• You are here:
  • Home »

Paras lainavertailu (2020), suositukset – Löydä edullista lainaa netistä

Lainavertailupalvelut ovat palveluita, jotka etsivät lainatarjouksia monilta eri lainayhtiöiltä, perustuen juuri hakijan omaan tilanteeseen. Ohessa suositeltuja, mielestäni, parhaita lainavertailuja vuodelle 2020. Tätä sivua on päivitetty viimeksi lokakuussa 2020.

Paras lainavertailu – Matalin korko ja lainatarjouksia heti

Omalaina kertoo, että siltä voi saada lainatarjouksia heti näkyviin (ja omat kokemukseni vahvistavat tämän). Lisäksi sen sivujen perusteella siltä voi saada lainaa alkaen 4,19% nimellisestä vuosikorosta. Tuo on halvin nimellinen vuosikorko, jonka olen nähnyt mainittavan lainavertailun sivuilla.

Omalainan kautta onnistuvat lainahakemukset 100 eurosta alkaen jopa 60 000€ asti. On tosin hyvä huomata, että pientä lainasummaa hakiessa voi olla vaikea saada lainatarjouksia, koska niin harvat lainapalvelut enää myöntävät aidosti pieniä lainoja. Omalainan alaikäraja on 18 vuotta. Käytä nyt Omalainan lainavertailua.

Vertaile jopa 70 000€ lainoja

Rahalaitoksen etu Omalainaan verrattuna on se, että sen kautta voi verrata lainoja jopa 70 000€ hakemuksiin asti. Täällä kerrotaan, että mahdollisesti tarjottavien lainojen todelliset vuosikorot alkavat 4,5% tasosta. Rahalaitoksella kerrotaan myös, että sen kautta lainaa hakevalla henkilöllä tulisi olla ikää vähintään 20 vuotta. Käytä nyt Rahalaitoksen lainavertailua.

Etua on nyt aiempaa parempi

Etua-palvelu on perustettu jo vuonna 2008. Sitä voi siis perustellusti pitää erittäin luotettavana lainavertailuna. Tuon hyvän puolen lisäksi Etua on myös hiljattain tehnyt parannuksia sen palveluun, ja nyt Etua on designiltaan paljon aiempaa mukavampi käyttää. Etuan kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€. Etuan kautta voi löytää lainaa alkaen 4,68% nimellisellä vuosikorolla. Alaikäraja tässä palvelussa on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Etuan avulla.

Todella monille tuttu palvelu

Lendo voi olla hyvä valinta erityisesti heille, jotka etsivät todella tunnettua palvelua. Moni aktiivisesti mainostelevisiota katsova tuskin on välttynyt Lendon mainoksilta. Lendon kautta voi suorittaa lainavertailua 60 000€ asti. Lendon palvelun alaikäraja on 20 vuotta. Matalin todellinen vuosikorko on täällä 4,99%. Kokeile nyt Lendoa.

Mukana vertailussa iso suomalainen pankki

Freedom Rahoitus on listannut nettisivuillansa niitä rahoituslaitoksia, joilta sen avulla voi mahdollisesti saada lainaa. Yksi näistä on iso suomalainen pankki. Eli jos kiinnostaa tehdä lainavertailua, jossa voi olla mukana myös tuon tyyppinen lainafirma, niin voi Freedom Rahoitus olla oiva paikka hakea lainatarjouksia. Lainaa Freedom Rahoituksen avulla voi hakea 1000 – 60 000€ ja sen kautta haettavien lainojen todelliset vuosikorot voivat olla 4,99% – 38%. Kokeile Freedom Rahoitusta.

Parannusten jälkeen oikein hyvä lainavertailu

Rahoitu-palvelulla oli aiemmin pieni ongelma siinä, että sen kautta pystyi vertailemaan vain vähintään 2000 euron lainoja. Tuo oli tunnettujen lainavertailuiden minimisummista suurin. Rahoitu on kuitenkin nyt hiljattain mahdollistanut vertailun jo alkaen 1000 euron lainasummasta. Suurin mahdollinen vertailtava summa on edelleen 60 000€.

Lisäksi Rahoitu vaikuttaa myös onnistuneen parantamaan sitä, miten moni löytää hyvän lainatarjouksen palvelun kautta. Kokonaisuudessa voikin todeta, että Rahoitu on nykyään varsin hyvä palvelu. 

On kuitenkin hyvä huomata, että Rahoitu käyttää sen lainalaskurissa jopa poikkeuksellisen alhaista esimerkkikorkoa – todennäköisesti ainakin pienten lainojen kohdalla on vaikea saada ihan niin halpaa lainaa kuin esimerkkien perusteella toivoisi. Rahoitun alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahoitu-palvelua.

Moni näyttää löytävän lainan

Sambla ansaitsi paikan tällä listalla erityisesti kahden asian takia. Ensimmäinen on se, että täällä on kiva ominaisuus, jonka myötä Sambla näyttää etusivullaan esimerkkejä siitä, minkä tyyppisillä koroilla varustettuja lainoja hakijat ovat mahdollisesti löytäneet. Ja noissa kyseisissä esimerkeissä näkyvien korkojen perusteella esimerkit ovat aitoja sekä tuoreita, eivätkä mitään mahdollisimman positiivisia.

Toinen syy miksi Sambla nousi tälle listalle on se, että poikkeuksellisen moni tuntuu löytävän tämän palvelun avulla lainatarjouksen. Tuo on erityisen hyvä juttu nykyään, kun erinäiset vuoden 2020 tapahtumat ovat johtaneet siihen, että entistä harvempi voi saada netistä lainaa.

Samblan avulla voi hakea lainaa 500–60 000 euroa ja alaikärajana tässä palvelussa on 18 vuotta. Kokeile nyt Samblaa.

Vähemmän tunnettu lainavertailu

EdullistaLainaa.fi-sivuston idea näkyy jo sen nimessä: sen on tarkoitus auttaa ihmisiä löytämään halpaa lainaa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että täältä voi löytää lainan jopa alle 5% todellisella vuosikorolla. Tämän palvelun avulla voi hakea lainaa 1000€–60 000€, joten ihan pientä lainaa etsiville se ei valitettavasti sovellu. Lainatarjouksia EdullistaLainaa.fi:n avulla voi löytää, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Siirry nyt EdullistaLainaa.fi-sivustolle (avautuu uuteen ikkunaan).

EdullistaLainaa.fi-sivustoa ylläpitää sama taho kuin tätä nettisivustoa, jolla nyt olet. Tuosta syystä se on listattu täällä lopussa.

Yleistietoa lainavertailuista

Minkä lainavertailun kautta on parhaat mahdollisuudet saada lainatarjouksia?

Kokemusteni perusteella Omalainalta saa todennäköisimmin lainatarjouksia. Lisäksi myös esimerkiksi Lendo ja Etua löytävät varsin hyvin lainatarjouksia. Sivustonsa perusteella Omalainalla on mukana vertailussa isoin lukumäärä eri lainafirmoja, joten ei ole yllättävää, että sen kautta myös on parhaat mahdollisuudet löytää lainaa.

Minkä lainavertailun avulla löytyy halvin laina?

Kokemusteni perusteella oikeastaan kaikkien suosittujen lainavertailuiden avulla voi löytää suunnilleen yhtä edullista lainaa. Toki koska Omalaina tuo sivustollaan esille pienemmän mahdollisen koron kuin yksikään toinen vertailupalvelu, niin voi sen kautta periaatteessa löytää halvinta lainaa. Käytännössä kuitenkin on toki niin, että mitä pienempi lainan korko on, niin sitä harvemmille kyseistä lainaa tarjotaan.

Annetaanko kaikille lainatarjouksia?

Ei. Lainayhtiöillä on kriteerejä sille kenelle he ovat valmiit tarjoamaan lainoja. Eli valitettavasti se, että lainaa voikin hakea vertailupalvelun kautta, ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijalle voitaisiin myöntää jostain lainaa. Lainayhtiöiden kriteerit voivat liittyä esimerkiksi ikään ja tuloihin.

Onko lainaa pakko ottaa, jos mikään lainatarjous ei miellytä?

Ei. Lainatarjousten hankkiminen on ilmaista eikä sido mahdollisesti tarjottavan lainan ottamiseen.

Voiko yhdeltä vertailupalvelulta saada lainatarjouksia, vaikka toiselta ei saisikaan?

Kyllä. Lainavertailuilla on hieman vaihtelua sen suhteen, mitä lainan myöntäjiä niillä on palvelussaan, tämän johdosta on myös mahdollista, että vaikka toisesta paikasta ei lainaa voisikaan saada, niin on sitä mahdollista saada toisaalta.

Voiko lainaa saada ilman vakuuksia?

Kyllä. Kaikista yllä mainituista palveluista voi saada lainaa ilman vakuuksia.

Kannattaako lainavertailu?

Lainavertailulla voi säästää erityisesti isojen lainojen ja pitkien laina-aikojen kanssa todella huomattavasti rahaa. Näin ollen se voi olla erittäin hyvä idea.

Ovatko lainavertailut puolueettomia?

KKV kertoi hiljattain, että kuluttaja-asiamies on ohjeistanut luottovertailuita niiden markkinointiin liittyen. Käytännössä kyse oli esimerkiksi siitä, että luottovertailut eivät aina ole tehneet selväksi, että ne tekevät vertailua ainoastaan palvelun yhteistyökumppanien lainojen suhteen. Tuo onkin asia, joka on hyvä tiedostaa lainavertailua käyttäessä.

Toisaalta on hyvä huomata, että ainakaan itse en ole esimerkiksi törmännyt sen tyyppiseen toimintaan, että luottovertailut olisivat vaikka pyrkineet voimakkaasti ajamaan lainanhakijaa ottamaan lainaa heikommalla lainatarjouksella, kuin mikä oli paras löytynyt. Eli, kokemusteni perusteella vertailun mahdollisesti löytämät lainat on aina pyritty esittämään niin, että on helppo valita halvin.

Mielestäni voi siis todeta, että lainavertailut ovat puolueettomia, mutta eivät aivan niin kattavia kuin ehkä voisi toivoa.

Mihin tarkoitukseen lainavertailut voivat olla erityisen hyödyllisiä?

Koska lainavertailut keskittyvät hieman isompiin ja pidemmän maksuajan lainoihin, niin voi niiden käyttäminen olla poikkeuksellisen hyvä idea, jos vaikka etsii parasta yhdistelylainaa.

Mitä eroa on nimellisellä ja todellisella vuosikorolla?

Erityisesti nyt uuden lainojen korkokaton astuttua voimaan, on entistä useammalla lainavertailusivustolla alkanut näkymään sekä ilmaisuja ”nimellinen vuosikorko” että ilmaisuja ”todellinen vuosikorko”. Noiden ero on käytännössä se, että ”todellinen vuosikorko” sisältää lähtökohtaisesti kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kun taas ”nimellinen vuosikorko” viittaa vain itse korkoprosenttiin. Nimellinen vuosikorko jättää siis laskuista pois esimerkiksi lainaan mahdollisesti liittyvän tilinhoitomaksun. Kannattaa siis kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon.

Minkä verran muita kuluja voi tulla nimellisen vuosikoron päälle?

Tuo ylempänä mainittu uusi korkokatto rajoitti lainojen nimellisen vuosikoron 20% tasoon. Tuon lisäksi lainafirmat saavat periä vuodessa enintään 150€ muita lainaan kiinteästi liittyviä pakollisia kuluja. Tuon 150€ suhteen on vielä sitten rajoituksia, jotka käytännössä pyrkivät estämään sen, että lyhyeksi aikaa otettujen pienten lainojen kohdalla kuluja ei voi periä edes noin paljon.

Miten pitkän laina-ajan vertailun avulla haettavalle lainalle voi valita?

Ylempänä mainituista paikoista Rahoitulla, Rahalaitoksella, EdullistaLainaalla, Samblalla, Lendolla ja Freedom Rahoituksella voi mille tahansa haettavalle lainasummalle valita haluavansa laina-aikaa 1 – 15 vuotta. Omalainan kohdalla taas 100 – 1900€ lainoille voi laina-aikaa hakea 1 – 5 vuotta, 2000 – 9000€ lainoille sitä voi hakea 1 – 15 vuotta ja 10000€ lainasummasta alkaen laina-aikaa voi hakea 1 – 20 vuotta. Etuan avulla laina-aikaa voi hakea 1 – 18 vuotta. Haettavaa laina-aikaa voi kaikissa noissa vertailupalveluissa vaihdella tasavuosin.

Löytyykö paras laina lainavertailun avulla?

Mikäli ”paras laina” määritellään edullisena ja varsin helposti löydettävänä sekä saatavana lainana, niin on siihen ainakin hyvät mahdollisuudet. On tosin hyvä huomata, että ainakin yksi lainafirma on omilla nettisivuillaan tuonut esille, että parhaan lainatarjouksen saisi suoraan heiltä.

Eli tarvittaessa – sen lisäksi, että kokeilee useampaa vertailupalvelua – voi olla hyvä idea vielä lopuksi vierailla sen lainapalvelun verkkosivustolla, jonka lainan aikoo valita, ja noin varmistaa, ettei suoraan sen kautta saisi vielä edullisempaa lainaa.

Huomioitavaa liittyen kesän 2020 lainojen korkokattoon:

Ajalla 31.7.2020–31.12.2020 on voimassa lainojen tiukennettu korkokatto, joka koskee myös isompia lainoja. On hyvä huomata, että vaikka lainaa hakisi nyt tuon väliaikaisen korkokaton ollessa voimassa, niin ei korkokattoa lähtökohtaisesti sovelleta koko laina-aikaan. Sen sijaan korkokatto on käytössä vain tämän vuoden loppuun asti ja sen jälkeiseltä laina-ajalta peritään ns. normaalia korkoa.

Tuo toki siis olettaen, että ”normaali” korko on yli tuon 10%:n nimellisen vuosikoron. Voi tietysti keskustella siitä, että onko ylipäätänsä järkevää valita ainakaan yhtään isompaa lainaa, jonka korko on sitä korkeampi.

Kokemuksien pohjalta kysymyksiä ja vastauksia lainavertailuista

Mitä lainavertailun käyttämiseen tarvitsee?

Ei oikeastaan yhtään mitään: lainavertailut kysyvät perustietoja hakijasta, jotta voivat löytää parhaat lainatarjoukset, mutta eivät esimerkiksi vaadi pankkitunnuksien käyttämistä tai minkään vahvistuskoodin antamista.

Sitten, jos jonkun mahdollisesti löydetyn lainan päättää ottaa, niin sitä varten joutuu toki sitten esimerkiksi todentamaan (netin kautta) henkilöllisyytensä.

Miten nopeasti lainatarjouksia voi saada?

Kokemusteni perusteella lainatarjouksia voi saada kaikkien suosittujen lainavertailupalveluiden kautta käytännössä heti lainahakemuksen täyttämisen ja lähetysnapin painamisen jälkeen. Ja koska yksittäisen lainahakemuksen täyttämiseen ei pitäisi mennä kuin pari minuuttia, niin voi lainavertailuiden avulla saada lainatarjouksia erittäin nopeasti.

Miten hyvin lainavertailuiden lainaesimerkit vastaavat todellisia lainatarjouksia?

Lähes tai jopa kaikilla lainavertailupalveluilla on nettisivuillaan esimerkki siitä, millä koroilla ja kuluilla varustetun lainan heidän palvelunsa avulla voisi löytää.

Lainavertailuilla on vahva motivaatio poimia tuoksi esitellyksi esimerkiksi erityisen halpa laina. Noin siitä johtuen, että se luultavasti innostaa monia etsimään lainatarjouksia.

Omien kokemuksieni perusteella lainavertailun avulla voi olla varsin vaikea löytää lainaa, joka olisi niin halpa kuin esimerkissä esitelty. Toki koska lainavertailuita on ilmaista ja nopeata käyttää, niin tämä ei ole valtava ongelma, mutta kuitenkin ehkä asia, joka kannattaa tiedostaa, jotta voi asettaa omat odotukset oikealle tasolle.

Missä muodossa lainavertailuiden kautta löydettävät lainat ovat?

Nettilainat voivat olla useassa eri muodossa. Lainavertailuiden kautta löydettäessä ne ovat kuitenkin ainakin lähes poikkeuksetta kulutusluottoja, eli siis käytännössä vähintäänkin hieman isompia kerralla maksettavia lainoja, joille voi yleensä saada laina-aikaa vuodesta jopa yli kymmeneen vuoteen. Joskin mahdolliset laina-ajat ovat osittain riippuvaisia lainasummasta: yleisesti ottaen voi saada sitä pidemmän laina-ajan, mitä isomman lainasumman valitsee.

Tällä sivulla mainitut tiedot on poimittu artikkelin alkuperäisen kirjoittamisen sekä päivitysten yhteydessä, myöhemmät muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja muutamista tällä sivulla suositelluista lainavertailuista:

Kyseiset artikkelit käsittelevät erityisesti tämän sivuston ylläpitäjän omia kokemuksia kustakin mainitusta lainavertailusta. Lisäksi mukana on kuitenkin myös hieman yleistietoa palveluista. Kokemukset ovat tuoreita ja artikkeleita pyritään päivittämään tarvittaessa, jos vertailupalveluista selviää uusia asioita tai jotkin asiat vaikka muuttuvat.