Laina vuokravakuuteen – Löydä takuuvuokralaina heti ja helposti netin kautta

Takuuvuokra eli vuokravakuus voi olla yllättävän iso rahareikä. Myös heille, kenellä on ollut aiemminkin vuokra-asunto, sillä monesti tilanne voi olla se, että aiemman vuokravakuuden saisi takaisin vasta sen jälkeen, kun uusi pitää jo maksaa. Tästä syystä netistä haettava vuokravakuuslaina voi joskus olla hyvä idea. Alla tähän soveltuvia lainapaikkoja. Ylimpänä järkevämmät paikat – eli ne joista voi saada halvempaa lainaa, ja sitten lopussa paikka, josta voi saada lainaa ihan heti ja melko fiksulla korolla.

Löydä heti laina, jolla maksaa vuokravakuus

Mikäli haluaa löytää netistä mahdollisimman halvan lainan takuuvuokraa varten, niin voi lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kuten Omalaina olla hyvä valinta. Omalainalla voi kilpailuttaa lainahakemuksen 100 eurosta alkaen ja myös vaikka 800 euron tai 1200 euron lainahakemuksen kilpailutus onnistuu oikein hyvin. Käytännössä Omalainan avulla voi kilpailuttaa hakemuksia 60 000 euroon asti, mutta kovin moni vuokranantaja tuskin vaatii tuon tyyppistä takuuvuokraa…

Jos Omalainan kautta etsii lainaa, niin voi lainahakemukseen saada heti vastauksia ja noin tietää sen, voiko palvelun avulla saada vuokravakuuslainan. Sitten, jos saa lainatarjouksen, josta tykkää, niin paljon, että haluaa ottaa lainan vastaan, niin voi siitä monesti saada rahat omalle pankkitilille viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Omalainan avulla voi alle 2000 euron lainoille hakea laina-aikaa 1–5 vuotta, eli täältä on myös mahdollista löytää vuokratakuuta varten laina, jonka maksaa pois varsin pienissä erissä. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta. Kokeile nyt Omalainaa.

Lainaesimerkki: Jos hakisi 1400 euron lainan 2 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 61 euroa ja korkojen sekä kulujen kokonaismäärä laina-ajalta 64 euroa. Tuossa tapauksessa lainasta pitäisi yhteensä maksaa takaisin 1464€

Toinen paikka löytää halpa takuuvuokralaina

Myös Rahalaitosta kannattaa harkita, jos haluaa löytää nopeasti edullisen lainan takuuvuokraa varten. Kokemusteni perusteella tästä paikasta on nimittäin erittäin helppo hakea lainaa, ja se myös voi näyttä lainatarjouksia heti. Rahalaitos on Omalainan tapaan lainahakemusten kilpailuttaja. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta, ja siltä voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen. Hae nyt lainaa Rahalaitokselta.

Esimerkki Rahalaitokselta: Jos lainaa hakisi vuoden laina-ajalla 800€, niin voisi kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olla 840€.

Lainaa takuuvuokraan myös täältä

Sambla voi Rahalaitoksen tapaan kilpailuttaa lainahakemuksen 500€ summista alkaen ja myös vaikkapa 1000€ tai 2000€ lainahakemuksen kilpailutus onnistuu täällä oikein hyvin. Suurin mahdollinen Samblan kautta haettavissa oleva lainasumma on 60 000 euroa. Samblan kokeilemisen alaikäraja on 18 vuotta. Testaa nyt Samblaa.

Viitteellinen esimerkki Samblan kautta haettavasta lainasta: jos lainaa hakisi 1500 euroa ja valitsisi yhden vuoden laina-ajan, niin voisi keskimääräinen kuukausierä olla 131€, ja korkoja ja kuluja laina voisi koko laina-ajalta kerryttää 72€, eli yhteensä takaisin pitäisi maksaa 1572€.

Neljäs paikka löytää laina vuokravakuutta varten

Freedom Rahoitus on varsin samantyyppinen lainahakemusten kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kuin Omalaina, Rahalaitos ja Sambla. Takuuvuokralainan etsimisen näkökulmasta Freedom Rahoitusta ja noita kolmea muuta erottaa ennen kaikkea se, että Freedom Rahoitukselta ei voi hakea alle 1000€ kokoista lainaa. Suurin mahdollinen lainasumma on myös tässä palvelussa 60 000€.

Freedom Rahoituksen avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta, ja tämän palvelun avulla löydettävien lainojen todellinen vuosikorko voi olla 4,5% – 38%. Laina-aikaa Freedom Rahoituksen kanssa voi hakea 1-15 vuotta. Esimerkki Freedom Rahoitukselta: jos lainaa hakisi 1000€, ja laina-ajaksi valitsisi kaksi vuotta, niin voisi kuukausierä olla 46€ ja kokonaisuudessa lainasta takaisinmaksettava summa 1104€. Kokeile Freedom Rahoitusta.

Vuokravakuus laina heti

Mikäli vuokravakuuteen tarvitsee lainaa nopeasti, niin kannattaa harkita SaldoLimiittiä. Kyseisen lainapalvelun pitäisi olla yksi netin nopeimmista, ja siltä pitäisikin voida saada lainapäätös heti ja myös rahat lähes heti varsin moneen pankkiin. SaldoLimiitiltä voi saada lainaa 300€–2000€, ja otettua lainaa voi lyhentää kätevästi erissä. SaldoLimiitin alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Saldolimiitiltä.

Viitteellinen esimerkki SaldoLimiitin lainan kustannuksista: mikäli SaldoLimiitiltä lainaisi 1200€, niin voisi 36 kuukauden laina-ajalla kuukausierä olla tavallisesti 51€. Eli yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin noin 1836€.

Yllä mainitut korkoluvut ja lyhennyserät on tarkistettu lainapalveluiden sivustoilta vuonna 2023 (lisätietoja 2023 lainoista / pikavipeistä). Lyhennysehdot ja korot voivat muuttua. On myös hyvä tiedostaa se, että kilpailutuspalvelut käyttävät lainaesimerkkeineen varsin positiivisia esimerkkejä. Tarkistathan siis itsellesi mahdollisesti tarjotun luoton ehdot huolellisesti ennen lainan ottamista.

Vuokratakuu lainalla – tämä asia on hyvä muistaa

On luonnollisesti niin, että jos joutuu miettimään, että mistä voisi mahdollista saada lainaa vuokravakuutta varten, niin voi olla iso houkutus ottaa vastaan ensimmäinen mahdollisesti tarjottu laina. On kuitenkin todennäköisesti niin, että jopa vuokratakuuta varten lainaa etsiessä on hyvä käyttää hieman aikaa siihen, että pohtii eri lainavaihtoehtoja ja esimerkiksi järkevintä maksuaikaa. Tuohon käytetty aika voi nimittäin auttaa esimerkiksi sen varmistamisessa, että selviää lainasta ja toisaalta sitten ei maksa turhaan korkoja.

Vuokravakuus osamaksulla – onko se mahdollista?

Itse en ole tietoinen yhdestäkään firmasta, joka tarjoaisi mahdollisuuden maksaa vuokravakuuden osamaksulla. Asian kysyminen vuokraisännältä ei kuitenkaan aiheuta juurikaan haittaa ja hyvällä tuurilla saatat löytää tahon, joka hyväksyy takuuvuokralle osamaksun.

Kysymyksiä ja vastauksia takuuvuokralainasta ja asunnon vuokraamisesta

Mistä muualta kuin lainan kautta voi saada rahaa vuokratakuuteen?

Joissakin tapauksissa esimerkiksi Kelan kautta on mahdollista saada tukea vuokratakuuta varten. Toinen vaihtoehto on miettiä, josko olisi jotain semmoista omaisuutta, jonka voisi ehkä myydä ja noin rahoittaa vuokravakuuden. Ja erityisesti, jos vuokranantajalla on kova tarve vuokralaiselle, niin voi yrittää neuvotella maksuajoista ja mahdollisuudesta osamaksuun.

Voiko vuokravakuutta varten otetun lainan maksaa pois etuajassa?

Kokemusteni perusteella netin lainafirmat mahdollistavat oikein hyvin sen, että lainan voi kuitata etuajassa. Eli, jos esimerkiksi päätyy muuttamaan verrattain nopeasti pois siitä asunnosta, jota varten tarvitsi vuokravakuuden ja saa sitten muuttaessa vuokravakuuden takaisin, niin voi olla järkevää laittaa viestiä lainafirmalle ja pyytää tiedot etuajassa tehtävää maksua varten. Tuon jutun pitäisi ainakin auttaa siinä, että muistaa hoitaa lainan, vaikka se, mitä varten se otettiin ei enää olekaan yhtä ns. näkyvä kuin ennen.

Voiko takuuvuokralainan saada ilman vakuuksia sekä takaaja?

Voi. Yksikään tällä sivulla mainittu lainapalvelu ei vaadi vakuuksia tai takaajaa. Ne ovat myös muuten varsin helppoja paikkoja etsiä/hakea lainaa.

Miten iso vuokravakuus voidaan enintään vaatia?

Säädösten mukaan vuokravakuus voi olla enintään kolmen kuukauden vuokran verran. Eli jos vuokra on 700€/kuukausi, niin ei vuokravakuus saa olla yli 2100€. Käytännössä vuokravakuus on yleensä näyttänyt olevan 2 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Onko olemassa asuntoja, joista ei vaadita vuokravakuutta?

On. Isoista vuokrayhtiöistä esimerkiksi SATOlta löytyy vuokra-asuntoja, joihin ei vaadita ollenkaan vakuutta. Yksityiset vuokranantajat sen sijaan yleensä näyttävät vaativan takuuvuokran.

Minkä verran lainaesimerkit voivat poiketa todellisista lainatarjouksista?

Lainahakemusten kilpailutusta tarjoavat firmat tietysti nostavat esille varsin positiivisia esimerkkejä. Kiitos sen, miten lainojen korkoja nykyään rajoitetaan, eivät esimerkit kuitenkaan ainakaan enää nykyisin poikkea ihan valtavasti mahdollisista itselle saatavista lainatarjouksista.

Vieritä ylös