Nettilainat (2023) – Valitse itselle sopivin nettilaina, tarjolla edullisia ja nopeita vaihtoehtoja

Nettilainaksi voidaan määritellä mikä tahansa laina, jonka voi hakea helposti pelkästään netin kautta. Tuon takia nettilainojen joukkoon mahtuu monenlaista eri lainaa. Tämän sivun tarkoituksena on jaottelun avulla auttaa lukijoita löytämään itselleen sopivin nettilaina.

Nopeasti saatava ja monesti pieni nettilaina, eli pikavippi

Mikäli netistä haluaa lainaa omalle tilille niin lähelle ”heti” kuin se on mahdollista, niin on pikavippi yleensä paras vaihtoehto. Pikavipit ovat monesti kooltaan muutaman sadan euron luokkaa, mutta nykyään ne voivat olla myös paljon tuota isompia. Pikavipit ovat tätä nykyä yleensä koroiltaan paljon muutaman vuoden takaista edullisempia, mutta on hyvä tiedostaa se, että moni lainapalvelu veloittaa nykyään ekstrakuluja, jos lainan haluaa mahdollisimman nopeasti tilille.

Mistä pikavippi vuonna 2023?

Itse suosittelen pikavipin hakemiseen tällä kirjoittaessa/päivittäessä esimerkiksi Blue Financea ja Vippi-palvelua. Blue Financelta voi hakea 100-500€ euron kokoista lainaa, ja Vipiltä puolestaan voi hakea lainaa ainakin 2000 euroon asti (Vipillä on myös lainatuote, jonka kautta voi hakea lainaa jopa 10 000 euroa, mutta on hieman epäselvää, kuinka monelle tuota lainaa myönnetään).

Hieman lisätietoa Blue Financesta

Blue Financen 100-500 euron lainalle, joka tunnetaan nimellä ”Arkilaina”, voi saada 4 kuukauden laina-ajan ja sen todellinen vuosikorko on tätä kirjoittaessa tyypillisesti enintään noin 59%. On tosin hyvä huomata, että Blue Financen lainan vuosikorossa ei ole huomioitu mahdollisia lisäkuluja, jotka seuraavat siitä, jos haluaa lainan ”heti”. Blue Financen lainaa voi hakea, jos on täysi-ikäinen.

Blue Finance on kokemusteni perusteella nopea ja myös muuten hyvin toimiva lainapalvelu. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Vähän lisäinfoa Vipistä

Vipiltä voi hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja siis joko 2000 euroon tai jopa 10 000 euroon asti. Vipin alaikäraja on paperilla 18 vuotta, mutta käytännössä se saattaa olla 20 vuotta. Myös kokemukseni Vipistä ovat olleet varsin positiivisia. Erityistä plussaa Vippi ansaitsee sen helppokäyttöisyydestä ja siitä, että se on pitkäikäinen ja luotettavaksi osoittautunut lainapalvelu. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Halpa nettilaina löytyy monesti lainavertailun avulla

Mikäli nettilainan tapauksessa avainasemassa on sen pieni korko, niin voi olla hyvä idea kokeilla lainavertailua / kilpailutuspalvelua. Käytännössä siis palvelua, joka kilpailuttaa nopeasti netin kautta täytettävän lainahakemuksen ja pyrkii etsimään monelta eri lainafirmalta hyviä lainatarjouksia.

Kilpailutuspalveluiden avulla voi monesti saada lainatarjouksia heti hakemuksen tekemisen jälkeen, mutta lainan pankkitilille saaminen ei ole yhtä nopeata kuin, jos valitsisi hakevansa lainaa pikavippifirman kautta. Toisaalta taas sitten korot ovat tosiaan monesti paljon matalampia ja mahdolliset lainasummat huomattavasti isompia.

Minkä lainavertailun avulla halpa nettilaina vuonna 2023?

Tätä päivittäessä hyvä apuväline halvan nettilainan löytämiseen voi olla esimerkiksi Lendon tai Omalainan tarjoama lainavertailupalvelu. Noiden molempien palveluiden avulla voi hakea lainaa 60 000 euroon asti, ja löytää sitä edullisella korolla. Molempien kyseisten palveluiden käyttäminen on myös täysin ilmaista eikä vaadi vakuuksia tai takaajaa.

Hieman tietoa Lendosta

Lendo on erittäin tunnettu ja varsin hyvin toimiva kilpailutuspalvelu. Sen avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja laina-aikaa voi valita hakevansa vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta. Lendo itsessään on erittäin nopea palvelu ja se näyttää mahdolliset löydetyt lainatarjoukset suoraan näytöllä. Lendon käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Lendoa.

Halutessasi löydät täältä kattavammin Lendo kokemuksiani.

Nopeita faktoja Omalainasta

Omalainan kautta voi hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja siis jopa 60 000 euroon asti. Vaikka Omalainan avulla voikin hakea lainaa siis jo vaikkapa 100 euroa, niin käytännössä tosin Omalainan kautta voi olla vaikea saada alle 500 euron kokoista lainaa. Omalaina on kokemusteni perusteella erittäin selkeä ja varsin nopea kilpailutuspalvelu. Sen alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla

Kysymyksiä ja vastauksia nettilainoista

Millä korolla nettilainan voi halvimmillaan saada?

Halvimmat todelliset vuosikorot voivat olla hieman alle 5%. Tuon tyyppisen koron voi mahdollisesti saada, kun valitsee vähintään melko ison lainasumman ja useamman vuoden laina-ajan.

Mikä kulutusluotto on?

Kulutusluotto on kerralla tilille maksettava laina. Joissakin tapauksissa siihen viitataan myös sanalla kertalaina. Kertalainan (eli siis kulutusluoton) vastakohtana voi pitää joustoluottoa, joka on ikään kuin netin kautta toimiva luottokortti, jolta voi mahdollisesti myönnetyn lainarajan puitteissa siirtää rahaa omalle pankkitilille. Isot nettilainat ovat huomattavasti useammin kulutusluoton kuin joustoluoton muodossa.

Minkä ikäinen voi saada netistä lainaa?

Minimivaatimuksena on tietenkin täysi-ikäisyys. Sitten käytännössä on niin, että voidakseen saada yhtään isompaa lainaa, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta.

Vieritä ylös