Järjestelylaina – Löydä itselle paras ja jopa iso järjestelylaina nopeasti netistä

Pikavippien ja muiden pienten luottojen sekä osamaksujen etu ja ongelma ovat ikään kuin kolikon kaksi puolta: koska niitä on niin helppoa ja nopeaa saada, niin ovat ne monesti ihan hyvä ratkaisu väliaikaisiin rahaongelmiin. Toisaalta taas sitten, jos luottoja alkaa ottamaan, niin kertyy niitä helposti liikaa. Tuohon ongelmaan havahdutaan monesti viimeistään siinä vaiheessa, kun uutta luottoa ei enää tunnu saavan mistään. Jos olet huomannut, että lainaa on liian paljon, niin on monesti yksi järkevä ratkaisu ottaa järjestelylaina (olettaen, että luottomaksuista ei selviä muuten), jolla voi maksaa kaikki pikavipit ja muut luotot pois, ja jota sitten lyhentää.

Järjestelylainaa on mahdollista hakea ihan normaalista pankista, mutta myös netistä voi tätä nykyä saada järjestelylainan useammasta paikasta. Netin kautta järjestelylainaa on ainakin huomattavasti helpompi hakea ja myös mahdollisuudet saada sitä voivat olla paremmat. Alla kahdeksan ehdotusta eri paikoista hakea järjestelylaina netistä.

Päivitys 10.7.2020: Lainojen väliaikainen korkokatto vaikuttaa myös järjestelylainoihin, ja nyt onkin mahdollista saada aiempaa halvempaa järjestelylainaa.

Omalaina – näe lainatarjouksia järjestelylainasta heti

Omalainan iso etu muihin järjestelylainoja tarjoaviin tahoihin verrattuna on se, että se kertoo, että siltä saa lainatarjouksia heti näkyville. Tämä voi olla erityisen iso plussa siinä vaiheessa, kun vanhat velat ahdistavat kunnolla ja tuntuu siltä, että asiaa on pakko alkaa ratkomaan nyt heti. On hyvä huomata, että Omalaina ei siis tarjoa lainaa itse vaan sen sijaan se hankkii hakijalle lainatarjoukset useasta eri paikasta. Tätä voi pitää erityisen tärkeänä järjestelylainan kohdalla, sillä se on usein kooltaan melko iso ja laina-ajalta mahdollisesti melko pitkä, jolloin melko pienikin ero todellisessa vuosikorossa voi johtaa euromääräisesti todella isoihin eroihin siinä, miten paljon lainasta pitää maksaa takaisin. Hae nyt lainatarjouksia Omalainalta.

On hyvä olla tietoinen siitä, että vaikka Omalainalta voikin saada lainatarjouksia heti näkyville, niin ainakin isompien lainojen kohdalla se saattaa vaatia lainahakemuksessa ilmoitettujen tulojen vahvistamista (jos lainaa on pakko saada ilman vahvistusta, niin katso sivu: lainaa ilman palkkatodistusta) ennen kuin laina maksetaan hakijalle. Toisaalta hyvää on se, että parhaassa tapauksessa lainan saa kuitenkin jo saman päivän aikana itselle. Lisäksi erittäin hyvää on se, että lainoille ei vaadita vakuuksia tai ulkopuolista takaajaa. Lainaa Omalainan kautta saa haettua 100€ – 60 000€ ja lainaamisen alaikäraja on periaatteessa 18 vuotta, mutta käytännössä kuitenkin järjestelylainan saamisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti, jos ikää on ainakin hieman enemmän.

Laina-aikaa Omalainalta voi omalle järjestelylainalle hakea 1 – 20 vuotta, mutta kuitenkin niin, että alle 2000€ lainojen kohdalla pisin mahdollinen laina-aika on 5 vuotta ja 2000€ – 9000€ lainojen kohdalla pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta. Haettavaa laina-aikaa voi vaihdella tasavuosin.

Vielä lopuksi on syytä mainita siitä ilmeisestä, mutta erittäin hyvästä asiasta, että Omalainalta lainatarjouksien pyytäminen on täysin ilmaista eikä sido mihinkään, jos siis tuntuu, että yksikään lainatarjouksista ei ole omaan mieleen, niin ei mitään niistä ole pakko valita eikä tästä ”valitsemattomuudesta” joudu maksamaan mitään. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Omalainan mukaan sen kautta haettavien lainojen nimelliset vuosikorot ovat 4,19 – 20,0%. Nimellisen vuosikoron päälle lainaa antava taho voi periä vielä enintään 150€/vuosi muita luottokuluja. Omalainan kertomien mahdollisten korkojen ja kulujen perusteella siltä voi olla mahdollista saada jopa varsin edullinen järjestelylaina. 

Omalainan viitteellinen esimerkki: jos sen avulla ottaisi 15 000€ lainan 5 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 282€ ja kokonaisuudessa lainasta pitäisi maksaa takaisin 16 920€. Hae nyt lainaa Omalainalla.

Freedom Rahoitus – hyviä lainatarjouksia järjestelylainaa varten?

Jotkut netissä järjestelylainoja välittävät tahot julkaisevat nettisivuillaan ainakin osittaisen listan niistä lainoja myöntävistä palveluista, joiden suhteen ne kilpailuttavat hakemuksesi järjestelylainasta. Freedom Rahoitus on yksi niistä firmoista, joka tekee tuota. Ja sen palvelulista onkin harvinaisen vakuuttava. 

Freedom Rahoituksen listalla on nimittäin esimerkiksi erittäin tunnettu pankki sekä edullisiin nopeasti saataviin lainoihin erikoistuneita rahoituslaitoksia. Tuon perusteella voisi kuvitella, että Freedom Rahoitus kykenee mahdollisesti myös tarjoamaan erityisen hyviä lainatarjouksia. Freedom Rahoitukselta voi hakea tarjouksia 1000 – 60 000€ lainoista ja laina-aikaa sen kautta voi hakea 1–15 vuotta.Hae nyt lainaa Freedom Rahoituksen avulla.

Viitteellinen esimerkki Freedom Rahoituksen palvelusta: Jos Freedom Rahoituksen avulla hakee lainaa 10 000€ 10 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 129€. 129€ * 120 = 15 480€

Etua – näe heti arvio lainojen yhdistämisen tuomista säästöistä

Etua-palvelulla on yksi kiva ominaisuus, mitä en ole nähnyt millään muulla palvelulla, jonka avulla voi löytää järjestelylainan: kun Etuan laskurille kertoo, yhdistettävien lainojen määrän, nykyisten lainojen kuukausilyhennysten summan ja sen, miten pitkällä maksuajalla haluaa järjestelylainan, niin Etua antaa arvion siitä, miten paljon lainojen yhdistämisellä voisi säästää kuukautta kohden.

Sen lisäksi, että Etualla on tuo kiva ominaisuus, niin on sillä toki myös muita hyviä puolia. Näistä voi mainita esimerkiksi sen, että lainaa voi hakea Etuan avulla jopa 60 000€ ja sen, että Etua on ollut olemassa jo yli 10 vuoden ajan. Hae nyt lainaa Etuan avulla.

Lainaesimerkki Etualta: Jos lainaa hakisi 20 000€ ja sille 5 vuotta laina-aikaa, niin voisi tavallinen kuukausierä olla arviolta 405€.

Rahoitu – täältäkin voi löytää järjestelylainan

Rahoitun lainapalvelusta voi hakea lainaa 1000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Ja ainakin palvelun lainalaskurin perusteella täältä voi olla erityisen hyvät mahdollisuudet löytää halpa järjestelylaina. Rahoitun mahdollistamat laina-ajat ovat tuttua luokkaa: mille tahansa lainasummalle voi hakea laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta.

Rahoitun alaikäraja on 20 vuotta ja vaikuttaa olevan niin, että moni löytää tämän paikan kautta lainaa. Joten vaikka varmaa järjestelylainaa ei olekaan olemassa, niin kannattaa tätä(kin) paikkaa kokeilla, jos järjestelylainan löytäminen on tärkeätä. Kokeile nyt Rahoitun lainapalvelua.

Lainaesimerkki Rahoitun lainalaskurista: mikäli lainaa hakisi 12000 euroa ja sille laina-aikaa 4 vuotta, niin voisi tavalliseksi kuukausieräksi muodostua 279 euroa. 4*12*279€ = 13392€

Erityisen iso järjestelylaina (jopa 70 000€) – Rahalaitos

Rahalaitos uudisti brändiänsä hieman hiljattain. Se ei kuitenkaan muuttunut, että palvelun kautta voi edelleen hakea lainatarjouksia myös järjestelylainoihin. 

Tämän palvelun erityinen vahvuus on se, että sen kautta voi hakea jopa 70 000€ verran lainaa. Ja Rahalaitoksen kautta onkin mahdollista saada isompi järjestelylaina kuin minkään toisen tällä sivulla mainitun lainapaikan kautta. Toisaalta taas Rahalaitokselta voi hakea lainatarjouksia jo kooltaan 500€ lainoja varten. Rahalaitoksen kautta voi saada lainatarjouksia, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Ja myös Rahalaitos on siis niin sanottu lainahakemusten kilpailuttaja. Hae nyt lainatarjouksia Rahalaitokselta.

Esimerkki Rahalaitoksen lainalaskurista: 25 000€ laina 15 vuoden maksuajalla voisi johtaa 217€ kuukausierään. 217€ * 180 = 39 060€

Zmartalta lainatarjouksia jopa yli 25 lainafirmalta

Myös Zmarta kannattaa pitää mielessä järjestelylainaa pohtiessa. Tästä paikasta pitäisi voida saada lainatarjouksia muutamassa minuutissa ja parhaassa tapauksessa peräti yli 25 eri lainapalvelulta. Zmartan kautta saa haettua lainaa 1000€ alkaen ja jopa 60 000€. Riippumatta haettavasta lainasummasta, voi tämän paikan avulla hakea lainalle maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Zmartan avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainaa Zmartan avulla.

Esimerkki Zmartalta: Jos lainaa ottaisi 6000€ 1 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 529€. Tuon esimerkin mukaisesti lainasta pitäisi maksaa takaisin 6343€.

Lainojen yhdistämiseen erikoistunut palvelu

Jos järjestelylainaa haluaa hakea sen tyyppisen paikan kautta, jonka kohdalla jo nimestä näkee, että se on erikoistunut kyseisen tyyppisiin lainoihin, niin voi Suomen Yhdistelylaina olla hyvä vaihtoehto. Kyseisen paikan kautta voi hakea järjestelylainaa 100 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran, ja sitä voi kokeilla, jos ikää on ainakin 18 vuotta. Kaikkien ylempänä mainittujen palvelujen tapaan, myös tämä palvelu pyrkii etsimään hyviä lainatarjouksia monelta eri rahoitusta tarjoavalta taholta. Kokeile nyt Suomen Yhdistelylainaa.

Esimerkki Suomen Yhdistelylainan sivustolta: Mikäli sen avulla hakisi lainaa 30 000€ ja valitsisi haluavan 10 vuoden laina-ajan, niin voisi lainan kuukausieräksi muodostua 565€, jolloin laina kerryttäisi kokonaisuudessa korkoa ja kuluja 3900€.

Lainatarjoukset.fi – lainaa jopa 60 000€

Lainatarjoukset.fi on tämän sivuston sisarsivusto. Kyseisen sivuston kautta voi hakea lainaa 1000 eurosta alkaen ja jopa 60 000€. Eli se voi soveltua varsin hyvin jopa ison järjestelylainan hakemiseen. Laina-aikaa kyseisen sivuston avulla voi hakea jopa 15 vuotta. Kokeile nyt Lainatarjoukset.fi-sivustoa.

Lainaesimerkki: Mikäli Lainatarjoukset.fi:n kautta hakisi lainaa 50 000€ ja maksuajaksi pyytäisi 15 vuotta, niin voisi kuukausieräksi muodostua 387€.

Vinkki: Älä viivyttely järjestelylainan hakemisessa

Kun pikavippejä alkaa kertymään liikaa, niin ongelma voi helposti karata käsistä, alamäkeen vierivän lumipallon tavoin, ja johtaa siihen, että tilanne ei ratkea edes järjestelylainalla (jos esimerkiksi kerkeää tulemaan maksuhäiriömerkintä, niin muuttuu järjestelylainan saaminen hyvin vaikeaksi). Tästä syystä onkin erittäin tärkeätä puuttua ongelmaan heti, kun huomaa, että pikavippejä on kertynyt liikaa. Todellisuuden kohtaaminen voi tuntua vaikealta, mutta jos sitä ei kohtaa nyt, niin sitten joskus tulevaisuudessa, kun se on pakko kohdata, niin voi tilanne olla vielä huomattavasti vaikeampi.

Velkaongelman tiedostaminen ja järjestelylainan hakeminen ei ole heikkoutta vaan vahvuutta

Oman ylivelkaantumisen tiedostamiseen voi liittyä häpeää ja muita negatiivisia tunteita. On kuitenkin hyvä muistaa se, että ongelman kohtaaminen ja tilanteen ratkaisemisen aloittaminen ei ole minkäänlaista heikkoutta, vaan osoittaa vahvuutta ja halua korjata asioiden tila.

Muista puuttua myös ongelman aiheuttajaan

Mikäli ylivelkaantumisen taustalla on erityinen syy, niin muista myös puuttua siihen ja tarvittaessa etsiä apua. Joissakin tilanteissa esimerkiksi päihdelinkki-sivusto voi olla hyvä alkupiste. Lisäksi myös velkaneuvojien neuvoista voi olla paljon hyötyä.

Tutustu tarkasti järjestelylainan ehtoihin, ennen kuin otat sen

Kun on tuskaillut pitkään pikavippien kanssa ja tuntunut hukkuvan jatkuvasti tuleviin lainalaskuihin, niin voi olla iso houkutus valita ensimmäinen järjestelylaina, jota tarjotaan. Koska järjestelylainat ovat kuitenkin koroiltaan ja suuruudeltaan normaalisti varsin isoja sekä maksuajalta pitkiä, niin kannattaa valita järjestelylaina tarkasti (olettaen siis, että vaihtoehtoja on). Jos esimerkiksi on kaksi vaihtoehtoa: 20 000€ laina 6 vuodeksi 15% vuosikorolla ja 20 000€ laina 5 vuodeksi 10% vuosikorolla, niin säästää tuon jälkimmäisen valitsemalla lähes 5000€ verran korkoja.

Onko järjestelylainalla, yhdistelmälainalla ja yhdistelylainalla jotain eroa?

Kun lähtee etsimään vaihtoehtoja liiallisten pikavippien pois maksamiseen, niin törmää monesti ”järjestelylaina”-termin lisäksi myös sanoihin yhdistelmälaina ja yhdistelylaina. Onkin hyvä huomata, että käytännössä noilla kaikilla tarkoitetaan ihan samaa asiaa: yhtä isompaa ja halvempaa lainaa, jolla maksetaan kerralla pois aiemmat kalliit lainat.

Mistä paras järjestelylaina?

Mikäli parhaan ottaa synonyyminä halvimmalle, niin löytyy se todennäköisesti perinteisestä pankista, eli esimerkiksi Nordeasta tai OP:sta. Ongelma on siinä, että kivijalkapankeilla voi netin lainapaikkoihin verrattuna olla paljon tiukemmat kriteerit siinä, kenelle ne voivat myöntää lainaa. Ja ainakin oma kokemukseni olikin se, että pankista järjestelylainaa ei ollut mahdollista saada vaikka netistä lainaa oli ironnut oikein hyvin.

Netin etuna pankkiin verrattuna voi pitää myös sitä, että kyseistä kautta voi olla henkisesti helpompi hakea järjestelylainaa, kun ei joudu avautumaan lainatilanteestaan samalla tavalla kuin pankin kohdalla ehkä joutuu, vaan voi vaan täyttää tiedot hakulomakkeelle. Lisäksi netti voi myös olla selkeästi nopeampi paikka saada järjestelylaina, ja noin on tietysti erityisesti, jos pankin tapauksessa tarvittaisiin lainaneuvotteluita.

Minkä vertailupalvelun avulla on parhaat mahdollisuudet saada järjestelyluotto?

Kaikki ylempänä tällä sivulla mainitut lainapalvelut ovat siis käytännössä lainahakemusten kilpailuttajia. Vaikka näillä palveluilla onkin paljon yhteistä, niin ei kaikkien niiden kautta ole yhtä hyvät mahdollisuudet saada lainaa – oli se sitten järjestelyluotto tai joku muu laina. Tuo johtuu erityisesti siitä, että kilpailuttajilla voi olla hieman vaihtelua sen suhteen, mitkä kaikki lainafirmat ovat mukana niiden palvelussa.

Näin syksyllä 2020 vaikuttaa olevan niin, että yllä mainittujen palvelun kesken parhaat mahdollisuudet järjestelylainan saamiseen on, kun hakee lainaa Omalainan, Rahoitun tai SuomenYhdistelylainan kautta. Lisäksi myös Rahalaitoksen kautta näyttää olevan erityisen hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous järjestelylainaa varten.

Mikään ei tietenkään estä kokeilemasta vaikka kaikkia eri vertailupalveluita parhaan luoton löytämiseksi, ja sen vaatimaan aikaan verrattuna se voikin olla erittäin hyvä idea: kokemusteni perusteella hakemuksen näillä vertailupalveluilla saa tehtyä alle viidessä minuutissa ja siihen hakemukseen voi sitten alkaa saamaan vastauksia heti.

Pikavippien yhdistämisen hyvistä ja huonoista puolista

Järjestelylainojen yhteydessä puhutaan joskus myös pikavippien yhdistämisestä. Ja vaikka tuo ei ehkä kuvaakaan täydellisesti tilannetta, niin on ehkä hyvä mainita pari sanaa pikavippien yhdistämisen hyvistä puolista sekä mahdollisista riskeistä. Hyvä puoli on tietysti ennen kaikkea se, että järjestelylaina toivottavasti helpottaa tilannetta lainojen lyhentämisen suhteen. Lisäksi hyvää voi olla myös se, että järjestelylaina voi tavallaan olla alku fiksumpaan suhtautumiseen liittyen lainoihin.

Huono puoli on sitten taas se, että koska ”yhdistäminen” on käytännössä pikavippien korvaamista uudella lainalla, niin voi tuo altistaa sille, että ottaa järjestelylainan päälle myös pikavippejä. Ja tuo on tietysti normaalisti erittäin huono idea. Ja ainakin henkilökohtaisesti suosittelenkin vahvasti sitä, että pikavippien ns. yhdistämisen yhteydessä sulkee ainakin osan pikavippitileistään, ja niin pienentää riskiä rahatilanteen huonontumiseen. Myös se kannattaa tiedostaa, että koska järjestelylainat ovat yleensä laina-ajaltaan paljon pidempiä kuin pikavipit, niin voi olla, että järjestelylaina tuo pitkällä aikavälillä enemmän maksettavaa kuin se, että olisi jotenkin hoitanut pikavipit nopeammin pois, vaikka se olisikin väliaikaisesti vetänyt oman talouden erittäin tiukoille.

Järjestelylainojen ikärajoista

Järjestelylainaa siis haetaan usein lainahakemuksia kilpailuttavien palveluiden kautta. Ja monesti noiden palveluiden ikärajat ovat 18 tai 20 vuotta. On kuitenkin hyvä huomata, että lopullisilla lainaa myöntävillä tahoilla on yleensä tuota korkeammat omat ikärajat. Eli ei kannata yllättyä suuresti, jos vaikka 21-vuotiaana ei saa tarjouksia järjestelylainasta, vaikka kilpailutuspalveluiden nettisivut puhuvatkin tuota alemmista ikärajoista.

Kysymyksiä ja vastauksia järjestelylainoista

Miten halvan järjestelylainan voi saada netistä?

Parhaassa tapauksessa netistä voi löytää järjestelylainan alkaen noin 5% todellisella vuosikorolla. Käytännössä tosin kannattaa varautua siihen, että tarjottujen lainojen todelliset vuosikorot ovat lähempänä tai jopa yli 10%. Toki jopa tuo 10% on erittäin edullinen verrattuna esimerkiksi moniin pikavippeihin.

Voiko järjestelylainan saada heti tilille?

Mikäli kyseessä on pienehkö summa, niin voi järjestelylainan saada ainakin hyvin lähelle heti itselle. Ja vaikka ison järjestelylainan tilille saaminen kestääkin luultavasti pidempään kuin pienen, niin pitäisi sekin voida saada parissa arkipäivässä. Tuo on tietysti aika pieni odotus siitä, että saa laina-asiat parempaan uomaan.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada järjestelylainan?

Vaikka niin sanotusti varmaa järjestelylainaa ei luultavasti olekaan, niin voi omia mahdollisuuksia saada järjestelylaina parantaa esimerkiksi hakemalla pienintä mahdollista summaa, jonka uskoo riittävän. Lisäksi on myös esimerkiksi hyvä kokeilla useampaa eri sivustoa järjestelylainan löytämiseen (tuo voi myös auttaa sen halvimman järjestelylainan löytämisessä). Ja sekin voi vielä tietysti auttaa, että yrittää kasvattaa omia tulojaan ennen järjestelylainan hakemista ja/tai pyrkii kuittaamaan jonkin verran vanhoja lainoja ennen sen hakemista.

Mitä tehdä, jos järjestelylainaa ei myönnetä?

Ensimmäinen asia, joka tuossa tilanteessa kannattaa tehdä on se, että ottaa yhteyttä jokaiseen firmaan, josta on luottoa ja pyytää lisää maksuaikaa ja/tai esimerkiksi koron alentamista. Näin vuonna 2020 tuon tyyppisten pyyntöjen onnistumismahdollisuudet voivat, olosuhteiden johdosta, olla poikkeuksellisen hyvät.

Lisäksi kannattaa mahdollisesti selvittää mahdollisuudet rinnakkaishakijaan eli henkilöön, joka hakisi sinun kanssasi järjestelylainaa ja näin lisäisi luotonantajan varmuutta siihen, että järjestelylainaa tulee maksetuksi. Monestihan luottofirmat eivät myönnä lainaa juuri sen takia, että epäilevät ettei sitä voida maksa takaisin.

Vieritä ylös