Lainaa laskujen maksuun – 2023 suositeltuja palveluita ja tietoa

Mikäli tarvitsee lainaa laskuihin, niin on sitä todennäköisesti fiksuinta hakea paikasta, josta voi mahdollisesti löytää erityisen edullista lainaa. Tuollaisia paikkoja ovat esimerkiksi lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut. Niitä ovat esimerkiksi alla olevan listan kolme ylintä palvelua. Niiden jälkeen on kaksi mahdollisesti nopeampaa paikkaa saada lainaa laskujen maksamiseen.

Etsi lainaa laskujen pois maksamiseen

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Miksi nämä yllä listatut ovat hyviä paikkoja hakea lainaa laskujen maksuun? Kyseiset palvelut ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne siis pyrkivät etsimään hakijalle lainaa useammalta eri lainafirmalta. Tuo voi olla erityisen hyödyllistä silloin, kun toiveissa on löytää halpa laina, jolla maksaa laskut pois.

Voiko pankista saada lainaa laskujen maksamiseen? Tuo voi olla mahdollista ainakin siinä tapauksessa, että laskuja on sen verran, että pankki ylipäätänsä voi olla valmis myöntämään niiden kuittaamiseen soveltuvan kokoista lainaa. Valitettava faktahan on se, että pankit eivät monesti myönnä kovin pieniä lainoja.

On myös mahdollisesti hyödyllistä tietää se, että esimerkiksi vertailutaulukon ylimpänä olevan Omalainan lainahakemuksen kilpailutuksessa on kokemusteni perusteella mukana myös perinteisiä pankkeja. Eli se, että hakee lainaa netin lainapalvelun avulla, ei välttämättä sulje pois sitä, etteikö lopullinen laina voisi olla perinteiseltä pankilta.

Kannattaako laskuja maksaa lainalla? Sanoisin, että tuo kannattaa tehdä vain ääritilanteessa. Lainahan nimittäin tietysti lähtökohtaisesti aiheuttaa korkokulujen muodossa ylimääräistä maksettavaa.

Voiko laskuille saada lisää maksuaikaa? Ainakin monet firmat voivat olla valmiita myöntämään ylimääräistä aikaa laskun maksamiseen. Tuo homma saattaa selvitä jo esimerkiksi kyseisen firman mahdollisesta nettipalvelusta ja vähintäänkin sen pitäisi selvitä sillä, että ottaa yhteyttä firman asiakaspalveluun.

Mitä on hyvää muistaa, jos maksaa laskut lainalla? Ainakin tietysti se, että kannattaa mahdollisuuksien mukaan yrittää löytää mahdollisimman edullinen laina ja sitten se, että ei kannata valita turhan pitkää maksuaikaa. Pitkän laina-ajan valitseminenhan saattaisi tietysti houkuttaa, jos tällä hetkellä on vaikeuksia selvitä laskuista, mutta se taas sitten voi aiheuttaa turhia korkoja.

On myös hyvä tietää se, että jos maksaa laskut pois niin sanotulla yhdistelylainalla, niin voi olla hyvä selvittää samalla, että onko myös muita mahdollisia luottoja, jotka olisi hyvä kuitata sillä ja sitten maksaa pois vain tuota yhdistelylainaa. Valitettava tilannehan taitaa joskus olla se, että jos laskuja on liikaa, niin voi olla kertynyt myös esimerkiksi osamaksuja joiden kanssa saattaa olla vaikeuksia.

Mitkä laskut kannattaa priorisoida, jos ei voi maksaa kaikkia laskuja heti? Ainakin lähtökohtaisesti ne, joiden maksamattomuus voi aiheuttaa isoimpia ongelmia.

Voiko jostain saada henkilökohtaisia neuvoja raha-asioihin? Suomessa on tätä kirjoittaessa olemassa esimerkiksi Talous- ja velkaneuvojia.

Mitkä voivat olla helppoja säästötapoja, jottei jatkossa toivottavasti tarvitse ottaa lainaa laskuihin? Ainakin seuraavat:

  • Sähkösopimuksen kilpailutus.
  • Mahdollisten turhien tilausten lopettaminen.
  • Liittymien vaihtaminen halvempaan.

Mistä muualta rahaa laskuihin? Mikäli ei halua ottaa lainaa tai ei sitä saa, niin on onneksi muitakin tapoja hankkia rahaa laskuihin. Ehkäpä helpoin tapa on se, että myy jotakin omaisuuttaa. Tuohon tarkoitukseen käteviä voivat olla netin kirpputorit, joilla voi myydä todella monenlaista omaisuutta.

Vieritä ylös