• You are here:
  • Home »

Lainaa ei myönnetä – Syitä & kokeiltavia paikkoja, jos tuntuu ettei saa, mutta tarvitsee lainaa

Viimeaikaiset lainojen korkokatot ja kevättalven 2020 tapahtumat ovat saaneet aikaan tilanteen, jossa monen on tällä hetkellä todella vaikea saada netistä lainaa. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että samaan aikaan, kun lainafirmojen mahdollisuudet veloittaa haluttua korkoa ovat vähentyneet, niin kokenevat ne todennäköisyyksien sille, että asiakkaat eivät voi maksaa lainojaan takaisin nousseen.

Monella on kuitenkin, ehkä erityisesti juuri nyt, aidosti pakottava tarve saada lainaa. Tuosta syystä tällä sivulla onkin suositeltuna lainapaikkoja, joita kannattaa kokeilla, jos lainaa todella tarvitsee, eikä vaihtoehtona oikein ole se, että tyytyy sihen, että sitä ei saa. Tämä sivu on rakennettu niin, että tässä alussa on ensin esitelty muutama erityisen vahvasti suositeltu paikka ja sitten on melko pitkä lista erilaisia lainapaikkoja – ehkä niissä on joku juuri sinulle uusi ja sopiva. Ja sitten vielä aivan sivun lopussa on mainittu muutamia tavallisia ja selkeitä syitä siihen, miksi ei saa lainaa.

Sambla – Moni tuntuu löytävän lainan

Sambla ei ole täydellinen lainapaikka, mutta sen vahvuus on se, että moni tuntuu voivan saada sen avulla lainatarjouksen. Sambla on siis kilpailutuspalvelu, jonka kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000 verran, jos ikää on ainakin 18 vuotta. Sambla vaatii sen, että on vähintään 1000 euron säännölliset kuukausitulot. Hae nyt lainaa Samblan kanssa.

Blue Finance: pikavippiä 100–500€

Jos haluaa nopeasti pienehkön pikavipin, niin kannattaa ehkä kokeilla Blue Financea. Monista muista paikoista poiketen se nimittäin näyttää edelleen antavan monille pikavippiä. Blue Financen pikavippiä ("arkilaina") voi hakea helpoiten 300€, kuitenkin myös muutamaa muuta lainasummaa pitäisi olla mahdollista hakea. Blue Finance voi myöntää lainaa täysi-ikäisille henkilöille. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Omalaina – hae esimerkiksi yhdistelylainaa

Myös Omalainan kautta tuntuu edelleen olevan ihan hyvät mahdollisuudet saada lainaa. Tämän palvelun avulla sitä voi hakea 100€ - 60 000€, ja alaikäraja täällä on 18 vuotta. Omalainan lainahakemus on miellyttävän nopeasti täytettävä ja heti täyttämisen jälkeen voi alkaa saamaan lainatarjouksia. Vaikka Omalainalta voi periaatteessa saada lainaa 100 eurosta alkaen, niin voi käytännössä noin pientä lainaa olla hyvin vaikea saada. Esimerkiksi 1000 euron lainan pitäisi kuitenkin olla jo ihan hyvät mahdollisuudet saada. 

Koska Omalaina mahdollistaa jopa varsin isojen lainojen hakemisen, niin voi se soveltua hyvin esimerkiksi yhdistelylainan tai kulutusluoton hakemiseen. Laina-aikaa Omalainan avulla voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta, tosin niin, että alle 2000€ lainoille pisin maksuaika on 5 vuotta ja vähintään 2000 euron, mutta alle 10 000 euron lainoille enintään 15 vuotta. Kokeile nyt Omalainaa.

Rahoitu: lainaa monille, hae 1000€ - 60 000€

Myös Rahoitu-lainapalvelun avulla näyttää olevan varsin hyvät mahdollisuudet löytää lainaa, vaikka sitä ei muualta tuntuisikaan saavan. Yhtenä syynä tuohon on varmasti se, että Rahoitu kilpailuttaa palvelua käyttävän henkilön lainahakemuksen jopa varsin monen eri lainafirman suhteen.

Rahoitun käyttäminen voi olla hyvä idea, jos vaikka haluaa kulutusluoton tai yhdistelylainaa. Lainaa Rahoitun kautta voi saada 1000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa, ja palvelua voi kokeilla, jos ikää on vähintään 20 vuotta. Rahoitu ei luonnolisesti vaadi vakuuksia tai takaajaa ja lainahakemuksen voi täällä täyttää nopeasti. Testaa nyt Rahoitua.

Ferratum – myöntää monille joustoluottoa

Ferratumin joustoluottoa on nykyään hieman vaikeampi hakea kuin ennen, mutta jos on valmis käymään läpi vaaditut askeleet, niin vaikuttaa sitä olevan edelleen hyvät mahdollisuudet saada. Ferratumin joustoluoton luottoraja on 4000€, ja lainaa joustoluotolta voi nostaa vaikka 100 euron tai 500 euron kertanostoilla. Ferratumin joustoluottoa voi saada, jos ikää on vähintään 22 ja enintään 69 vuotta. Hae nyt Ferratumilta lainaa.

Tässä paljon lainapaikkoja kokeiltavaksi:

Tavallisia syitä siihen, miksi ei saa pikavippiä tai muuta pientä lainaa:

  • Oma ikä on pienempi kuin lainapalvelun alaikäraja.
  • Lainapalvelu tulkitsee, että hakijalla on liian vähän eroa nykyisten tulojen ja menojen välillä, jotta uusi laina ei mahdollisesti aiheuttaisi vaikeuksia.
  • Lainapalvelu tulkitsee hakijan tulotilanteeseen liittyvän liikaa epävarmuutta.

Yleisiä syitä siihen, miksi yhdistelylainaa ei myönnetä:

  • Lainafirmat pitävät yhdistelylainaa liian isona suhteessa hakijan tuloihin ja muihin menoihin.
  • Se, että hakee lainaa paikasta, joka ylipäätänsä antaa erittäin heikosti isompia lainoja.
  • Ikärajat