• You are here:
  • Home »

Laina osamaksulla – Maksa laina tai pikavippi takaisin kuukausierissä

Joskus monta vuotta sitten pikavipit toimivat niin, että ne piti todella monessa tapauksessa maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo noin kuukauden päästä. Nykyään tämä on muuttunut aivan toiseen päähän. Lainafirmat oikein pyrkivät siihen, että ihmisillä on lainaa heiltä mahdollisimman pitkään. Joko ne tekevät tämän niin, että tarjoavat sen tyyppistä joustoluottoa jolla on pieni kuukausittainen lyhennys, jolloin lainasaldo pysyy avoinna pitkään ja korko rullaa tai sitten ne tarjoavat kunnon maksuaikoja lainoille, jolloin laina maksetaan takaisin yhtä suurissa erissä.

Nämä jäljempänä mainitut ovat siinä mielessä paljon järkevämpiä, että niiden kohdalla ainakin tietää, koska on maksanut pikavippinsä / lainansa kokonaisuudessaan pois. Lisäksi noissa osamaksullisissa lainoissa on hyvää se, että tietää etukäteen, miten suuria kuukausittaiset erät ovat ja voi näin suunnitella omaa talouttaan pitkälle eteenpäin. Toki näidenkin huono puoli on se, että kun lainaa lyhennetään pitkään pienissä erissä, niin voi tulla maksettua todella paljon ylimääräistä itse lainatun lainasumman

Saldo – lainaa ja pikavippiä osamaksulla 1000€ - 10 000€

Saldolta saa haettua melko edullisesti (todellinen vuosikorko enintään 29,5%) hinnoiteltua Saldolainaa. Tuota kertalainaa, jota voidaan kutsua myös kulutusluotoksi tai pikavipiksi, voi hakea 1000 - 10 000€. Laina-aikaa Saldolta haetulle kertalainalle voi saada 12–88 kuukautta, ja lainan voi maksaa takaisin saman kokoisissa kuukausittaisissa erissä. Kooltaan nuo kuukausierät voivat olla 29€ – 399€. Hae nyt lainaa Saldolta.

Vivus - hae pikavippiä 300€ - 600€ ja maksa pois kuukausierissä

Vivukselta haetun pikavipin voi maksaa pois neljässä kuukausittaisessa erässä, ja se on ihan kätevä, että ensimmäinen ero on selkeästi pienempi kuin kolme viimeistä. Vivukselta voi hakea pikavippiä 300 eurosta alkaen ja enintään 600€, ja sen käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Vivuksen lainojen korot ovat nykyään huomattavasti aiempaa matalampia. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Bondora - lainaa 500€ - 10 000€, lyhennykset kuukausittaisissa erissä

Bondoralta haettavalle lainalle voi saada maksuaikaa 3 kuukautta - 5 vuotta. Ja Bondoralta haetun lainan lyhennykset pystyy hoitamaan kätevästi sen lainatilin kautta, jonka ansiosta esimerkiksi näkee lähes reaaliajassa, että kuukausittainen lyhennys on mennyt perille. Lainaa Bondoralta voi hakea 500€ - 10 000€, ja niin että haettavan lainasumman voi valita 100€ tarkkuudella. Bondoran lainojen koroissa voi olla melko paljon vaihtelua, joten kannattaa tutustua huolella itselle mahdollisesti tarjotun lainan lainaehtoihin. Hae nyt lainaa Bondoralta.

Easycredit - lainaa osamaksulla 500 - 5000€

Easycreditin kautta voi hakea lainaa 500 - 5000€. Ja nostettua lainaa voi maksaa takaisin kätevästi erissä. Lähtökohtaisesti Easycreditiltä otettu laina maksetaan takaisin 2 - 10 vuoden maksuajalla, niin että lainaa lyhennetään joka kuukausi. Esimerkkinä voidaan mainita, että jos täältä nostaisi 2000€ lainaa 2 vuoden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 108 euroa ja kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olisi noin 2600€ (lyhennystiedot sivuston lainalaskurista). Easycreditiltä lainaamisen alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Easycreditiltä.

Rahalaitos – kilpailuttamalla edulliset erät

On siinä rajalla, voidaanko Rahalaitoksen kautta saatuja lainoja kutsua pikavipeiksi. Ilmeisesti nimittäin ainakin isompia täältä otettuja lainoja voi joutua odottaman muutamankin arkipäivän ja lisäksi lainan hakeminen ei ole ihan niin yksinkertaista kuin noissa ylemmissä paikoissa. Toisaalta tällä on sitten pari tosi hyvää vahvuutta, minkä takia tätäkin kannattaa harkita lainan ottamiseen. Ensimmäinen on se, että sen sijaan, että Rahalaitos myöntäisi itse lainaa hakijalle, niin kilpailuttaa se hakijan lainahakemuksen ja näin on helppo valita edullinen laina. Ja tämähän siis voi olla erityisen tärkeää silloin, jos maksaa lainaa takaisin erissä, koska muuten korot voivat euroissa mitaten nousta varsin korkeiksi.

Toinen vahvuus on se, että tämän palvelun kautta voi hakea myös todella isoa lainaa. Täällä nimittäin suurin mahdollinen lainasumma on peräti 70 000 euroa. Toki lainaa saa paljon vähemmänkin, minimin ollessa vain melko hillityt 500 euroa

Ja vielä kolmantena vahvuutena voi mainita mahdolliset erittäin pitkät laina-ajat, jotka mahdollistavat lainaerien melko pienenä pysymisen isojenkin lainojen kohdalla. Esimerkiksi voidaan mainita, että Rahalaitoksen lainalaskurin mukaan, jos ottaisi 10 000 euron lainan 10 vuoden maksuajalla, niin olisi kuukausierä vain 125 euroa. On tosin hyvä tiedostaa se, että tuo lainalaskuri ei välttämättä kerro kovin tarkasti paljonko erät olisivat omassa tapauksessa, sillä se on vain eräänlainen esimerkkejä antava kone.

Rahalaitoksen vaatimukset sille, kenelle lainaa voidaan tarjota, ovat melko yksiselitteiset: ikää vähintään 20v, tuloja vuodessa vähintään 7200 euroa ja puhtaat luottotiedot. Tietenkin noi ehdot erityisesti tulojen suhteen käytännössä kovenevat sitä myöden, mitä enemmän lainaa haluaa. Hae nyt lainaa Rahalaitokselta.

Ylempänä tällä sivulla kerrotut esimerkit lainojen hinnoista on haettu kyseisten palveluiden nettisivuilta keväällä 2020. Tarkista aina tarjotut lainaehdot ennen lainan nostamista.