Mistä varma pikavippi? – Näistä paikoista lainaa ainakin melko monille vuonna 2023

Siinä, miten monille hakijoille lainafirmat antavat lainaa, oli eroja jo ennen vuonna 2019 voimaan tullutta pikavippien korkokattoa. Näin vuonna 2023, erot sen suhteen, miten hyvät mahdollisuudet jostakin paikasta on saada lainaa näyttävät kuitenkin revenneen: nyt toisista paikoista on lähes tai jopa täysin mahdoton saada lainaa, kun taas toiset antavat lainaa varsin monille hakijoille.

Tällä sivulla on ensin listattuna vertailutaulukkoon paikkoja, joista tai joiden kautta pitäisi olla edelleen vuonna 2023 hyvät mahdollisuudet saada lainaa ja sitten on hieman lisätietoja yhdestä listan lainapaikasta. Alta löytyy sekä paikkoja, jotka myöntävät itse pikavippiä että paikkoja, jotka kilpailuttavat lainahakemuksen ja voivat noin etsiä lainaa monesta eri paikasta.

Lista lainapaikoista, joista voi olla parhaat mahdollisuudet saada lainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Sambla – Varmin laina

Sambla on yksi netin useista lainavertailuista. Tämän paikan kuitenkin tuntuu erottavan yksi asia monista sen kilpailijoista: varsin monet saavat Samblan avulla lainatarjouksen. Ja koska tämä palvelu siis kilpailuttaa lainahakemuksia, niin voi Samblan avulla vieläpä saada erityisen hyvän lainatarjouksen. Samblaa voi testata, jos on täysi-ikäinen ja lainaa täältä voi hakea 500 eurosta eteenpäin. Isoimmillaan lainaa Samblan kautta voi hakea 60 000 euroa. Haettavan lainasumman voi valita helposti 500 euron tarkkuudella.

Muun hyvän lisäksi Sambla myös mahdollistaa pitkän maksuajan lainojen etsimisen, sillä laina-aikaa voi valita haluavansa jopa 20 vuotta. Lyhyin mahdollinen laina-aika, jota Samblan kautta voi hakea on yksi vuosi. Kokeile nyt Samblaa.

Miksi siinä on eroja, miten hyvät mahdollisuudet eri paikoista on saada lainaa?

Yksi selkeä syy tuohon on se, että lainafirmoilla on eri toimintamalleja. Toiset saattavat nimittäin esimerkiksi keskittyä pieniin ja monille myönnettäviin lainoihin, kun taas toiset keskittyvät isompiin ja harvemmille myönnettäviin lainoihin.

Tuo edellä kuvattu koskee siis erityisesti ns. pikavippipalveluita. Kilpailuttajien kohdalla taas eroa tulee esimerkiksi siitä, miten monta ja minkälaisia lainapalveluita niiden kilpailutuksessa on mukana. On tietysti niin, että jos kilpailutuksessa on mukana jopa useampi monille lainaa myöntävä palvelu, niin on kyseisen paikan kautta paremmat mahdollisuudet löytää lainaa kuin jonkin toisen paikan kautta voisi olla.

Varma pikavippi tarkoittaa tässä myös turvallisuutta

Vaikka termillä ”varma pikavippi” tarkoitetaan monesti sitä, että pikavippi annetaan mahdollisimman monille hakijoille, niin olen tälle listalle poiminut paikkoja, joiden suhteen omat kokemukseni tukevat sitä, että ne ovat myös turvallisia paikkoja lainaamiseen. Eli joiden suhteen ei esimerkiksi ole tullut tunnetta siitä, että olisi jotenkin johdettu harhaan tai vaadittu maksamaan korkoja tai kuluja, joista ei olisi kerrottu etukäteen.

Yksikään lainafirma ei anna jokaiselle lainaa

Olisi harhaanjohtavaa väittää, että on olemassa joku paikka, mistä voi aivan varmasti saada lainaa. Tuon takaavat jo ihan esimerkiksi lainafirmojen ikärajat. Ja varmasti lähes kaikki ovat myös sitä mieltä, että on ihan hyvä, että lainafirmoilla on esimerkiksi ikärajat, jotka estävät joidenkin hakijoiden lainan saamisen.

Tarvittaessa kannattaa kokeilla useampaa eri lainapaikkaa

Lainafirmoilla voi olla hieman eri kriteereitä sen suhteen, keille he myöntävät lainaa. Jos siis tarvitsee lainaa eikä sitä saa ensimmäisestä paikasta, jota koittaa, niin kannattaa luultavasti kokeilla vielä muitakin lainapaikkoja. On myös hyvä huomata, että haettava lainasumma voi erityisesti kulutusluottojen suhteen vaikuttaa siihen, saako lainaa vai ei. Eli jos tarvitsee lainaa vaikka 1000€, niin voi omia mahdollisuuksiaan saada lainaa heikentää turhaan sillä, että jostain syystä hakisikin vaikka 2000€ kokoista luottoa.

Mitä tehdä, jos aiemmat lainat estävät uuden lainan saamisen?

Vippifirmat ovat lainapäätöstä tehdessä monesti kiinnostuneita erityisesti siitä, että hakijalla on tarpeeksi ikää sekä siitä, että hakijalla on luottotiedot kunnossa ja siitä, että hakijalla on riittävistä tuloja uudesta lainasta selviytymiseen. Tuohon vikaan kohtaan voi vaikuttaa negatiivisesti, jos hakijalla on jo ennestään runsaasti lainaa. Ja entiset lainat voivatkin hyvin estää uuden lainan saamisen.

Mikäli olet tuon tyyppisessä tilanteessa, niin voi olla hyvä idea hakea yhdistelylainaa, jolla maksaa pois aiemmat lainat. Löydät tältä sivulta suositeltuna paikkoja, joiden pitäisi olla erityisen hyviä yhdistelylainan hakemiseen. Noiden kyseiseltä sivulta löytyvien lainapalveluiden pitäisi myös myöntää yhdistelylainaa varsin monille hakijoille – täältä löytyy tietoja niihin tilanteisiin, jos tuntuu, ettei yhdistelylainaa(kaan) myönnetä.

Kaikki lainat ilman vakuuksia sekä takaajaa

Yksikään yllä mainittu monille lainaa antava lainapaikka ei myönteisten lainapäätösten anteliaisuudesta huolimatta vaadi lainaa hakevilta henkilöiltä vakuuksia tai takaajaa.

Vieritä ylös