Ferratum kokemuksia ja tietoa (2023) – Lue Ferratumin hyvät ja huonot puolet

Ferratum (josta käytetään myös nimiä ”Ferratum money” ja ”Ferratum Bank”) on erittäin suosittu ja pitkäikäinen pikavippejä tarjoava yritys. Käyn tällä sivulla läpi omia pieniä ja varsin tuoreita kokemuksiani Ferratumin pikavipin käyttämisestä ja jaan uutta tietoa Ferratumin tarjonnasta. Sivun lopussa on vielä sitten erään toisen henkilön lyhyt kokemus. Omien kokemusteni tarkastelu tapahtuu erityisesti Ferratumin ”Joustava-luotto” lainatuotteen kautta.

Pika-arvostelu: Ferratum

Ferratum on kauttaaltaan laadukas lainayritys. Yrityksen lainatuote on erittäin helppokäyttöinen ja yrityksellä on myös muutamia vahvuuksia, joita sen kilpailijoilla ei vaikuta olevan.

Ensimmäinen vahvuuksista on se, että Ferratumilta voi nostaa jo todella pientä lainaa (vaikkapa vain 20€) ja toinen on se, että toisesta nostosta alkaen lainaa saa nostettua itselle myös yöllä. Ja kolmanneksi Ferratumin eritysvahvuudeksi voi nostaa sen, että siltä voi saada erityisesti joustoluotoksi varsin isoa lainaa – yksikään toinen lainapalvelu ei tällä hetkellä näytä myöntävän jopa 4 000€ luottorajan joustoluottoa.

Ferratumin heikkoutena taas oli aiemmin se, että se veloitti isoja korkoja. Uuden korkokaton myötä Ferratum kuitenkin alensi korkojaan merkittävästi (nyt todellinen vuosikorko on enintään noin 29,8%). Tänä päivänä Ferratumin heikkoutena onkin oikeastaan vain se, että se ei enää myönnä ihan niin monille hakijoille lainaa kuin aiemmin. Ferratum on kuitenkin edelleen moniin sen kilpailijoihin verrattuna varsin valmis antamaan lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vahvuudet: Ferratum

Ferratumin suurimpana vahvuutena voi pitää sitä, miten helppoa ja nopeaa sen pikavippiä on käyttää. Pikavipin hakuprosessi on erittäin mutkaton, eikä kokemusteni perusteella pikavippiä hakiessa joudu esimerkiksi lähettämään yritykselle palkkakuittia. Tämä on tosin saattanut muuttua sen jälkeen, kun olen itse ottanut Ferratumilta lainaa.

Ferratumin seuraava vahvuus on se, että ainakin omien kokemusteni perusteella Ferratumilta voi saada luottopäätöksen jopa vain parissa minuutissa. Ja siinä missä ensimmäinen lainan hakeminen Ferratumilta on melko helppoa, niin on uusien nostojen tekeminen omalta lainatililtä jopa erittäin helppoa ja nopeaa.

Kokemukseni perusteella Ferratumille voi antaa noiden ns. jatkonostojen suhteen pisteitä erityisesti siitä, että uusia nostoja tehdessä summan voi määrittää todella kattavasti itse (esimerkiksi vain 10 euroa tai toisaalta vaikkapa 1 500 euroa), ja lisäksi uudet nostot siirtyvät pankkitilille myös yöllä (ensimmäistä lainaa ei voi saada kello 23 – 07). Joillakin toisilla firmoilla voi olla suurempi nostovaatimus tai systeemi, joka ei mahdollista edes jatkonostojen saamista yöllä omalle pankkitilille.

Vahvuutena Ferratumin kohdalla voi pitää myös sitä, että kokemusteni perusteella se on erittäin luotettava lainapaikka. Seuraava Ferratumin plussa on se, miten pitkän laina-ajan siltä voi halutessaan saada. Noista pitkistä laina-ajoista pitää huolen se, että nostettua lainaa on pakko lyhentää kuukaudessa vain vähintään 40€ tai 3% avoimesta lainasummasta.

Vielä yhden plussan Ferratum ansaitsee sen asiakaspalvelusta. Kokemusteni perusteella se on nimittäin erittäin hyvää. Tätä kirjoittaessa Ferratum tarjoaa asiakaspalvelua arkisin.

Ongelmat ja huonot puolet: Ferratum

Ferratum teki hiljattain muutoksia lainatarjontaansa. Positiivinen muutos oli se, että sen uusilta asiakkailta veloittamat korot laskivat paljon. Huono muutos taas oli se, että Ferratum vaikuttaa tiukentaneen kriteerejä sen suhteen keille kaikille se myöntää lainaa. Tuo on tietysti nykyiset matalammat korot huomioiden ymmärrettävää, ja noista tiukennuksista huolimatta Ferratum on edelleen yksi netin helpoimmista paikoista saada myönteinen lainapäätös.

Toisena mahdollisena heikkoutena Ferratumin kohdalla voi ehkä pitää sitä, että siltä ei voi saada yli 4 000€ kokoista lainaa. Ja jos haet isompaa lainaa, niin suosittelemme katsomaan esimerkiksi paras lainavertailu -alasivumme. Siellä on suositeltuna paikkoja, joiden kautta voi hakea lainaa jopa yli 50 000€. Toki toisaalta Ferratumin lainasummat ovat todella moneen tilanteeseen täysin riittävät.

Mitä tapahtui Ferratumin ”Prime Lainalle”?

Ferratum tarjosi vielä hiljattain joustoluoton ohella kertalainaa 30 000 euroon asti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jostakin syystä Ferratum on lakkauttanut tuon lainatuotteen ja tätä päivittäessä tarjolla näyttäisikin olevan vain joustoluotto.

Vaatiko Ferratum vakuuksia tai takaajan?

Ei. Ferratumilta voi hakea lainaa ilman kumpaakin noista.

Mahdollistaako Ferratum eräpäivän siirron?

Ferratumin lainahinnaston perusteella tuo on mahdollista. Hinnaston mukaan eräpäivän vaihtaminen maksaa 5 euroa.

Onko Ferratumin lainalla peruutusoikeus?

Ferratumin lainan saa peruuttaa 14 vuorokauden ajan. Peruutusoikeudesta verkkokaupassa on lisätietoa esimerkiksi täällä.

Miten Ferratumin pikavippi vertautuu muihin vuoden 2023 pikavippeihin?

Olen valinnut Ferratumin pikavipin vuoden 2023 parhaaksi pikavipiksi. Tuo on esimerkiksi sen ansiota, että Ferratumilta voi hakea pienempää pikavippiä kuin yhdeltäkään toiselta lainafirmalta.

Onko Ferratum huijaus?

Kokemusteni ja tietojeni perusteella mikään ei viittaa siihen, että Ferratum olisi huijaus, ja Ferratum onkin listattuna tälle turvallisia lainapaikkoja käsittelevälle sivulle. Ferratumin luotettavuutta lisää myös se, että sen kertoman perusteella se on perustettu jo 2005 ja se että palvelun kerrotaan palvelleen jo yli 2 miljoonaa asiakasta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Mihin tarkoitukseen Ferratumin laina voi olla erityisen hyvä valinta?

Ferratumilta haettu laina voi soveltua hyvin esimerkiksi pienehköjen, yllättävien pakollisten menojen maksamiseen. Tuollainen asia voi tapahtua esimerkiksi siinä muodossa, että saa jonkin laskun, johon ei ollut varautunut.

Lyhyet faktat Ferratumista:

  • Lainan tyyppi: joustoluotto / luottotili, jolta voi 4 000€ luottorajan puitteissa tehdä useita nostoja.
  • Mahdolliset lainasummat: 1 – 4 000 euroa.
  • Lainan nimellinen vuosikorko: 19,97%
  • Joustava-luoton todellinen vuosikorko: 29,79%
  • Lainaamisen ikärajat: Ferratum on muuttanut sen asiakkailta vaatimaa minimi-ikää useamman kerran verrattain lähiaikoina, ja nyt uusimman muutoksen myötä Ferratumin alaikäraja näyttäisi olevan 22 vuotta. Ainakin aiemmin Ferratumin lainoilla on ollut myös yläikärajoja, nuo kyseiset yläikärajat ovat olleet hieman alle 70 vuotta.
  • Taustayritys: Multitude. Ferratumin emoyritys on pörssilistattu, melko iso ja kuluttajille suunnattujen lainojen lisäksi se tarjoaa myös yrityslainoja.
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@ferratum.fi // 0800 166 308

Korkotiedot on poimittu Ferratumin sivuilta, ja suosittelemme tarvittaessa varmistamaan uusimmat tiedot sieltä ennen lainan hakemista. Ferratum voi muuttaa hinnoitteluansa.

Toisen henkilön kokemus Ferratumista

Yllä on käsitelty omia kokemuksiani Ferratumista, alle on selkeyden vuoksi poimittuna myös toisen henkilön kokemus Ferratumista.

Kokemus: Ferratum on omissa silmissä se ykkönen

Nimimerkki: Parasvippi

Lähde: Suomi24

Kommentti: Tuossa yllä oli aiemmin myös toinen toisaalta poimittu kommentti Ferratumista. Siinä puhuttiin Ferratumin korkeista koroista. On totta, että Ferratum veloitti ennen todella isoja korkoja, mutta nyt uusilla asiakkailla ei kuitenkaan enää ole tuota ongelmaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vieritä ylös