Omalaina.fi kokemuksia (2023) – Aitoja ja tuoreita Omalaina kokemuksia & tietoa palvelusta

Omalaina on palvelu, jonka avulla voi kilpailuttaa oman lainahakemuksen nopeasti netin kautta. Se siis soveltuu hyvin esimerkiksi hyvien lainatarjousten etsimiseen. Löydät tältä sivulta aitoja ja tuoreita kokemuksia Omalainasta. Tuoreimmat kokemukseni ovat vuodelta 2023.

Hyvää Omalaina-palvelussa

Ensimmäinen hyvä puoli Omalainassa on se, että sen kautta voi hakea todella kattavasti erityyppistä lainaa. Näin on, sillä lainaa voi sen kautta hakea alkaen 100€ ja jopa 60 000€. Ja myös haettavan laina-ajan suhteen on todella paljon valinnanvaraa: haettava laina-aika voi olla 1–20 vuotta. Tosin sillä rajoituksella, että alle 2 000€ lainalle voi laina-aikaa hakea enintään 5 vuotta ja lainalle, joka on vähintään 2 000€, mutta alle 10 000€, laina-aikaa voi hakea enintään 15 vuotta.

Toinen hyvä puoli Omalainassa oli se, että sen sivustolta löytyvän lainahakemuksen täytti todella nopeasti. Olisin olettanut, että tämän tyyppisen palvelun tapauksessa sen täyttämiseen menisi varsin huomattavasti aikaa, mutta käytännössä sen täytti parissa minuutissa. Myös se oli Omalainassa hyvää, että lainaa pystyi hakemaan täysin ilmaiseksi ja ilman, että palveluun tarvitsi rekisteröityä. Myöskään esimerkiksi pankkitunnuksia tai puhelinta ei tarvitse lainojen kilpailuttamiseen.

Kun Omalainalla oli täyttänyt hakemuksen, niin alkoi siihen saamaan vastauksia todella nopeasti. Käytännössä lainatarjouksia tuli näkyviin parin minuutin sisällä siitä, kun olin klikannut lähettäväni hakemuksen eteenpäin. Nämä tarjoukset näkyivät suoraan Omalainan sivustolla. Kielteisiä lainapäätöksiä Omalaina ei vaikuta vuonna 2023 näyttävän. Kielteistenkin lainapäätösten näyttäminen voisi olla hakijan kannalta hyödyllistä. Noita päätöksiä voisi näyttää joko ilman syytä kielteiseen lainapäätöksen tai sen kanssa.

Kiitosta Omalaina ansaitsee siitäkin, että lainasumman suhteen lainatarjoukset vastasivat sitä, mitä olin hakenut: hain 5 000€ kokoista lainaa, ja kaikki tarjotut summat myös olivat 5 000€. Laina-aikoja sen sijaan tarjottiin kahta erilaista (siis eri lainafirmojen toimesta): 1 vuosi ja 2 vuotta. Tuo oli ehkä siinä mielessä hieman yllättävää, että hakemukseeni olin toki laittanut sen yhden laina-ajan, jonka haluaisin, mutta toisaalta en osaa pitää erityyppisiä tarjouksia huonona asiana, koska se oletettavasti lisäsi saamieni lainatarjousten määrää.

Siitäkin voi Omalainalla laittaa plussaa, että lainan hakeminen ja mahdollinen lainatarjousten sen kautta saaminen ei luonnollisestikaan velvoita lainan ottamiseen. Eli jos et saa yhtään tarjousta, joka itseä miellyttäisi, niin et myöskään joudu ottamaan lainaa.

Sekin on Omalainan suhteen erittäin kivaa, että lainaa pystyy hakemaan täysin ilman vakuuksia ja takaajaa. Tuokin tietysti nopeuttaa lainan hakemista erittäin paljon. Vielä yhden plussan Omalaina ansaitsee siitä, että uuden lainahakemuksen pystyy tekemään varsin pian aiemman jälkeen. Tuo voi olla kätevää, jos esimerkiksi tajuaa, että isompi tai pienempi laina olisikin parempi.

Kuten tästä pitkästä listasta hyviä puolia voi päätellä, niin kokonaisuudessa olin erittäin tyytyväinen Omalainaan. Hae nyt lainaa Omalainan kanssa.

Huomioitavaa Omalainassa

Ehkä tärkein asia mikä Omalainan suhteen pitää huomata on se, että siltä ei siis voi saada suoraan lainaa. Eli jos haet Omalainan kautta lainaa ja saat lainatarjouksia, niin et voi vain yhdellä klikkauksella nostaa lainaa itselle (tai ainakaan oman kokemukseni perusteella tuo ei ole mahdollista).

Tuon sijaan joudut siirtymään sen lainapalvelun sivustolla, jolta haluat lainan nostaa ja sitten viimeistelemään hakemuksen siellä. Tuo viimeistely voi sisältää esimerkiksi joidenkin dokumenttien lähettämistä, jos niitä tarvitaan sitä varten, että laina voidaan siirtää sinulle.

Onneksi kuitenkin Omalainan sivustolta voi helposti siirtyä viimeistelemään hakemuksen, eli et joudu tekemään sitä, että aloittaisit koko lainan hakemisen uudestaan sen palvelun sivustolla, joka on jo Omalainan kautta ilmoittanut, että se on valmis antamaan sinulle lainaa.

Sekin on tuon ”viimeistelyn” suhteen varsin kivaa, että et joudu valitsemaan lainaa heti, kun mahdollisesti saat lainatarjouksia Omalainalta, vaan niitä voi palata tarkastelemaan myöhemmin.

Toinen huomioitava asia Omalainan suhteen on se, että kannattaa olla realistinen sen suhteen, miten edullista lainaa uskoo voivansa löytää kyseisen palvelun kautta. Omalaina voi nimittäin ehdottomasti löytää huomattavasti perinteisiä pikavippejä edullisempaa lainaa, mutta kokemusteni perusteella ei kuitenkaan sellaista lainaa, joka olisi halvempi kuin vaikkapa vuoden 2023 tyypillinen asuntolaina.

Omalla kohdallani halvimman Omalainan kautta löytyneen lainatarjouksen todellinen vuosikorko oli 8,79%. Kyseinen laina oli lainasummaltaan melko iso, ja tuo tietysti saattoi auttaa siinä, että laina oli noin edullinen.

Myös se kannattaa huomioida Omalainan suhteen, että vaikka se listaa mahdolliset lainatarjoukset ihan selkeässä muodossa, niin ei se ilmeisesti listaa niitä niin, että edullisin olisi ensin. Eli, jos haluaa valita Omalainan mahdollisesti välittämistä lainatarjouksista sen kaikista halvimman, niin joutuu vielä hieman itse tutkimaan eri tarjottujen lainojen ehtoja.

Ja tuon suhteen ainakin itseni saamien lainatarjousten tapauksessa oli pieni outous siinä, että todelliselta vuosikorolta halvemmalle lainalle oli Omalainan sivustolla ilmoitettu hieman isompi kuukausierä kuin koron suhteen kalliimmalle lainalle. Laina-aika ja lainasumma olivat siis toki samoja. Oletan, että tuo outous johtuu jotenkin siitä, että Omalainan mainitsema kuukausierä oli tyypillinen kuukausierä, ja se oli hieman isompi halvemmalla kuin kalliimmalla lainalla, mutta sitten viimeinen kuukausierä oli halvemmalla lainalla paljon pienempi kuin kalliimmalla. Kokeile nyt Omalainaa.

Mahdollinen huono puoli Omalainassa

Jos Omalainan kautta saa lainatarjouksia ja tutustuu niihin tarkemmin, niin kannattaa varautua siihen, että saa niihin liittyen lainafirmoilta yhteydenottoja. Itselleni tuli niiltä tarjouksiin tutustumisen jälkeen jonkin verran sähköposteja sekä tekstiviestejä ja lisäksi yhdestä firmasta yritettiin soittaa muutamaan kertaan (en vastannut, oletettavasti soitot olisivat loppuneet yhteen, jos olisin).

Noiden lainafirmoilta tulleiden yhteydenottojen lisäksi, myös Omalainalta itseltään tuli jokunen sähköposti sekä muutama tekstiviesti. Positiivista on kuitenkin se, että muistaakseni mitään sellaisia yhteydenottoja ei ole Omalainalta eikä lainafirmoilta tullut, jotka eivät olisi liittyneet suoraan siihen, että hain lain.

Tiivistelmä ja johtopäätökset vuoden 2023 Omalaina kokemuksistani

Kokemusteni perusteella Omalainan kautta voi löytää nopeasti melko hyviä lainatarjouksia. Koska Omalainan kautta voi hakea lainaa ilmaiseksi sekä ilman sitoutumispakkoa, niin voi Omalainan kokeileminen olla varsin hyvä idea myös siinä tapauksessa, että ei ole ihan varma siitä, että tarvitsee tai haluaa lainaa juuri nyt. Ja mikäli olet jo päättänyt, että otat jostain netin kautta lainaa, niin voi Omalainan avulla mahdollisesti säästää hyvin korkokuluissa. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Omalaina faktoja:

  • Lainapalvelun tyyppi: lainahakemuksen kilpailuttaja / lainavertailu
  • Alaikäraja palvelun käyttämiseen: 18 vuotta (Omalainan kilpailuttamilla lainafirmoilla on omia ikärajoja, jotka tuppaavat olemaan korkeampia)
  • Lainatarjousten hakemisen kustannus: tarjouksia voi hakea ilmaiseksi eikä niiden hakeminen ja mahdollinen saaminen pakota lainan ottamiseen
  • Lainaa voi hakea: 100€ – 60 000€
  • Haettavan lainasumman voi valita tällä tarkkuudella: 3 000 euroon asti 100 euron tarkkuudella, 3 000 eurosta 6 000 euroon asti 500 euron välein ja 6 000€ ylöspäin 1 000€ välein.
  • Lainalle voi hakea laina-aikaa: 1 – 20 vuotta, joskin tietyin rajoituksin koskien valittavissa olevaa lainasumman ja laina-ajan yhdistelmää.
  • Nopeus: Lainatarjouksia voi saada parissa minuutissa, mutta lainan omalle tilille saaminen vaatisi kokemusteni perusteella ainakin hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Siihen, miten nopeasti lainan voi saada omalle pankkitilille, vaikuttaa erityisesti se, minkä lainafirman lainan mahdollisesti valitsee. Lisäksi lainan itselle saamisen nopeus voi olla osittaisessa yhteydessä haettuun lainasummaan.
  • Asiakaspalvelun muodot: Asiakaspalvelua pitäisi olla saatavilla sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Ainakin chat-asiakaspalvelun lisääminen tarjontaan voisi olla hyvä muutos.
  • Korot: Mahdollisesti tarjotun lainan nimellinen vuosikorko voi olla alkaen 4,19% ja enintään 20%. Kokemusteni perusteella tarjotun lainan todellinen vuosikorko voi olla alle tai yli 20%, ja tätä kirjoittaessa Omalaina itse käyttää todellisen vuosikoron viitteellisenä esimerkkinä lukua 6,26%.

Yllä mainitut korot ja muut faktat ovat vuodelta 2023, muutokset niihin ovat mahdollisia. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Pisteet Omalainalle

PikavippiKokemuksia.com

Helppous
Saatujen lainatarjousten korot verrattuna pikavippeihin
Nopeus – hakemisesta siihen, kun rahojen voisi olettaa olevan omalla tilillä, vertailukohtana pikavipit
Lainatarjonnan laajuus

Yhteenveto

Omalaina voi olla oiva valinta, jos etsii perinteisiä pikavippejä paremmilla ehdoilla olevaa nettilainaa eikä lainan tarvitse tulla ihan heti omalle pankkitilille. Omalaina on myös hyvä valinta isoa ja pitkän maksuajan lainaa etsiville.

4.3

Kysymyksiä ja vastauksia Omalainasta

Onko Omalaina pikavippi?

Tämä riippuu siitä, miten määrittelee pikavipin. Omalaina ei myönnä itse suoraan lainaa, eli tuossa mielessä se poikkeaa siitä, miten pikavippi on perinteisesti käsitetty. Toisaalta Omalainan kautta voi halutessaan hakea ja mahdollisesti saada nopeasti netin kautta varsin pientä lainaa, ja tuo tietysti aika pitkälti kattaa sen, miten pikavippi tavallisesti ymmärretään.

Onko Omalaina turvallinen ja luotettava vai huijaus?

Mielestäni Omalaina on turvallinen lainapalvelu. Omalainan luotettavuuden puolesta puhuvat sekä omat kokemukseni että tietoni palvelun taustoista, enkä olekaan saanut mitään syytä olettaa, että Omalaina olisi jonkinlainen huijaus. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että voi olla vaikea löytää niin halpaa lainaa kuin Omalainan lainalaskurin esimerkkien perusteella ehkä toivoisi tai jopa olettaisi.

Lisäksi kannattaa olla tietoinen siitä, että omaa lainahakemusta ei välttämättä kilpailuteta niin kattavasti kuin Omalainan listattujen yhteistyökumppanien (alempana näistä lisää) perusteella voisi kuvitella. Tuo johtuu erityisesti siitä, että lainapalveluiden tarjoamissa lainasummissa on jonkin verran vaihtelua, eikä lainahakemusta oletettavasti kilpailuteta tietyn lainafirman suhteen, jos se ei tarjoa haluttua lainasummaa.

Onko Omalaina suosittu? Omalaina voi hyvinkin olla vuoden 2023 suosituin lainavertailu. Omilla nettisivuillaan Omalaina kertoo, että se on palvellut jo yli 300 000 asiakasta.

Voiko Omalainan kautta hakea yrityslainaa? Kyllä. Yrityslainaa voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja peräti 8 miljoonaan euroon asti. Laina-aikaa yrityslainaa hakiessa voi valita haluavansa vähintään kolme kuukautta ja enintään 8 vuotta. Pisin valittavissa oleva laina-aika riippuu osittain siitä, miten isoa lainaa hakee. Omalaina voi tehdä yrityslainahakemuksen kilpailutusta melko kattavan yhteistyökumppaniverkoston suhteen.

Mitkä lainapalvelut ovat Omalainan yhteistyökumppaneita?

Omalaina toimii yhteistyössä monien erityisesti netissä lainaa tarjoavien tahojen kanssa. Kyseisistä firmoista Omalainan yhteistyöpankkeja ovat esimerkiksi Bigbank, Brocc, Halino, Instabank ja TF Bank. Kivijalkapankeista Omalainan kumppaneita vaikuttaisivat puolestaan olevan ainakin Aktia ja POP Pankki.

Omalainan etusivulla on kuva, jossa näkyy sen kumppaneita. Joskus aiemmin tuossa kyseisessä kuvassa oli listattuna myös firmoja, jotka olivat vähintäänkin keskeyttäneet luotonannon, mutta ainakaan nyt tätä tekstiä päivittäessä tuo ei enää näyttäisi olevan tilanne.

Minkä tyyppisellä hakijalla on hyvät mahdollisuudet saada lainaa Omalainan kautta?

Noin hieman yleistäen voi sanoa että, jos haluaa löytää Omalainan kautta (useampia) lainatarjouksia, niin ikää on hyvä olla yli 20 vuotta ja tulojen on hyvä olla vakituisia sekä tasoltaan semmoiset, että niillä voi selvitä oletetuista lyhennyksistä.

Lisäksi on hyvä huomata, että maksuhäiriömerkintä hyvin isolla todennäköisyydellä estää lainan saamisen, vaikka Omalainan mukaan senkin kanssa voi hakea lainaa.

Onko Omalainan kautta hyvä idea etsiä järjestelylainaa?

Kyllä. Järjestelylainan kanssa on ratkaisevaa, että sitä voi saada hyvillä ehdoilla (eli siis pienellä korolla ja sopivilla lyhennyksillä). Koska Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksia ja sen myötä auttaa mahdollisesti löytämään hyviä lainatarjouksia, niin voi se palveluna soveltua erityisen hyvin juuri järjestelylainan etsimiseen.

Minkälaista lainaa on parhaat mahdollisuudet löytää Omalainan avulla?

Sen perusteella, minkälaisia lainasummia ja lainoja Omalainan yhteistyökumppanit tarjoavat, voi olettaa, että Omalainan kanssa on parhaat mahdollisuudet saada 1 000€–5 000€ kulutusluotto. Lainaa voi siis kuitenkin hakea jo 100 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Laina-aikaa tyypillisellä Omalainan kautta löydettävällä lainalla on enintään 15 vuotta.

Vaikuttaako Omalaina hyvältä? Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Vieritä ylös