Lainasto kokemuksia, hyvät ja huonot puolet & tietoa vuoden 2023 Lainastosta

Lainasto ja monet muut lainafirmat ovat tehneet merkittäviä muutoksia tarjontaansa sen jälkeen, kun pikavippien korkoja alettiin rajoittamaan vahvemmin syyskuussa 2019. Lainaston tapauksessa nämä muutokset johtivat siihen, että se korvasi joustoluottonsa limiittilainalla ja muutti kulutusluottonsa pikavipiksi. Olenkin siis jättänyt tähän alle syksyn 2019 muutoksen jälkeen omat kokemukseni Lainastosta vain siltä osin, kun ne eivät ole tuote- ja korkokohtaisia. Kokemusten alla on esimerkiksi hieman tietoa Lainaston nykyisestä lainatuotteesta.

Omia kokemuksia: Lainasto

Kokemukseni perusteella Lainastolla on paljon hyviä puolia. Yrityksen nettisivut ovat todella helppoja käyttää ja lainaa voi saada nopeasti sekä helposti (olettaen, että lainahakemus hyväksytään). Yritys on myös ollut verrattain kauan olemassa, ja näin ollen sen voi nähdä olevan varsin luotettava.

Negatiivista kokemuksessani puolestaan oli se, että koska Lainasto on ulkoistanut sen lainojen laskutusta, niin voi asiakaspalvelu laskuihin liittyvissä asioissa olla hieman heikkoa. Lisäksi jonkinlaisena miinuksena voi pitää sitä, että Lainastolta tuntuu olevan aika vaikea saada positiivista lainapäätöstä (tämähän toki ei vaikuta niiden kokemuksiin, ketkä lainaa saavat).

Lainaston virtuaalinen Mastercard

Lainasto on jälleen uusinut sen tarjontaa, ja nykyään Lainasto tarjoaakin uusille asiakkaille virtuaalista Mastercardia. Tuota kyseistä korttia pitäisi olla helppo käyttää ostosten maksamiseen netissä. Lisäksi korttia pitäisi olla helppoa ja nopeata hakea ihan vaan netin kautta. Lainaston Mastercardin luottoraja on enintään 3 000€, mutta alussa luottorajan pitäisi olla 300 tai 500 euroa. Hae nyt Lainaston luottoa.

GF Money Consumer Finance Oy

Lainasto on GF Money Consumer Finance Oy:n (aiemmalta nimeltään ”Lainasto Oy”) pikavippipalvelu. Lainaston lisäksi yritys vaikuttaa myös Nordcredit-pikavipin taustalla. GF Money Consumer Finance Oy on erittäin vakavarainen ja hyvin kannattava yritys. Taloussanomien palvelusta löytyvistä tiedoista nähdään, että yritys on tehnyt viime vuosina yli puolen miljoonan euron voittoa vuosittain. Tämänkään perusteella ei tarvitse pelätä, että yritys olisi katomassa tai yrittäisi minkäänlaisia vääriä temppuja saadakseen enemmän tuloja.

Lainastosta lyhyesti

  • Alaikäraja lainaamiselle: 18 vuotta
  • Mahdolliset lainasummat: 100–3 000€. Alussa tosin luottoa voi saada enintään 300 tai 500 euroa.
  • Luottokortin vuosikorko: Lainaston tarjoaman kortin todellinen vuosikorko on hieman alle 30%. Tuo on linjassa monien nykyisten pikavippien kanssa.
  • Koska lainaa voi saada: kello 8–22.
  • Miten Lainastoon voi ottaa yhteyttä: esimerkiksi puhelimella ja sähköpostilla.

Onko Lainasto mukana lainavertailuissa? Tietääkseni ei.

Voiko Lainaston joustoluotolta edelleen nostaa lainaa? Jos on avannut Lainastolle joustoluoton ennen kuin niiden tarjoaminen lopetettiin, niin kyseiseltä joustoluotolta pitäisi edelleen pystyä nostamaan lainaa itselle.

Kenelle Lainaston Mastercard sopii parhaiten? Sellaisille henkilöille, jotka tekevät paljon shoppailua netissä ja ostavat paikoista, joissa Mastercard käy.

Mitä vaihtoehtoja Lainastolle on?

Lainasto voi olla varsin hyvä lainapaikka, mutta sillä on kokemusteni perusteella yllä mainitut heikkoudet. Tästä syystä alla kolme ehdotusta, jos jompikumpi miinus kannustaa hakemaan lainaa muualta.

Lainastolta on siis tuntunut olevan melko vaikea saada lainaa. Ja jos haluat maksimoida lainan saamisen mahdollisuudet, niin voikin esimerkiksi iRaha olla parempi valinta. iRaha nimittäin näyttäisi antavan edelleen varsin monille hakijoille lainaa. Lainasummiensa johdosta iRaha soveltuu parhaiten pienen lainan hakemiseen. Hae nyt lainaa iRahalta.

Ferratumilla on sen sijaan kokemusteni perusteella ehkä netin lainapaikoista sujuvin asiakaspalvelu. Jos siis tuo on tärkeä asia, niin voi se olla erittäin hyvä vaihtoehto. Ferratumilta saa tätä kirjoittaessa haettua lainaa eurosta alkaen ja enintään 4 000 euroa. Lainaa Ferratum voi myöntää vähintään 22-vuotiaille hakijoille. Ferratum alensi sen korkoja hiljattain, ja siltä saa nyt varsin edullista lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Jos taas maistuisi todella iso laina, niin voi olla hyvä idea suunnata Omalaina-palveluun (Omalaina kokemuksia). Tämän palvelun kautta saa haettua lainaa jopa 60 000€ asti. Omalainan avulla voi hakea lainaa, kunhan ikää on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Vieritä ylös