Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu? – Syitä ja vinkkejä onnistumiseen!

Lainojen yhdistäminen voi olla kätevä tapa maksaa vanhat ja mahdollisesti kalliin koron lainat pois halvemmalla ja isommalla lainalla. Parhaassa tapauksessa lainojen yhdistämisellä voi säästää jopa tuhansia euroja korkokuluissa. Ongelma on vain monesti siinä, että lainojen yhdistämien ei onnistu, eli siis käytännössä tuntuu olevan mahdotonta saada fiksumpaa lainaa, jolla yhdistää vanhat luotot.

Tällä sivulla on esimerkiksi muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa lainojen yhdistämisessä onnistumisessa. Ihan ensiksi kuitenkin taustatietoa siitä, miksi lainojen yhdistäminen voi olla juuri nyt erityisen vaikeaa.

Yleinen taustasyy siihen miksi, lainojen yhdistäminen ei onnistu: korkorajoitukset

Ehkäpä isoin syy siihen miksi erityisesti tätä nykyä voi olla haastavaa saada luottoa lainojen niputtamiseen on lainojen korkorajoitukset. Eli siis käytännössä pysyvä ja väliaikainen lainsäädäntö, jolla on vaikutettu siihen, miten isoja korkoja lainoista saa periä.

Tuollainen sääntely voi tietysti olla erittäin mukavaa heille, jotka saavat edelleen helposti lainaa. Ongelmana on kuitenkin se, että tuon sääntelyn myötä monet lainafirmat ovat päätyneet (entistäkin) selkeämmin rajaamaan sitä, keille he myöntävät lainaa: monet ihmiset, jotka ovat täysin luottokelpoisia saavat esimerkiksi yhdistelylainahakemukseen kieltävän päätöksen, koska eivät täytä jotakin lainafirman keksimää uutta kriteeriä.

Mahdollisia yksittäisiä syitä siihen, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu:

  • Lainapalvelun ikärajat.
  • Hakijan tulojen ja menojen suhde ei miellytä lainafirmaa.
  • Lainapalvelu tulkitsee, että hakijan tulot ovat liian epävarmat.
  • Kyseessä oleva lainapaikka antaa ylipäätänsä todella harvoille lainoille.

Vinkkejä lainojen yhdistämisessä onnistumisen tueksi

1: Maksa jotenkin pois jokin nykyinen laina, jossa on lainasummaan verrattuna iso lyhennyserä. Yksi asia, josta kysytään lähes jokaisessa lainahakemuksessa, on se, että miten paljon käyttää nykyisellään rahaa lainojen lyhentämiseen. Lainafirmat yrittävät tuolla kysymyksellä haarukoida hakijan maksuvaraa.

Ongelma on kuitenkin siinä, että nykyiset lyhennykset eivät kerro läheskään kaikkea: jos esim. otetaan tilanne, jossa henkilöllä on 5 kappaletta 400 euron luottoja, joita hän nyt lyhentää 200 euroa kuussa, niin on yhteenlaskettu kuukausilyhennys 1000 euroa. Toisella tavalla katsottuna henkilöllä on kuitenkin lainaa vain melko hillityt 2000 euroa.

Tuosta edellä kuvatusta seuraa se, että omia mahdollisuuksiaan saada lainaa lainojen yhdistämiseen voi parantaa paljon sillä, jos onnistuu jotenkin maksamaan pois jonkin nykyisen lainan, jota lyhentää paljon verrattuna lyhennyserään. Toki on ymmärrettävää, että monien lainojen yhdistämisestä kiinnostuneiden voi olla äkkiseltään vaikea saada kokoon edes hieman isompaa summaa, jolla kuitata vanha laina.

2: Leikkaa kulut minimiin. Toinen asia, josta lainapalvelut kysyvät lähes aina on se, miten paljon muita kuluja hakijalla on tällä hetkellä. Ja tietysti, jos kulut ovat niin isot, etteivät ne suhteessa tuloihin jätä juurikaan maksuvaraa, niin ovat lainafirmat monesti varsin haluttomia myöntämään luottoa.

Tuon takia kannattaakin pyrkiä ennen yhdistelylainan hakemista leikkaamaan kulut niin vähiin, kuin se vain suinkin on mahdollista: säästää mahdollisimman paljon ruokakuluissa, lopettaa mahdolliset palvelutilaukset, vaihtaa puhelinliittymän ja sähkösopimuksen halvempaan jne.

3: Hakee lainaa paikasta, jonka kautta ylipäätänsä on hyvät mahdollisuudet saada luottoa lainojen yhdistämiseen. Lainafirmoilla on isoa eroja siinä, miten halukkaita ne ovat antamaan lainaa lainojen yhdistämiseen. Tuon johdosta onkin hyödyllistä pyrkiä löytämään ne paikat, jotka ovat siihen varsin valmiita. Isona apuna tuossa voivat olla vertailupalvelut, jotka pyrkivät kerralla etsimään lainaa mahdollisimman monesta paikasta. Alla on suositeltuna lainavertailuita, joiden kautta pitäisi olla erityisen hyvät mahdollisuudet löytää lainaa lainojen yhdistämiseen.

Näiden paikkojen avulla on tavallista paremmat mahdollisuudet onnistua lainojen yhdistämisessä

1. Suomen Yhdistelylaina

Tämän palvelun idea näkyy jo sen nimestä: se pyrkii nimenomaisesti auttamaan ihmisiä, jotka tarvitsevat lainaa lainojen yhdistämiseen. Tuon huomioiden onkin kivaa, että melko moni näyttää löytävän tuohon tarkoitukseen soveltuvan lainan tämän palvelun kautta. Suomen Yhdistelylainan avulla voi hakea yhdistelylainaa 100 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Testaa nyt Suomen Yhdistelylainaa

2. Etua

Myös Etua näyttää olevan palvelu, jonka kautta keskimääräistä useampi löytää yhdistelylainan. Toisena tämän palvelun vahvuutena voi pitää sitä, että se mahdollistaa kivan kattavasti eri laina-aikojen hakemisen: maksuaikaa voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 18 vuotta. Lainaa Etuan avulla voi etsiä 500€–60 000€. Kokeile nyt Etuaa.

3. FreedomRahoitus

Myös miellyttävän helppokäyttöinen FreedomRahoitus soveltuu hyvin siihen, että etsii luottoa lainojen yhdistelyyn. Tämän palvelun alaikäraja on 20 vuotta, ja lainaa tämän paikan kautta voi etsiä 1000 eurosta alkaen ja jo tuttuun 60 000 euroon asti. Hae nyt lainaa FreedomRahoituksen avulla.

4. Rahoitu

Rahoitu-palvelukin voi olla hyvä vaihtoehto kokeiltavaksi, jos tuntuu, että lainojen yhdistäminen ei onnistu. Tämä palvelu nimittäin voi tehdä lainahakemuksen kilpailuttamista myös useamman sellaisen lainapalvelun kesken, josta moni ei ehkä ole edes kuullut. Ja tietysti mitä useammalta lainafirmalta etsii luottoa lainojen yhdistämiseen, niin sitä paremmat mahdollisuudet sen löytämiseen pitäisi olla.

Myös Rahoitun avulla voi löytää pienempien lainojen yhdistämiseen jopa 60 000 euroa lainaa. Rahoitun lähtökohtainen alaikäraja on 20 vuotta. Testaa nyt Rahoitu-palvelua.

Lisää harkittavia palveluita, kun tavoittelee lainojen yhdistämistä

Vieritä ylös