Pikavippi kuukausierissä – Maksa laina tai pikavippi takaisin osamaksulla (2023)

Joskus monta vuotta sitten pikavipit toimivat niin, että ne piti todella monessa tapauksessa maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo noin kuukauden päästä. Nykyään tilanne on muuttunut varsin paljon ja jopa erittäin pitkän maksuajan pikavippiä ja muuta lainaa voi hakea helposti netistä. Tuon myötä tarjolla on myös siis kattavasti paikkoja, joista haettu laina maksetaan pois osamaksulla eli siis käytännössä kuukausittaisissa erissä.

Alla on listattuna suositeltuja paikkoja, joista tai joiden avulla voi hakea tuon tyyppistä lainaa.

Hae osamaksullista lainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Yllä olevalla listalla on niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia kuin myös itse suoraan lainaa myöntäviä firmoja. Kilpailuttajat tunnistaa pääpiirteissään siitä, että niiden kautta voi hakea lainaa vähintään 50 000 euroa (Bank Norwegian ei ole kilpailuttaja). Jos haluaa ihan pikavipin kuukausierissä, niin voi hyvä valinta listan lainapaikoista olla esimerkiksi Vippi.

Kilpailuttaja voi tuoda monta kuukausierää

Niin sanottujen lainahakemusten kilpailuttajien kautta on mahdollista hakea jopa 20 vuotta laina-aikaa. Tuo tarkoittaa käytännössä jopa 240 kuukausittaista erää. Joskin kuten alempana kirjoitetaan, niin liian montaa kuukausierää ei kannata ottaa. Hyvä lähtökohta onkin ottaa lyhyin mahdollinen laina-aika, jossa selviytyy lainan maksamisesta.

Hyvä muistaa: Osamaksullinen laina halutaan yleensä tai vähintäänkin monesti sen takia, että lainan kuukausierä pysyy pienenä. Ei kuitenkaan kannata ottaa liian pitkää maksuaikaa, koska se voi aiheuttaa jopa todella paljon turhia korkoja ja kuluja – joskin on hyvä tietää se, että lainojen nykyiset korko- ja kulurajoitukset helpottavat tilannetta ainakin jonkin verran verrattuna esimerkiksi tuon viitatun artikkelin aikaan.

Miten pitkä laina-aika valita?

Jos hakee osamaksullista lainaa, niin voi olla suuri houkutus valita mahdollisimman pitkä laina-aika. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan kannata ottaa pidempää laina-aikaa kuin tarvitsee. Tuo ihan siitä johtuen, että turhan pitkä laina-aika aiheuttaa korkokuluja, joita ei muuten syntyisi. Jos ei ole varma siitä, miten pitkän laina-ajan tarvitsee, niin voi Ferratum olla erityisen hyvä valinta lainapaikaksi. Tuo siitä syystä, että Ferratumin lainaa voi lyhentää alkaen 40€ kuukausieristä, mutta toisaalta myös isommat lyhennykset onnistuvat.

Pikavippi kuukausierissä – esimerkki

Jos ottaisi Vippi-palvelusta 800 euroa lainaa, niin voisi kuukausieriä olla yhteensä 24. Tuolla laina-ajalla kuukausittain maksettava lyhennys olisi 47 euroa. Eli yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin 1128€.

Vieritä ylös