Iso järjestelylaina – Löydä heti vakuudeton ja halpa järjestelylaina

Järjestelylaina on laina, jolla voidaan maksaa pois pikavipit, kulutusluotot ja muut mahdollisesti korkean koron omaavat lainat. Sen lisäksi, että järjestelylaina voi auttaa korkokuluissa säästämisessä, niin voi se myös auttaa siinä, että saa omaan talouteen enemmän liikkumavaraa, kun erinäiset velkojen lyhennykset eivät syö niin isoa osaa tuloista. Tuo on sen ansiota, että järjestelylainoilla on usein pidempi laina-aika kuin muilla lainoilla.

Järjestelylainaa ei ole järkeä hakea ihan mistä tahansa, vaan sen sijaan sitä kannattaa hakea paikasta, jonka kautta sen voi mahdollisesti saada erityisen halvalla korolla. Alla listattuna tuollaisia paikkoja.

Löydä edullinen ja iso järjestelylaina

Moni netin lainapalvelu mahdollistaa sen, että voi hakea järjestelylainaa jopa 60 000 euroa. Rahalaitos kuitenkin mahdollistaa jopa 70 000 euron järjestelylainan hakemisen. Tämä palvelu voi siis olla erityisen hyvä valinta ison järjestelylainan etsimiseen. Pienimillään Rahalaitokselta voi hakea järjestelylainaa 500 euroa, eli Rahalaitos voi siis soveltua todella monenlaisen järjestelylainan tarpeeseen.

Laajojen lainasummien lisäksi Rahalaitoksen etuna on myös esimerkiksi se, että sitä on kokemusteni perusteella todella helppo käyttää. Lisäksi hyvää on myös se, että koska Rahalaitos kilpailuttaa lainahakemuksia, niin voi se auttaa löytämään erityisen edullisen koron järjestelylainan. Rahalaitoksen avulla voi hakea laina-aikaa 1–15 vuotta ja alaikäraja palvelun käyttämiseen on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lisää hyviä paikkoja hakea järjestelylainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kiva tietää: kaikista listatuista paikoista voi löytää vakuudettoman järjestelylainan, jonka saaminen ei myöskään vaadi takaajaa.

Päivitys 10/2021: Lainojen väliaikaisen korkokaton voimassaolo päättyi syyskuun 2021 lopussa. Tuosta huolimatta netissä pitäisi edelleen olla varsin hyvin tarjolla verrattain edullisia järjestelylainoja. Voi myös olla, että korkokaton päättyminen lisää järjestelylainojen tarjontaa. Tuo voi tietysti olla hyvä asia erityisesti heille, joiden on esimerkiksi aiemmin vuonna 2021 ollut vaikea saada mistään kyseisenlaista lainaa.

Mistä paras järjestelylaina?

Mikäli parhaan ottaa synonyyminä halvimmalle, niin löytyy se todennäköisesti perinteisestä pankista, eli esimerkiksi Nordeasta tai OP:sta. Ongelma on siinä, että kivijalkapankeilla voi netin lainapaikkoihin verrattuna olla paljon tiukemmat kriteerit siinä, kenelle ne voivat myöntää lainaa. Ja ainakin oma kokemukseni olikin se, että pankista järjestelylainaa ei ollut mahdollista saada vaikka netistä lainaa oli ironnut oikein hyvin.

Netin etuna pankkiin verrattuna voi pitää myös sitä, että kyseistä kautta voi olla henkisesti helpompi hakea järjestelylainaa, kun ei joudu avautumaan lainatilanteestaan samalla tavalla kuin pankin kohdalla ehkä joutuu, vaan voi vaan täyttää tiedot hakulomakkeelle. Lisäksi netti voi myös olla selkeästi nopeampi paikka saada järjestelylaina, ja noin on tietysti erityisesti, jos pankin tapauksessa tarvittaisiin lainaneuvotteluita.

On myös hyvä huomata se, että nykyään netin lainavertailupalveluissa on mukana myös perinteisiä pankkeja. Tuon myötä voikin olla aiempaa helpompaa saada netin kautta järjestelylaina pankista.

Mitä netin lainavertailua kannattaa erityisesti harkita, kun etsinnässä on paras järjestelylaina? Omien kokemusteni perusteella Omalainaa. Olen nimittäin onnistunut löytämään tuon palvelun kautta pienemmän koron omaavan lainan kuin minkään muun vertailun avulla. Käytännössä kyseinen laina oli Aktian 20 000 euron luotto ja sen todellinen vuosikorko oli alle 9%. Kokeile nyt Omalainaa.

Järjestelylaina kokemuksia lyhyesti

Järjestelylaina voi tuoda helpotusta tilanteeseen, jossa on vaikea selvitä lainojen lyhennyksistä. Se voi myös auttaa säästämään korkokuluissa. Järjestelylainaa ei kuitenkaan ole välttämättä helppo saada ja lisäksi voi olla niin, että vaikka löytäisikin järjestelylainan, niin ei sen korko ole niin halpa kuin olisi toivonut. Nuo mahdolliset pienet ongelmatkin huomioiden järjestelylaina on varsin monesti fiksu ratkaisu.

Edellä olevat kokemukset järjestelylainoista ovat yhdistelmä tämän sivun kirjoittajan omia kokemuksia ja muualta poimittua tietoa.

Minkä vertailupalvelun avulla on parhaat mahdollisuudet saada järjestelyluotto?

Kaikki ylempänä tällä sivulla listatut lainapalvelut ovat siis käytännössä lainahakemusten kilpailuttajia. Vaikka noillä palveluilla onkin paljon yhteistä, niin ei kaikkien niiden kautta ole yhtä hyvät mahdollisuudet saada lainaa – oli se sitten järjestelyluotto tai jokin muu laina. Tuo johtuu erityisesti siitä, että kilpailuttajilla voi olla hieman vaihtelua sen suhteen, mitkä kaikki lainafirmat ovat mukana niiden palvelussa.

Näin vuonna 2023 vaikuttaa olevan niin, että yllä listattujen palvelujen suhteen parhaat mahdollisuudet järjestelylainan saamiseen on, kun hakee lainaa Omalainan, Rahalaitoksen tai Samblan kautta. Lisäksi myös Etuan ja Freedom Rahoituksen avulla voi olla varsin hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous järjestelyluottoa varten.

Mikään ei tietenkään estä kokeilemasta vaikkapa kaikkia listattuja vertailupalveluita parhaan järjestelylainan löytämiseksi, ja sen vaatimaan aikaan verrattuna se voikin olla erittäin hyvä idea: kokemusteni perusteella hakemuksen näillä vertailupalveluilla saa tehtyä alle viidessä minuutissa ja siihen hakemukseen voi sitten alkaa saamaan vastauksia usein jopa heti.

Neuvoja, tietoa ja ajatuksia liittyen järjestelylainoihin

Vinkki: Älä viivyttely järjestelylainan hakemisessa

Kun pikavippejä alkaa kertymään liikaa, niin ongelma voi helposti karata käsistä, alamäkeen vierivän lumipallon tavoin, ja johtaa siihen, että tilanne ei ratkea edes järjestelylainalla (jos esimerkiksi kerkeää tulemaan maksuhäiriömerkintä, niin muuttuu järjestelylainan saaminen hyvin vaikeaksi).

Tuosta syystä onkin erittäin tärkeätä puuttua ongelmaan heti, kun huomaa, että pikavippejä on kertynyt liikaa. Todellisuuden kohtaaminen voi tuntua vaikealta, mutta jos sitä ei kohtaa nyt, niin sitten joskus tulevaisuudessa, kun se on pakko kohdata, niin voi tilanne olla vielä huomattavasti vaikeampi.

Mikäli otat ison järjestelylainan, niin pyri varmistamaan ainakin nämä asiat:

  • Kattava kilpailutus ja vertailu
  • Selkeät ja hyvät lainaehdot
  • Ei liian pitkä maksuaikaa – voi aiheuttaa turhaa maksettavaa

Velkaongelman tiedostaminen ja järjestelylainan hakeminen ei ole heikkoutta vaan vahvuutta

Oman ylivelkaantumisen tiedostamiseen voi liittyä häpeää ja muita negatiivisia tunteita. On kuitenkin hyvä muistaa se, että ongelman kohtaaminen ja tilanteen ratkaisemisen aloittaminen ei ole minkäänlaista heikkoutta, vaan osoittaa vahvuutta ja halua korjata asioiden tila.

Muista puuttua myös ongelman aiheuttajaan

Mikäli ylivelkaantumisen taustalla on erityinen syy, niin muista myös puuttua siihen ja tarvittaessa etsiä apua. Joissakin tilanteissa esimerkiksi Päihdelinkki-sivusto voi olla hyvä alkupiste. Lisäksi myös esimerkiksi velkaneuvojien tai Takuusäätiön porukan ajatuksista voi olla hyötyä.

Tutustu tarkasti järjestelylainan ehtoihin, ennen kuin otat sen

Kun on tuskaillut pitkään pikavippien kanssa ja tuntunut hukkuvan jatkuvasti tuleviin lainalaskuihin, niin voi olla iso houkutus valita ensimmäinen järjestelylaina, jota tarjotaan. Koska järjestelylainat ovat kuitenkin suuruudeltaan normaalisti varsin isoja sekä pitkän laina-ajan omaavia, niin kannattaa valita järjestelylaina tarkasti (olettaen siis, että vaihtoehtoja on).

Tässä esimerkki, joka kuvaa sitä, miten hyvin jo lyhyellä järjestelylainojen vertailulla voi mahdollisesti säästää: mikäli esimerkiksi on kaksi vaihtoehtoa: 20 000€ laina 6 vuodeksi 15% vuosikorolla ja 20 000€ laina 5 vuodeksi 10% vuosikorolla, niin säästää tuon jälkimmäisen valitsemalla lähes 5000€ verran korkokustannuksissa. Hyvä huomata: järjestelylainaakin valitessa on syytä kiinnittää huomiota ennen kaikkea todelliseen vuosikorkoon, eikä nimelliseen vuosikorkoon.

Pikavippien yhdistämisen hyvistä ja huonoista puolista

Järjestelylainojen yhteydessä puhutaan joskus myös pikavippien yhdistämisestä. Ja vaikka tuo ei ehkä kuvaakaan täydellisesti tilannetta, niin on ehkä hyvä mainita pari sanaa pikavippien yhdistämisen hyvistä puolista sekä mahdollisista riskeistä. Hyvä puoli on tietysti ennen kaikkea se, että järjestelylaina toivottavasti helpottaa tilannetta lainojen lyhentämisen suhteen. Lisäksi hyvää voi olla myös se, että järjestelylaina voi tavallaan olla alku fiksumpaan suhtautumiseen liittyen lainoihin.

Huono puoli on sitten taas se, että koska ”yhdistäminen” on käytännössä pikavippien korvaamista uudella lainalla, niin voi tuo altistaa sille, että ottaa järjestelylainan päälle myös pikavippejä. Ja tuo on tietysti normaalisti erittäin huono idea. Ja ainakin henkilökohtaisesti suosittelenkin vahvasti sitä, että pikavippien ns. yhdistämisen yhteydessä sulkee ainakin osan pikavippitileistään, ja niin pienentää riskiä rahatilanteen huonontumiseen.

Myös se kannattaa tiedostaa, että koska järjestelylainat ovat yleensä laina-ajaltaan paljon pidempiä kuin pikavipit, niin voi olla, että järjestelylaina tuo pitkällä aikavälillä enemmän maksettavaa kuin se, että olisi jotenkin hoitanut pikavipit nopeammin pois, vaikka se olisikin väliaikaisesti vetänyt oman talouden erittäin tiukoille.

Järjestelylainojen ikärajoista

Järjestelylainaa siis haetaan usein lainahakemuksia kilpailuttavien palveluiden kautta. Ja monesti noiden palveluiden ikärajat ovat 18 tai 20 vuotta. On kuitenkin hyvä huomata, että lopullisilla lainaa myöntävillä tahoilla on yleensä tuota korkeammat omat ikärajat. Eli ei kannata yllättyä suuresti, jos vaikka 21-vuotiaana ei saa tarjouksia järjestelylainasta, vaikka kilpailutuspalveluiden nettisivut puhuvatkin tuota alemmista ikärajoista.

Kysymyksiä ja vastauksia järjestelylainoista

Miten halvan järjestelylainan voi saada netistä?

Parhaassa tapauksessa netistä voi löytää järjestelylainan alkaen noin 5% todellisella vuosikorolla. Käytännössä tosin kannattaa varautua siihen, että tarjottujen lainojen todelliset vuosikorot ovat lähempänä tai jopa yli 10%. Toki jopa tuo 10% on erittäin edullinen verrattuna esimerkiksi moniin pikavippeihin.

Voiko järjestelylainan saada heti tilille?

Mikäli kyseessä on pienehkö summa, niin voi järjestelylainan saada ainakin hyvin lähelle heti itselle. Ja vaikka ison järjestelylainan tilille saaminen kestääkin luultavasti pidempään kuin pienen, niin pitäisi sekin voida saada parissa arkipäivässä. Tuo on tietysti aika pieni odotus siitä, että saa laina-asiat parempaan uomaan.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada järjestelylainan?

Vaikka niin sanotusti varmaa järjestelylainaa ei luultavasti olekaan, niin voi omia mahdollisuuksia saada järjestelylaina parantaa esimerkiksi hakemalla pienintä mahdollista summaa, jonka uskoo riittävän. Lisäksi on myös esimerkiksi hyvä kokeilla useampaa eri sivustoa järjestelylainan löytämiseen (tuo voi myös auttaa sen halvimman järjestelylainan löytämisessä). Ja sekin voi vielä tietysti auttaa, että yrittää kasvattaa omia tulojaan ennen järjestelylainan hakemista ja/tai pyrkii kuittaamaan jonkin verran vanhoja lainoja ennen sen hakemista.

Mitä tehdä, jos järjestelylainaa ei myönnetä?

Ensimmäinen asia, joka tuossa tilanteessa kannattaa tehdä on se, että ottaa yhteyttä jokaiseen firmaan, josta on luottoa ja pyytää lisää maksuaikaa ja/tai esimerkiksi koron alentamista. Näin vuonna 2021 tuon tyyppisten pyyntöjen onnistumismahdollisuudet voivat, olosuhteiden johdosta, olla poikkeuksellisen hyvät.

Lisäksi kannattaa mahdollisesti selvittää mahdollisuudet rinnakkaishakijaan eli henkilöön, joka hakisi sinun kanssasi järjestelylainaa ja näin lisäisi luotonantajan varmuutta siihen, että järjestelylainaa tulee maksetuksi. Monestihan luottofirmat eivät myönnä lainaa juuri sen takia, että epäilevät ettei sitä voida maksa takaisin.

Vieritä ylös