrityksen automaattinen systeemi ihmisten henkilökohtaisia pankkitilejä. Ei siis voi pitää yllättävänä, että instantor vakuuttaa verkkosivuillansa, että yritys on tehnyt tarkkaa tutkimustyötä lakien suhteen kaikissa maissa, joissa se toimii.

Instantor myös kertoo nettisivuillansa, että yrityksen palvelu on helppo ottaa käyttöön – näin on siis vaikka palvelu selvästikin sisältää varsin edistynyttä teknologiaa. Toki helppokäyttöisyys on varmasti jossain määrin suhteellista.

Miten instantor toimii:

Instantorin toimintapa on ehkä yllättävänkin selkeä, ja yritys on itse kuvannut sitä viiteen vaiheeseen jakautuvan kaavion avulla verkkosivuillaan. Alla kaavion eri askelmat suomeksi kerrottuina ja tarvittaessa erityisesti pikalainojen näkökulmasta syvemmin avattuina

Ensimmäisessä vaiheessa asiakas saapuu lainayrityksen (eli esimerkiksi pikavippipaikan) verkkosivuille ja seuraa niitä ohjeita, jotka lainayritys antaa kävijälle nettisivuillaan. Tässä vaiheessa siis selvästikin korostuu se, että lainapalvelu osaa ohjeistaa asiakasta hyvin ja kuvailee instantor-palvelua tavalla, joka ei saa asiakasta pelästymään – onhan kyseessä ehkä hieman hämmentävä tilanne, kun vaikka 150 euron pikavippiä hakiessa tietokoneohjelma haluaa selata läpi henkilön pankkitiedot.

Toiseessa vaiheessa asiakas vahvistaa itsensä instantorin kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pikavippien kohdalla sitä, että ollessaan sisään kirjautuneena vippiyrityksen nettisivuilla käyttäjä valitsee instantorin tarjoamasta valikkoruudusta oman pankkinsa, jonka jälkeen instantor ohjaa käyttäjän syöttämään nettipankkinsa tiedot ja näin sisään kirjautumaan pankkiin.

Kolmannessa vaiheessa instantor alkaa suorittamaan sitä varsinaista työtä, jota varten se on olemassa. Tässä vaiheessa palvelu nimittäin hakee tarvittavat tiedot käyttäjän pankkitililtä. Instantor ei kerro palvelun käyttämisen yhteydessä asiakkaalle, mitä tietoja se lopulta hakee ja miten yrityksen järjestelmä niitä pohtii, mutta kaiken järjen mukaan se on kiinnostunut erityisesti siitä, miten paljon rahaa pankkitilille on viime aikoina tullut ja miten paljon (ja ehkä myös minne) sitä on tililtä lähtenyt. Näin palvelu voi esimerkiksi arvioida kuukausittaisia tuloja sekä sitä, miten paljon käyttäjä joutuu lyhentämään muita lainoja.

Neljännessä vaiheessa instantor toimittaa sen pikavipin hakijan tililtä noutamat tiedot pikavippipalvelulle. Eli toisin sanoen myös pikavippiyritys saa tietoja asiakkaan pankkitilin tapahtumista.

Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa haetut tiedot käsitellään ja tehdään tietojen perusteella päätös siitä, myönnetäänkö asiakkaalle laina.

Vaikka prosessissa onkin edellä kuvatut vaiheet ja se vaikuttaa jopa melko pitkältä, niin on hyvä huomioida, että kaikki tapahtuu tietotekniikan kautta. Koska koko tapahtumaketju siis tapahtuu ikään kuin automaattisesti, niin koko prosessi siitä, kun käyttäjä kertoo haluavansa lainaa siihen, kun pikavippi myönnetään ja maksetaan asiakkaan pankkitilille tapahtuu erittäin nopeasti. Prosessin ei pitäisi normaalissa tilanteessa viedä paria minuuttia pidempään.

Instantoria lainan hakemiseen käyttävän näkökulmasta on tärkeätä varmistaa se, että antaa instantorille pääsyn sen tilin tietoihin, jonka kautta oma rahaliikenne pääasiassa kulkee. Näin on koska yritys ei luonnollisesti pysty käyttämään lainapäätöksen tueksi kuin tutkitun tilin tietoja, ja jos tutkitulle tilille ei ole koskaan tullut tuloja, niin ei lainaakaan varmastikaan myönnetä.

Omat kokemukset instantorin käyttämisestä

Sen lisäksi, että instantor tekee pikavipin hakemisesta aiemmin kerrotusti perinteiseen tilanteeseen verrattuna nopeampaa sekä mukavampaa, niin on sen käyttäminen oman kokemukseni mukaan myös turvallista. Enkä olekkaan missään vaiheessa kohdannut turvallisuus- tai muita ongelmia palvelun suhteen. Voinkin siis kokemuksieni perusteella suositella palvelua vahvasti lainaa hakemassa oleville.

Vieritä ylös