Pieni pikavippi nopeasti – Hae pieni laina heti tilille (2023)

Vaikka pienten pikavippien tarjonta onkin vähentynyt paljon, niin onneksi kuitenkin edelleen löytyy jonkin verran paikkoja, joista on mahdollista saada ainakin melko pieni pikavippi – ja jopa heti tilille. Alla listattuna suositeltuja paikkoja hakea pientä lainaa. Hyvä huomata: monet lainafirmat voivat olla käytännössä kitsaita myöntämään ihan niin pientä lainaa kuin niiltä voi pienimillään hakea. Tuo johtuu ennen kaikkea korkokattojen leikkaamista katteista.

Löydä heti pieni pikavippi

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Pieni laina heti tilille – edellytykset sille, että se on mahdollista

Pieni pikavippi on mahdollista saada heti tilille, jos seuraavat kolme ehtoa täyttyvät.

  1. Hakee lainaa suoraan paikasta, joka voi myöntää sitä itse, eli ei lainavertailun avulla. Tämän sivun listassa tuollaisia paikkoja ovat esimerkiksi iRaha ja Vippi.
  2. Lainafirma pystyy ylipäätänsä siirtämään lainaa heti siihen pankkiin, johon hakija sitä hakee. Mahdollinen ongelmakohta on esimerkiksi S-pankki ja toinen mahdollinen ongelma on Ålandsbanken. Sen sijaan esimerkiksi Nordea ja OP ovat normaalisti hyviä pankkeja, jos haluaa lainan heti tilille.
  3. Hakee lainaa sellaiseen kellonaikaan, johon lainafirma tekee siirtoja (tästä jutusta alla lisää).

Hyvä huomata lainan tilille saamisen nopeudesta:

Uusia pikavippejä voidaan maksaa tilille vain kello 7–23. Tämä rajoitus perustuu lakiin ja koskee kaikkia lainafirmoja. Tähän on kuitenkin eräs poikkeus: mikäli on jo avoinna oleva joustoluotto, jolla on nostovaraa, niin voi siltä olla mahdollista saada lainaa myös muina kellonaikoina. Yllä mainituista palveluista ainakin Vipillä pitäisi olla joustoluottotili, jolta voi nostaa lainaa myös yöllä. Mutta siis vain, jos luottotili on avattu jo ennen kyseistä yötä, kun lainaa haluaa nostaa.

Tuon ylempänä mainitun 7–23-rajoituksen päälle on hyvä huomata se, että jotkin lainapalvelut saattavat maksaa lainoja tilille esimerkiksi viikonloppuisin vaikkapa vain kello 22 asti. Tiedot siitä, mihin aikoihin lainaa on mahdollista saada tilille löytyvät ainakin normaalisti helposti lainapaikkojen verkkosivustoilta.

Mahdolliset lisämaksut, jos haluaa pikavipin heti tilille

Monet pikavippejä tarjoavat firmat ovat siirtyneet toimintamalliin, jossa ne veloittavat lisämaksun, jos henkilö haluaa pikavipin heti tilille. Tuo lisämaksu voi olla prosentuaalinen, kiinteä tai yhdistelmä noita.

Vaikuttaisi olevan niin, että erityisesti mikäli kyseessä on kiinteä maksu, niin voi se varsinkin pienen lainan kohdalla nostaa lainan todellista vuosikorkoa varsin paljon. Viimeisimmät tiedot mahdollisista lisämaksuista pitäisi olla saatavilla lainapalveluiden omilla nettisivuilla. Esimerkkinä lisämaksusta voi mainita, että iRaha veloittaa nopeasta siirrosta noin 10 euroa.

Pienen pikavipin turvallisuudesta

Voi olettaa, että korostuneen monen pientä lainaa netistä hakevan tapauksessa on kyseessä heidän ensimmäinen netin lainapaikasta hakemansa laina. Tuossa tilanteessa voi tietysti mietityttää, että voiko netin lainapalveluihin luottaa. Omien kokemusteni perusteella sanoisin kuitenkin, että netin lainapaikat ovat nykyään keskimäärin jopa erittäin turvallisia ja avoimia. Toki kukin tekee aina henkilökohtaisen arvionsa siitä, että luottaako johonkin lainapaikkaan niin paljon, että hakee siltä lainaa.

Viitteellinen lainaesimerkki pienen lainan kuluista (Vipiltä): Mikäli hakisi 100 euron vipin 3 kuukauden laina-ajalla ilman lisäpalveluita, niin olisi kuukausittainen lyhennyserä 41 euroa. 41€*3=123€.

Kysymyksiä ja vastauksia pienistä lainoista

Mikä on hyvä lainapaikka, jos haussa on pieni kulutusluotto? Kulutusluottojen maksuaika on yleensä vähintään vuosi. Jo tuosta syystä pientä kulutusluottoa kannattaa hakea sellaisen palvelun avulla, joka pyrkii kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen. Hyvä valinta lainapalveluksi voi olla esimerkiksi Omalaina. Kyseisen palvelun kautta voi etsiä lainaa 100 eurosta alkaen.

Miten nopeasti pienen lainan voi saada omalle pankkitilille?

Parhaassa tapauksessa jopa noin 5 minuutissa siitä, kun lainan hakemisen aloitti. Mikäli lainan saamisella on kiire, niin on ennen lainan hakemista hyvä varmistaa kiinnostavan lainapalvelun sivuilta tai asiakaspalvelulta, että se kykenee maksamaan lainan heti juuri siihen pankkiin, mihin haluaa rahaa.

Miten pienestä pikavipistä lähetetään lasku?

Kokemusteni perusteella kaikki pieniä lainoja tarjoavat firmat lähettävät lainalaskun lähtökohtaisesti sähköpostilla. Toki lasku pitäisi halutessa olla mahdollista saada myös paperilla, mutta kyseinen vaihtoehto saattaa olla maksullinen.

Minkälaisia pienten pikavippien korot ovat?

Nettilainojen korkoja säädellään nykyään varsin tarkasti, ja tuon myötä myös pienten pikavippien korot ovat nykyään paljon aiempaa matalampia. Viimeisimmät korko- ja kulutiedot kannattaa tarkistaa kiinnostavien lainapalveluiden verkkosivustoilta.

Miksi pienelle lainalle voi olla yllättävän vaikea saada myönteinen lainapäätös?

Sitä helposti olettaisi, että jos lainaa hakee esimerkiksi 50 tai 120 euroa, niin lainapaikat antaisivat erittäin helposti positiivisen lainapäätöksen – pitäisihän tuon kokoisen lainan riskin olla lainafirmoille varsin pieni. Käytännössä kuitenkin moni lainafirma antaa myös pienestä vipistä usein kielteisen lainapäätöksen.

Iso syy tuohon on se, että monet niistä paikoista, jotka myöntävät pientä lainaa tekevät sen siinä muodossa, että hyväksytylle hakijalla avataan luottotili, jolta hakija voi sitten nostaa halutun lainan, eli esim. 60€. Toisaalta tuolta luottotililtä voisi kuitenkin halutessaan nostaa myös paljon enemmän lainaa, eli käytännössä esimerkiksi 2000 tai 4000 euroa.

Tuosta syystä monet lainafirmat joutuvat suhtautumaan myös pientä lainaa hakeviin hakijoihin, niin kuin he hakisivat melko isoa lainaa. Johtuen tästä edellä kuvatusta, voi monesti olla paremmat mahdollisuudet saada pieni pikavippi, jos sitä hakee kertalainana.

Vieritä ylös