Lainasto kokemuksia, hyvät ja huonot puolet & tietoa vuoden 2021 Lainastosta

Lainasto ja monet muut lainafirmat ovat tehneet merkittäviä muutoksia tarjontaansa sen jälkeen, kun pikavippien korkoja alettiin rajoittamaan vahvemmin syyskuussa 2019. Lainaston tapauksessa nämä muutokset johtivat siihen, että se korvasi joustoluottonsa limiittilainalla ja muutti kulutusluottonsa pikavipiksi. Olenkin siis jättänyt tähän alle syksyn 2019 muutoksen jälkeen omat kokemukseni Lainastosta vain siltä osin, kun ne eivät ole tuote- ja korkokohtaisia. Kokemusten alla on esimerkiksi hieman tietoa Lainaston nykyisistä lainatuotteista.

Omia kokemuksia: Lainasto

Kokemukseni perusteella Lainastolla on paljon hyviä puolia. Yrityksen nettisivut ovat todella helppoja käyttää ja lainaa voi saada nopeasti sekä helposti (olettaen, että lainahakemus hyväksytään). Yritys on myös ollut verrattain kauan olemassa, ja näin ollen sen voi nähdä olevan varsin luotettava.

Negatiivista kokemuksessani puolestaan oli se, että koska Lainasto on ulkoistanut sen lainojen laskutusta, niin voi asiakaspalvelu laskuihin liittyvissä asioissa olla hieman heikkoa. Lisäksi jonkunlaisen miinuksena voi pitää sitä, että Lainastolta tuntuu olevan aika vaikea saada positiivista lainapäätöstä (tämähän toki ei vaikuta niiden kokemuksiin, ketkä lainaa saavat).

Lainaston pikavippi käsittelyssä

Lainaston pikavippiä voi saada 100 – 600€. Tuolta väliltä lainaa voi hakea 50€ korotuksilla, eli myös esimerkiksi 350€ ja 500€ lainat ovat mahdollisia. Laina-aikaa Lainaston pikavipille voi saada 4 kuukautta. Lainaston pikavippien nimelliset vuosikorot ovat 19,90%. Lisäksi otetusta lainasta peritään tilinhoitomaksua, joka on enintään vähän alle 2€ kuukaudessa. Ja vielä tuon päälle Lainasto perii 59€ lisämaksun siitä, jos haluaa että nostettu laina siirretään nopeasti lainaa ottaneen henkilön tilille.

Esimerkki Lainaston pikavipin kustannuksista: Jos Lainastolta hakisi vippiä 500€, niin pitäisi siitä maksaa takaisin 531,25€. Ja tuohon päälle sitten vielä 59€ lisämaksu, jos lainan haluaa itselleen tavallista nopeammin. Hae nyt Lainaston pikavippiä.

Lainaston Limiittilaina tarkasteltavana

Lainasummiensa perusteella Lainaston pikavippi soveltuu melko rajattuun lainan tarpeeseen. Lainastolla on kuitenkin myös lainatuote, joka voi soveltua useampiin eri tilanteisiin. Kyseinen tuote on nimeltään ”Limiittilaina”. Kyseisen Limiittilainan hakijoille voidaan alussa myöntää 500 euron lainaraja, joka voi myöhemmin nousta jopa 3000 euroon asti. Lainaa omalta Limiittilainalta (joka on käytännössä sama asia kuin joustoluotto) voi nostaa 100 eurosta alkaen. Lainaston limiittilainan todellinen vuosikorko on noin 30%. Hae nyt Lainaston Limiittilainaa.

GF Money Consumer Finance Oy

Lainasto on GF Money Consumer Finance Oy:n (aiemmalta nimeltään ”Lainasto Oy”) pikavippipalvelu. Lainaston lisäksi yritys vaikuttaa myös Nordcredit-pikavipin taustalla. GF Money Consumer Finance Oy on erittäin vakavarainen ja hyvin kannattava yritys. Taloussanomien palvelusta löytyvistä tiedoista nähdään, että yritys on tehnyt viime vuosina yli puolen miljoonan euron voittoa vuosittain. Tämänkään perusteella ei tarvitse pelätä, että yritys olisi katomassa tai yrittäisi minkäänlaisia vääriä temppuja saadakseen enemmän tuloja.

Lainastosta lyhyesti

  • Alaikäraja lainaamiselle: 18 vuotta
  • Mahdolliset lainasummat: pikavippi 100–600€, limiittilaina 100–3000€. Limiittilaina tosin sillä rajauksella, että uutena asiakkaana oman limiittilainan lainaraja voi olla enintään 500 euroa. Lainaraja voi sitten nousta myöhemmin tuohon 3000 euroon asti.
  • Lainojen vuosikorot: todellinen vuosikorko on hieman alle 30%, mikäli lainaa haluaa omalle tilille erityisesti nopeasti, niin peritään siitä 59€ lisämaksu
  • Koska lainaa voi saada: kello 8–22

Mitä vaihtoehtoja Lainastolle on?

Lainasto voi olla varsin hyvä lainapaikka, mutta sillä on kokemusteni perusteella yllä mainitut heikkoudet. Tästä syystä alla kolme ehdotusta, jos jompikumpi miinus kannustaa hakemaan lainaa muualta.

Lainastolta on siis tuntunut olevan melko vaikea saada lainaa. Ja jos haluat maksimoida lainan saamisen mahdollisuudet, niin voikin esimerkiksi Blue Finance (lue kokemuksiani) olla parempi valinta. Blue Finance nimittäin näyttäisi antavan edelleen vuonna 2021 varsin monille lainaa.

Blue Financelta voi saada lainaa 100€–500€ ja lainaa se voi myöntää vähintään 18-vuotiaille henkilöille. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Ferratumilla on sen sijaan kokemukseni perusteella ehkä netin lainapaikoista sujuvin asiakaspalvelu. Jos siis tuo on tärkeä asia, niin voi se olla erittäin hyvä vaihtoehto. Ferratumilta saa haettua lainaa jopa  30 000€ ja lainaa se voi myöntää vähintään 23-vuotiaille hakijoille. Ferratum alensi sen korkoja hiljattain, ja siltä saa nyt varsin edullista lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Jos taas maistuisi todella iso laina, niin voi olla hyvä idea suunnata Omalaina-palveluun (Omalaina kokemuksia). Tämän palvelun kautta saa haettua lainaa jopa 60 000€ asti. Omalainan avulla saa haettua lainaa, kunhan ikää on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Vieritä ylös