Järjestelylaina – Näiltä on mahdollista hakea järjestelylaina netistä, jos liikaa pikavippejä

Pikavippien etu ja ongelma ovat ikään kuin kolikon kaksi puolta: koska pikavippejä on niin helppoa ja nopeaa saada, niin ovat ne monesti ihan hyvä ratkaisu väliaikaisiin rahaongelmiin. Toisaalta taas sitten, jos pikavippejä alkaa ottamaan, niin kertyy niitä helposti liikaa. Tähän ongelmaan havahdutaan monesti viimeistään siinä vaiheessa, kun uutta pikalainaa ei enää tunnu saavan mistään. Jos olet huomannut, että pikavippejä on liian paljon, niin on monesti yksi järkevä ratkaisu ottaa järjestelylaina (olettaen, että pikavipeistä ei selviä muuten), jolla voi maksaa kaikki pikavipit pois. Järjestelylainaa on mahdollista hakea ihan normaalista pankista, mutta myös netistä voi tätä nykyä saada järjestelylainan useammasta paikasta. Netin kautta järjestelylainaa on ainakin huomattavasti helpompi hakea ja myös mahdollisuudet saada sitä voivat olla paremmat. Alla viisi ehdotusta eri paikoista hakea järjestelylaina netistä.

Omalaina – näe lainatarjouksia järjestelylainasta heti

Omalainan iso etu muihin järjestelylainoja tarjoaviin tahoihin verrattuna on se, että se kertoo, että siltä saa lainatarjouksia heti näkyville. Tämä voi olla erityisen iso plussa siinä vaiheessa, kun vanhat velat ahdistavat kunnolla ja tuntuu siltä, että asiaa on pakko alkaa ratkomaan nyt heti. On hyvä huomata, että Omalaina ei siis tarjoa lainaa itse vaan sen sijaan se hankkii hakijalle lainatarjoukset useasta eri paikasta. Tätä voi pitää erityisen tärkeänä järjestelylainan kohdalla, sillä se on usein kooltaan melko iso ja laina-ajalta mahdollisesti melko pitkä, jolloin melko pienikin ero todellisessa vuosikorossa voi johtaa euromääräisesti todella isoihin eroihin siinä, miten paljon lainasta pitää maksaa takaisin. Hae nyt lainatarjouksia Omalainalta.

On hyvä olla tietoinen siitä, että vaikka Omalainalta voikin saada lainatarjouksia heti näkyville, niin ainakin isompien lainojen kohdalla se saattaa vaatia lainahakemuksessa ilmoitettujen tulojen vahvistamista (jos lainaa on pakko saada ilman vahvistusta, niin katso sivu: lainaa ilman palkkatodistusta) ennen kuin laina maksetaan hakijalle. Toisaalta hyvää on se, että parhaassa tapauksessa lainan saa kuitenkin jo saman päivän aikana itselle. Lisäksi erittäin hyvää on se, että lainoille ei vaadita vakuuksia tai ulkopuolista takaajaa. Lainaa Omalainan kautta saa haettua 100€ – 60 000€ ja lainaamisen alaikäraja on periaatteessa 18 vuotta, mutta käytännössä kuitenkin järjestelylainan saamisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti, jos ikää on ainakin hieman enemmän.

Laina-aikaa Omalainalta voi omalle järjestelylainalle hakea 1 – 20 vuotta, mutta kuitenkin niin, että alle 2000€ lainojen kohdalla pisin mahdollinen laina-aika on 5 vuotta ja 2000€ - 9000€ lainojen kohdalla pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta. Haettavaa laina-aikaa voi vaihdella tasavuosin.

Vielä lopuksi on syytä mainita siitä ilmeisestä, mutta erittäin hyvästä asiasta, että Omalainalta lainatarjouksien pyytäminen on täysin ilmaista eikä sido mihinkään, jos siis tuntuu, että yksikään lainatarjouksista ei ole omaan mieleen, niin ei mitään niistä ole pakko valita eikä tästä ”valitsemattomuudesta” joudu maksamaan mitään. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Omalainan mukaan sen kautta haettavien lainojen nimelliset vuosikorot ovat 4,19 - 20,0%. Nimellisen vuosikoron päälle lainaa antava taho voi periä vielä enintään 150€/vuosi muita luottokuluja. Omalainan viitteellinen esimerkki: jos sen avulla ottaisi 15 000€ lainan 5 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 282€ ja kokonaisuudessa lainasta pitäisi maksaa takaisin 16 920€. Hae nyt lainaa Omalainalla.

Yhdistälainoja – sivusto, joka keskittyy järjestelylainoihin

Kuten kyseisen palvelun nimestä voi päätellä, niin ”Yhdistälainoja” on keskittynyt nimenomaan sen tyyppisiin lainoihin, joiden avulla maksetaan vanhat lainat pois ja sitten maksetaan pois sitä yhtä lainaa, jonka alle vanhat lainat on ikään kuin yhdistetty. Lainaa tämän palvelun kautta saa haettua 500 – 50 000€ ja jotta lainatarjouksia voidaan esittää (myös tämä palvelu siis etsii hakijalle parhaita lainatarjouksia usealta eri taholta, jotka voisivat olla valmiit myöntämään lainaajalle järjestelylainan), niin pitää hakijalla olla ikää ainakin 20 vuotta ja luottotietojen pitää olla kunnossa.

Kuten ylempänä mainitun Omalainan kohdalla, niin myös täältä voi valita omalle lainallensa laina-ajaksi 1 – 15 vuotta. Ja kuten Omalainallakaan, niin tämänkään palvelun kautta haetulle lainalle ei tarvitse antaa mitään vakuuksia tai hankkia takaajaa. HUOM: Yhdistälainoja käyttää verkkosivustostaan ilman ”Ä”:tä olevaa versiota, eli siitä, että päädyt Yhdistalainoja.fi-sivustolle ei pidä hämääntyä. Hae nyt lainaa Yhdistälainoja-palvelusta.

Yhdistälainoja palvelun esimerkin mukaan, siltä haetun lainan tyypillinen todellinen vuosikorko voisi olla noin 10,5%.

Lendo – monille tuttu palvelu soveltuu myös järjestelylainoihin

Lendon mainokset ovat varmaan monille tuttuja ja sen ansiosta myös palvelun toiminta-ajatus on varmaankin tuttu isolle osalle ihmisiä: Lendo hankkii lainan hakijalle lainatarjouksia useasta eri paikasta ja lainaaja voi sitten valita näistä lainatarjouksista itselleen sopivimman tai jättää kokonaan lainan ottamatta, jos tuntuu siltä, että mikään tarjotuista lainoista ei miellytä itseä. Vaikka Lendon kohdalla asiasta ei ainakaan mainoksissa välttämättä usein puhutakaan, niin voi myös Lendon kautta hakea järjestelylainaa vanhojen lainojen niputtamiseen ja pois maksamiseen.

Lainatarjouksia Lendon kautta voi saada kooltaan 500 – 60 000€ summista ja lainatarjouksia voidaan esittää vähintään 18 vuotiaille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lendon kautta haetulle lainalle ei vaadita vakuuksia ja laina-aikaa voi ottaa 1 – 15 vuotta. Hae nyt lainaa Lendon kautta.

Lendon mukaan siltä haettavan lainan todellinen vuosikorko voi olla 4,99% - 38%. Koska tuo korkojen vaihteluväli on noin iso, niin kannattaa tutustua erittäin huolella Lendon kautta mahdollisesti saatuihin lainatarjouksiin.

Freedom Rahoitus - hyviä lainatarjouksia?

Jotkut netissä järjestelylainoja välittävät tahot julkaisevat nettisivuillaan ainakin osittaisen listan niistä vaihtoehdoista, joiden suhteen ne kilpailuttavat hakemuksesi järjestelylainasta. Freedom Rahoitus on yksi niistä firmoista joka julkaisee tuon tyyppisen listan. Ja lista onkin harvinaisen vakuuttava. Listalla on esimerkiksi erittäin tunnettuja ja suosittuja pankkeja. Tämän perusteella voisi kuvitella, että Freedom Rahoitus kykenee mahdollisesti myös tarjoamaan erityisen hyviä lainatarjouksia. Freedom Rahoitukselta voi hakea tarjouksia 1000 - 60 000€ lainoista. Hae nyt lainatarjouksia Freedom Rahoitukselta.

Viitteellinen esimerkki Freedom Rahoituksen palvelusta: Jos Freedom Rahoituksen avulla hakee lainaa 10 000€ 10 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 129€. 129€ * 120 = 15 480€

Järjestelylaina myös uudistuneen Rahalaitoksen kautta

Rahalaitos uudisti brändiänsä hieman hiljattain, mutta se mikä ei muuttunut on, että palvelun kautta voi hakea edelleen lainatarjouksia myös järjestelylainoihin. Tämän palvelun erityinen vahvuus on se, että sen kautta voi hakea kooltaan jopa 70 000€ järjestelylainaa. Tämä on siis hieman enemmän kuin (tätä kirjoittaessa) mistään muusta tällä sivulla mainitussa paikasta. Toisaalta lainatarjouksia voi hakea jo kooltaan 500€ lainoista. Lainatarjouksia voi saada, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Myös Rahalaitos on siis niin sanottu lainahakemusten kilpailuttaja. Hae nyt lainatarjouksia Rahalaitokselta.

Esimerkki Rahalaitoksen lainalaskurista: 25 000€ laina 15 vuoden maksuajalla voisi johtaa 217€ kuukausierään. 217€ * 180 = 39 060€

Zmartalta lainatarjouksia jopa yli 25 lainafirmalta

Myös Zmarta kannattaa pitää mielessä järjestelylainaa pohtiessa. Tästä paikasta pitäisi voida saada lainatarjouksia muutamassa minuutissa ja parhaassa tapauksessa peräti yli 25 eri lainapalvelulta. Zmartan kautta saa haettua lainaa 1000€ alkaen ja jopa 60 000€. Riippumatta haettavasta lainasummasta, voi tämän paikan avulla hakea lainalle maksuaikaa 1 - 15 vuotta. Zmartan avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainaa Zmartan kanssa.

Esimerkki Zmartalta: Jos lainaa ottaisi 6000€ 1 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 529€. Tuon esimerkin mukaisesti lainasta pitäisi maksaa takaisin 6343€.

Vinkki: Älä viivyttely järjestelylainan hakemisessa

Kun pikavippejä alkaa kertymään liikaa, niin ongelma voi helposti karata käsistä, alamäkeen vierivän lumipallon tavoin, ja johtaa siihen, että tilanne ei ratkea edes järjestelylainalla (jos esimerkiksi kerkeää tulemaan maksuhäiriömerkintä, niin muuttuu järjestelylainan saaminen hyvin vaikeaksi). Tästä syystä onkin erittäin tärkeätä puuttua ongelmaan heti, kun huomaa, että pikavippejä on kertynyt liikaa. Todellisuuden kohtaaminen voi tuntua vaikealta, mutta jos sitä ei kohtaa nyt, niin sitten joskus tulevaisuudessa, kun se on pakko kohdata, niin voi tilanne olla vielä huomattavasti vaikeampi.

Velkaongelman tiedostaminen ja järjestelylainan hakeminen ei ole heikkoutta vaan vahvuutta

Oman ylivelkaantumisen tiedostamiseen voi liittyä häpeää ja muita negatiivisia tunteita. On kuitenkin hyvä muistaa se, että ongelman kohtaaminen ja tilanteen ratkaisemisen aloittaminen ei ole minkäänlaista heikkoutta, vaan osoittaa vahvuutta ja halua korjata asioiden tila.

Muista puuttua myös ongelman aiheuttajaan

Mikäli ylivelkaantumisen taustalla on erityinen syy, niin muista myös puuttua siihen ja tarvittaessa etsiä apua. Joissakin tilanteissa esimerkiksi päihdelinkki-sivusto voi olla hyvä alkupiste. Lisäksi myös velkaneuvojien neuvoista voi olla paljon hyötyä.

Tutustu tarkasti järjestelylainan ehtoihin, ennen kuin otat sen

Kun on tuskaillut pitkään pikavippien kanssa ja tuntunut hukkuvan jatkuvasti tuleviin lainalaskuihin, niin voi olla iso houkutus valita ensimmäinen järjestelylaina, jota tarjotaan. Koska järjestelylainat ovat kuitenkin koroiltaan ja suuruudeltaan normaalisti varsin isoja sekä maksuajalta pitkiä, niin kannattaa valita järjestelylaina tarkasti (olettaen siis, että vaihtoehtoja on). Jos esimerkiksi on kaksi vaihtoehtoa: 20 000€ laina 6 vuodeksi 15% vuosikorolla ja 20 000€ laina 5 vuodeksi 10% vuosikorolla, niin säästää tuon jälkimmäisen valitsemalla lähes 5000€ verran korkoja.

Onko järjestelylainalla, yhdistelmälainalla ja yhdistelylainalla jotain eroa?

Kun lähtee etsimään vaihtoehtoja liiallisten pikavippien pois maksamiseen, niin törmää monesti "järjestelylaina"-termin lisäksi myös sanoihin yhdistelmälaina ja yhdistelylaina. Onkin hyvä huomata, että käytännössä noilla kaikilla tarkoitetaan ihan samaa asiaa: yhtä isompaa ja halvempaa lainaa, jolla maksetaan kerralla pois aiemmat kalliit lainat.