Ferratum kokemuksia ja tietoa (2021) – Lue Ferratumin hyvät ja huonot puolet

Ferratum (josta käytetään myös nimeä ”Ferratum money”) on erittäin suosittu ja pitkäikäinen pikavippejä tarjoava yritys. Käyn tällä sivulla läpi omia pieniä ja varsin tuoreita kokemuksiani Ferratumin pikavipin käyttämisestä ja jaan uutta tietoa Ferratumin tarjonnasta. Sivun lopussa on vielä sitten erään toisen henkilön lyhyt kokemus. Omien kokemusteni tarkastelu tapahtuu erityisesti Ferratum ”Joustava-luotto” lainatuotteen kautta. Alempana on kuitenkin tietoa myös Ferratumin isommasta lainasta.

08/2021 päivitetty tilanne: Ferratumin joustoluotto on yhä ainakin tauolla, mutta sitä koskevien kokemusten pitäisi olla ainakin osittain hyödyllisiä myös Ferratumin kulutusluotosta kiinnostuneille. Alempana on tietoa myös kyseisestä kulutusluotosta.

Pika-arvostelu: Ferratum

Ferratum on kauttaaltaan laadukas lainayritys. Yrityksen tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja yrityksellä on myös muutamia vahvuuksia, joita sen kilpailijoilla ei vaikuta olevan.

Ensimmäinen vahvuuksista on se, että Ferratumilta voi nostaa jo todella pientä lainaa (vaikka vain 20€) ja toinen on se, että toisesta nostosta alkaen lainaa saa nostettua itselle myös yöllä. Ja kolmanneksi Ferratumin eritysvahvuudeksi voi nostaa sen, että siltä voi saada erityisesti joustoluotoksi varsin isoa lainaa – yksikään toinen lainapalvelu ei tällä hetkellä näytä myöntävän jopa 4000€ luottorajan joustoluottoa. Ja tuon joustoluoton päälle Ferratumilla on vielä enintään 30 000€ kulutusluotto.

Ferratumin heikkoutena taas oli aiemmin se, että se veloitti isoja korkoja. Uuden korkokaton myötä Ferratum kuitenkin alensi korkojaan merkittävästi (nyt todellinen vuosikorko on enintään noin 29,8%). Tänä päivänä Ferratumin heikkoutena onkin oikeastaan vain se, että se ei enää myönnä ihan niin monille hakijoille lainaa kuin aiemmin. Ferratum on kuitenkin edelleen moniin sen kilpailijoihin verrattuna varsin valmis antamaan lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vahvuudet: Ferratum

Ferratumin suurimpana vahvuutena voi pitää sitä, miten helppoa ja nopeaa sen pikavippiä on käyttää. Pikavipin hakuprosessi on erittäin mutkaton, eikä pikavippiä hakiessa joudu esimerkiksi lähettämään yritykselle palkkakuittia (Päivitys syyskuu 2020: Ferratum on uuden väliaikaisen korkokaton johdosta muuttanut ainakin tältä erää tätä. Jos koet ilman palkkakuittia lainaamisen tärkeäksi, niin tutustu esimerkiksi tähän PikavippiKokemuksia.com-sivuston alasivuun, sieltä löytyy siihen sopivia lainapalveluilta). 

Ferratumin seuraava vahvuus on se, että ainakin omien kokemusteni perusteella Ferratumilta voi saada luottopäätöksen jopa vain parissa minuutissa. Ja siinä missä ensimmäinen lainan hakeminen Ferratumilta on melko helppoa, niin on uusien nostojen tekeminen omalta lainatililtä jopa erittäin helppoa ja nopeaa.

Kokemukseni perusteella Ferratumille voi antaa noiden ns. jatkonostojen suhteen pisteitä erityisesti siitä, että uusia nostoja tehdessä summan voi määrittää todella kattavasti itse (vaikka vain 10 euroa tai toisaalta vaikka 1500 euroa), ja lisäksi uudet nostot siirtyvät pankkitilille myös yöllä (ensimmäistä lainaa ei voi saada kello 23 – 07). Joillakin toisilla firmoilla voi olla suurempi nostovaatimus tai systeemi, joka ei mahdollista edes jatkonostojen saamista yöllä omalle pankkitilille.

Vahvuutena Ferratumin kohdalla voi pitää myös sitä, että kokemusten perusteella se on erittäin luotettava lainapaikka, eli kyseessä ei ole mikään huijaus. Ja vielä yksi Ferratumin plussa on se, miten pitkän laina-ajan siltä voi halutessaan saada: jopa yli 15 vuoden laina-aika on mahdollinen, joskaan ei toki monesti tarkoituksenmukainen.

Ongelmat ja huonot puolet: Ferratum

Ferratum teki hiljattain muutoksia lainatarjontaansa. Positiivinen muutos oli se, että sen uusilta asiakkailta veloittamat korot laskivat paljon. Huono muutos taas oli se, että Ferratum vaikuttaa tiukentaneen kriteerejä sen suhteen kenelle se myöntää lainaa. Tuo on tietysti nykyiset matalammat korot huomioiden ymmärrettävää, ja noista tiukennuksista huolimatta Ferratum on edelleen yksi netin helpoimmista paikoista saada myönteinen lainapäätös.

Toisena mahdollisena heikkoutena Ferratumin kohdalla voi ehkä pitää sitä, että siltä ei voi saada yli 30 000€ kokoista lainaa. Ja jos haet isompaa lainaa, niin suosittelemme katsomaan esimerkiksi paras lainavertailu -alasivumme. Siellä on suositeltuna paikkoja, joiden kautta voi hakea lainaa jopa yli 50 000€. Toki toisaalta Ferratumin lainasummat ovat todella moneen tilanteeseen täysin riittävät.

Käsittelyssä Ferratum Laina, eli entinen Prime-laina

Edellä on keskitytty erityisesti Ferratumin Joustava-luottoon, jota voi saada enintään 4000 euroa. Ferratumilla on siis kuitenkin myös toinen lainatuote. Kyseisen lainatuotteen nimi on nykyään yksinkertaisesti ihan vaan ”Ferratum Laina” – ennen samaa tuotetta kutsuttiin Ferratumilla Prime-lainaksi. Tätä kyseistä lainaa voi hakea 2000 eurosta alkaen ja enintään 30 000 euroa, ja tämä laina on muodoltaan kulutusluotto, eli siis käytännössä kokonaisuudessa kerralla saatava laina.

Joustava-luottoon verrattuna Ferratum Lainan etuna on erityisesti sen pienempi korko: tämän lainan nimellinen vuosikorko on alle 14%, ja todellinenkin vuosikorko korkeintaan jonkin verran yli 22%, eli 22,14%. Lisäksi myös toki se voi olla etu, että tämän lainatuotteen kautta voi saada lainaa jopa mainitut 30 000€. Toisaalta taas sitten mahdollinen huonompi puoli on se, että minimilainasumma on varsin korkea, eli 2000€. Ja myös se on pieni heikkous, että Ferratum näyttää myöntävän tätä lainaa paljon harvemmille kuin Joustava-luottoa.

Ferratum Lainalle voi hakea selkeätä laina-aikaa 1–10 vuotta, joskin sillä rajoituksella, että alle 3000 euron lainalle voi hakea laina-aikaa enintään 4 vuotta. Alaikärajana tällä lainalla on tätä tekstiä päivitettäessä 22 vuotta. Hae nyt Ferratum Lainaa.

Lyhyet faktat Ferratumista:

  • Lainojen tyypit: 1) joustoluotto / luottotili, jolta voi 4000€ luottorajan puitteissa tehdä useita nostoja ja 2) kulutusluotto, jota voi hakea 2000€ – 30000€
  • Mahdolliset lainasummat: 1 – 30000€
  • Joustava-luoton todellinen vuosikorko: 29,79%
  • Kulutusluoton todellinen vuosikorko enintään: 22,14%
  • Lainaamisen ikärajat: Ferratum on muuttanut sen asiakkailta vaatimaa minimi-ikää useamman kerran verrattain lähiaikoina, ja nyt uusimman muutoksen myötä Ferratumin alaikäraja näyttäisi olevan 22 vuotta. Ainakin aiemmin Ferratumin lainoilla on ollut myös yläikärajoja, nuo kyseiset yläikärajat ovat olleet hieman alle 70 vuotta.
  • Taustayritys: Multitude SE / Ferratum Group
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@ferratum.fi // 0800 166 308

Korkotiedot on poimittu Ferratumin sivuilta, ja suosittelemme tarvittaessa varmistamaan uusimmat tiedot sieltä ennen lainan hakemista.

Toisen henkilön kokemus Ferratumista

Yllä on käsitelty omia kokemuksiani Ferratumista, alle on selkeyden vuoksi poimittuna myös toisen henkilön kokemus Ferratumista.

Kokemus: Ferratum on omissa silmissä se ykkönen

Nimimerkki: Parasvippi

Lähde: Suomi24

Kommentti: Tuossa yllä oli aiemmin myös toinen toisaalta poimittu kommentti Ferratumista. Siinä puhuttiin Ferratumin korkeista koroista. On totta, että Ferratum veloitti ennen todella isoja korkoja, mutta nyt uusilla asiakkailla ei kuitenkaan enää ole tuota ongelmaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vieritä ylös