Pikavippi osamaksulla – Maksa laina takaisin pienissä erissä

Joskus monta vuotta sitten pikavipit toimivat niin, että ne piti todella monessa tapauksessa maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo noin kuukauden päästä. Nykyään tämä on muuttunut aivan toiseen päähän. Lainafirmat oikein pyrkivät siihen, että ihmisillä on lainaa heiltä mahdollisimman pitkään. Joko ne tekevät tämän niin, että tarjoavat sen tyyppistä joustoluottoa jolla on pieni kuukausittainen lyhennys, jolloin lainasaldo pysyy avoinna pitkään ja korko rullaa tai sitten ne tarjoavat kunnon maksuaikoja lainoille, jolloin laina maksetaan takaisin yhtä suurissa erissä.

Nämä jäljempänä mainitut ovat siinä mielessä paljon järkevämpiä, että niiden kohdalla ainakin tietää, koska on maksanut pikavippinsä / lainansa kokonaisuudessaan pois. Lisäksi noissa osamaksullisissa lainoissa on hyvää se, että tietää etukäteen, miten suuria kuukausittaiset erät ovat ja voi näin suunnitella omaa talouttaan pitkälle eteenpäin. Toki näidenkin huono puoli on se, että kun lainaa lyhennetään pitkään pienissä erissä, niin voi tulla maksettua todella paljon ylimääräistä itse lainatun lainasumman

Saldo – lainaa ja pikavippiä osamaksulla 1000€ - 10 000€

Saldolta saa haettua melko edullisesti (todellinen vuosikorko enintään 29,5%) hinnoiteltua Saldolainaa. Tuota kertalainaa, jota voidaan kutsua myös kulutusluotoksi tai pikavipiksi, voi hakea 1000 - 10 000€. Laina-aikaa Saldolta haetulle kertalainalle voi saada 12–88 kuukautta, ja lainan voi maksaa takaisin saman kokoisissa kuukausittaisissa erissä. Kooltaan nuo kuukausierät voivat olla 29€ – 399€. Hae nyt lainaa Saldolta.

Ostosraha - lainaa 400€ - 3000€, lyhennykset kuukausittaisissa erissä

Ostosraha myöntää lainoja 400 eurosta alkaen ja aina 3000 euroon asti. Kaikkia sen lainoja voi lyhentää kätevästi osamaksulla. Esimerkkinä voidaan mainita, että sivun lainalaskurin mukaan 600 euron lainan kuukausierä olisi 12 kuukauden maksuajalla 57,35 euroa. Samaisen laskurin mukaan kokonaisuudessa tuosta lainasta takaisin maksettava summa olisi 688,22€ (57,35*12 on 688,2€, eli joku osamaksun erä on ehkä ihan vähän ilmoitettua pienempi). Toisena esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa, että 3000 euron lainan osamaksuerä olisi 2 vuoden maksuajalla 161,54 euroa, ja siitä pitäisi maksaa takaisin yhteensä 3876,98 euroa. 

Sen lisäksi, että Ostosrahalta otettua lainaa saa maksettua takaisin kätevästi osamaksulla, niin on sillä myös pari muuta vahvuutta: kokemuksen perusteella Ostosrahalta voi saada lainaa todella nopeasti ja varsin helpolla hakemuksella. Ostosrahan alaikäraja on 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Easycredit - lainaa osamaksulla 500 - 5000€

Easycreditin kautta voi hakea lainaa 500 - 5000€. Ja nostettua lainaa voi maksaa takaisin kätevästi erissä. Lähtökohtaisesti Easycreditiltä otettu laina maksetaan takaisin 2 - 10 vuoden maksuajalla, niin että lainaa lyhennetään joka kuukausi. Esimerkkinä voidaan mainita, että jos täältä nostaisi 2000€ lainaa 2 vuoden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 108 euroa ja kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olisi noin 2600€ (lyhennystiedot sivuston lainalaskurista). Easycreditiltä lainaamisen alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Easycreditiltä.

Rahalaitos – kilpailuttamalla edulliset erät

On siinä rajalla, voidaanko Rahalaitoksen kautta saatuja lainoja kutsua pikavipeiksi. Ilmeisesti nimittäin ainakin isompia täältä otettuja lainoja voi joutua odottaman muutamankin arkipäivän ja lisäksi lainan hakeminen ei ole ihan niin yksinkertaista kuin noissa ylemmissä paikoissa. Toisaalta tällä on sitten pari tosi hyvää vahvuutta, minkä takia tätäkin kannattaa harkita lainan ottamiseen. Ensimmäinen on se, että sen sijaan, että Rahalaitos myöntäisi itse lainaa hakijalle, niin kilpailuttaa se hakijan lainahakemuksen ja näin on helppo valita edullinen laina. Ja tämähän siis voi olla erityisen tärkeää silloin, jos maksaa lainaa takaisin erissä, koska muuten korot voivat euroissa mitaten nousta varsin korkeiksi.

Toinen vahvuus on se, että tämän palvelun kautta voi hakea myös todella isoa lainaa. Täällä nimittäin suurin mahdollinen lainasumma on peräti 70 000 euroa. Toki lainaa saa paljon vähemmänkin, minimin ollessa vain melko hillityt 500 euroa

Ja vielä kolmantena vahvuutena voi mainita mahdolliset erittäin pitkät laina-ajat, jotka mahdollistavat lainaerien melko pienenä pysymisen isojenkin lainojen kohdalla. Esimerkiksi voidaan mainita, että Rahalaitoksen lainalaskurin mukaan, jos ottaisi 10 000 euron lainan 10 vuoden maksuajalla, niin olisi kuukausierä vain 125 euroa. On tosin hyvä tiedostaa se, että tuo lainalaskuri ei välttämättä kerro kovin tarkasti paljonko erät olisivat omassa tapauksessa, sillä se on vain eräänlainen esimerkkejä antava kone.

Rahalaitoksen vaatimukset sille, kenelle lainaa voidaan tarjota, ovat melko yksiselitteiset: ikää vähintään 20v, tuloja vuodessa vähintään 7200 euroa ja puhtaat luottotiedot. Tietenkin noi ehdot erityisesti tulojen suhteen käytännössä kovenevat sitä myöden, mitä enemmän lainaa haluaa. Hae nyt lainaa Rahalaitokselta.

Ylempänä tällä sivulla kerrotut esimerkit lainojen hinnoista on poimittu kyseisten palveluiden nettisivuilta syksyllä 2019. Tarkista aina tarjotut lainaehdot ennen lainan nostamista.