Instantor laina (2023) – Hae helposti ja nopeasti instantor pikalaina

Instantor on palvelu, jonka avulla lainaa voi hakea todella helposti automaattisella lainapäätöksellä, kunhan kertoo itsestään joitakin perustietoja ja käyttää pankkitunnuksia. Alla on lyhyesti esitelty vuodelle 2023 suositeltu lainapaikka, jossa instantor näyttää olevan käytössä.

Fixura – käytössä instantor tarkistus

Fixuralta voi hakea instantorilla lainaa 1 000 eurosta alkaen ja aina 20 000 euroon asti. Fixura voi siis soveltua hyvin hieman isomman lainan tarpeeseen. Laina-aikaa Fixuralta voi hakea kahdesta vuodesta alkaen ja enintään 6 vuotta. Fixuran lainat ovat koroiltaan varsin edullisia. Hae nyt lainaa Fixuralta.

Esimerkki Fixuran lainasta: lainaa 2 000 euroa kahden vuoden laina-ajalla, tyypillinen kuukausierä 93 euroa, yhteensä maksettava summa noin 2 296 euroa.

Lisää helppoja lainapaikkoja

Instantor ei ole ainoa tapa saada automaattinen lainapäätös, ja löydätkin tämän sivuston lainaa ilman liitteitä -alasivulta lisää paikkoja, joista voi saada lainapäätöksen erittäin helposti.

Liikaa lainakuluja, jotta voisi saada lainaa instantorilla?

Lainan saaminen instantorin avulla tökkää ilmeisesti monesti siihen, että instantorin tekemän arvion perusteella, lainaa hakeva henkilö käyttää liikaa rahaa lainalyhennyksiin. Jos epäilet, että tuo on tilanne itselläsi, niin voi olla hyvä idea harkita järjestelylainaa. Kyseisellä lainalla voi maksaa vanhat lainat pois.

Miten instantor toimii:

Instantorin toimintapa on ehkä yllättävänkin selkeä, ja yritys on itse kuvannut sitä viiteen vaiheeseen jakautuvan kaavion avulla verkkosivuillaan. Alla kaavion eri askelmat suomeksi kerrottuina ja tarvittaessa erityisesti pikalainojen näkökulmasta syvemmin avattuina

Ensimmäisessä vaiheessa asiakas saapuu lainayrityksen (eli esimerkiksi pikavippipaikan) verkkosivuille ja seuraa niitä ohjeita, jotka lainayritys antaa kävijälle nettisivuillaan. Tässä vaiheessa siis selvästikin korostuu se, että lainapalvelu osaa ohjeistaa asiakasta hyvin ja kuvailee instantor-palvelua tavalla, joka ei saa asiakasta pelästymään – onhan kyseessä ehkä hieman hämmentävä tilanne, kun vaikka 150 euron pikavippiä hakiessa tietokoneohjelma haluaa selata läpi henkilön pankkitiedot.

Toisessa vaiheessa asiakas vahvistaa itsensä instantorin kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pikavippien kohdalla sitä, että ollessaan sisään kirjautuneena vippiyrityksen nettisivuilla käyttäjä valitsee instantorin tarjoamasta valikkoruudusta oman pankkinsa, jonka jälkeen instantor ohjaa käyttäjän syöttämään nettipankkinsa tiedot ja näin sisään kirjautumaan pankkiin.

Kolmannessa vaiheessa instantor alkaa suorittamaan sitä varsinaista työtä, jota varten se on olemassa. Tässä vaiheessa palvelu nimittäin hakee tarvittavat tiedot käyttäjän pankkitililtä. Instantor ei kerro palvelun käyttämisen yhteydessä asiakkaalle, mitä tietoja se lopulta hakee ja miten yrityksen järjestelmä niitä pohtii, mutta kaiken järjen mukaan se on kiinnostunut erityisesti siitä, miten paljon rahaa pankkitilille on viime aikoina tullut ja miten paljon (ja ehkä myös minne) sitä on tililtä lähtenyt. Näin palvelu voi esimerkiksi arvioida kuukausittaisia tuloja sekä sitä, miten paljon käyttäjä joutuu lyhentämään muita lainoja.

Neljännessä vaiheessa instantor toimittaa sen pikavipin hakijan tililtä noutamat tiedot pikavippipalvelulle. Eli toisin sanoen myös pikavippiyritys saa tietoja asiakkaan pankkitilin tapahtumista.

Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa haetut tiedot käsitellään ja tehdään tietojen perusteella päätös siitä, myönnetäänkö asiakkaalle laina.

Vaikka prosessissa onkin edellä kuvatut vaiheet ja se vaikuttaa jopa melko pitkältä, niin on hyvä huomioida, että kaikki tapahtuu tietotekniikan kautta. Koska koko tapahtumaketju siis tapahtuu ikään kuin automaattisesti, niin koko prosessi siitä, kun käyttäjä kertoo haluavansa lainaa siihen, kun pikavippi myönnetään ja maksetaan asiakkaan pankkitilille tapahtuu erittäin nopeasti. Prosessin ei pitäisi normaalissa tilanteessa viedä paria minuuttia pidempään.

Instantoria lainan hakemiseen käyttävän näkökulmasta on tärkeätä varmistaa se, että antaa instantorille pääsyn sen tilin tietoihin, jonka kautta oma rahaliikenne pääasiassa kulkee. Näin on koska yritys ei luonnollisesti pysty käyttämään lainapäätöksen tueksi kuin tutkitun tilin tietoja, ja jos tutkitulle tilille ei ole koskaan tullut tuloja, niin ei lainaakaan varmastikaan myönnetä.

Mikä instantor?

Ylempänä käsitelty sitä, miten instantor näyttäytyy niille, jotka haluavat käyttää miellyttävää tapaa tehdä lainahakemus. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä instantorista juuri mitään yrityksenä, joten alla yrityksestä hieman.

Instantor perustettiin vuonna 2010 ja sillä on tätä nykyä noin 30 työntekijää. Monien muiden finanssialan startuppien tapaan myös instantorin päätoimipaikka on Tukholmassa. Yritys on kuitenkin laajentanut nuoren historiansa aikana aggressiivisesti ja se toimiikin nykyisin noin 20 eri maassa. Suomen ja Ruotsin lisäksi yritys toimii myös esimerkiksi Espanjassa, Virossa ja Hollannissa. Uusimpien laajentumismaiden mukana joukkoon on tullut myös esimerkiksi Kolumbia.

Instantorin toiminta on luonnollisesti isolta osin sidoksissa siihen, että sille myönnetään lupa eri pankkien tilitietojen tarkasteluun. Tätä taustaa vasten ei voi pitää yllättävä, että yritys on solminut runsaasti sopimuksia eri pankkien kanssa. Tätä kirjoittaessa yritys tekeekin yhteistyötä yhteensä 200 eri pankin kanssa.

Koska instantor on ikään kuin välikäsi pankkien ja esimerkiksi pikavippiyritysten välillä, niin sille on pankkien lisäksi tärkeätä saada yhteistyökumppaneita myös yhtälön toiselle puolelle – yrityksen varsinaisia asiakkaita. Näitä asiakkaita yrityksellä on noin 100 kappaletta. Asiakkaiden määrä voi vaikuttaa pieneltä, mutta on hyvä huomioida, että yrityksen toiminnan luonteesta johtuen ne voivat olla rahallisesti erittäin tuottavia.

On helppo ymmärtää, että instantorin toimintaan liittyy runsaasti lakeihin liittyviä tärkeitä ja monimutkaisia aspekteja: tarkasteleehan yrityksen automaattinen systeemi ihmisten henkilökohtaisia pankkitilejä. Ei siis voi pitää yllättävänä, että instantor vakuuttaa verkkosivuillansa, että yritys on tehnyt tarkkaa tutkimustyötä lakien suhteen kaikissa maissa, joissa se toimii.

Instantor myös kertoo nettisivuillansa, että yrityksen palvelu on helppo ottaa käyttöön – näin on siis vaikka palvelu selvästikin sisältää varsin edistynyttä teknologiaa. Toki helppokäyttöisyys on varmasti jossain määrin suhteellista.

Uutta: Ilmeisesti laina-asiakkaiden lisäksi instantorista ovat tykänneet myös muut, sillä yritys on myyty melko hyvin rahoitetulle ostajalle.

Omat kokemukset instantorin käyttämisestä

Sen lisäksi, että instantor tekee pikavipin hakemisesta aiemmin kerrotusti perinteiseen tilanteeseen verrattuna nopeampaa sekä mukavampaa, niin on sen käyttäminen oman kokemukseni mukaan myös turvallista. Enkä olekaan missään vaiheessa kohdannut turvallisuus- tai muita ongelmia palvelun suhteen.

Lisäksi kivaa on se, että instantorin käyttämisestä ei kokemusteni perusteella veloiteta lainaa hakevaa henkilöä. Voinkin siis kokemuksieni perusteella suositella palvelua vahvasti lainaa hakemassa oleville.

Vieritä ylös