Lomalaina – Lainaa lomaa varten ja matkustamiseen, suositellut paikat hakea (2021)

Loma voi tehdä varsin hyvää ihmiselle, ja monesti lomasta nauttiminen voi myös vaatia hieman arkea enemmän rahaa. Ja mikäli lomaa varten tarvitsee lainaa, niin on olemassa paikkoja, joista sitä voi hakea netin kautta sekä myös mahdollisesti saada jopa heti. Perinteistä pikavippiä ei kuitenkaan ehkä kannatta lomalainaksi valita, sillä sen korot ja kulut voivat stressata lomalla ja erityisesti sitten loman loputtua, kun lainaa pitää lyhentää. Ohessa siis kolme paikkaa, joista voi hakea lainatarjouksia jopa varsin edullista lomalainaa varten.

Omalaina – hae lomalainaa 100 – 60 000€, lainatarjouksia jopa heti

Omalaina on taho, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi. Näitähän on tänä päivänä aika paljon. Omalainan erottaa kuitenkin monesta muusta lainoja kilpailuttavasta palvelusta pari juttua. Ensimmäinen on se, että täältä voi saada lainatarjouksia jopa heti, kun on täyttänyt ja lähettänyt lainahakemuksen netin kautta.

Toinen erottava tekijä on se, että Omalainan alaikäraja on 18 vuotta – joillakin muilla saman kategorian palveluilla se on 20 vuotta. Ja sitten täältä voi vielä hakea lainaa 100 eurosta alkaen, kun toisaalla alaraja saattaa olla esimerkiksi 1000€.

Mikäli Omalainalta hakee lomalainaa, niin lienee lainan käyttötarkoituksista yksi mahdollinen valittava esimerkiksi ”matkustaminen” ja toinen mahdollisuus on tuoda esille, että laina on tuotteiden tai palveluiden ostamiseen. Tuota käyttötarkoitusta kysytään pudotusvalikon muodossa lainahakemuksen lopussa. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Omalainalta haettavien lainojen nimellinen vuosikorko on 4,19% – 20%. Laina-aikaa lainoille voi pyytää 1 – 20 vuotta, mutta alle 2000€ lainojen pisin mahdollinen laina-aika on 5 vuotta ja 2000€ – 9000€ lainoilla se on enintään 15 vuotta. Esimerkki mahdollisista kustannuksista: Jos lainaa ottaisi 1000€ 1 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 86€ ja korkoja ja kuluja voisi lainasta syntyä 32€. Hae nyt lainaa Omalainan kanssa.

P.S. Jos haluat lukea Omalainasta lisää ennen lainan hakemista, niin löydät täältä Omalaina kokemuksia.

Rahalaitos – lainaa 500 eurosta alkaen lomaa varten

Myös Rahalaitos voi olla hyvä valinta lomalainan etsimiseen. Tällä lainapaikalla on kuitenkin ehkä pari pientä miinusta Omalainaan verrattuna. Eka on se, että pienin mahdollinen täältä haettava lainasumma on 500€ (maksimi on peräti 70 000€) ja toinen on se, että Rahalaitoksen alaikäraja on hieman korkeampi kuin Omalainan, eli 20 vuotta.

Omalainan tapaan myös Rahalaitos siis pyrkii kilpailuttamaan lainahakemuksen useiden luottoa tarjoavien tahojen suhteen ja sitten tarjoamaan hyviä lainatarjouksia lainaa etsineen henkilön tarpeeseen. Noiden asioiden ansiosta Rahalaitoskin voi siis olla oikein hyvä valinta lomaluoton etsimiseen. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.

Rahalaitoksen avulla haettavien lainojen todelliset vuosikorot voivat sen kertoman perusteella olla halvimmillaan noin 4,6% luokkaa. On hyvä huomata, että lyhyeksi aikaa otetut ja pienehköt lainat ovat hyvin todennäköisesti koroiltaan ainakin jonkin verran tuota kalliimpia, ja lomalainathan ovat monesti juuri tuon tyyppisiä.

Rahalaitokselta esimerkki mahdollisesta lainan hinnasta: jos lainaa ottaisi 2000€ 2 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausierä olla 93€. 24 * 93€ = 2232€. Tuota laskutoimitusta tai sen lopputulosta ei ilmaista Rahalaitoksen suuntaa antavassa lainalaskurissa. Rahalaitoksen kautta haetulle lainalle voi hakea laina-aikaa 1–15 vuotta. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kanssa.

Lisätietoja Rahalaitoksesta: Rahalaitos kokemuksia.

Zmarta – tämänkin palvelun avulla voi hakea lainaa matkustamiseen

Myös Zmartan kautta voi etsiä sen tyyppistä varsin edullista lainaa, joka soveltuu hyvin matkailuun. Zmartan tapauksessa tosin pienin mahdollinen haettava lainasumma on 1000€, joten se ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto silloin, jos tarvitsee vain pienen matkalainan.

Toisaalta Zmartan avulla voi hakea lainaa jopa 60 000 euroon asti. Zmartan avulla haettavalle lainalle voi hakea maksuaikaa 1–15 vuotta, ja Omalainan ja Rahalaitoksen tapaan, myös Zmarta on lainahakemusten kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu.

Lainaesimerkki Zmartalta: jos lainaa hakisi kahden vuoden laina-ajalla 2000€, niin voisi tavallinen kuukausierä olla 93€ ja kokonaisuudesta lainasta pitäisi maksaa takaisin 2224€. Zmartan avulla voi hakea lainaa, jos ikää on 20–75 vuotta. Kokeile nyt Zmartaa.

Tietoa lomalainan hakemisen avuksi:

Yllä mainitut lainojen hintaesimerkit on poimittu tätä sivua tehdessä tai päivittäessä ja ne ovat vain viitteellisiä sekä todennäköisesti edustavat halvempaa päätä mahdollisesti tarjottavista lainatarjouksista. Suosittelemme tutustumaan mahdollisiin lainatarjouksiin huolella ennen mahdollista lainan itselle ottamista.

Kaikki ylempänä mainitut lainapaikat vaativat lähtökohtaisesti sen, että hakijalla on vakituiset tulot, jotta hänelle voidaan myöntää lainaa – tähän voi kuitenkin ehkä erityisesti pienempien lainojen tapauksessa olla joitakin poikkeuksia.

Oma tilanne mahdollisen lainan saamisen ja tarjottavien ehtojen suhteen selviää oikeastaan vain tekemällä lainahakemus ja lähettämällä se. Lainantarjousten hakeminen kaikista mainituista palveluista on ilmaista eikä lainahakemuksen tekeminen sido siihen, että jokin mahdollisesti tarjottavista lainoista pitäisi valita. Kaikkien kolmen mainitun tahon avulla on mahdollista saada lainaa täysin ilman vakuuksia ja takaajia.

Kysymyksiä ja vastauksia lomalainoista

Miten nopeasti lomalainan voi saada omalle tilille?

Tämä riippuu aika isolta osin haettavasta summasta. Jos ei hae kovin isoa lainaa, niin voi lomalainan monesti saada samana päivänä omalle pankkitilille.

Lomalaina vai loma osamaksulla?

Lainojen korkoja säännellään ainakin tätä kirjoittaessa tarkemmin kuin osamaksujen korkoja. Ja osittain tuohon liittyen voi myös todeta, että pienen tutkimuksen perusteella osamaksulla ostettavien matkojen osamaksun korot ovat monesti korkeampia kuin netistä haettavan lainan. Tuo tietysti tukee ideaa lomalainan valitsemisesta.

Mitä kaikkea lomalainalla voi rahoittaa?

Lainapalvelut eivät varsinaisesti kontrolloi sitä, mihin lomailua varten haettu laina käytetään, eli sen voi käyttää esimerkiksi majoitukseen, lentoihin tai vaikka äkkilähtöön.

Vieritä ylös