Osamaksujen yhdistäminen – Yhdistä osamaksut helposti ja nopeasti (2023)

Vaikka asiaa ei osamaksua valitessa niin monesti mielläkään, niin osamaksut ovat käytännössä lainoja. Ja monesti vielä varsin kalliita lainoja. Yksi osamaksu harvemmin sekoittaa henkilökohtaista taloutta, mutta johtuen osamaksujen ottamisen helppoudesta, niitä kertyy helposti liikaa. Tuossa tilanteessa hyvä vaihtoehto voi olla osamaksujen yhdistäminen, eli siis käytännössä se, että hakee yhden mahdollisimman fiksun lainan, jolla maksaa osamaksut pois ja jota sitten lyhentää. Alla on mainittuna netissä toimivia paikkoja, joiden kautta voi olla hyvä idea hakea lainaa osamaksujen yhdistämiseen.

Omalaina – osamaksujen yhdistäminen halvalla 100 – 60 000€ lainalla

Omalaina on palvelu, jonka avulla voi nopeasti kilpailuttaa oman lainahakemuksen. Lainahakemuksen kilpailutuksen tekeminen on tietysti siinä mielessä erittäin fiksua, että se voi monesti auttaa löytämään erityisen edullisen koron lainan ja noin auttaa rahan säästämisessä. Omalainalla voi tehdä kilpailutusta alkaen 100 euron ja jopa 60 000 euron lainaa varten.

Kokemusteni perusteella lainan hakeminen Omalainan avulla on erittäin helppoa ja sen kautta voi myös saada lainatarjouksia jo parissa minuutissa. Omalainan avulla voi hakea laina-aikaa 1–20 vuotta, mutta erityisesti osamaksuja yhdistävien on ehkä hyvä huomata se, että alle 2000€ lainojen tapauksessa laina-aikaa voi hakea enintään 5 vuotta – toki viiden vuoden tai sitä lyhyempi laina-aika on erittäin usein aivan riittävä tuon tyyppiselle verrattain pienelle lainalla.

Omalainan avulla voi hakea sekä saada lainaa täysin ilman vakuuksia ja takaajia. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Viitteellinen lainaesimerkki Omalainalta: jos lainaa hakisi 2500€ ja sille 2 vuoden laina-ajan, niin voisi tyypillinen kuukausierä olla 110€ ja laina synnyttäisi kokonaisuudessa korkoja sekä kuluja 140€.

Sambla – suosittu palvelu

Myös Sambla voi olla oikein hyvä valinta osamaksujen yhdistämiseen. Tämän palvelun valintaa tukee esimerkiksi se, että lainoille voi valita laina-aikaa jopa 20 vuotta. Toisaalta, jos uskoo selviytyvänsä osamaksuista nopeasti, niin voi laina-aikaa valita vaikkapa vain vuoden. Lyhyempi laina-aika tietysti auttaa pitämään korkokulut paremmin kurissa.

Samblan avulla voi hakea osamaksujen yhdistämiseen lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Samblan kertoman mukaan sen palvelua on tätä kirjoittaessa käyttänyt yli 390,000 tyytyväistä asiakasta. Tuo suosio osaltaan varmasti kertoo Samblan hyvyydestä lainan hakemiseen. Kokeile nyt Samblaa.

Lainaesimerkki Samblalta: mikäli lainaa hakisi 2500 euroa 3 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausittainen lyhennyserä olla 79 euroa. 79€*36=2844€

Rahoitu – Yhdistä osamaksut ja rauhoita rahatilanne

Kun osamaksuja on liikaa, niin voi tuntua helposti siltä, että on vaikea pysyä edes perillä siitä, mitä osamaksua pitäisi milloinkin lyhentää. Tuon huomioiden Rahoitu-palvelun nimi on varsin osuva: sen nimen voi nähdä sisältävän viestin siitä, että kyseisen palvelun avulla voi rauhoittaa oman rahatilanteen.

Käytännössä Rahoitun kautta voi etsiä osamaksujen yhdistämiseen lainaa 1000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Laina-aikaa tämän palvelun avulla voi hakea 1–15 vuotta. Rahoitu toivoo lainaa hakevalta henkilöltä vähintään 20 vuoden ikää. Kokeile nyt Rahoitu-palvelua.

Mahdollisesti suuntaa-antava esimerkki Rahoitulta: Mikäli hakisi lainaa 6000€ ja sille 2 vuotta laina-aikaa, niin voisi lainan keskimääräinen kuukausierä olla 269€ ja lainasta kokonaisuudessa takaisinmaksettava summa 6457€.

Freedom Rahoitus – lainaa osamaksujen pois maksamiseen alkaen 1000€

Myös Freedom Rahoitus kannattaa pitää mielessä, jos haluaa eroon osamaksuista. Tämän kilpailutuspalvelun avulla voi etsiä lainatarjouksia alkaen 1000€ lainoja varten, ja suurin mahdollinen lainasumma, jolle tarjouksia voi etsiä on 60 000€. Freedom Rahoituksen avulla voi valita haluavansa lainalle maksuaikaa 1–15 vuotta. Freedom Rahoituksen alaikäraja on 20 vuotta. Testaa nyt Freedom Rahoitusta.

Viitteellinen esimerkki Freedom Rahoitukselta: mikäli hakisi vuoden laina-ajalla olevaa 1500€ lainaa, niin voisi tavallinen kuukausierä olla 132€ ja mahdollinen takaisinmaksettava kokonaissumma 1586€.

Rahalaitos – myös tätä palvelua kannattaa harkita, jos on liikaa osamaksuja

Rahalaitoksenkin kautta voi etsiä helposti lainaa osamaksujen yhdistelyyn, ja sekin on palvelu, joka pyrkii etsimään hakijalle hyviä lainatarjouksia useilta eri lainaa tarjoavilta tahoilta. Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500€ alkaen ja jopa 70 000€ verran, ja laina-aikaa sen avulla voi hakea yhdestä vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta. Rahalaitosta voi käyttää, jos ikää on vähintään 20 vuotta. Myöskään Rahalaitos ei vaadi takaajia tai vakuuksia. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.

Viitteellinen lainaesimerkki Rahalaitokselta: jos lainaa hakisi 2000€ ja laina-ajaksi valitsisi 3 vuotta, niin voisi tyypillinen kuukausierä olla 65€ ja laina voisi aiheuttaa 337€ korkokulut.

Yllä mainitut esimerkit on poimittu kunkin palvelun verkkosivustolta, ja ne todennäköisesti edustavat halvempaa päätä lainatarjouksista. Koska lainatarjousten hakeminen yllä olevilta palveluita on lähtökohtaisesti nopeata, ilmaista eikä sido mihinkään, niin voi mahdolliset itselle tarjottavat lainat selvittää varsin vaivatta ja stressittä.

Huomioitavaa osamaksuja lainalla yhdistäessä

Jos päätät hakea lainaa, jolla yhdistät osamaksut, niin on lähtökohtaisesti tärkeätä yrittää varmistaa, että laina on oikeasti halvempi vaihtoehto kuin se, että vain jatkaisi osamaksujen maksamista. Tuota varten kannattaa selvittää se, minkä verran kuluja osamaksujen maksaminen nykyisellä tyylillä aiheuttaisi ja verrata noita kuluja mahdollisen lainan kuluihin. Osamaksujen koroissa ja kuluissa voi olla isoja eroja.

Osamaksujen yhdistämistä harkitessa kannattaa toki myös huomioida se, että joskus osamaksuja voi olla niin paljon, että niistä ei tällä hetkellä vain selviä. Tuossa tapauksessa voi olla hyvä idea ottaa riittävän pitkän laina-ajan laina osamaksujen maksamiseen, vaikka se euroissa mitaten aiheuttaisikin hieman enemmän kuluja kuin mitä osamaksut näyttäisivät aiheuttavan. Tuo luonnollisesti siitä syystä, että vähintäänkin monesti on hyvä idea vaikka maksaa hieman siitä, että saa säilytettyä luottotietonsa – jotka siis menisivät helposti, jos osamaksuongelmaa ei saa jotenkin ratkaistua.

Osamaksujen yhdistäminen voi vuonna 2023 olla aiempaakin järkevämpää

Lainojen korkoja säänneltiin vuonna 2023 väliaikaisella korkokatolla (halutessasi löydät täältä tämän sivun artikkelin siitä). Tuon johdosta moni lainafirma alensi korkojaan. Osa oletettavasti pysyvästi ja osa väliaikaisesti.

Tuota edellä mainittua väliaikaista korkokattoa ei sen sijaan sovellettu osamaksuihin. Tuon eron johdosta nykyisellään voikin olla mahdollista löytää jopa verrattain pieni laina, joka on koroiltaan selkeästi halvempi kuin monet osamaksut. Osamaksujen yhdistämisellä voi siis nykyään säästää oikeinkin hyvin rahaa.

Esimerkki siitä, minkä verran osamaksut yhdistämällä voisi mahdollisesti säästää: Mikäli oletetaan, että on 2500 euron verran osamaksuja, joiden korko on keskimäärin 20% ja maksuaika 24 kuukautta, niin voisi säästää 285€, jos löytää lainan, jonka todellinen vuosikorko on 10% ja maksuaika kokonaisuudessa saman 2 vuotta. Isompi summa, pidempi laina-aika ja isompi ero koroissa luonnollisesti kasvattavat säästöpotentiaalia.

Vieritä ylös