Vivus kokemuksia – Parhaat puolet ja ongelmat 4Finance Oy:n pikavipissä

Vivus kokemuksia

Vivus on erittäin tunnettu ja suosittu pikavippiyritys Suomessa. Yritys on esimerkiksi mainostanut paljon jääkiekko-otteluiden yhteydessä, ja näin saanut runsaasti huomiota – tunnettavuus ei kuitenkaan aina ole sama asia kuin laadukas tuote. Käyn tällä sivulla läpi omia kokemuksiani Vivuksen käyttämisestä sekä tuon myös sivun lopussa esille pari muuta internetistä poimittua kokemusta Vivuksesta.

Päivitys 06/2020: Vivus on ainakin väliaikaisesti keskeyttänyt uusien luottojen myöntämisen. Tarvittaessa suosittelemme tutustumaan esimerkiksi Blue Financeen, jolla on paljon yhtäläisyyksiä Vivuksen kanssa.

Alempana olevaa tekstiä on päivitetty tammikuussa 2020 siltä osin, kuin se ei enää vastannut Vivuksen uutta lainatuotetta.

Pika-arvostelu: Vivus

Kokemukseni Vivuksen käytettävyydestä: Vivus on onnistunut suunnitelmaan ehkä internetin helpoiten käytettävän pikavippipalvelun. Vivus myös tarjoaa mahdollisuuden nostaa pikavippejä varsin nopeasti sekä hinnoittelee niitä selkeällä tavalla. Lisäksi Vivuksen asiakaspalvelu on kokemusteni perusteella ollut hyvää.

Tiedostettavaa Vivuksesta: Vivus alensi hiljattain korkojansa todella paljon, ja nykyään Vivukselta voi saada jopa halpaa lainaa. Ennen Vivus oli mahdollisesti jopa netin kallein lainapaikka.

Tuon edullisuuden suhteen on kuitenkin hyvä huomata se, että Vivuksella on nyt uudistusten myötä lisämaksu siitä, jos haluaa lainaa itselleen nopeasti. Kyseinen lisämaksu on sopimusehtojen perusteella 60€. Tuo lisämaksu on toki varsin iso, jos vaikka ottaa 300€ lainan, mutta Vivuksen aiempaan tarjontaan verrattuna sitä toki tasapainottaa nuo muuten pienemmät lainakustannukset. 

Sekin on vielä hyvä tiedostaa Vivuksen suhteen, että se ei pysty siirtämään lainaa edes lisämaksulla nopeasti S-pankin (katso S-pankkiin lainaa haluaville suositellut paikat) ja Ålandsbankenin tileille. 

Parhaat puolet: Vivus

Vivuksen lainat ovat siis nykyään varsin halpoja. Erityisesti jos ei ota lainalle pikanostoa. Näin on, sillä esimerkiksi 400€ lainasta ilman nopeata siirtoa, pitäisi maksaa takaisin 425,02€. Tuota voi pitää vanhoihin pikavippeihin verrattuna hyvin halpana.

Lisäksi Vivus on omien kokemusteni perusteella erittäin helposti käytettävä lainapalvelu ja esimerkiksi lainapäätöksen hakeminen tapahtuu todella kätevästi.

Ongelmat: Vivus

Mielestäni Vivuksella on nykyisellään kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, miten rajoitettuja sen lainasummat ovat: vähintään 300€ ja enintään 600€ tarkoittavat sitä, että monet nettilainasta kiinnostuneet joutuvat etsimään toisen lainapaikan. Nuo noin rajatut lainasummat ovat siinäkin mielessä hieman ikävät ja vähän yllättävät, että aiemmin Vivukselle sai haettua lainaa kivan kattavasti: 10€ – 2010€.

Toinen Vivuksen ongelma on puolestaan se, että aiemmin mainitusti se perii nykyään lisäkulun siitä, jos siltä haluaa lainaa nopeasti.

Muiden kokemuksia (ajalta ennen uudistusta): Vivus

Miksi Vivuksella ei voi asioida muuten kuin puhelimella? Olisin halunnut vaihtaa tilinumeron. Tämä ei onnistu sähköpostilla eikä asiakaspalvelun chatissa, ainoastaan soittamalla kalliiseen puhelinpalveluun. Miksi?

ViVuS

Suomi24

Vivus on kyllä sinänsä luotettava ja pienissä ja lyhytaikaisissa lainoissa edullinenkin.

wfjherhferhorehorej

Suomi24

4Finance Oy

Vivus on 4Finance Oy:n tarjoama pikavippi. 4Finance Oy on ollut kaupparekisterissä vuodesta 2009 alkaen, eli kyseessä ei ole mikään uusi yritys. 4Finance Oy on kasvanut varsin vahvasti viime vuosina ja vuodesta 2012 vuoteen 2016 tarkastellen yrityksen liikevaihto yli tuplaantui, ollen vuonna 2016 25,7 miljoonaa euroa. Yritys on myös ollut erittäin kannattava. Samaisena vuonna 2016 yritys teki voittoa yli 5 miljoonaa euroa. Vivuksen lisäksi 4Finance Oy on pyörittänyt Suomessa myös Fleksiluottoa ja Vivusjoustoa.

Nopeat faktat Vivuksesta ja sen pikavipistä:

  • Lainasummat 300 – 600€
  • Alaikäraja lainaamiselle: 20 vuotta
  • Lainojen nimellinen vuosikorko 20%
  • Muut pakolliset lainakulut: 5€ avausmaksu
  • Mahdollinen lisäkulu: 60€ lisämaksu, jos haluaa nopean lainasiirron
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot: 0600 550 750 / asiakaspalvelu@vivus.fi / nettisivulla chat
  • Lainan takaisin maksaminen: lähtökohtaisesti neljässä kuukausittaisessa erässä, joista ensimmäinen on selkeästi pienin
  • Vieritä ylös