Luottokorttivelan pois maksaminen & luottokorttivelkojen yhdistäminen – vinkkejä

Luottokorttivelkojen määrä voi kasvaa varsin huomaamatta, mutta sitten kun niitä pitäisi alkaa maksamaan pois, niin voi se olla varsin haastavaa. Tällä sivulla on muutamia vinkkejä siihen, miten luottokorttivelat voi mahdollisesti maksaa pois.

Vaihe 1: Luottokorttivelkojen ehtojen selvittäminen

Luottokorttien korot voivat olla jopa yli 20%, toisaalta ne voivat myös olla varsin matalia. Ja jotta voi päättää sen, miten luottokorttivelkoja on fiksuinta maksaa pois, niin on syytä olla tietoinen niiden ehdoista.

Vaihe 2: Lisävelkaantumisen minimoiminen

Mikäli liioista luottokorttiveloista haluaa eroon, niin on luonnollisesti tärkeätä pyrkiä ihan ensin tilanteeseen, jossa velkaa ei ainakaan tule lisää. Monien näkökulmasta tähän tärkein apu on se, että tekee tietoisen päätöksen siitä, että luottokorttia ei käytetä enää kuin aivan pakollisiin asioihin. Tuon lisäksi kannattaa myös pienentää luottokortin maksurajoja, jottei puolivahingossa tule tilanteita, joissa luottokortin käyttäminen lähteekin päätöksestä huolimatta käsistä.

Vaihe 3: Maksutaktiikan valitseminen

Luottokorttivelkojen pois maksamiseen on ainakin kolme varsin yleistä vaihtoehtoa. Yksi viime aikoina suosiotaan kasvattanut on niin sanottu velkalumipallo. Siinä on pohjimmiltaan kyse siitä, että ensin maksetaan pois pienin velka, sitten toisiksi pienin ja niin edelleen. Käytännössä velkalumipalloa toteutetaan monesti niin, että muita kuin pienintä velkaa lyhennetään minimilyhennyksellä ja pienintä taas niin paljon kuin se vain on mahdollista.

Edellä kuvattu lumipallotekniikka ei toki sovellu omaan käyttöön, jos on vain yksi luottokorttivelka. Mikäli velkoja on useampia, niin velkalumipallon hyvänä puolena on se, että se voi auttaa pysymään motivoituneena, kun näkee konkreettisesti, että velkojen määrä pienenee.

Toinen mahdollisen tapa maksaa luottokorttivelat pois on se, että maksaa koroiltaan kalleinta lainaa pois niin paljon kuin pystyy ja muita lyhentää vain minimisummalla, ja sitten kun kallein on maksettu pois, niin siirtyy toisiksi kalleimman kimppuun jne. Tämän tekniikan etu on varsin ilmeinen: se auttaa minimoimaan korkokulujen määrää. Toisaalta tätäkään tekniikkaa ei voi käyttää, jos on vain yksi luottokorttivelka (tuo asia on toki yleensä muuten oikein hyvä).

Kolmas mahdollinen vaihtoehto on se, että korvaa luottokorttivelat lainalla, joka on koroiltaan luottokorttivelkaa halvempi ja sitten maksaa sitä lainaa pois. Ennen netistä oli varsin vaikea löytää nopeasti saatavaa lainaa, joka olisi koroiltaan halvempi kuin luottokortit, mutta tilanne on nyttemmin muuttunut varsin paljon. Erityisesti tuossa ovat auttaneet palvelut, joiden avulla voi tehdä lainavertailua.

Mikäli luottokorttivelkoja on useampi, niin hyvä selvittää se, että kannattaako ne kaikki yhdistää mahdollisella haettavalla lainalla vai vain osa niistä. Tuon suhteen oikean päätöksen tekemisessä on avainasemassa se, että tietää luottokorttivelkojen korot. Netissä toimivista palveluista, joiden kautta voi etsiä lainaa luottokorttivelkojen yhdistämiseen, ovat kokemusteni perusteella hyviä esimerkiksi Freedom Rahoitus (lue kokemuksistani) ja Omalaina (lue kokemuksiani).

Vaihe 4: Tekniikan toteutus yhdessä menojen vähentämisen ja tulojen lisäämisen kanssa

Minkä tahansa tekniikan luottokorttivelkojen pois maksamiseen valitseekin, niin kannattaa sitä toteuttaa aggressiivisesti, jotta saa minimoitua turhat korkomenot. Tuossa aggressiivisessa toteuttamisessa on isona apuna se, jos pystyy tinkimään nykyisistä menoista ja mahdollisesti lisäämään tuloja. Menoja voi monesti leikata helpoimmin ostoslaskujen pienentämisen ja esimerkiksi turhien tilausten keskeyttämisen avulla, ja tuloja taas voi pyrkiä lisäämään esimerkiksi myymällä itselle tarpeettomia tavaroita.

Järkeviä paikkoja etsiä halpaa lainaa luottokorttivelan maksamiseen

Alla olevan taulukon paikat pyrkivät kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen. Tuo kilpailutus voi auttaa erityisen edullisen lainan löytämisessä. Kaikkien listattujen palveluiden kokeileminen on ilmaista, eikä mahdollisesti tarjottua lainaa ole pakko ottaa vastaan.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Taulukon korot ovat nimellisiä. Todelliset vuosikorot ovat lähtökohtaisesti korkeampia kuin nimelliset vuosikorot.

Luottokorttilaskun maksaminen lainalla – asioita, jotka on hyvä pitää mielessä

  • Jo nopea korkovertailu voi säästää hyvin rahaa. Tarkat säästöt riippuvat mahdollisesti saaduista lainatarjouksista ja esimerkiksi lainasummasta.
  • Vaihtoehtoja vertaillessa on tärkeätä huomioida kaikki mahdolliset korkoja ja kuluja aiheuttavat asiat. Lainapalvelut saattavat periä varsinaisten korkojen lisäksi myös esimerkiksi erilaisia kuukausimaksuja.
  • Lainaa ei kannata ottaa enempää kuin on pakko.
  • Laina-aika on hyvä yrittää pitää sopivan lyhyenä. Tuo ihan jo sen takia, että ei tule maksettua korkoja turhasta.

Mitä luottokorttivelkojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä?

Ihan vaan sitä, että luottokorttivelat maksaa pois yhdellä lainalla. Tuon tekemisen jälkeen edessä on otetun lainan pois maksaminen.

Kannattaako luottokortti maksaa pois?

Lähtökohtaisesti kaikki korolliset velat kannattaa maksaa pois, jos se vain on mahdollista. Luottokortti ei muodosta tähän poikkeusta.

Esimerkki lainasta, jolla luottokorttivelat voi maksaa pois

Lainaa 5000 euroa 3 vuoden laina-ajalla, kuukausittain lyhennys 150 euroa, lainasta kokonaisuudessa maksettava summa 5400 euroa. Tämä esimerkki on Omalaina-palvelusta. Esimerkin laina on Omalainan avulla löydettäväksi lainaksi melko halpa. Omat mahdolliset lainatarjoukset saa nopeasti tietoonsa tekemällä lainahakemuksen.

Hyvä tiedostaa: Ainakin mikäli ei ole aiemmin ollut vaikeuksia maksaa luottokorttilaskua, niin ei välttämättä tiedä sitä, että luottokorttilaskun pienintä mahdollista lyhennyserää voi olla mahdollista pienentää. Mahdollisuudet tuohon pitäisi selvitä oman pankin nettipalvelun kautta. Vaikka kuukausierän pienentäminen ei välttämättä pitkällä aikavälillä ole järkevä ratkaisu, niin voi se lyhyellä aikavälillä olla hyödyllistä.

Vinkki: Samalla kun maksaa pois luottokorttivelat, niin voi olla järkevää mahdollisuuksien mukaan pyrkiä eroon myös muista mahdollisista luotoista. Noita voivat olla esimerkiksi osamaksut ja pienlainat. Mikäli haluat maksaa kerralla pois monta eri luottoa, niin voi hyvä ratkaisu olla yhdistelylaina. Tällä sivulla on listattuna mielestäni parhaat paikat hakea netistä yhdistelylainaa.

Vieritä ylös