• You are here:
  • Home »

Laina vuokravakuuteen – Löydä takuuvuokralaina heti ja helposti netin kautta

Takuuvuokra eli vuokravakuus voi olla yllättävän iso rahareikä. Myös heille, kenellä on ollut aiemminkin vuokra-asunto, sillä monesti tilanne voi olla se, että aiemman vuokravakuuden saisi takaisin vasta sen jälkeen, kun uusi pitää jo maksaa. Tästä syystä netistä haettava vuokravakuuslaina voi joskus olla hyvä idea. Alla tähän soveltuvia lainapaikkoja. Ylimpänä järkevämmät paikat – eli ne joista voi saada halvempaa lainaa, ja sitten lopussa paikka, josta voi saada lainaa ihan heti ja melko fiksulla korolla.

Löydä heti laina, jolla maksaa vuokravakuus

Mikäli haluaa löytää netistä mahdollisimman halvan lainan takuuvuokraa varten, niin voi lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kuten Omalaina olla hyvä valinta. Omalainalla voi kilpailuttaa lainahakemuksen 100 eurosta alkaen ja myös vaikka 800 euron tai 1200 euron lainahakemuksen kilpailutus onnistuu oikein hyvin. Käytännössä Omalainan avulla voi kilpailuttaa hakemuksia 60 000 euroon asti, mutta kovin moni vuokranantaja tuskin vaatii tuon tyyppistä takuuvuokraa…

Jos Omalainan kautta etsii lainaa, niin voi lainahakemukseen saada heti vastauksia ja noin tietää sen, voiko palvelun avulla saada vuokravakuuslainan. Sitten, jos saa lainatarjouksen, josta tykkää, niin paljon, että haluaa ottaa lainan vastaan, niin voi siitä monesti saada rahat omalle pankkitilille viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Omalainan avulla voi alle 2000 euron lainoille hakea laina-aikaa 1–5 vuotta, eli täältä on myös mahdollista löytää vuokratakuuta varten laina, jonka maksaa pois varsin pienissä erissä. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta. Kokeile nyt Omalainaa.

Lainaesimerkki: Jos hakisi 1500 euron lainan 2 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 66 euron ja korkojen sekä kulujen kokonaismäärä laina-ajalta 84 euroa.

Toinen paikka löytää halpa takuuvuokralaina

Myös Rahalaitosta kannattaa harkita, jos haluaa löytää nopeasti edullisen lainan takuuvuokraa varten. Kokemusteni perusteella tästä paikasta on nimittäin erittäin helppo hakea lainaa, ja se myös voi näyttä lainatarjouksia heti. Rahalaitos on Lendon tapaan lainahakemusten kilpailuttaja. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta, ja siltä voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen. Hae nyt lainaa Rahalaitokselta.

Esimerkki Rahalaitokselta: Jos lainaa hakisi vuoden laina-ajalla 800€, niin voisi kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olla 846€.

Lainaa takuuvuokraan myös täältä

Lendolla voi Rahalaitoksen tapaan kilpailuttaa lainahakemuksen 500€ summista alkaen ja myös vaikka 700€ tai 2000€ lainahakemuksen kilpailutus onnistuu oikein hyvin. Suurin mahdollinen lainasumma on täällä 60 000 euroa.

Lendolla on hieman esimerkiksi Omalainaa tiukemmat kriteerit sille, kuka voi mahdollisesti löytää lainaa: Lendon alaikäraja on 20 vuotta ja lisäksi Lendo vaatii vakituisia tuloja. Tuosta huolimatta Lendonkin kautta voi olla varsin hyvät mahdollisuudet löytää laina vuokravakuutta varten. Testaa nyt Lendoa.

Viitteellinen esimerkki Lendon kautta haettavasta lainasta: jos lainaa hakisi 1200€ ja valitsisi yhden vuoden laina-ajan, niin voisi kuukausierä olla 108€, ja korkoja ja kuluja laina kerryttäisi koko laina-ajalta 90€.

Neljäs paikka löytää laina vuokravakuutta varten

Freedom Rahoitus on varsin samantyyppinen lainahakemusten kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kuin Omalaina, Rahalaitos ja Lendo. Takuuvuokralainan etsimisen näkökulmasta Freedom Rahoitusta ja noita kolmea muuta erottaa ennen kaikkea se, että Freedom Rahoitukselta ei voi hakea alle 1000€ kokoista lainaa. Suurin mahdollinen lainasumma myös tässä palvelussa on 60 000€.

Freedom Rahoituksen avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta, ja tämän palvelun avulla löydettävien lainojen todellinen vuosikorko voi olla 4,5% – 38%. Laina-aikaa Freedom Rahoituksen kanssa voi hakea 1-15 vuotta. Esimerkki Freedom Rahoitukselta: Jos lainaa hakisi 1400€, ja laina-ajaksi valitsisi kaksi vuotta, niin voisi kuukausierä olla 65€. Kokeile Freedom Rahoitusta.

Vuokravakuus laina heti

Mikäli vuokravakuuteen tarvitsee lainaa nopeasti, niin kannattaa harkita SaldoLimiittiä. Kyseisen lainapalvelun pitäisi olla yksi netin nopeimmista, ja siltä pitäisikin voida saada lainapäätös heti ja myös rahat lähes heti varsin moneen pankkiin. SaldoLimiitiltä voi saada lainaa 300€–2000€, ja otettua lainaa voi lyhentää kätevästi erissä. SaldoLimiitin alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Saldolimiitiltä.

Viitteellinen esimerkki SaldoLimiitin lainan kustannuksista: mikäli SaldoLimiitiltä lainaisi 1200€, niin voisi 36 kuukauden laina-ajalla kuukausierä olla tavallisesti 51€. Eli yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin noin 1836€.

Yllä mainitut korkoluvut ja lyhennyserät on poimittu lainapalveluiden sivustoilta vuonna 2020 (lisätietoja 2020 lainoista / pikavipeistä). Lyhennysehdot ja korot voivat muuttua, joten tarkistathan itsellesi mahdollisesti tarjotun luoton ehdot huolellisesti ennen lainan ottamista.

Kysymyksiä ja vastauksia takuuvuokralainasta ja asunnon vuokraamisesta

Mistä muualta kuin lainan kautta voi saada rahaa vuokratakuuteen?

Joissakin tapauksissa esimerkiksi Kelan kautta on mahdollista saada tukea vuokratakuuta varten. Toinen vaihtoehto on miettiä, josko olisi jotain semmoista omaisuutta, jonka voisi ehkä myydä ja noin rahoittaa vuokravakuuden. Ja erityisesti, jos vuokranantajalla on kova tarve vuokralaiselle, niin voi yrittää neuvotella maksuajoista ja mahdollisuudesta osamaksuun.

Voiko takuuvuokralainan saada ilman vakuuksia sekä takaaja?

Voi. Yksikään tällä sivulla mainittu lainapalvelu ei vaadi vakuuksia tai takaajaa. Ne ovat myös muuten varsin helppoja paikkoja etsiä/hakea lainaa.

Miten iso vuokravakuus voidaan enintään vaatia?

Säädösten mukaan vuokravakuus voi olla enintään kolmen kuukauden vuokran verran. Eli jos vuokra on 700€/kuukausi, niin ei vuokravakuus saa olla yli 2100€. Käytännössä vuokravakuus on yleensä näyttänyt olevan 2 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Onko olemassa asuntoja, joista ei vaadita vuokravakuutta?

On. Isoista vuokrayhtiöistä esimerkiksi SATOlta löytyy vuokra-asuntoja, joihin ei vaadita ollenkaan vakuutta. Yksityiset vuokranantajat sen sijaan yleensä näyttävät vaativan takuuvuokran.

Minkä verran lainaesimerkit voivat poiketa todellisista lainatarjouksista?

Lainahakemusten kilpailutusta tarjoavat firmat tietysti nostavat esille varsin positiivisia esimerkkejä. Kiitos lainojen korkokattojen, eivät esimerkit kuitenkaan ainakaan enää nykyään poikkea ihan valtavasti mahdollisista itselle saatavista lainatarjouksista.