instantor joustoluotto ja muut vipit ja lainat instantorin avulla listattu

Monet lainafirmat pyytävät asiakkaita lähettämään niille esimerkiksi palkkakuitin todisteeksi tuloista ja kyvystä maksaa laina takaisin. Kyseinen prosessi on monesti tarpeettoman hidas sekä monimutkainen siinä vaiheessa, kun tärkeintä on ennen kaikkea saada pikavippi äkkiä pankkitilille ilman pitkää hakuprosessia. Kyseinen toimenpide voi myös tuntua ehkä jossain määrin nöyryyttävältä. Voikin todeta, että onneksi on olemassa instantor. Instantor tarkistaa pikavipin hakijan luottokelpoisuuden tutkimalla nopeasti asiakkaan tilitiedot, ja kertoo luottokelpoisuudesta automaattisesti pikavippiyritykselle. Lopputuloksena on hakuprosessi, jossa pikavippihakemus käsitellään muutamassa minuutissa ja rahat voidaan maksaa nopeasti hakijan pankkitilille.

HUOM: Alla on listalla on sen tyyppisiäkin paikkoja, joissa instantorin käyttöä ei mainosteta kovin aktiivisesti, mutta jossa sitä käytännössä kuitenkin hyödynnetään (ainakin Credigo).

Instantor lainaa 500€ alkaen ja jopa 10 000€

Bondoralta voi tuoreen kokemuksen perusteella hakea lainaa instantorin avulla. Lainaa Bondoralta voi saada 500€ - 10 000€, 100€ välein ja lainamuotona sillä on kulutusluotto. Laina-aikaa Bondoralta haettavalle lainalle voi hakea 3kk - 60kk. Hae nyt lainaa Bondoralta.

Täältä instantor lainaa: kulutusluotto tai joustoluotto

Saldolta voi hakea instantorin kanssa peräti kahden tyyppistä lainaa. Täällä on ensinäkin joustoluotto, jota voi saada 100 - 2000€ (hakijalle voidaan myöntää 2000€ luottoraja, jolta voi sitten nostaa lainaa 100€ alkaen) ja sitten toisena täällä on kulutusluotto, jota voi hakea 1000 - 10 000€. Saldolta voi hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen. Hae nyt lainaa Saldolta.

Lainaa 300 - 600€ instantorilla

Vivukselta voi uudistusten jälkeen hakea uutena asiakkaana lainaa vain varsin rajoitetut 300 - 600€. Se on kuitenkin pysynyt ennallaan, että Vivukselta voi edelleen hakea automaattisen lainapäätöksen. Vivukselta voi saada lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Kulutusluottoa 10000e asti instantorilla

Risicumilta voi hakea kulutusluottoa peräti 4000 - 10 000€. Ja ainakin kotisivujensa perusteella Risicum on valmis myöntämään noinkin isoja lainoja ihan vaan pelkästään instantorin avulla. Laina-aikaa Risicumin lainoille voi saada 3 vuodesta alkaen ja pisimillään jopa 7 vuotta. 7 vuoden laina-aikoja on tarjolla, jos ottaa lainaa vähintään 9000€. Risicumin alaikäraja on 20 vuotta.  Hae nyt lainaa Risicumilta.

Lainaa kunnon maksuajalla ja melko järkevällä korolla

Credigo kyselee lainaa hakiessa joitakin tietoja tuloista etc. mutta lopullinen lainapäätös vaikuttaa tapahtuvan instantorin avulla. Täältä ei siis saa haettua ihan yhtä nopeasti lainaa kuin joistakin muista paikoista, mutta kuitenkin parissa minuutissa. Tällä paikalla on pari kivaa puolta verrattuna sen kilpailijoihin. Eka on se, että täältä voi ottaa lainaa pitkällä maksuajalla ja selkeillä maksuerillä ja toinen on se, että täältä voi saada lainaa pikavipiksi melko järkevällä korolla (toki edelleen iso pankkilainoihin verrattuna). Lainaa tästä paikasta saa 500€ - 5000€ ja palvelun ikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Credigolta.

Lainaa 100 - 2000€ nopeasti ja helposti hakemalla - ikäraja 18v

Limiitti-palvelussa on tietojen perusteella käytössä instantor. En voinut kuitenkaan testata tätä kyseistä palvelua itse, sillä saman firman toisesta lainapaikasta otettu laina esti tämän. Jos et kuitenkaan ole ottanut TACT Financen lainapaikoista (ainakin Vippi-palvelu ja Saldo), niin pitäisi täältä kaiketi pystyä hakemaan lainaa instantorin avulla. Lainaa voi hakea 100e - 2000e, mutta monien hakijoiden tapauksessa lainan yläraja on alussa 500 euroa. Tästä palvelusta pitäisi voida saada myönteinen lainapäätös jo 18 vuotiaana, mutta kuten muuallakin, niin voi sen saaminen noin nuorena olla käytännössä varsin vaikeaa. Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Helppo automaattinen lainapäätös

Koska uusi korkokatto on vähentänyt radikaalisti instantor-lainapalveluiden määrää, niin lisään tälle listalle vielä yhden paikan, jossa on joku toinen automaattinen lainapäätös käytössä. Tämä paikka on Credit24, se näyttää edelleen antavan melko monille lainaa. Lainaa Credit24:ltä voi hakea 50 - 4000€, ja alaikäraja palvelulla on 19 vuotta. Hae nyt lainaa Credit24:ltä.

Enintään 150€ pikavippi instantorilla

Egeltä saa instantoria käyttäen haettua 50€, 100€ tai 150€ pikavipin 30 päivän maksuajalla. Egen hinnoista voi mainita esimerkkinä, että jos siltä ottaisi 150€ lainan, niin se kerryttäisi pakollisia korkoja ja kuluja 7,50€, ja lisäksi Ege perii 15€ maksun siitä, jos haluaa, että siltä tehdään tilisiirto 30 minuutin aikana. Jos tuota 15€ ei maksa, niin siirrossa voi ilmeisesti mennä pari pankkipäivää. Egen alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Egeltä.

Joustoluotto instantorilla:

(Suomilimiitti päivittää järjestelmäänsä 1.9.2019 alkaen, eikä siltä tällä erää voi hakea uutena asiakkaana lainaa, ilmoitamme kun se taas onnistuu). Haluatko isompaa (jopa 2000 euroa) tai pienempää (alkaen 10 euroa) lainaa instantorin avulla? Siinä tapauksessa Suomilimiitti voi olla hyvä valinta. Suomilimiitti lisäsi vasta melko hiljattain instantorin sivuillensa, mutta se vaikuttaa kuitenkin toimivan hyvin, ja koska kyseessä on iso ja luotettava lainaa tarjoava yritys, niin kannattaa sieltäkin harkita pikavipin hakemista. 

Suomilimiitiltä voi ottaa kooltaan 10 - 2000e lainaa ja palvelun ikäraja on 21 vuotta. Ainakin tätä kirjoittaessa (2019 alku) Suomilimiitti tarjoaa uusille asiakkaille ensimmäinen nostetun lainan ilman nostopalkkiota, eli kannattaa nostaa kerralla se summa, minkä olettaa tarvitsevansa.

Pyydä lainatarjouksia monesta paikasta

Omalainalla ei käytetä instantoria, mutta sen sivuilla kerrotaan, että se pystyy näyttämään lainatarjouksia reaaliajassa (hakemuksen tekemisen jälkeen). Eli jos instantorin käyttäminen ei ole aivan pakollista tai et saa mistään instantoria käyttävästä paikasta lainaa, niin voi Omalaina olla harkitsemisen arvoinen paikka. Omalaina ei tarjoa itse lainaa, vaan sen sijaan se kilpailuttaa tekemäsi hakemuksen useiden eri lainapaikkojen suhteen. Hae nyt lainaa Omalainalta.

Mikä instantor?

Edellä on käsitelty sitä, miten instantor näyttäytyy niile, jotka haluavat käyttää miellytävää tapaa tehdä lainahakemus. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä instantorista juuri mitään yrityksenä, joten alla yrityksestä hieman.

Instantor perustettiin vuonna 2010 ja sillä on tätä nykyä noin 30 työntekijää. Monien muiden finanssialan startuppien tapaan myös instantorin päätoimipaikka on Tukholmassa. Yritys on kuitenkin laajentanut nuoren historiansa aikana aggressiivisesti ja se toimiikin nykyisin noin 20 eri maassa. Suomen ja Ruotsin lisäksi yritys toimii myös esimerkiksi Espanjassa, Virossa ja Hollannissa. Uusimpien laajentumismaiden mukana joukkoon on tullut myös esimerkiksi Kolumbia.

Instantorin toiminta on luonnollisesti isolta osin sidoksissa siihen, että sille myönnetään lupa eri pankkien tilitietojen tarkasteluun. Tätä taustaa vasten ei voi pitää yllättävä, että yritys on solminut runsaasti sopimuksia eri pankkien kanssa. Tätä kirjoittaessa yritys tekeekin yhteistyötä yhteensä 200 eri pankin kanssa.

Koska instantor on ikään kuin välikäsi pankkien ja esimerkiksi pikavippiyritysten välillä, niin sille on pankkien lisäksi tärkeätä saada yhteistyökumppaneita myös yhtälön toiselle puolelle - yrityksen varsinaisia asiakkaita. Näitä asiakkaita yrityksellä on noin 100 kappaletta. Asiakkaiden määrä voi vaikuttaa pieneltä, mutta on hyvä huomioida, että yrityksen toiminnan luonteesta johtuen ne voivat olla rahallisesti erittäin tuottavia.

On helppo ymmärtää, että instantorin toimintaan liittyy runsaasti lakeihin liittyviä tärkeitä ja monimutkaisia aspekteja: tarkasteleehan yrityksen automaattinen systeemi ihmisten henkilökohtaisia pankkitilejä. Ei siis voi pitää yllättävänä, että instantor vakuuttaa verkkosivuillansa, että yritys on tehnyt tarkkaa tutkimustyötä lakien suhteen kaikissa maissa, joissa se toimii.

Instantor myös kertoo nettisivuillansa, että yrityksen palvelu on helppo ottaa käyttöön - näin on siis vaikka palvelu selvästikin sisältää varsin edistynyttä teknologiaa. Toki helppokäyttöisyys on varmasti jossain määrin suhteellista.

Miten instantor toimii:

Instantorin toimintapa on ehkä yllättävänkin selkeä, ja yritys on itse kuvannut sitä viiteen vaiheeseen jakautuvan kaavion avulla verkkosivuillaan. Alla kaavion eri askelmat suomeksi kerrottuina ja tarvittaessa erityisesti pikalainojen näkökulmasta syvemmin avattuina

Ensimmäisessä vaiheessa asiakas saapuu lainayrityksen (eli esimerkiksi pikavippipaikan) verkkosivuille ja seuraa niitä ohjeita, jotka lainayritys antaa kävijälle nettisivuillaan. Tässä vaiheessa siis selvästikin korostuu se, että lainapalvelu osaa ohjeistaa asiakasta hyvin ja kuvailee instantor-palvelua tavalla, joka ei saa asiakasta pelästymään - onhan kyseessä ehkä hieman hämmentävä tilanne, kun vaikka 150 euron pikavippiä hakiessa tietokoneohjelma haluaa selata läpi henkilön pankkitiedot.

Toiseessa vaiheessa asiakas vahvistaa itsensä instantorin kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pikavippien kohdalla sitä, että ollessaan sisään kirjautuneena vippiyrityksen nettisivuilla käyttäjä valitsee instantorin tarjoamasta valikkoruudusta oman pankkinsa, jonka jälkeen instantor ohjaa käyttäjän syöttämään nettipankkinsa tiedot ja näin sisään kirjautumaan pankkiin.

Kolmannessa vaiheessa instantor alkaa suorittamaan sitä varsinaista työtä, jota varten se on olemassa. Tässä vaiheessa palvelu nimittäin hakee tarvittavat tiedot käyttäjän pankkitililtä. Instantor ei kerro palvelun käyttämisen yhteydessä asiakkaalle, mitä tietoja se lopulta hakee ja miten yrityksen järjestelmä niitä pohtii, mutta kaiken järjen mukaan se on kiinnostunut erityisesti siitä, miten paljon rahaa pankkitilille on viime aikoina tullut ja miten paljon (ja ehkä myös minne) sitä on tililtä lähtenyt. Näin palvelu voi esimerkiksi arvioida kuukausittaisia tuloja sekä sitä, miten paljon käyttäjä joutuu lyhentämään muita lainoja.

Neljännessä vaiheessa instantor toimittaa sen pikavipin hakijan tililtä noutamat tiedot pikavippipalvelulle. Eli toisin sanoen myös pikavippiyritys saa tietoja asiakkaan pankkitilin tapahtumista.

Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa haetut tiedot käsitellään ja tehdään tietojen perusteella päätös siitä, myönnetäänkö asiakkaalle laina. 

Vaikka prosessissa onkin edellä kuvatut vaiheet ja se vaikuttaa jopa melko pitkältä, niin on hyvä huomioida, että kaikki tapahtuu tietotekniikan kautta. Koska koko tapahtumaketju siis tapahtuu ikään kuin automaattisesti, niin koko prosessi siitä, kun käyttäjä kertoo haluavansa lainaa siihen, kun pikavippi myönnetään ja maksetaan asiakkaan pankkitilille tapahtuu erittäin nopeasti. Prosessin ei pitäisi normaalissa tilanteessa viedä paria minuuttia pidempään.

Instantoria lainan hakemiseen käyttävän näkökulmasta on tärkeätä varmistaa se, että antaa instantorille pääsyn sen tilin tietoihin, jonka kautta oma rahaliikenne pääasiassa kulkee. Näin on koska yritys ei luonnollisesti pysty käyttämään lainapäätöksen tueksi kuin tutkitun tilin tietoja, ja jos tutkitulle tilille ei ole koskaan tullut tuloja, niin ei lainaakaan varmastikaan myönnetä.

Omat kokemukset instantorin käyttämisestä

Sen lisäksi, että instantor tekee pikavipin hakemisesta aiemmin kerrotusti perinteiseen tilanteeseen verrattuna nopeampaa sekä mukavampaa, niin on sen käyttäminen oman kokemukseni mukaan myös turvallista. Enkä olekkaan missään vaiheessa kohdannut turvallisuus- tai muita ongelmia palvelun suhteen. Voinkin siis kokemuksieni perusteella suositella palvelua vahvasti lainaa hakemassa oleville.