Nettilainat (2023) – Löydä halvimmat nettilainat nopeasti ja helposti

Nettilainaksi voidaan määritellä mikä tahansa laina, jonka voi hakea helposti pelkästään netin kautta. Tuon takia nettilainojen joukkoon mahtuu monenlaista eri lainaa. Tämän sivun tarkoituksena on jaottelun avulla auttaa lukijoita löytämään itselleen sopivin nettilaina.

Halvimmat nettilainat löytyvät lainavertailun kautta

Mikäli nettilainan tapauksessa avainasemassa on sen pieni korko, niin voi olla hyvä idea kokeilla lainavertailua / kilpailutuspalvelua. Käytännössä siis palvelua, jonka tavoitteena on kilpailuttaa nopeasti netin kautta täytettävä lainahakemus ja pyrkiä etsimään monelta eri lainafirmalta hyviä lainatarjouksia.

Kilpailutuspalveluiden avulla voi monesti saada lainatarjouksia heti hakemuksen tekemisen jälkeen, mutta lainan pankkitilille saaminen ei ole yhtä nopeata kuin, jos valitsisi hakevansa lainaa pikavippifirman kautta. Toisaalta taas sitten korot ovat tosiaan monesti paljon matalampia ja mahdolliset lainasummat huomattavasti isompia.

Esimerkki halvasta nettilainasta (Omalaina): Lainasumma 5 000 euroa, laina-aika 5 vuotta, kuukausierä 94 euroa. Kokonaisuudessa maksettavaa 5640 euroa.

Minkä lainavertailun avulla halpa nettilaina vuonna 2023?

Tätä päivittäessä hyvä apuväline halvan nettilainan löytämiseen voi olla esimerkiksi Samblan, Omalainan tai Rahalaitoksen tarjoama lainavertailupalvelu. Noiden kaikkien palveluiden avulla voi hakea lainaa jopa varsin isoa lainaa, ja löytää sitä edullisella korolla. Kaikkien kyseisten palveluiden käyttäminen on myös täysin ilmaista eikä vaadi vakuuksia tai takaajaa.

Hieman tietoa Samblasta

Sambla on melko tunnettu ja varsin hyvin toimiva kilpailutuspalvelu. Sen avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroon asti. Laina-aikaa Samblalla voi valita hakevansa vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Samblan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta. Kokeile nyt Samblaa.

Halutessasi löydät täältä kattavammin Sambla kokemuksiani.

Nopeita faktoja Omalainasta

Omalainan kautta voi hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroon asti. Vaikka Omalainan avulla voikin hakea lainaa siis jo vaikkapa 100 euroa, niin käytännössä tosin Omalainan kautta voi olla vaikea saada alle 500 euron kokoista lainaa. Omalaina on kokemusteni perusteella erittäin selkeä ja varsin nopea kilpailutuspalvelu. Laina-aikaa Omalainan kautta voi hakea 1–20 vuotta. Omalainan alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Rahalaitos – hae lainaa jopa 70 000 euroa

Mikäli etsinnässä ei ole ainoastaan halpa nettilaina, vaan jopa iso nettilaina, niin voi Rahalaitosta suositella erityisen vahvasti. Rahalaitos voi nimittäin tehdä lainojen kilpailutusta peräti 70 000 euroon asti. Tokikaan noin isoa lainaa ei Rahalaitoksen kautta ole pakko hakea, vaan minimisumma Rahalaitoksella on 500 euroa. Rahalaitoksen kautta voi hakea laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Täältä löytyy Rahalaitos kokemuksiani.

Nopeasti saatava ja monesti pieni nettilaina, eli pikavippi

Mikäli netistä haluaa lainaa omalle tilille niin lähelle ”heti” kuin se on mahdollista, niin on pikavippi yleensä paras vaihtoehto. Pikavipit ovat monesti kooltaan muutaman sadan euron luokkaa, mutta nykyään ne voivat olla myös paljon tuota isompia. Pikavipit ovat tätä nykyä yleensä koroiltaan paljon muutaman vuoden takaista edullisempia, mutta on hyvä tiedostaa se, että moni lainapalvelu veloittaa nykyään ekstrakuluja, jos lainan haluaa mahdollisimman nopeasti tilille.

Mistä pikavippi vuonna 2023?

Itse suosittelen pikavipin hakemiseen tällä kirjoittaessa/päivittäessä esimerkiksi Ferratumia ja Vippiä. Ferratumilta voi hakea pikavippiä eurosta alkaen ja jopa 4 000 euroa ja Vipiltä puolestaan voi hakea lainaa ainakin 2 000 euroon asti (Vipillä on myös lainatuote, jonka kautta voi hakea lainaa jopa 10 000 euroa, mutta on hieman epäselvää, kuinka monelle tuota lainaa myönnetään).

Hieman lisätietoa Ferratumista

Ferratum tarjoaa joustoluottoa, jonka luottoraja on 4 000 euroa. Tuon luottorajan puitteissa voi sitten tehdä nostoja jo yhdestä eurosta alkaen. Ferratum on kokemusteni perusteella helppo, nopea ja turvallinen lainapalvelu. Ei siis liene ihme, että Ferratum on tällä sivustolla valittu vuoden 2023 parhaaksi pikavipiksi. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vähän lisäinfoa Vipistä

Vipiltä voi hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja siis joko 2 000 euroon tai jopa 10 000 euroon asti. Vipin alaikäraja on paperilla 18 vuotta, mutta käytännössä se saattaa olla 20 vuotta. Myös kokemukseni Vipistä ovat olleet varsin positiivisia. Erityistä plussaa Vippi ansaitsee sen helppokäyttöisyydestä ja siitä, että se on pitkäikäinen ja luotettavaksi osoittautunut lainapalvelu. Vippi on myös parhaimmillaan jopa todella nopea lainapaikka. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Kysymyksiä ja vastauksia nettilainoista

Millä korolla nettilainan voi halvimmillaan saada?

Halvimmat todelliset vuosikorot voivat olla hieman alle 5%. Tuon tyyppisen koron voi mahdollisesti saada, kun valitsee vähintään melko ison lainasumman ja useamman vuoden laina-ajan.

Mikä kulutusluotto on?

Kulutusluotto on kerralla tilille maksettava laina. Joissakin tapauksissa siihen viitataan myös sanalla kertalaina. Kertalainan (eli siis kulutusluoton) vastakohtana voi pitää joustoluottoa, joka on ikään kuin netin kautta toimiva luottokortti, jolta voi mahdollisesti myönnetyn lainarajan puitteissa siirtää rahaa omalle pankkitilille. Isot nettilainat ovat huomattavasti useammin kulutusluoton kuin joustoluoton muodossa.

Minkä ikäinen voi saada netistä lainaa?

Minimivaatimuksena on tietenkin täysi-ikäisyys. Sitten käytännössä on niin, että voidakseen saada yhtään isompaa lainaa, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta.

Vieritä ylös