• You are here:
  • Home »

Omalaina.fi kokemuksia (2020) – Aitoja ja tuoreita Omalaina kokemuksia & tietoa palvelusta

Omalaina on palvelu, jonka avulla voi kilpailuttaa oman lainahakemuksen nopeasti netin kautta. Se siis soveltuu hyvin esimerkiksi hyvien lainatarjousten etsimiseen. Löydät tältä sivulta aitoja ja tuoreita kokemuksia Omalainasta. Kokemukseni ovat vuodelta 2020.

Hyvää Omalaina-palvelussa

Ensimmäinen hyvä puoli Omalainassa on se, että sen kautta voi hakea todella kattavasti eri tyyppistä lainaa. Näin on, sillä lainaa voi sen kautta hakea alkaen 100€ ja jopa 60 000€. Ja myös haettavan laina-ajan suhteen on todella paljon valinnanvaraa: haettava laina-aika voi olla 1–20 vuotta. Tosin sillä rajoituksella, että alle 2000€ lainalle voi laina-aikaa hakea enintään 5 vuotta ja lainalle, joka on vähintään 2000€, mutta alle 10 000€, laina-aikaa voi hakea enintään 15 vuotta.

Toinen hyvä puoli Omalainassa oli se, että sen sivustolta löytyvän lainahakemuksen täytti todella nopeasti. Olisin olettanut, että tämän tyyppisen palvelun tapauksessa sen täyttämiseen menisi varsin huomattavasti aikaa, mutta käytännössä sen täytti parissa minuutissa. Myös se oli Omalainassa hyvää, että lainaa pystyi hakemaan täysin ilmaiseksi ja ilman, että palveluun tarvitsi rekisteröityä.

Kun Omalainalla oli täyttänyt hakemuksen, niin siihen alkoi saamaan vastauksia todella nopeasti. Käytännössä lainatarjouksia ja toisaalta kielteisiä päätöksiä tuli näkyviin parin minuutin sisällä siitä, kun olin klikannut lähettäväni hakemuksen eteenpäin. Nämä tarjoukset näkyivät suoraan Omalainan sivustolla.

Ja sekin oli hyvää, että lainasumman suhteen tarjoukset vastasivat sitä, mitä olin hakenut: hain 5000€ kokoista lainaa, ja kaikki tarjotut summat myös olivat 5000€. Laina-aikoja sen sijaan tarjottiin kahta erilaista (siis eri lainafirmojen toimesta): 1 vuosi ja 2 vuotta. Tuo oli ehkä siinä mielessä hieman yllättävää, että hakemukseeni olin toki laittanut sen yhden laina-ajan jonka haluaisin, mutta toisaalta en osaa pitää eri tyyppisiä tarjouksia huonona asiana, koska se oletettavasti lisäsi saamieni lainatarjousten määrää.

Siitäkin voi Omalainalla laittaa plussaa, että lainan hakeminen ja mahdollinen lainatarjousten sen kautta saaminen ei luonnollisestikaan velvoita lainan ottamiseen. Eli jos et saa yhtään tarjousta, joka itseä miellyttäisi, niin et myöskään joudu ottamaan lainaa.

Ja vielä lopuksi sekin on Omalainan suhteen erittäin kivaa, että sen kautta pystyy hakemaan lainaa täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Tuokin tietysti nopeuttaa lainan hakemista erittäin paljon.

Kuten tästä pitkästä listasta hyviä puolia voi päätellä, niin kokonaisuudessa olin erittäin tyytyväinen Omalainaan. Hae nyt lainaa Omalainalta kanssa.

Huomioitavaa Omalainassa

Ehkä tärkein asia mikä Omalainan suhteen pitää huomata on se, että siltä ei siis voi saada suoraan lainaa. Eli jos haet Omalainalta lainaa ja saat lainatarjouksia, niin et voi vain yhdellä klikkauksella nostaa lainaa itselle (tai ainakaan oman kokemukseni perusteella tuo ei ole mahdollista).

Tuon sijaan joudut siirtymään sen lainapalvelun sivustolla, jolta haluat lainan nostaa ja sitten viimeistelemään hakemuksen siellä. Tuo viimeistely voi sisältää esimerkiksi joidenkin dokumenttien lähettämistä, jos niitä tarvitaan sitä varten, että laina voidaan siirtää sinulle.

Onneksi kuitenkin Omalainan sivustolta voi helposti siirtyä viimeistelemään hakemuksen, eli et joudu tekemään sitä, että aloittaisit koko lainan hakemisen uudestaan sen palvelun sivustolla, joka on jo Omalainan kautta ilmoittanut, että se on valmis antamaan sinulle lainaa.

Sekin on tuon ”viimeistelyn” suhteen varsin kivaa, että et joudu valitsemaan lainaa heti, kun mahdollisesti saat lainatarjouksia Omalainalta, vaan niitä voi palata tarkastelemaan myöhemmin.

Toinen huomioitava asia Omalainan suhteen on se, että kannattaa olla realistinen sen suhteen, miten edullista lainaa uskoo voivansa löytää Omalainan kautta. Omalaina voi nimittäin ehdottomasti löytää huomattavasti perinteisiä pikavippejä edullisempaa lainaa, mutta ainakin omassa tapauksessani lainatarjousten matalin todellinen vuosikorko oli 15,70%. Eli vaikka vuodelle 2020 tyypilliseen asuntolainaan verrattuna selkeästi korkeampi.

Toki toisaalta on hyvä mainita se, että omassa tapauksessani lainatarjouksiin vaikutti varmasti se, että hain verrattain pientä lainaa sekä myös lyhyttä laina-aikaa. Onhan nimittäin niin, että lainafirmat voivat yleensä tarjota edullisemman vuosikoron, jos hakee isoa lainaa ja pitkällä laina-ajalla.

Myös se kannattaa huomioida Omalainan suhteen, että vaikka se listaa mahdolliset lainatarjoukset ihan selkeässä muodossa, niin ei se ilmeisesti listaa niitä niin, että edullisin olisi ensin. Eli, jos haluaa valita Omalainan mahdollisesti välittämistä lainatarjouksista sen kaikista halvimman, niin joutuu vielä hieman itse tutkimaan eri tarjottujen lainojen ehtoja.

Ja tuon suhteen ainakin itseni saamien lainatarjousten tapauksessa oli pieni outous siinä, että todelliselta vuosikorolta halvemmalle lainalle oli Omalainan sivustolla ilmoitettu hieman isompi kuukausierä kuin koron suhteen kalliimmalle lainalle. Laina-aika ja lainasumma olivat siis toki samoja. Oletan, että tuo outous johtuu jotenkin siitä, että Omalainan mainitsema kuukausierä oli tyypillinen kuukausierä, ja se oli hieman isompi halvemmalla kuin kalliimmalla lainalla, mutta sitten viimeinen kuukausierä oli halvemmalla lainalla paljon pienempi kuin kalliimmalla. Kokeile nyt Omalainaa.

Mahdollinen huono puoli Omalainassa

Jos Omalainan kautta saa lainatarjouksia ja tutustuu niihin tarkemmin, niin kannattaa varautua siihen, että saa niihin liittyen lainafirmoilta yhteydenottoja. Itselleni tuli niiltä tarjouksiin tutustumisen jälkeen jonkun verran sähköposteja sekä tekstiviestejä ja lisäksi yhdestä firmasta yritettiin soittaa muutamaan kertaan (en vastannut, oletettavasti soitot olisivat loppuneet yhteen, jos olisin).

Noiden lainafirmoilta tulleiden yhteydenottojen lisäksi, myös Omalainalta itseltään tuli jokunen sähköposti sekä muutama tekstiviesti.

Tiivistelmä ja johtopäätökset vuoden 2020 Omalaina kokemuksistani

Kokemusteni perusteella Omalainan kautta voi löytää nopeasti melko hyviä lainatarjouksia. Koska Omalainan kautta voi hakea lainaa ilmaiseksi sekä ilman sitoutumispakkoa, niin voi Omalainan kokeileminen olla varsin hyvä idea myös siinä tapauksessa, että ei ole ihan varma siitä, että tarvitsee tai haluaa lainaa juuri nyt. Ja mikäli olet jo päättänyt, että otat jostain netin kautta lainaa, niin voi Omalainan avulla mahdollisesti säästää hyvin korkokuluissa. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Omalaina faktoja:

  • Lainapalvelun tyyppi: lainahakemuksen kilpailuttaja / lainavertailu
  • Alaikäraja palvelun käyttämiseen: 18 vuotta
  • Lainatarjousten hakemisen kustannus: tarjouksia voi hakea ilmaiseksi eikä niiden hakeminen ja mahdollinen saaminen pakota lainan ottamiseen
  • Lainaa voi hakea: 100€ – 60 000€
  • Lainalle voi hakea laina-aikaa: 1 – 20 vuotta, tietyin rajoituksin
  • Nopeus: Lainatarjouksia voi saada parissa minuutissa, mutta lainan omalle tilille saaminen vaatisi kokemukseni perusteella hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Lainan itselle saamisen nopeus on todennäköisesti osittaisessa yhteydessä haettuun lainasummaan.
  • Korot: Mahdollisesti tarjotun lainan nimellinen vuosikorko voi olla alkaen 4,19% ja enintään 20%. Kokemusteni perusteella tarjotun lainan todellinen vuosikorko voi olla alle tai yli 20%, ja tätä kirjoittaessa Omalaina itse käyttää todellisen vuosikoron viitteellisenä esimerkkinä lukua 6,26%.

Yllä mainitut korot ja muut faktat ovat vuodelta 2020, muutokset niihin ovat mahdollisia. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Pisteet Omalainalle

PikavippiKokemuksia.com

Helppous
Saatujen lainatarjousten korot verrattuna pikavippeihin
Nopeus – hakemisesta siihen, kun rahojen voisi olettaa olevan omalla tilillä, vertailukohtana pikavipit
Lainatarjonnan laajuus

Yhteenveto

Omalaina voi olla oiva valinta, jos etsii perinteisiä pikavippejä paremmilla ehdoilla olevaa nettilainaa eikä lainan tarvitse tulla ihan heti omalle pankkitilille. Omalaina on myös hyvä valinta isoa ja pitkän maksuajan lainaa etsiville.

4.3

Kysymyksiä ja vastauksia Omalainasta

Onko Omalaina pikavippi?

Tämä riippuu siitä, miten määrittelee pikavipin. Omalaina ei myönnä itse suoraan lainaa, eli tuossa mielessä se poikkeaa siitä, miten pikavippi on perinteisesti käsitetty. Toisaalta Omalainan kautta voi halutessaan hakea ja mahdollisesti saada nopeasti netin kautta varsin pientä lainaa, ja tuo tietysti aika pitkälti kattaa sen, miten pikavippi tavallisesti ymmärretään.

Mitkä lainapalvelut ovat Omalainan yhteistyökumppaneita?

Omalaina toimii yhteistyössä monien erityisesti netissä lainaa tarjoavien tahojen kanssa. Kyseisistä firmoista Omalainan yhteistyöpankkeja ovat esimerkiksi Bigbank, BranBank, Halino, Instabank ja TF Bank. Kivijalkapankeista Omalainan kumppani on ainakin POP Pankki.

Omalainan etusivulla on kuva, jossa näkyy sen kumppaneita. On kuitenkin hyvä huomata, että ainakin tätä kirjoittaessa kyseisessä kuvassa on mukana myös firmoja, jotka ovat keskeyttäneet luotonannon (syynä kesän 2020 uusi korkokatto).

Minkä tyyppisellä hakijalla on hyvät mahdollisuudet saada lainaa Omalainan kautta?

Noin hieman yleistäen voi sanoa että, jos haluaa löytää Omalainan kautta (useampia) lainatarjouksia, niin ikää on hyvä olla yli 20 vuotta ja tulojen on hyvä olla vakituisia sekä tasoltaan semmoiset, että niillä voi selvitä oletetuista lyhennyksistä.

Lisäksi on hyvä huomata, maksuhäiriömerkintä hyvin isolla todennäköisyydellä estää lainan saamisen, vaikka Omalainan mukaan senkin kanssa voi hakea lainaa.

Onko Omalainan kautta hyvä idea etsiä järjestelylainaa?

Kyllä. Järjestelylainan kanssa on ratkaisevaa, että sitä voi saada hyvillä ehdoilla (eli siis pienellä korolla ja sopivilla lyhennyksillä). Koska Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksia ja sen myötä auttaa mahdollisesti löytämään hyviä lainatarjouksia, niin voi se palveluna soveltua erityisen hyvin juuri järjestelylainan etsimiseen.

Minkälaista lainaa on parhaat mahdollisuudet löytää Omalainan avulla?

Sen perusteella, minkälaisia lainasummia ja laina-aikoja Omalainan yhteistyökumppanit tarjoavat, voi olettaa, että Omalainalta on parhaat mahdollisuudet saada 500€–5000€ lainaa, jolle hakee laina-aikaa 1-3 vuotta. Lainaa voi siis kuitenkin hakea jo 100 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa.

Vaikuttaako Omalaina hyvältä? Hae nyt lainaa Omalainan avulla.