Liikaa osamaksuja? – Osamaksujen yhdistäminen lainalla voi olla hyvä ratkaisu

Vaikka asiaa ei osamaksua valitessa niin monesti mielläkään, niin osamaksut ovat käytännössä lainoja. Ja monesti vielä varsin kalliita lainoja. Yksi osamaksu harvemmin sekoittaa henkilökohtaista taloutta, mutta johtuen osamaksujen ottamisen helppoudesta, niitä kertyy helposti liikaa. Tuossa tilanteessa hyvä vaihtoehto voi olla osamaksujen yhdistäminen, eli siis käytännössä se, että hakee yhden mahdollisimman fiksun lainan, jolla maksaa osamaksut pois ja jota sitten lyhentää. Alla on mainittuna netissä toimivia paikkoja, joiden kautta voi olla hyvä idea hakea lainaa osamaksujen yhdistämiseen.

Omalaina – lainaa osamaksujen yhdistämiseen 100 – 60 000€

Omalaina on palvelu, jonka avulla voi nopeasti kilpailuttaa oman lainahakemuksen. Sen tekeminen on tietysti siinä mielessä erittäin fiksua, että se voi monesti auttaa rahan säästämisessä. Omalainalla voi tehdä kilpailutusta alkaen 100 euron lainaa ja jopa 60 000€ lainaa varten.

Kokemusteni perusteella lainan hakeminen Omalainan avulla on erittäin helppoa ja sen kautta voi myös saada lainatarjouksia jo parissa minuutissa. Omalainan avulla voi hakea laina-aikaa 1–20 vuotta, mutta erityisen osamaksuja yhdistävien on ehkä hyvä huomata se, että alle 2000€ lainojen tapauksessa laina-aikaa voi hakea enintään 5 vuotta – toki viiden vuoden tai sitä lyhyempi laina-aika on erittäin usein aivan riittävä tuon tyyppiselle verrattain pienelle lainalla.

Omalainan avulla voi hakea sekä saada lainaa täysin ilman vakuuksia ja takaajia. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Viitteellinen lainaesimerkki Omalainalta: jos lainaa hakisi 2500€ ja sille 2 vuoden laina-ajan, niin voisi tyypillinen kuukausierä olla 110€ ja laina synnyttäisi kokonaisuudessa korkoja sekä kuluja 140€.

Rahalaitos – lainaa osamaksujen pois maksamiseen alkaen 500€

Myös Rahalaitoksen kautta voi etsiä lainaa. Sekin on palvelu, joka pyrkii etsimään hakijalle hyviä lainatarjouksia useilta eri lainaa tarjoavilta tahoilta. Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500€ alkaen ja jopa 70 000€ verran, ja laina-aikaa sen avulla voi hakea yhdestä vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta. Rahalaitosta voi käyttää, jos ikää on vähintään 20 vuotta. Myöskään Rahalaitos ei vaadi takaajia tai vakuuksia. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.

Viitteellinen lainaesimerkki Rahalaitokselta: jos lainaa hakisi 2000€ ja laina-ajaksi valitsisi 3 vuotta, niin voisi tyypillinen kuukausierä olla 65€ ja laina voisi aiheuttaa 337€ korkokulut.

Freedom Rahoitus – lainaa alkaen 1000€

Myös Freedom Rahoitus kannattaa pitää mielessä, jos haluaa eroon osamaksuista. Tämän kilpailutuspalvelun avulla voi etsiä lainatarjouksia alkaen 1000€ lainoja varten, ja suurin mahdollinen lainasumma, jolle tarjouksia voi etsiä on 60 000€. Testaa nyt Freedom Rahoitusta.

Viitteellinen esimerkki Freedom Rahoitukselta: mikäli hakisi vuoden laina-ajalla olevaa 1500€ lainaa, niin voisi tavallinen kuukausierä olla 132€ ja mahdollinen takaisinmaksettava kokonaissumma 1586€.

Yllä mainitut esimerkit on poimittu kunkin palvelun verkkosivustolta, ja ne todennäköisesti edustavat halvempaa päätä lainatarjouksista. Koska lainatarjousten hakeminen yllä olevilta palveluita on lähtökohtaisesti nopeata, ilmaista eikä sido mihinkään, niin voi mahdolliset itselle tarjottavat lainat selvittää varsin vaivatta ja stressittä.

Huomioitavaa osamaksuja lainalla yhdistäessä

Jos päätät hakea lainaa, jolla yhdistät osamaksut, niin on lähtökohtaisesti tärkeätä yrittää varmistaa, että laina on oikeasti halvempi vaihtoehto kuin se, että vain jatkaisi osamaksujen maksamista. Tuota varten kannattaa selvittää se, minkä verran kuluja osamaksujen maksaminen nykyisellä tyylillä aiheuttaisi ja verrata noita kuluja mahdollisen lainan kuluihin. Osamaksujen koroissa ja kuluissa voi olla isoja eroja.

Osamaksujen yhdistämistä harkitessa kannattaa toki myös huomioida se, että joskus osamaksuja voi olla niin paljon, että niistä ei tällä hetkellä vain selviä. Tuossa tapauksessa voi olla hyvä idea ottaa riittävän pitkän laina-ajan laina osamaksujen maksamiseen, vaikka se euroissa mitaten aiheuttaisikin hieman enemmän kuluja kuin mitä osamaksut näyttäisivät aiheuttavan. Tuo luonnollisesti siitä syystä, että vähintäänkin monesti on hyvä idea vaikka maksaa hieman siitä, että saa säilytettyä luottotietonsa – jotka siis menisivät helposti, jos osamaksuongelmaa ei saa jotenkin ratkaistua.

Vieritä ylös