• You are here:
  • Home »

Lainaa nyt tilille

Jos lainaa haluaa mahdollisimman nopeasti tilille, niin on sitä syytä hakea netin kautta ja valita sen tyyppinen laina, jota ennen kutsuttiin pikavipeiksi. Nykyään tuo pikavippi-nimitys on jossakin määrin väistynyt, ja puhutaan ihan vaan lainoista tai esimerkiksi joustoluotoista – homman nimi on kuitenkin selvä, kun tämän tyyppistä lainaa hakee, niin lainapäätöksen saa heti ja rahat erittäin nopeasti omalle tilille. Parhaassa tapauksessa rahat voivat olla tilillä jo alle 10 minuutin päästä siitä, kun lainaa on alkanut hakemaan. Netissä lainoja myöntävien tahojen kohdalla on kuitenkin yllättävän paljon vaihtelua siinä, miten moniin pankkeihin ne voivat lainat siirtää heti ja miten nopea niiltä ylipäätänsä on hakea lainaa. Tästä syystä päätin listata tähän alle kokemuksen perusteella sen paikan, josta on nopeinta saada lainaa tässä ja nyt.

Kun on tarve saada lainaa nyt, niin kokeile ainakin tätä

Päivitys: Ferratum on keskeyttänyt nopean lainan myöntämisen. Löydät tällä hetkellä nopeita lainapaikkoja esimerkiksi lainaa ilman liitteitä -alasivulta. Ferratum toivottavasti palaa entiseen nopeuteensa vuoden 2021 alussa, kun väliaikainen korkokatto loppuu.

Ferratum on oman kokemukseni perusteella se paikka, jota kannattaa ensimmäisenä kokeilla, kun on kiire saada lainaa omalle tilille. Tämän palvelun kautta lainan hakeminen on tehty erityisen helpoksi sen helpolla nettihakemuksella ja lainapäätös voidaan tehdä nopeasti hakijan pankkitilin tapahtumien perusteella. Ei siis mitään hakemuksia, missä kysellään tuhatta eri asiaa ja dokumenttien lähettelyä. Käytännössä siis saat lainaa nyt tai et saa sitä ollenkaan. Ja valitettavasti toki on niitäkin kenelle lainaa ei voida myöntää. Tähän kastiin kuuluvat ensinäkin kaikki alle 25 vuotiaat – jep, riippumatta siitä miten hyvät tulot ja puhtaat luottotiedot on, niin jos ikää on alle 25 vuotta, niin ei täältä tipu lainaa. Lisäksi täältä ei voi saada lainaa, jos on menettänyt luottotietonsa. Ja vielä kolmas iso juttu on se, että omien tulojen, nykyisten lainan lyhennysten ja täältä haettavan lainan lyhennysten pitäisi olla sen tyyppisessä sopusuhdassa, että Ferratumin luottopäätösjärjestelmä toteaa, että joo tälle hakijalle voidaan kyllä antaa lainaa.

Lainasummien suhteen homma toimii Ferratumilla niin, että lainaa voi saada todella nopeasti jopa 4000€, mutta sitten toisaalta lainaa voi nostaa jo 1€ alkaen. Eli käytännössä Ferratumilla on siis nopeimpana lainavaihtoehtona tarjolla joustoluottotili, jolta voi tehdä todella kattavasti eri kokoisia nostoja, minimin ollessa 1€ ja maksimin 4000€. Myös useat nostot onnistuvat, kunhan pysyy luottorajan sisällä.

Tietysti sitten, jos laina on myönnetty ja sitä on ottanut, niin pitää se jossain vaiheessa myös maksaa takaisin. Lainan kuittaamisen suhteen on ihan kivaa se, että sitä voi joko maksella hiljalleen erissä (minimilyhennys on 3% lainasummasta, mutta kuitenkin vähintään 40 euroa kuussa) tai sitten voi vaan maksaa kerralla koko lainan pois. Tuon minimilyhennyksen suhteen on tietysti hyvä tietää se, että jos lainaa aikoo maksaa vain sillä ja lainaa on reippaasti yli 40 euron verran, niin joutuu lainaa makselemaan melko kauan pois.

Käytännössä lainan voi maksaa takaisin niin, että joko menee nettipankkiin ja näppäilee tai copy-pastee sen kautta lainantiedot tai sitten lainaa voi maksaa takaisin helposti oman Ferratum-tilin kautta. Tämä jälkimmäinen tapa on siinä mielessä kivempi, että omalta tililtä näkee myös heti, jos lainan maksut ovat menneet perille. Ei tarvitse siis stressata siitä, tuliko kaikki numerot varmasti laitettua oikein laskuun.

Itse laskun Ferratum lähettää lähtökohtaisesti sähköpostilla ja tietysti sitten laskun tiedot näkyvät myös tuolla omalla tilillä. Tämä on tietysti erityisen hyvä systeemi niille, jotka eivät halua, että tämmöisestä lainasta tipahtaa lasku omaan perinteiseen postilaatikkoon. On kuitenkin hyvää tietää, että muistutuslaskuja Ferratum kyllä lähettää ihan perinteisellä postilla ja voi lisäksi soitella myöhästyneestä laskusta, joten kannattaa tämänkin asian johdosta hoitaa laina ajoissa.

Tältä näyttää lainahakemuksen alkuruutu

Edellä on käsitelty Ferratumin lainan nostamista ja lainan lyhentämistä. On ehkä vielä hyvä todeta se, että aina kun lainaa lyhentää, niin lisää tämä nostettavissa olevaa rahamäärää (siis enintään tuohon 4000€ lainarajaan asti). Ja tuon kanssa voi vähän pelata, jos on useampia lainoja, joita pitäisi lyhentää nopeasti, mutta rahat ovat vähissä – eli siis vaikka maksaa Ferratumin lainaa ja kuittaa näin sen kuukausittaisen maksun, sitten nostaa Ferratumin kasvaneelta lainarajalta lainaa ja maksaa sillä toisen lainalaskun. Toki tuo ei todennäköisesti ole pidemmän päälle fiksu ratkaisu, vaan silloin kannattaa ehkä enemmin vaikka yrittää hakea järjestelylaina, jolla pyrkii samaan lainatilanteen haltuun. 

Näin haet Ferratumin lainaa

Ferratumin palvelu toimii luonnollisesti hyvin ja nopeasti niin tietokoneilla, tableteilla kuin matkapuhelimillakin, ja kirjautuminen palveluun onnistuu lähes kaikkien pankkien pankkitunnuksilla.

Vaikka Ferratum onkin siis lähtökohtaisesti erittäin nopea lainapaikka, niin on hyvä huomata, että käytännössä pankkien ja käyttäjien suhteen voi esiintyä vaihtelua siinä, miten nopeasti Ferratumilta saa rahat itselle. Esimerkiksi S-pankkiin voi Ferratumilta saada lainaa jopa todella nopeasti tai sitten siinä voi mennä selkeästi pidempään (lisätietoja).

Koska lainaa ei ole mahdollista saada heti

Netin kautta voi siis käytännössä saada lainaa nyt, mutta on yksi tilanne, missä sitä ei saa heti omalle tililleen. Tämä on se, jos ensimmäistä joltain firmalta, eli vaikka Ferratumilta haettua lainaa hakee kello 23 – 07 välillä. Tämä johtuu ihan siitä, että laissa on säädetty, ettei lainoja saa maksaa ulos tuolla aikavälillä. Asia on toki ymmärrettävä, kun miettii missä mielentilassa monet yöllä hakevat lainaa ja mihin tarkoituksiin se voi mennä. On kuitenkin onneksi niin, että jos lainaa hakee tuona aikana, niin saa lainan sitten aamulla, eli hakemusta ei automaattisesti merkitä hylätyksi.

Älä ajaudu tunteiden vietäväksi, vaikka lainan tarve olisi kova

Yksi netistä nopeasti saatavien lainojen huonoista puolista on se, että niiden kohdalla ei ehkä aina tule ajatelleeksi ihan loppuun asti sitä, miten järkevää lainan ottaminen onkaan pitkällä aikavälillä. Tästä syystä olisikin hyvä pitää pikku paussi ennen kuin klikkaa, että ”joo siirtäkään mulle lainaa nyt”. On kuitenkin onneksi säädetty niin, että jos lainan ottaminen rupeaa kaduttamaan niin pystyy sen perumaan 14 päivän ajan. Katso täältä lisätietoja asiasta.

Lisäksi on vielä hyvä muistuttaa siitä ilmeisestä asiasta, että lainattu raha ei todellakaan ole ilmaista rahaa. Vaan se on itse asiassa usein aika kallista rahaa, eli ei ole kovin hyvä idea ottaa vaikka 1000 euron lainaa ja sitten polttaa sitä heti turhuuksiin, sillä suunnitelmalla, että maksaa otetun lainan joskus takaisin. Tämä tulee vain johtamaan todella suureen määrään ikävää.