• You are here:
  • Home »

Paras lainavertailu (2020), suositukset – Löydä edullista lainaa netistä

Lainavertailupalvelut ovat palveluita, jotka etsivät lainatarjouksia monilta eri lainayhtiöiltä, perustuen juuri hakijan omaan tilanteeseen. Ohessa suositeltuja, mielestäni, parhaita lainavertailuja vuodelle 2020.

Paras lainavertailu – Matalin korko ja lainatarjouksia heti

Omalaina kertoo, että siltä voi saada lainatarjouksia heti näkyviin. Lisäksi sen sivujen perusteella siltä voi saada lainaa alkaen 4,19% nimellisestä vuosikorosta. Tämä on halvin nimellinen vuosikorko, jonka olen nähnyt mainittavan lainavertailun sivuilla. Omalainan kautta onnistuvat lainahakemukset jopa 60 000€ asti. Alaikäraja palvelun käyttämiselle on 18 vuotta. Käytä nyt Omalainan lainavertailua.

Vertaile jopa 70 000€ lainoja

Rahalaitoksen etu Omalainaan verrattuna on se, että sen kautta voi verrata lainoja jopa 70 000€ hakemuksiin asti. Täällä kerrotaan, että mahdollisesti tarjottavien lainojen todelliset vuosikorot alkavat 4,5% tasosta. Rahalaitoksella kerrotaan myös, että sen kautta lainaa hakevalla henkilöllä tulisi olla ikää vähintään 20 vuotta. Käytä nyt Rahalaitoksen lainavertailua.

Todella monille tuttu palvelu

Lendo voi olla hyvä valinta erityisesti heille, jotka etsivät todella tunnettua palvelu. Moni aktiivisesti mainostelevisiota katsova tuskin on välttynyt Lendon mainoksilta. Lendon kautta voi suorittaa lainavertailua 60 000€ asti. Lendon palvelun alaikäraja on 18 vuotta. Matalin todellinen vuosikorko on täällä 4,99%. Tee nyt lainavertailua Lendon avulla.

Mukana vertailussa iso suomalainen pankki

Freedom Rahoitus on listannut nettisivuillansa niitä rahoituslaitoksia, joilta sen avulla voi mahdollisesti saada lainaa. Yksi näistä on iso suomalainen pankki. Eli jos kiinnostaa tehdä lainavertailua, jossa voi olla mukana myös tuon tyyppinen lainafirma, niin voi Freedom Rahoitus olla oiva paikka hakea lainatarjouksia. Lainaa Freedom Rahoituksen avulla voi hakea 1000 - 60 000€ ja sen kautta haettavien lainojen todelliset vuosikorot voivat olla 4,99% - 38%. Kokeile Freedom Rahoitusta.

Annetaanko kaikille lainatarjouksia?

Ei. Lainayhtiöillä on kriteerejä sille kenelle he ovat valmiit tarjoamaan lainoja. Eli valitettavasti se, että lainaa voikin hakea vertailupalvelun kautta, ei välttämättä tarkoita sitä, että hakijalle voitaisiin myöntää jostain lainaa. Lainayhtiöiden kriteerit voivat liittyä esimerkiksi ikään ja tuloihin.

Onko lainaa pakko ottaa, jos mikään lainatarjous ei miellytä?

Ei. Lainatarjousten hankkiminen on ilmaista eikä sido mahdollisesti tarjottavan lainan ottamiseen.

Voiko yhdeltä vertailupalvelulta saada lainatarjouksia vaikka toiselta ei saisikaan?

Kyllä. Lainavertailuilla on hieman vaihtelua sen suhteen, mitä lainan myöntäjiä niillä on palvelussaan, tämän johdosta on myös mahdollista, että vaikka toisesta paikasta ei lainaa voisikaan saada, niin on sitä mahdollista saada toisaalta.

Voiko lainaa saada ilman vakuuksia?

Kyllä. Kaikista yllä mainituista palveluista voi saada lainaa ilman vakuuksia.

Kannattaako lainavertailu?

Lainavertailulla voi säästää erityisesti isojen lainojen ja pitkien laina-aikojen kanssa todella huomattavasti rahaa. Näin ollen se voi olla erittäin hyvä idea.

Mitä eroa on nimellisellä ja todellisella vuosikorolla?

Erityisesti nyt uuden lainojen korkokaton astuttua voimaan, on entistä useammalla lainavertailusivustolla alkanut näkymään sekä ilmaisuja "nimellinen vuosikorko" että ilmaisuja "todellinen vuosikorko". Noiden ero on käytännössä se, että "todellinen vuosikorko" sisältää lähtökohtaisesti kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kun taas "nimellinen vuosikorko" viittaa vain itse korkoprosenttiin. Nimellinen vuosikorko jättää siis laskuista pois esimerkiksi lainaan mahdollisesti liittyvän tilinhoitomaksun. Kannattaa siis kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon.

Minkä verran muita kuluja voi tulla nimellisen vuosikoron päälle?

Tuo ylempänä mainittu uusi korkokatto rajoitti lainojen nimellisen vuosikoron 20% tasoon. Tuon lisäksi lainafirmat saavat periä vuodessa enintään 150€ muita lainaan kiinteästi liittyviä pakollisia kuluja. Tuon 150€ suhteen on vielä sitten rajoituksia, jotka käytännössä pyrkivät estämään sen, että lyhyeksi aikaa otettujen pienten lainojen kohdalla kuluja ei voi periä edes noin paljon.

Miten pitkän laina-ajan vertailun avulla haettavalle lainalle voi valita?

Ylempänä mainituista paikoista Rahalaitoksella, Lendolla ja Freedom Rahoituksella voi mille tahansa haettavalle lainasummalle valita haluavansa laina-aikaa 1 - 15 vuotta. Omalainan kohdalla taas 100 - 1900€ lainoille voi laina-aikaa hakea 1 - 5 vuotta, 2000 - 9000€ lainoille sitä voi hakea 1 - 15 vuotta ja 10000€ lainasummasta alkaen laina-aikaa voi hakea 1 - 20 vuotta. Haettavaa laina-aikaa voi kaikissa noissa vertailupalveluissa vaihdella tasavuosin.

Tällä sivulla mainitut tiedot on poimittu artikkelin alkuperäisen kirjoittamisen sekä päivitysten yhteydessä, myöhemmät muutokset ovat mahdollisia.