• You are here:
  • Home »

Ferratum kokemuksia ja tietoa (2020) – Lue Ferratumin hyvät ja huonot puolet

Ferratum (josta käytetään myös nimeä "Ferratum money") on erittäin suosittu ja pitkäikäinen pikavippejä tarjoava yritys. Käyn tällä sivulla läpi omia pieniä ja varsin tuoreita kokemuksiani Ferratumin pikavipin käyttämisestä ja jaan uutta tietoa Ferratumin tarjonnasta. Sivun lopussa on vielä sitten erään toisen henkilön lyhyt kokemus. Omien kokemusteni tarkastelu tapahtuu erityisesti Ferratum "joustava-luotto" lainatuotteen kautta.

Päivitys 25.7.2020: Oltuaan poissa tarjolta noin kuukauden verran, on alla kuvattu Ferratumin joustava-luotto nyt tehnyt paluun. Sitä voi kuitenkin olla vaikeampi saada kuin ennen.

Pika-arvostelu: Ferratum

Ferratum on kauttaaltaan laadukas lainayritys. Yrityksen tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja yrityksellä on myös muutamia vahvuuksia, joita sen kilpailijoilla ei vaikuta olevan. Yksi näistä vahvuuksista on se, että Ferratumilta voi nostaa jo todella pientä lainaa (vaikka vain 20€) ja toinen on se, että toisesta nostosta alkaen lainaa saa nostettua itselle myös yöllä. 

Ferratumin heikkoutena taas oli aiemmin se, että se veloitti isoja korkoja. Uuden korkokaton myötä Ferratum kuitenkin alensi korkojaan merkittävästi (nyt todellinen vuosikorko on enintään noin 29,8%). Tänä päivänä Ferratumin heikkoutena onkin oikeastaan vain se, että se ei enää myönnä ihan niin monille hakijoille lainaa kuin aiemmin. Ferratum on kuitenkin edelleen moniin sen kilpailijoihin verrattuna varsin valmis antamaan lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vahvuudet: Ferratum

Ferratumin suurimpana vahvuutena voi pitää sitä, miten helppoa ja nopeaa sen pikavippiä on käyttää. Pikavipin hakuprosessi on erittäin mutkaton, eikä pikavippiä hakiessa joudu esimerkiksi lähettämään yritykselle palkkakuittia (Päivitys: Tämä saattaa olla muuttunut 26.6.2020. Jos koet ilman palkkakuittia lainaamisen tärkeäksi, niin tutustu esimerkiksi tähän PikavippiKokemuksia.com-sivuston alasivuun, sieltä löytyy siihen sopivia lainapalveluilta). 

Luottopäätöksen voi Ferratumin kohdalla saada helposti jopa parissa minuutissa. Sen lisäksi, että ensimmäinen pikavipin hakeminen on Ferratumin kohdalla helppoa, on myös uusien nostojen tekeminen omalta tililtä erittäin helppoa ja nopeaa.

Kokemukseni perusteella Ferratumille voi antaa jatkonostojen suhteen pisteitä erityisesti siitä, että uusia nostoja tehdessä summan voi määrittää todella kattavasti itse (vaikka vain 10 euroa tai toisaalta vaikka 1500 euroa), ja lisäksi uudet nostot siirtyvät pankkitilille myös yöllä (ensimmäistä lainaa ei voi saada kello 23 - 07). Joillakin toisilla firmoilla voi olla suurempi nostovaatimus tai systeemi, joka ei mahdollista edes jatkonostojen saamista yöllä omalle pankkitilille.

Vahvuutena Ferratumin kohdalla voi pitää myös sitä, että kokemusten perusteella se on erittäin luotettava lainapaikka. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Ongelmat ja huonot puolet: Ferratum

Ferratum teki hiljattain muutoksia lainatarjontaansa. Positiivinen muutos oli se, että sen uusilta asiakkailta veloittamat korot laskivat paljon. Huono muutos taas oli se, että Ferratum vaikuttaa tiukentaneen kriteerejä sen suhteen kenelle se myöntää lainaa. Tuo on tietysti nykyiset matalammat korot huomioiden ymmärrettävä, ja noista tiukennuksista huolimatta Ferratum on edelleen ehkä netin helpoin paikka saada myönteinen lainapäätös.

Toisena mahdollisena heikkoutena Ferratumin kohdalla voi pitää ehkä sitä, että siltä ei voi saada yli 20 000€ kokoista lainaa. Jos haet isompaa lainaa, niin katso esimerkiksi paras lainavertailu -alasivumme. Siellä on suositeltuna paikkoja, joiden kautta voi hakea lainaa jopa yli 50 000€.

Lyhyet faktat Ferratumista:

  • Alaikäraja lainan saamiselle: Ferratumin joustoluoton alaikäraja on 22 ja kulutusluoton 25 vuotta.
  • Lainojen tyypit: 1) joustoluotto / luottotili, jolta voi 4000€ luottorajan puitteissa tehdä useita nostoja ja 2) kulutusluotto, jota voi hakea 4100€ - 20000€
  • Mahdolliset lainasummat: 1 - 20000€
  • Joustava-luoton todellinen vuosikorko: 29,79%
  • Kulutusluoton todellinen vuosikorko enintään: 16,20%
  • Taustayritys: Ferratum Group
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@ferratum.fi // 0800 166 308

Korkotiedot on poimittu Ferratumin sivuilta, ja suosittelemme tarvittaessa varmistamaan uusimmat tiedot sieltä ennen lainan hakemista.

Toisen henkilön kokemus Ferratumista

Yllä on käsitelty omia kokemuksiani Ferratumista, alle on selkeyden vuoksi poimittuna myös toisen henkilön kokemus Ferratumista.

Ferratum on omissa silmissä se ykkönen

Parasvippi

Suomi24

rosvokorkoja

Suomi24

Kommentti: Tuossa yllä oli aiemmin myös toinen toisaalta poimittu kommentti Ferratumista. Siinä puhuttiin Ferratumin korkeista koroista. On totta, että Ferratum veloitti ennen todella isoja korkoja, mutta nyt uusilla asiakkailla ei kuitenkaan enää ole tuota ongelmaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.