Lainatarjoukset 2023 – Suositellut paikat etsiä nopeasti ja helposti hyviä lainatarjouksia

Netissä tapahtuva nopeiden lainojen tarjonta on muuttunut paljon viime vuosina: mahdolliset lainasummat ovat kasvaneet ja lainojen ehdot ovat parantuneet roimasti. Lisäksi hyviä lainatarjoajia on tullut lisää. Itsenäisten lainatarjoajien lisäksi alaa ovat vallanneet ne tahot, jotka kilpailuttavat lainoja. Näiden kilpailuttajien avulla voi hakea kerralla nopeasti lainatarjouksia monesta paikasta. Ja nämä kilpailuttajat voivat olla myös iso etu siinä, että löytää itselle sopivan lainatarjouksen. Alla esiteltynä suositeltavia kilpailuttajia vuodelle 2023.

Omalaina – etsi nopeasti ja helposti lainatarjouksia 100€–60 000 euron summille

Kokemusteni perusteella Omalaina on erittäin kätevä paikka etsiä lainatarjouksia. Täällä nimittäin tarjousten etsimisen onnistuu ihan vain täyttämällä lyhyt hakemus ja sitten lähettämällä se nappia painamalla. Käytännössä tuon hakemuksen täyttää alle viidessä minuutissa, ja sitten kun hakemuksen on täyttänyt ja lähettänyt, niin voi lainapäätöksiä sekä mahdollisia tarjouksia alkaa saamaan heti.

Omalainalla on sen kertoman mukaan yhteensä yli 30 yhteistyökumppania, joilta se voi etsiä lainatarjouksia. Nuo kyseiset yhteistyökumppanit sisältävät esimerkiksi kaksi kivijalkapankkia. Kiitos sen, että Omalainalla on niin paljon fiksuja yhteistyökumppaneita, niin voi sen avulla olla hyvät mahdollisuudet löytää varsin edullinen laina.

Omalainan avulla voi etsiä lainatarjouksia ilman rekisteröitymistä eikä tarjousten etsiminen pakota jonkin mahdollisesti löydetyn lainatarjouksen valitsemiseen. Lainatarjouksia Omalainan avulla voi etsiä 100€–60 000 euron summille, ja laina-aikaa voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 20 vuotta. Pisimpiin mahdollisiin maksuaikoihin tosin liittyy semmoinen rajoitus, että alle 2000 euron lainoille se voi olla enintään 5 vuotta ja lainoilla jotka ovat vähintään 2000 euroa, mutta alle 10 000 euroa se voi olla enintään 15 vuotta.

Omalainaa voi kokeilla, jos on täysi-ikäinen. Testaa nyt Omalainaa.

Esimerkki Omalainan avulla mahdollisesti löydettävästä lainatarjouksesta: lainasumma 10 000 euroa, laina-aika 5 vuotta, kuukausierä 188 euroa, korot ja kulut laina-ajalta 1280€. Lisätietoja Omalainasta: Omalaina kokemuksia.

Sambla – etsi lainaa 500 – 60 000€

Myös Sambla voi olla hyvä valinta lainatarjouksien etsimiseen. Tämän paikan avulla voi etsiä tarjouksia alkaen 500 euron lainalle ja jopa 60 000 euron lainalle. Tätä kirjoittaessa Samblalla on sen kertoman mukaan 23 yhteistyökumppania. Samblakin voi siis etsiä lainatarjouksia varsin kattavalta määrältä eri luottolaitoksia. Samblan vahvuutena voi pitää myös sitä, miten pitkää laina-aikaa sen avulla voi hakea. Samblan avulla voi nimittäin hakea jopa 20 vuoden laina-aikaa. Lyhyin mahdollinen Samblan avulla haettavissa oleva laina-aika on vuosi. Hae nyt lainaa Samblan kanssa.

Lainaesimerkki Samblalta: Mikäli hakisi lainaa 5000 euroa 5 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausierä olla 102 euroa. 60*102 euroa = 6120 euroa. Löydät Samblasta lisätietoja esimerkiksi tältä Sambla kokemuksia käsittelevältä sivulta.

Freedom Rahoitus – hae helposti lainatarjouksia 1000 – 60 000€ summille

Freedom Rahoitus on erityisen helpoksi suunniteltu paikka lainatarjousten etsimiseen. Helpon lisäksi Freedom Rahoitus on myös nopea, ja täältäkin voikin alkaa näkemään lainapäätöksiä heti, kun viimeistellyt nopean lainahakemuksen. Freedom Rahoitus on ollut mukana lainatoiminnassa jo yli 20 vuotta, ja nykyään tämän palvelun avulla voi etsiä lainatarjouksia 1000€–60 000 euron lainoja varten. Kokeile nyt Freedom Rahoitusta.

Lainaesimerkki Freedom Rahoituksen avulla mahdollisesti löydettävästä lainasta: lainaa 3000 euroa, laina-aika 2 vuotta, todellinen vuosikorko 10,46%, kuukausierä 138€ ja lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 3322 euroa. Lisätietoja Freedom Rahoituksesta: Freedom Rahoitus kokemuksia.

Etua – moni näyttää löytävän hyvän lainatarjouksen (voit myös kilpailuttaa asuntolainan)

Myös Etua-palvelua kannattaa harkita, kun haluaa nopeasti löytää hyvän lainatarjouksen. Erityisen moni nimittäin tuntuu löytävän semmoisen tämän palvelun avulla. Syynä tuohon voi olla esimerkiksi se, että Etualla vaikuttaa olevan varsin vakuuttavia yhteistyökumppaneita. Etuan avulla voi etsiä erityisen nopeasti lainatarjouksia 500€–60 000 euron summille, ja laina-aikaa tämän palvelun avulla voi hakea jopa 18 vuotta. Etuaa voi kokeilla, jos on täysi-ikäinen. Hae nyt lainaa Etuan avulla.

Asuntolainan kilpailutus Etuan avulla: Etua poikkeaa muista tällä sivulla mainituista palveluista siinä, että tämä palvelu mahdollistaa myös sen, että voi etsiä uutta asuntolainaa tai kilpailuttaan nykyisen. Kyseisen kilpailutuksen/lainatarjousten etsimisen voi tehdä 10 000€–500 000€ summalle. Kokeile nyt Etuaa asuntolainaa varten

Lainaesimerkki Etualta: Lainaa 1000 euroa vuoden maksuajalla, kuukausierä 87 euroa ja lainasta takaisin maksettava summa 1044€. Lisätietoja Etu-palvelusta: Etua kokemuksia.

Rahalaitos – löydä nopeasti netistä lainatarjous jopa 70 000 euron lainaa varten

Kaikista tällä sivulla mainituista lainapalveluista voi etsiä lainatarjouksia varsin isoja summia varten, Rahalaitokselta kuitenkin isointa varten: tämän palvelun avulla haettava suurin mahdollinen laina on nimittäin peräti 70 000 euroa. Toisaalta taas sitten myös paljon pienempää lainaa voi Rahalaitoksen avulla etsiä, sillä pienin mahdollinen haettava lainasumma on 500 euroa.

Rahalaitoksen kattavien lainasummien lisäksi sen erityisvahvuutena voi pitää myös esimerkiksi sen, ainakin omasta mielestäni, erittäin miellyttävää käyttöliittymää, jonka ansiosta sen kautta saatujen lainapäätösten tarkasteleminen on erittäin helppoa. Laina-aikaa Rahalaitoksen avulla voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta, ja alaikäraja tässä palvelussa on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lainaesimerkki Rahalaitokselta: lainaa 6000 euroa 3 vuoden maksuajalla, lainan kuukausierä 192 euroa ja kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 6912€. Lisätietoja Rahalaitoksesta: Rahalaitos kokemuksia.

Lainatarjoukset ilmaiseksi ja ilman sitoumusta:

Toisin kuin voisi ehkä luulla, niin kaikki yllä mainitut lainakilpailuttajat ovat lainanhakijalle ilmaisia käyttää lainan etsintää varten, eikä lainatarjousten hankkiminen sido mihinkään. Eli täyttämällä lyhyehkön hakemuksen voit alkaa näkemään varsin pian, millä ehdolla juuri sinulle voitaisiin tarjota lainaa kyseisen palvelun avulla. Ja jos et tykkää mahdollisesti tarjotuista lainatarjouksista, niin voit vain päättää, ettet ota vastaan yhtään lainatarjousta.

Lainaa voi hakea useammalta kilpailuttajalta:

Netissä on jonkun verran lainoja kilpailuttavia sivustoja, jotka käyttävät samaa järjestelemää. Nämä yllä mainitut tahot ovat kuitenkin eri lainafirmojen omistamia, ja voitkin hakea lainatarjouksia vaikka kaikilta niiltä. Ja monesti voikin olla hyvä idea seuloa lainatarjouksia useamman palvelun kautta, sillä kilpailuttajilla voi olla hieman vaihtelua siinä, minkä lopullisesti lainaa myöntävien tahojen kanssa ne tekevät yhteistyötä.

Lainaa tilille jopa samana päivänä:

Lainankilpailuttajat kyselevät monesti hieman enemmän tietoa hakijasta kuin niin sanotut pikavippifirmat ja lisäksi niiden avulla ei monesti muutenkaan saa lainaa yhtä nopeasti kuin pikavippiä hakemalla. Onneksi kuitenkin näidenkin avulla haetun lainan voi parhaassa tapauksessa saada tilille jopa samana päivänä kuin lainaa haki.

Luottotietojen pitää olla kunnossa:

Yllä mainituista firmoista ainakin Omalaina tuo sivuillaan esille sen, että lainaa voi kyllä hakea ilman luottotietoja, mutta sen saaminen ilman niitä voi olla hyvin vaikeata. Tämä sama tuppaa pätemään laajemminkin lainafirmojen suhteen, eli jos on maksuhäiriömerkintä, niin on erittäin vaikeata saada lainaa.

Lainaaminen vaatii yleensä säännölliset tulot:

Erityisesti kooltaan isompien lainojen suhteen on monesti vaatimuksena se, että hakijalla on säännölliset työ- tai eläketulot. Joissakin tapauksissa voi kuitenkin ehkä olla mahdollista saada lainaa myös työttömänä ilman työtuloja tai opiskelijana.

Vakuuksia tai takaajaa ei vaadita:

Yksikään ylempänä tällä sivulla mainittu lainapalvelu ei vaadi sitä, että lainan etsimiseksi pitäisi olla jonkinlainen vakuus tai takaaja. Lähtökohtaisesti myöskään mahdollisesti löydetyn lainatarjouksen vastaanottaminen ei vaadi takaajaa tai vakuuksia.

Rinnakkaishakijan kanssa ehkä vielä parempi lainatarjous:

Mikäli haluaa löytää erityisen edullisen lainatarjouksen ja se on mahdollista, niin kannattaa harkita sitä, että hakee lainaa niin sanotun rinnakkaishakijan eli yhteishakijan kanssa. Tuo nimittäin voi lisätä lainafirmojen luottamusta siihen, että hakija maksaa lainan takaisin ja tuon myötä sitten voi olla mahdollista löytää pienemmän koron lainan. Koron merkitys on tietysti yleensä sitä suurempi, mitä isompi haettava laina on, eli esimerkiksi erityisen halvan yhdistelylainan halutessa voi rinnakkaishakija olla monesti erityisen hyvä idea.

Ikää pitää monesti olla yli 20 vuotta:

Omalainalta ja Etualta voi hakea lainaa jo 18-vuotiaana. Käytännössä kuitenkin varsinkin isompien lainojen saaminen on tuon ikäisenä varsin haastavaa, ja mielellään niiden näkökulmasta pitäisi olla ikää vähintään kakkosella alkava määrä. Onneksi Omalainan sekä Etuan avulla on kuitenkin nopeata selvittää se, voiko saada jotain lainaa.

Hyvän lainatarjouksen 5 tärkeää ominaisuutta:

  • Edullinen korko – monen näkökulmasta ylivoimaisesti tärkein asia.
  • Riittävän pitkä, mutta ei liian pitkä laina-aika – mahdollistaa lainan maksamisen, mutta ei aiheuta tarpeettomia korkoja.
  • Selkeät lainaehdot – epäselvät lainaehdot voivat aiheuttaa tarpeetonta harmia.
  • Luotettava lainafirma – lainasuhteet ovat usein melko pitkiä, jolloin on tärkeätä, että lainapalveluun voi luottaa.
  • Laina on mahdollista saada ainakin melko nopeasti – tärkeää erityisesti, jos mahdolliselle lainalle on jo tiedossa käyttötarkoitus.

Tärkein asia muistettavaksi, kun vertaa lainatarjouksia: nimellisen vuosikoron tietäminen voi olla ihan kiva juttu, mutta lopulta todellinen vuosikorko on se, jolla on oikeasti merkitystä.

Tällä sivulla mainitut lainaesimerkit on poimittu artikkelin kirjoittamisen/päivittämisen yhteydessä kilpailuttajien sivustoilta. Näet viimeisimmät mahdolliset korot niiltä. Hyvä tiedostaa: Lainatarjoukset.fi-sivustoa ylläpitää sama taho kuin tätä sivustoa, jolla nyt olet.

Kysymyksiä ja vastauksia:

Voiko laintarjouksia etsiä koska tahansa?

Käytännössä kyllä. Suurin osa lainahakemuksia kilpailuttavista tahoista käyttää automatisoitua järjestelmää, joka mahdollistaa laintarjousten nopean seulomisen kellon ympäri. On kuitenkin hyvä huomata, että siinä, mihin kellonaikaan laina voidaan siirtää hakijan tilille, on rajoituksia.

Vaaditaanko lainatarjousten etsimiseen joitakin dokumentteja?

Lähtökohtaisesti ei. Tarjouksia voi etsiä ihan vaan täyttämällä nopean lainahakemuksen. Se on kuitenkin hyvä tiedostaa, että ainakin isojen lainojen kohdalla on hyvin mahdollista, että lainafirma haluaa ennen lainan tilille siirtämistä nähdä todisteita hakijan henkilöllisyydestä.

Miten lainojen korkokatto on vaikuttanut mahdollisiin lainatarjouksiin?

Sillä on ollut ainakin kahdenlaisia vaikutuksia. Ensinäkin, aiempaa harvempi voi nykyään saada lainatarjouksia. Toisaalta taas sitten ne, jotka voivat saada lainaa, voivat nykyään saada netistä mahdollisesti edullisempaa lainaa kuin koskaan ennen.

Miten isoja eroja lainatarjousten koroissa voi olla?

Vaikka rajoituksilla nykyään rajoitetaankin lainojen korkoja sekä kuluja, niin voivat lainojen todelliset vuosikorot erota vielä hyvinkin esimerkiksi 5 prosenttiyksikköä. Jo tuon tyyppinen ero voi monessa tapauksessa tarkoittaa melko isoja eroja siinä, miten paljon lainasta pitää maksaa takaisin.

Vieritä ylös