Paras lainan kilpailutus, kokemuksia 2023

Lainan kilpailutus tarkoittaa sitä, että suuntaa useita eri lainafirmoja vertailevan palvelun nettisivuille ja kertoo minkälaista lainaa hakee. Lainan kilpailutuksella voi parhaimmillaan säästää hyvin rahaa. Kaikki lainoja kilpailuttavat palvelut eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä. Löydätkin tältä sivulta suositeltuna vuoden 2023 parhaat lainan kilpailutukset, lisäksi löydät kokemuksia lainan kilpailutuksesta.

Paras lainan kilpailutus – 6 hyvää vaihtoehtoa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Paras lainan kilpailutus 2023 on Omalaina

Mielestäni Omalaina on vuoden 2023 paras lainan kilpailutus. Tähän on useampi eri syy. Ensimmäinen on se, että olen löytänyt Omalainan kautta lainaa paremmilla ehdoilla kuin yhdenkään toisen kilpailuttajan kautta. Omalaina voi siis olla hyvä valinta, kun etsinnässä on halvin laina. Syy siihen, miksi Omalaina voi löytää niin halpaa lainaa on epäilemättä se, millaisia yhteistyökumppaneita Omalainalla on. Omalaina nimittäin on esimerkiksi yhteistyössä ainakin kahden niin sanotun kivijalkapankin kanssa.

Toinen syy Omalainan valintaan on se, miten helppo Omalainan kautta on etsiä lainatarjouksia: lainahakemuksesta on karsittu pois kaikki, mitä siellä ei tarvitse olla ja lainahakemus onkin todella nopea täyttää.

Kolmas syy Omalainan valintaan on se, että Omalaina voi näyttää lainatarjouksia heti. Kun siis vain täytät nopean hakemuksen, niin saat heti käsityksen siitä, millaisilla ehdoilla voit saada lainaa.

Neljäs syy Omalainan valintaan on se, miten kattavasti erilaista lainaa Omalainan avulla voi hakea. Omalainan kautta voi nimittäin hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. Laina-aikaa Omalainan kautta voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Pisintä mahdollista laina-aikaa tosin rajoitetaan sen perusteella, miten suurta lainaa hakee.

Viides syy Omalainan valintaan parhaaksi lainan kilpailuttajaksi on se, että Omalaina mahdollistaa lainan kilpailutuksen todella monille. Omalainan alaikäraja on nimittäin 18 vuotta eikä Omalainalla ole myöskään esimerkiksi tulorajaa lainaa hakevalle henkilölle. Kokeile nyt Omalainaa.

Haluatko lisätietoja Omalainasta? Nämä Omalaina kokemukset voivat olla hyödyllisiä.

Lainan kilpailutus kokemuksia 2023

Kokemusteni perusteella jokainen lainan kilpailutusta tarjoava palvelu on tehnyt lainan etsimisestä todella nopeata. Kaikkien kokeilemieni kilpailuttajien lainahakemuksista on nimittäin karsittu pois kaikki ylimääräinen. Käytännössä hakemuksissa kysytään vain hieman perustietoja hakijasta sekä hakijan taloustilanteesta. Kokemusteni perusteella lainahakemuksen kilpailuttajalla täyttää parissa minuutissa. Lainahakemusta varten ei myöskään tarvitse mitään liitteitä.

Kokemusteni perusteella vuoden 2023 kilpailuttajissa on hyvää myös se, että lähes jokaiselta voi saada lainapäätöksiä heti, kun on täyttänyt lainahakemuksen ja klikannut sen eteenpäin. Esimerkiksi Rahalaitos voi näyttää myönteisiä ja kielteisiä lainapäätöksiä alle minuutissa siitä, kun lainahakemuksen on viimeistellyt.

Hyvää vuoden 2023 kilpailuttajissa on myös se, että yksikään palvelu ei vaadi esimerkiksi vakuuksia tai takaajaa. Normaalisti myöskään palveluiden kilpailuttamat lainafirmat eivät vaadi noita asioita. Tuo tietysti tekee lainan hakemisesta ja mahdollisesta itselle nostamisesta nopeampaa kuin se muuten olisi.

Kokemusteni perusteella vuonna 2023 on ihan hyvät mahdollisuudet saada myönteisiä lainapäätöksiä kilpailuttajan kautta. Käytännössä noita myönteisiä päätöksiä vaikuttaa olevan helpoin saada nettipankeilta, kuten Bank Norwegianilta. On kuitenkin kiva tietää, että useamman kilpailuttajan valikoimassa on niin sanottu kivijalkapankki tai useampi, tuo voi nimittäin parhaimmillaan auttaa löytämään erityisen halvan koron lainan.

Jos vuoden 2023 kilpailuttajista pitäisi löytää jotain negatiivista sanottavaa niin liittyy se lainojen korkoihin. Jokainen tietämäni lainan kilpailutus näyttää etusivullaan esimerkkejä siitä, millaisilla ehdoilla voisi mahdollisesti löytää lainaa. Ainakaan itse en kuitenkaan ole löytänyt lainaa yhtä hyvillä ehdoilla kuin noiden esimerkkien perusteella voisi olettaa tai toivoa. Kannattaakin varautua siihen, että ei välttämättä löydä niin halpaa lainaa kuin olisi toivonut.

Käytännössä itse olen löytänyt vuonna 2023 lainaa hieman yli 10% nimellisellä vuosikorolla ja noin 18% todellisella vuosikorolla. On tosin hyvä huomata, että hakemani lainat ovat olleet melko pieniä. Lähtökohtaisesti isompien lainojen korot ovat matalampia kuin pienten lainojen korot.

Vuoden 2023 kilpailuttajista on kiva tietää se, että mikään ei rajoita useamman eri kilpailuttajan kokeilemista. Tuollainen ns. shoppailu voikin olla järkevää, sillä kilpailuttajien yhteistyökumppaneissa on hieman vaihtelua.

Yksikään tietämäni lainan kilpailuttaja ei veloita sen palvelun käyttämisestä. Tarjouksia voi myös etsiä ilman sitoutumispakkoa, sillä yksikään kilpailuttaja ei pakota ottamaan jotakin mahdollisesti löydettyä lainaa vastaan.

Millaista lainaa kilpailuttajan kautta voi löytää?

Lähtökohtaisesti suurin osa kilpailuttajien löytämistä lainoista on kulutusluottoja. Voit kuitenkin kilpailuttaa myös esimerkiksi yhdistelylainan. Kilpailuttajien yhteistyökumppaneiden perusteella tyypillinen kilpailuttajan kautta löydettävä laina on kooltaan vähintään 500 tai 1000 euroa.

Voiko asuntolainan kilpailuttaa jonkin palvelun kautta?

Tällä sivulla listatuista palveluista Etua mahdollistaa myös asuntolainan kilpailutuksen. Asuntolainan kilpailutusta voi Etualla tehdä alkaen 10 000 euron summasta ja 500 000 euroon asti. Valittava laina-aika puolestaan voi olla lyhyimmillään vuoden ja pisimillään 30 vuotta. Etuan nettisivuston perusteella kilpailutuksessa ovat mukana Aktia ja Säästöpankki.

Vieritä ylös