instantor joustoluotto ja muut vipit ja lainat instantorin avulla listattu

Monet lainafirmat pyytävät asiakkaita lähettämään niille esimerkiksi palkkakuitin todisteeksi tuloista ja kyvystä maksaa laina takaisin. Kyseinen prosessi on monesti tarpeettoman hidas sekä monimutkainen siinä vaiheessa, kun tärkeintä on ennen kaikkea saada pikavippi äkkiä pankkitilille ilman pitkää hakuprosessia. Kyseinen toimenpide voi myös tuntua ehkä jossain määrin nöyryyttävältä. Voikin todeta, että onneksi on olemassa instantor. Instantor tarkistaa pikavipin hakijan luottokelpoisuuden tutkimalla nopeasti asiakkaan tilitiedot, ja kertoo luottokelpoisuudesta automaattisesti pikavippiyritykselle. Lopputuloksena on hakuprosessi, jossa pikavippihakemus käsitellään muutamassa minuutissa ja rahat voidaan maksaa nopeasti hakijan pankkitilille.

HUOM: Alla on listalla on sen tyyppisiäkin paikkoja, joissa instantorin käyttöä ei mainosteta kovin aktiivisesti, mutta jossa sitä käytännössä kuitenkin hyödynnetään (ainakin Credigo).

Koroton pikavippi instantorilla:

Myös Vivukselta voi saada pikavipin instantorin avulla. Tämän paikan erityisvahvuus on se, että siltä voi saada ensimmäinen pikavipin kokonaan ilman korkoja ja kuluja. Tätä korotonta pikavippiä voi saada 10 - 400€ ja jopa 30 päivän korottomalla maksuajalla. Vivuksen alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt Vivus pikavippi.

Täältä instantor pikavippi:

Haluatko isompaa (jopa 2000 euroa) tai pienempää (alkaen 10 euroa) lainaa instantorin avulla? Siinä tapauksessa Suomilimiitti voi olla hyvä valinta. Suomilimiitti lisäsi vasta melko hiljattain instantorin sivuillensa, mutta se vaikuttaa kuitenkin toimivan hyvin, ja koska kyseessä on iso ja luotettava lainaa tarjoava yritys, niin kannattaa sieltäkin harkita pikavipin hakemista. Tästä lainapalvelusta voi ottaa kooltaan 10 - 2000e lainaa ja palvelun ikäraja on 21 vuotta. Ainakin tätä kirjoittaessa (2019 alku) Suomilimiitti tarjoaa uusille asiakkaille ensimmäinen nostetun lainan ilman nostopalkkiota, eli kannattaa nostaa kerralla se summa, minkä olettaa tarvitsevansa. Ota nyt pikavippi Suomilimiitiltä.

Joustoluotto instantorilla:

Eurolimiitin kautta voi saada itselleen uutena asiakkaana joustoluottoa jopa 3000€. Ja kun on hoitanut hommat hyvin jonkun aikaa, niin voi oma joustoluoton luottoraja nousta jopa 4000€ asti. Harva nopeita joustoluottoja myöntävä taho on valmis antamaan noin isoa luottorajaa. Eurolimiitin kautta voi lainaa saada, jos ikää on ainakin 21 vuotta. Hae nyt lainaa Eurolimiitiltä.

Lainaa 100 - 2000€ nopeasti ja helposti hakemalla - ikäraja 18v

Limiitti-palvelussa on tietojen perusteella käytössä instantor. En voinut kuitenkaan testata tätä kyseistä palvelua itse, sillä saman firman toisesta lainapaikasta otettu laina esti tämän. Jos et kuitenkaan ole ottanut TACT Financen lainapaikoista (ainakin Vippi-palvelu ja Saldo), niin pitäisi täältä kaiketi pystyä hakemaan lainaa instantorin avulla. Lainaa voi hakea 100e - 2000e, mutta monien hakijoiden tapauksessa lainan yläraja on alussa 500 euroa. Tästä palvelusta pitäisi voida saada myönteinen lainapäätös jo 18 vuotiaana, mutta kuten muuallakin, niin voi sen saaminen noin nuorena olla käytännössä varsin vaikeaa. Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Lainaa kunnon maksuajalla ja melko järkevällä korolla

Credigo kyselee lainaa hakiessa joitakin tietoja tuloista etc. mutta lopullinen lainapäätös vaikuttaa tapahtuvan instantorin avulla. Täältä ei siis saa haettua ihan yhtä nopeasti lainaa kuin joistakin muista paikoista, mutta kuitenkin parissa minuutissa. Tällä paikalla on pari kivaa puolta verrattuna sen kilpailijoihin. Eka on se, että täältä voi ottaa lainaa pitkällä maksuajalla ja selkeillä maksuerillä ja toinen on se, että täältä voi saada lainaa pikavipiksi melko järkevällä korolla (toki edelleen iso pankkilainoihin verrattuna). Lainaa tästä paikasta saa 100€ - 2500€ ja palvelun ikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Credigolta.

Kulutusluotto ja joustoluotto instantorin avulla:

Jos mikään yllä mainituista tahoista ei ole mieleen tai haluaisi perinteistä kulutusluottoa, niin kannattaa vielä kokeilla Lainastoa. Lainastolla on yhteensä kolme eri lainatuotetta ja näiden kautta voi saada isompaa ja pienempää lainaa. Pienin lainoista on "pikalaina" - tämä on käytännössä siis pikavippi, ja tätä saa kooltaan 100 - 400€. Toiseksi pienin lainoista on "joustoluotto" - tätä joustoluottoa saa otettua 100 - 3000€, kuitenkin niin, että monesti uusien asiakkaiden yläraja on 2000€. Ja vielä kolmanneksi tarjolla on "kulutusluotto" - tätä kulutusluottoa saa otettua 2000 - 5000€, ja sen maksuajaksi voi valita 1 -3 vuotta. On hyvä olla tietoinen siitä, että näiden eri lainojen ikärajat vaihtelevat: pikalainan ikäraja on vain 18 vuotta, joustoluoton ikäraja on 20 vuotta ja kulutusluoton ikäraja on 22 vuotta. Hae nyt lainaa Lainastolta

Joustoluottoa 5000e asti instantorilla

Risicumilta myönnetään hyväksytylle "joustolainan" ottajalle 2050 - 5000e lainaraja. Tuolta voi sitten joustoluotolle tyypilliseen tapaa nostaa itselleen sopivia summia rahaa. Risicum kyselee lainaa hakiessa joitakin tietoa tuloista ja muista lainoista, mutta sivustolla kerrotaan käytettävän instantoria tulojen vahvistamiseen. Tämän joustolainan lisäksi Risicumilla on myös kertalaina, mitä voi hakea enintään 1000 euroa, tämä kertalaina siis vastaa enemmän ns. perinteistä lainaa. Uudet asiakkaat saavat Risicumilta joustolainan kautta 300 euroon asti lainaa ilman nostopalkkiota ja alkuun myös korotonta maksuaikaa. Risicum myöntää lainaa vähintään 20 vuotiaille hakijoille. Hae nyt lainaa Risicumilta.

Pyydä lainatarjouksia monesta paikasta

Omalainalla ei käytetä instantoria, mutta sen sivuilla kerrotaan, että se pystyy näyttämään lainatarjouksia reaaliajassa (hakemuksen tekemisen jälkeen). Eli jos instantorin käyttäminen ei ole aivan pakollista tai et saa mistään instantoria käyttävästä paikasta lainaa, niin voi Omalaina olla harkitsemisen arvoinen paikka. Omalaina ei tarjoa itse lainaa, vaan sen sijaan se kilpailuttaa tekemäsi hakemuksen useiden eri lainapaikkojen suhteen. Hae nyt lainaa Omalainalta.

Mikä instantor?

Edellä on käsitelty sitä, miten instantor näyttäytyy niile, jotka haluavat käyttää miellytävää tapaa tehdä lainahakemus. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä instantorista juuri mitään yrityksenä, joten alla yrityksestä hieman.

Instantor perustettiin vuonna 2010 ja sillä on tätä nykyä noin 30 työntekijää. Monien muiden finanssialan startuppien tapaan myös instantorin päätoimipaikka on Tukholmassa. Yritys on kuitenkin laajentanut nuoren historiansa aikana aggressiivisesti ja se toimiikin nykyisin noin 20 eri maassa. Suomen ja Ruotsin lisäksi yritys toimii myös esimerkiksi Espanjassa, Virossa ja Hollannissa. Uusimpien laajentumismaiden mukana joukkoon on tullut myös esimerkiksi Kolumbia.

Instantorin toiminta on luonnollisesti isolta osin sidoksissa siihen, että sille myönnetään lupa eri pankkien tilitietojen tarkasteluun. Tätä taustaa vasten ei voi pitää yllättävä, että yritys on solminut runsaasti sopimuksia eri pankkien kanssa. Tätä kirjoittaessa yritys tekeekin yhteistyötä yhteensä 200 eri pankin kanssa.

Koska instantor on ikään kuin välikäsi pankkien ja esimerkiksi pikavippiyritysten välillä, niin sille on pankkien lisäksi tärkeätä saada yhteistyökumppaneita myös yhtälön toiselle puolelle - yrityksen varsinaisia asiakkaita. Näitä asiakkaita yrityksellä on noin 100 kappaletta. Asiakkaiden määrä voi vaikuttaa pieneltä, mutta on hyvä huomioida, että yrityksen toiminnan luonteesta johtuen ne voivat olla rahallisesti erittäin tuottavia.

On helppo ymmärtää, että instantorin toimintaan liittyy runsaasti lakeihin liittyviä tärkeitä ja monimutkaisia aspekteja: tarkasteleehan yrityksen automaattinen systeemi ihmisten henkilökohtaisia pankkitilejä. Ei siis voi pitää yllättävänä, että instantor vakuuttaa verkkosivuillansa, että yritys on tehnyt tarkkaa tutkimustyötä lakien suhteen kaikissa maissa, joissa se toimii.

Instantor myös kertoo nettisivuillansa, että yrityksen palvelu on helppo ottaa käyttöön - näin on siis vaikka palvelu selvästikin sisältää varsin edistynyttä teknologiaa. Toki helppokäyttöisyys on varmasti jossain määrin suhteellista.

Miten instantor toimii:

Instantorin toimintapa on ehkä yllättävänkin selkeä, ja yritys on itse kuvannut sitä viiteen vaiheeseen jakautuvan kaavion avulla verkkosivuillaan. Alla kaavion eri askelmat suomeksi kerrottuina ja tarvittaessa erityisesti pikalainojen näkökulmasta syvemmin avattuina

Ensimmäisessä vaiheessa asiakas saapuu lainayrityksen (eli esimerkiksi pikavippipaikan) verkkosivuille ja seuraa niitä ohjeita, jotka lainayritys antaa kävijälle nettisivuillaan. Tässä vaiheessa siis selvästikin korostuu se, että lainapalvelu osaa ohjeistaa asiakasta hyvin ja kuvailee instantor-palvelua tavalla, joka ei saa asiakasta pelästymään - onhan kyseessä ehkä hieman hämmentävä tilanne, kun vaikka 150 euron pikavippiä hakiessa tietokoneohjelma haluaa selata läpi henkilön pankkitiedot.

Toiseessa vaiheessa asiakas vahvistaa itsensä instantorin kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pikavippien kohdalla sitä, että ollessaan sisään kirjautuneena vippiyrityksen nettisivuilla käyttäjä valitsee instantorin tarjoamasta valikkoruudusta oman pankkinsa, jonka jälkeen instantor ohjaa käyttäjän syöttämään nettipankkinsa tiedot ja näin sisään kirjautumaan pankkiin.

Kolmannessa vaiheessa instantor alkaa suorittamaan sitä varsinaista työtä, jota varten se on olemassa. Tässä vaiheessa palvelu nimittäin hakee tarvittavat tiedot käyttäjän pankkitililtä. Instantor ei kerro palvelun käyttämisen yhteydessä asiakkaalle, mitä tietoja se lopulta hakee ja miten yrityksen järjestelmä niitä pohtii, mutta kaiken järjen mukaan se on kiinnostunut erityisesti siitä, miten paljon rahaa pankkitilille on viime aikoina tullut ja miten paljon (ja ehkä myös minne) sitä on tililtä lähtenyt. Näin palvelu voi esimerkiksi arvioida kuukausittaisia tuloja sekä sitä, miten paljon käyttäjä joutuu lyhentämään muita lainoja.

Neljännessä vaiheessa instantor toimittaa sen pikavipin hakijan tililtä noutamat tiedot pikavippipalvelulle. Eli toisin sanoen myös pikavippiyritys saa tietoja asiakkaan pankkitilin tapahtumista.

Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa haetut tiedot käsitellään ja tehdään tietojen perusteella päätös siitä, myönnetäänkö asiakkaalle laina. 

Vaikka prosessissa onkin edellä kuvatut vaiheet ja se vaikuttaa jopa melko pitkältä, niin on hyvä huomioida, että kaikki tapahtuu tietotekniikan kautta. Koska koko tapahtumaketju siis tapahtuu ikään kuin automaattisesti, niin koko prosessi siitä, kun käyttäjä kertoo haluavansa lainaa siihen, kun pikavippi myönnetään ja maksetaan asiakkaan pankkitilille tapahtuu erittäin nopeasti. Prosessin ei pitäisi normaalissa tilanteessa viedä paria minuuttia pidempään.

Instantoria lainan hakemiseen käyttävän näkökulmasta on tärkeätä varmistaa se, että antaa instantorille pääsyn sen tilin tietoihin, jonka kautta oma rahaliikenne pääasiassa kulkee. Näin on koska yritys ei luonnollisesti pysty käyttämään lainapäätöksen tueksi kuin tutkitun tilin tietoja, ja jos tutkitulle tilille ei ole koskaan tullut tuloja, niin ei lainaakaan varmastikaan myönnetä.

Omat kokemukset instantorin käyttämisestä

Sen lisäksi, että instantor tekee pikavipin hakemisesta aiemmin kerrotusti perinteiseen tilanteeseen verrattuna nopeampaa sekä mukavampaa, niin on sen käyttäminen oman kokemukseni mukaan myös turvallista. Enkä olekkaan missään vaiheessa kohdannut turvallisuus- tai muita ongelmia palvelun suhteen. Voinkin siis kokemuksieni perusteella suositella palvelua vahvasti lainaa hakemassa oleville.