Lendo kokemuksia & tietoa – Sivua päivitetty talvella 2023

Päivitys 02/2023: Lendo on hiljattain lopettanut lainahakemusten kilpailuttamisen Suomessa. Tämän päivityksen aikaan Lendon pitäisi edelleen tarjota palveluita ainakin kolmessa muussa maassa.

Lendon Suomen asiakaspalveluun pitäisi edelleen tätä kirjoittaessa olla mahdollista ottaa yhteyttä. Yhteydentoton pitäisi olla mahdollista sähköpostilla ja puhelimella. Tarjotun asiakaspalvelun aukioloajat vaikuttaisivat olevan melko rajatut. Asiakaspalvelu on ilmeisesti tarkoitettu ainakin ennen kaikkea heille, joilla on vielä avoin lainahakemus Lendolla.

Lendo on palvelu, jota voi käyttää esimerkiksi siihen, että etsii kerralla usealta eri lainafirmalta lainatarjouksia. Tuota voi kutsua myös lainahakemuksen kilpailuttamiseksi. Löydät tältä sivulta kokemuksiani Lendosta sekä yleistietoa sen palvelusta.

Lendo kokemuksia – yhteenveto

Lendo on kokemusteni perusteella helppokäyttöinen sekä nopea palvelu lainatarjousten etsimiseen. Plussaa Lendo ansaitsee myös sen turvallisuudesta: Lendo on kokemusteni sekä tietojeni perusteella jopa erittäin luotettava lainapalvelu. Muun hyvän päälle Lendo on vieläpä ilmainen eikä sitä käyttäessä myöskään sitoudu ottamaan lainaa vastaan, vaikka sitä tarjottaisiinkin.

Aiemmin Lendolla oli pieni puute siinä, että sen yhteistyökumppaneissa ei ollut kivijalkapankkeja. Eli Lendo ei siis kilpailutuksessaan huomioinut ollenkaan perinteisiä pankkeja. Tuo asia näyttäisi kuitenkin muuttuneen hiljattain, sillä syksyllä 2021 Lendon yhteistyökumppanien valikoimasta näyttäisi löytyvän perinteinen pankki. Tuo muutos tietysti tekee Lendosta jopa entistä paremman vaihtoehdon lainojen kilpailuttamiseen.

Kokonaisuutena tarkastellen annankin Lendolle messevät 4/5 tähteä. Se voi siis olla varsin järkevä valinta hyvää lainapalvelua etsiville.

Yleistietoa Lendosta

Alta löytyy eri osioiden alta tietoa mielestäni Lendon tärkeimmistä asioista. Käytännössä alta löytyvät tiedot sisältävät monin paikoin myös kokemuksia.

Lainasummat

Lendon avulla voi ainakin tätä kirjoittaessa hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Haettavan lainasumman voi valita jopa todella kattavasti tuon 500€–60 000€ sisältä. Noiden lainasummien suhteen on tosin hyvä huomata se, että kilpailutettavilla lainafirmoilla on omia rajoja sille, mitä lainasummia ne tarjoavat. Tuo edellä mainittu tarkoittaa käytännössä sitä, että jos vaikkapa haet 1 500 euron lainaa, niin kilpailutuksessa eivät ainakaan käytännössä ole mukana kaikki Lendon yhteistyökumppanit.

Lendon yhteistyökumppanien tarjoamien lainasummien perusteella voi olettaa, että Lendon kilpailutuksessa on mukana suurin osuus kumppanifirmoista, jos hakee 4 000€–20 000 euron lainaa. Tuo ei toki välttämättä tarkoita sitä, että Lendon avulla olisi esimerkiksi helpompi saada 5 000 kuin 500 euron laina – lainafirmathan ovat ainakaan yleensä valmiimpia antamaan positiivisen lainapäätöksen pienestä kuin isosta lainasta.

Laina-ajat

Lendo mahdollistaa sen, että mille tahansa haettavissa olevalle lainasummalle voi valita haluavansa laina-aikaa vuodesta alkaen ja maksimissaan 15 vuotta. On tosin hyvä tietää se, että käytännössä esimerkiksi 1000 euron lainalle tuskin voi saada vaikkapa 10 vuoden laina-aikaa, koska tuota yhdistelmää tarjoavaa lainafirmaa ei taida löytyä ainakaan Lendon yhteistyökumppaneista. Lendon avulla voi valita laina-ajan vuoden tarkkuudella, eli esim. 3 vuotta on mahdollinen, mutta 2½ vuotta ei.

Tausta

Lendon omistaa Schibsted, joka on jo reilusti yli 100 vuotta sitten perustettu norjalainen yhtiö. Tätä nykyä Schibsted on erittäin iso media-alan firma. Suomessa Schibsted pyörittää Lendon lisäksi myös esimerkiksi Oikotie-palvelua, jonka se osti verrattain hiljattain. Lendolla on siis vahva tausta, ja senkin perusteella Lendoa voi pitää jopa todella turvallisena lainapalveluna.

Korot

Lendon kertoman perusteella sen kautta voi ainakin tätä kirjoittaessa löytää lainaa noin 5%–38% todellisella vuosikorolla. Omien kokemusteni perusteella ei ole ainakaan helppo löytää lainaa, jonka korko olisi tuota pienintä mahdollista luokkaa, mutta tuohon on toki voinut vaikuttaa esimerkiksi se, että en ole hakenut valtavaa lainaa. On tietysti ainakin lähtökohtaisesti niin, että isojen lainojen korkoprosentit ovat pienempiä kuin pienten.

Yhteistyökumppanien listaa

Oheisessa kuvassa on esillä Lendon ilmoittamia yhteistyökumppaneita. Yleisesti ottaen voi todeta, että Lendon yhteistyökumppanit painottuvat suosittuihin kulutusluottoja tarjoaviin firmoihin. Kokemusteni perusteella sanoisin, että Lendon yhteistyökumppaneilla on keskenään hieman eroja esimerkiksi siinä, miten nopeasti ne voivat siirtää lainan tilille.

Vakuudet ja takaaja

Lendo ei vaadi lainaa hakevalta henkilöltä vakuuksia tai takaajaa. Se kuitenkin mahdollistaa niin sanotun rinnakkaishakijan käytön. Rinnakkaishakijan voi ajatella henkilönä, joka hakee lainaa yhdessä sitä varsinaisesti hakevan henkilön kanssa. Rinnakkaishakija voi lisätä mahdollisuuksia löytää ylipäätänsä laina ja/tai halvempi laina kuin muuten olisi ollut mahdollista löytää.

Ikäraja

Lendon kertoman perusteella sen kautta voi mahdollisesti löytää lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta. On kuitenkin hyvä tietää se, että ainakin joillakin Lendon yhteistyökumppaneilla voi olla omia ikärajoja, jotka ovat tuota korkeampia. Mikäli siis hakee Lendon kautta lainaa esimerkiksi 21-vuotiaana, niin on varsin mahdollista, että se rajaa käytännössä sitä lainafirmojen valikoimaa, joiden suhteen Lendo voi tehdä kilpailutusta.

Vieritä ylös