Ferratum kokemuksia ja tietoa (2019) – Lue Ferratumin hyvät ja huonot puolet

Ferratum (josta käytetään myös nimeä "Ferratum money") on erittäin suosittu ja pitkäikäinen pikavippejä tarjoava yritys. Käyn tällä sivulla läpi omia pieniä ja varsin tuoreita kokemuksiani Ferratumin pikavipin käyttämisestä ja jaan uutta tietoa Ferratumin tarjonnasta. Sivun lopussa on vielä sitten erään toisen henkilön lyhyt kokemus. Omien kokemusteni tarkastelu tapahtuu erityisesti Ferratum "joustava-luotto" lainatuotteen kautta.

Pika-arvostelu: Ferratum

Ferratum on kauttaaltaan laadukas lainayritys. Yrityksen tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja yrityksellä on myös muutamia vahvuuksia, joita sen kilpailijoilla ei vaikuta olevan. Yksi näistä vahvuuksista on se, että Ferratumilta voi nostaa jo todella pientä lainaa (vaikka vain 20€) ja toinen on se, että toisesta nostosta alkaen lainaa saa nostettua itselle myös yöllä. 

Ferratumin heikkoutena taas oli aiemmin se, että se veloitti isoja korkoja. Uuden korkokaton myötä Ferratum kuitenkin alensi korkojaan merkittävästi (nyt todellinen vuosikorko on enintään noin 22%). Tänä päivänä Ferratumin heikkoutena onkin oikeastaan vain se, että siltä ei saa kovin isoa lainaa (isoin mahdollinen lainasumma on 2000€) Siirry nyt Ferratumin sivuille.

Vahvuudet: Ferratum

Ferratumin suurimpana vahvuutena voi pitää sitä, miten helppoa ja nopeaa sen pikavippiä on käyttää. Pikavipin hakuprosessi on erittäin mutkaton, eikä pikavippiä hakiessa joudu esimerkiksi lähettämään yritykselle palkkakuittia. Luottopäätöksen voi Ferratumin kohdalla saada helposti jopa parissa minuutissa. Sen lisäksi, että ensimmäinen pikavipin hakeminen on Ferratumin kohdalla helppoa, on myös uusien nostojen tekeminen omalta tililtä erittäin helppoa ja nopeaa.

Kokemukseni perusteella Ferratumille voi antaa jatkonostojen suhteen pisteitä erityisesti siitä, että uusia nostoja tehdessä summan voi määrittää todella kattavasti itse (vaikka vain 10 euroa tai toisaalta 1500 euroa), ja lisäksi uudet nostot siirtyvät pankkitilille myös yöllä (ensimmäistä lainaa ei voi saada 23 - 07, ja se maksetaan asiakaspalvelun aukioloaikojen mukaisesti). Joillakin toisilla firmoilla voi olla suurempi nostovaatimus tai systeemi, joka ei mahdollista edes jatkonostojen saamista yöllä omalle pankkitilille.

Ferratumin vahvuus on myös se, että se antaa uusille joustava-asiakkaille 30 päivän verran korotonta laina-aikaa. Nostokuluista Ferratum luopui hiljattain, joten niidenkään aiheuttamista kustannuksista ei enää lainaa nostaessa tarvitse stressata.

Vahvuutena yrityksen kohdalla voi pitää myös sitä, että lainan takana oleva yritys on erittäin luotettava. Ferratum Finland Oy:n taustalla oleva Ferratum Group on nimittäin listattuna pörssissä. Hae nyt pikavippi Ferratumilta.

Ongelmat ja huonot puolet: Ferratum

Ferratum teki hiljattain muutoksia lainatarjontaansa. Positiivinen muutos oli se, että sen uusilta asiakkailta veloittamat korot laskivat paljon. Huono muutos taas oli se, että Ferratum poisti nimellä Prime-laina kulkeneen tuotteensa. Tuon Prime-lainan kautta oli saanut lainaa jopa 20 000€. Prime-lainan poistumisen myötä Ferratumilta voi saada lainaa korkeintaan 2000€. Tuo on tietysti moniin tilanteisiin liian vähän.

Jos haet isompaa lainaa, niin katso esimerkiksi paras lainavertailu -alasivumme. Siellä on suositeltuna paikkoja, joiden kautta voi hakea lainaa jopa yli 50 000€.

Lyhyet faktat Ferratumin lainasta:

  • Ikäraja lainan saamiselle: 21 vuotta
  • Lainan tyyppi: joustoluotto / luottotili, jolta voi 2000€ luottorajan puitteissa tehdä useita nostoja
  • Mahdolliset lainasummat: 1 - 2000€
  • Uusille asiakkaille korotonta ja kulutonta laina-aikaa: 30 päivää
  • Lainan todellinen vuosikorko: 21,94%
  • Taustayritys: Ferratum Group
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@ferratum.fi // 0800 166 308

Toisen henkilön kokemus Ferratumista

Yllä on käsitelty omia kokemuksiani Ferratumista, alle on selkeyden vuoksi poimittuna myös toisen henkilön kokemus Ferratumista.

Ferratum on omissa silmissä se ykkönen

Parasvippi

Suomi24

rosvokorkoja

Suomi24

Kommentti: Tuossa yllä oli aiemmin myös toinen toisaalta poimittu kommentti Ferratumista. Siinä puhuttiin Ferratumin korkeista koroista. On totta, että Ferratum veloitti ennen todella isoja korkoja, mutta nyt uusilla asiakkailla ei kuitenkaan enää ole tuota ongelmaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.