Lainaa nyt tilille

Jos lainaa haluaa mahdollisimman nopeasti tilille, niin on sitä syytä hakea netin kautta ja valita sen tyyppinen laina, jota ennen kutsuttiin pikavipeiksi. Nykyään tuo pikavippi-nimitys on jossakin määrin väistynyt, ja puhutaan ihan vaan lainoista tai esimerkiksi joustoluotoista – homman nimi on kuitenkin selvä, kun tämän tyyppistä lainaa hakee, niin lainapäätöksen saa heti ja rahat erittäin nopeasti omalle tilille. Parhaassa tapauksessa rahat voivat olla tilillä jo alle 10 minuutin päästä siitä, kun lainaa on alkanut hakemaan. Netissä lainoja myöntävien tahojen kohdalla on kuitenkin yllättävän paljon vaihtelua siinä, miten moniin pankkeihin ne voivat lainat siirtää heti ja miten nopea niiltä ylipäätänsä on hakea lainaa. Tästä syystä päätin listata tähän alle kokemuksen perusteella sen paikan, josta on nopeinta saada lainaa tässä ja nyt.

Kun on tarve saada lainaa nyt, niin kokeile ainakin tätä

Ferratum on oman kokemukseni perusteella se paikka, jota kannattaa ensimmäisenä kokeilla, kun on kiire saada lainaa omalle tilille. Tämän palvelun kautta lainan hakeminen on tehty erityisen helpoksi sen helpolla nettihakemuksella ja lainapäätös voidaan tehdä nopeasti hakijan pankkitilin tapahtumien perusteella. Ei siis mitään hakemuksia, missä kysellään tuhatta eri asiaa ja dokumenttien lähettelyä. Käytännössä siis saat lainaa nyt tai et saa sitä ollenkaan. Ja valitettavasti toki on niitäkin kenelle lainaa ei voida myöntää. Tähän kastiin kuuluvat ensinäkin kaikki alle 21 vuotiaat – jep, riippumatta siitä miten hyvät tulot ja puhtaat luottotiedot on, niin jos ikää on alle 21 vuotta, niin ei täältä tipu lainaa. Lisäksi täältä ei voi saada lainaa, jos on menettänyt luottotietonsa. Ja vielä kolmas iso juttu on se, että omien tulojen, nykyisten lainan lyhennysten ja täältä haettavan lainan lyhennysten pitäisi olla sen tyyppisessä sopusuhdassa, että Ferratumin luottopäätösjärjestelmä toteaa, että joo tälle hakijalle voidaan kyllä antaa lainaa. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Lainasummien suhteen homma toimii Ferratumilla niin, että uudelle lainaa hakevalle henkilölle myönnetään joko 2000 euron lainaraja tai sitten lainarajaa ei myönnetä ollenkaan. Tätä lainarajaa ei kuitenkaan pidä sekoittaa lainasummiin. Tämän 2000 euron lainarajan puitteissa voi sitten nimittäin ottaa lainaa sen verran kuin itse katsoo sopivaksi, eli vaikka 50 euroa tai 1500 euroa.

Tietysti sitten, jos laina on myönnetty ja sitä on ottanut, niin pitää se jossain vaiheessa myös maksaa takaisin. Lainan kuittaamisen suhteen on ihan kivaa se, että sitä voi joko maksella hiljalleen erissä (minimilyhennys on 10% lainasummasta, mutta kuitenkin vähintään 100 euroa kuussa) tai sitten voi vaan maksaa kerralla koko lainan pois. Tuon minimilyhennyksen suhteen on tietysti hyvä tietää se, että jos lainaa aikoo maksaa vain sillä ja lainaa on reippaasti yli 100 euron verran, niin joutuu lainaa makselemaan melko kauan pois.

Käytännössä lainan voi maksaa takaisin niin, että joko menee nettipankkiin ja näppäilee tai copy-pastee sen kautta lainantiedot tai sitten lainaa voi maksaa takaisin helposti oman Ferratum-tilin kautta. Tämä jälkimmäinen tapa on siinä mielessä kivampi, että omalta tililtä näkee myös heti, jos lainan maksut ovat menneet perille. Ei tarvitse siis stressata siitä, tuliko kaikki numerot varmasti laitettua oikein laskuun.

Itse laskun Ferratum lähettää lähtökohtaisesti sähköpostilla ja tietysti sitten laskun tiedot näkyvät myös tuolla omalla tilillä. Tämä on tietysti erityisen hyvä systeemi niille, jotka eivät halua, että tämmöisestä lainasta tipahtaa lasku omaan perinteiseen postilaatikkoon. On kuitenkin hyvää tietää, että muistutuslaskuja Ferratum kyllä lähettää ihan perinteisellä postilla ja voi lisäksi soitella myöhästyneestä laskusta, joten kannattaa tämänkin asian johdosta hoitaa laina ajoissa.

Tältä näyttää lainahakemuksen alkuruutu

Ferratumilla on tapana antaa sen asiakkaille aina välillä kivoja etuja ja alennuksia kuluista ja juuri nyt uudet asiakkaat saavat ensimmäiset 30 päivää ilman korkoja ja kuluja. Eli jos pysty maksamaan lainan kokonaan pois ensimmäisen 30 päivän aikana, niin pitäisi se onnistu täysin ilman ylimääräistä maksettavaa. Joku voisi sanoa, että tämä on silloin ilmainen laina, mutta omaan korvaan tämä särähtää väärältä tavalta ilmaista asia, kun se otettu laina pitää kuitenkin maksaa pois.

Tuon edellä käsitellyn uuden asiakkaan tarjouksen lisäksi Ferratumilla on myös monesti alennuksia niin sanotuista nostokuluista. Näillä nostokuluilla tarkoitetaan sitä, että jos omalta lainarajalta nostaa rahaa, niin tulee siitä normaalisti Ferratumin tapauksessa normaalisti 7,5% maksettavaa lainasummasta. Eli vaikka 100 euron nosto aiheuttaa ylimääristä takaisin maksettavaa ikään kuin heti 7,5€. Toki tätä ei tarvitse käytännössä heti maksaa heti, vaan sen sijaan se lisätään seuraavan laskun loppusummaan. Ensimmäisestä lainan nostosta tätä nostokulua ei siis tällä hetkellä peritä ollenkaan, joten se on siinäkin mielessä erittäin hyvä aloitustarjous.

Edellä on käsitelty Ferratumin lainan nostamista ja lainan lyhentämistä. On ehkä vielä hyvä todeta se, että aina kun laina lyhentää, niin lisää tämä nostettavissa olevaa rahamäärää (siis tuohon 2000€ lainarajaan asti). Eli näiden kanssa voi vähän pelata, jos on useampia lainoja, joita pitäisi lyhentää nopeasti, mutta rahat on vähissä – eli siis vaikka maksaa Ferratumin lainaa ja kuittaa näin sen kuukausittaisen maksun, sitten nostaa Ferratumin kasvaneelta lainarajalta lainaa ja maksaa niillä toisen lainalaskun. Mutta toki siis tuon 7,5% nostokulun takia tämä ei aina ole ihan paras ratkaisu. Sekin tämän tyyppisen pelaamisen suhteen on hyvä tietää, että tietenkään koko Ferratumille tehty lyhennys ei kasvata lainarajaa vaan sitä menee korkoihin etc. Eli jos vaikka maksat Ferratumille ensin 300 euroa, niin ei tämä kasvata nostettavissa olevaa summaa 300 eurolla.

Näin haet Ferratumin lainaa

Ferratumin palvelu toimii luonnollisesti hyvin ja nopeasti niin tietokoneilla, tableteitta kuin matkapuhelimillakin ja kirjautuminen palveluun onnistuu lähes kaikkien pankkien pankkitunnuksilla. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Koska lainaa ei ole mahdollista saada heti

Netin kautta voi siis käytännössä saada lainaa nyt, mutta on yksi tilanne, missä sitä ei saa heti omalle tililleen. Tämä on se, jos ensimmäistä joltain firmalta, eli vaikka Ferratumilta haettua lainaa hakee kello 23 – 07 välillä. Tämä johtuu ihan siitä, että laissa on säädetty, ettei lainoja saa maksaa ulos tuolla aikavälillä. Asia on toki ymmärrettävä, kun miettii missä mielentilassa monet yöllä hakevat lainaa ja mihin tarkoituksiin se voi mennä. On kuitenkin onneksi niin, että jos lainaa hakee tuona aikana, niin saa lainan sitten aamulla, eli hakemusta ei automaattisesti merkitä hylätyksi.

Lisäksi on syytä tietää se, että tässä yllä käsitelty lainapaikka ei pysty maksamaan lainaa heti Ålandsbankenin ja S-pankin tilille. Mikäli haluat lainaa heti S-pankin tilille, niin löydät edellä olevan linkin takaa siihen pari vaihtoehtoa.

Älä ajaudu tunteiden vietäväksi, vaikka lainan tarve olisi kova

Yksi netistä nopeasti saatavien lainojen huonoista puolista on se, että niiden kohdalla ei ehkä aina tule ajatelleeksi ihan loppuun asti sitä, miten järkevää lainan ottaminen onkaan pitkällä aikavälillä. Tästä syystä olisikin hyvä pitää pikku paussi ennen kuin klikkaa, että ”joo siirtäkään mulle lainaa nyt”. On kuitenkin onneksi säädetty niin, että jos lainan ottaminen rupeaa kaduttamaan niin pystyy sen perumaan 14 päivän ajan. Katso täältä lisätietoja asiasta.

Lisäksi on vielä hyvä muistuttaa siitä ilmeisestä asiasta, että lainattu raha ei todellakaan ole ilmaista rahaa. Vaan se on itse asiassa usein aika kallista rahaa, eli ei ole kovin idea ottaa vaikka 1000 euron lainaa ja sitten polttaa sitä heti turhuuksiin, sillä suunnitelmalla, että maksaa otetun lainan joskus takaisin. Tämä tulee vain johtamaan todella suureen määrään ikävää.

Kysymyksiä, kommentteja?

Herättikä tämä sivu ajatuksia - jaa alla!