• You are here:
  • Home »

Lainaa pienellä korolla – Löydä pienen koron pikavippi tai muu laina (2020)

Pikavippien ja muiden nettilainojen korot ovat muuttuneet varsin radikaalisti aiemmasta. Ensin syksyllä 2019 tuli voimaan laki, joka rajoitti, että pikavipin (tässä ja alempana synonyymi kaikille nettilainoille) nimelliskorko saa olla enintään 20%. Lisäksi myös muita lainaan kiinteästi liityviä kustannuksia rajoitettiin. Sitten kesällä 2020 tuli voimaan uusi väliaikainen korkokatto, joka rajoitti pikavippien nimelliskoron 10 prosenttiin 31.12.2020 asti.

Nykyään on siis mahdollista saada aidosti varsin pienen koron pikavippiä. Noin on varsinkin, jos huomioidaan se, että pikavippi on yleensä pienehkö ja lyhyeksi aikaa otettu laina, jolloin varsinkin euromääräiset korot pysyvät pieninä. Alempana tällä sivulla on mainittu erityisen edullisen koron pikavippejä, ja niiden jälkeen on listattuna paikkoja, joista voi saada netin kautta hieman pikavippiä hitaampaa, mutta vielä pienemmän koron lainaa.

Kaikkien mainittujen lainojen/lainapaikkojen tapauksessa luoton nimellisen vuosikoron pitäisi siis olla vuoden 2020 loppuun asti se enintään 10%. Mikäli kuitenkin lainaa on auki tuon jälkeen, niin nousee avoinna olevan lainan nimellinen vuosikorko enintään 20 prosenttiin – tietysti riippuen siitä, mitä lainasopimuksessa on sovittu.

On myös olemassa runsaasti nettilainoja, joiden vuosikorko on alle 10% (voit löytää näitä esimerkiksi alempana listattujen vertailupalveluiden avulla) – niihin korkokatoille ei toki ole oikeastaan vaikutusta.

Ferratum – todellinen vuosikorko enintään 16,20% tai 29,79%

Ferratum on siinä rajalla, että voiko sen laskea pikavipiksi. Ferratum nimittäin myöntää tällä hetkellä lainaa ainoastaan, jos näyttää viimeisimmän palkkakuitin. Tuo tietysti voi hieman hidastaa lainan saamista. Toisaalta Ferratum on muuten varsin helppo paikka hakea lainaa ja siltä myös voi saada vanhoihin pikavippeihin verratuna jopa todella pienen koron lainaa.

Käytännössä Ferratumilla on 4100€–20 000€ laina, jonka nimellinen vuosikorko on 9,95% ja todellinen vuosikorko enintään 16,20% ja 1€–4000€ laina, jonka nimellinen vuosikorko on 19,79% ja todellinen vuosikorko enintään 29,79%.

Tuon hieman isomman koron lainan etuina ovat erityisesti se, että sen voi maksaa helposti pois jopa todella nopeasti sekä se, että sitä myönnetään useammille hakijoille. Ferratumin isompaa, eli pienemmän koron lainaa, voi kutsua kulutusluotoksi ja pienempää lainaa joustoluotoksi. Hae nyt Ferratumin kulutusluottoa tai vaihtoehtoisesti Ferratumin joustoluottoa. Ferratumin kulutusluon alaikäraja on 23 vuotta ja joustoluoton 22 vuotta.

Vippi – tavallinen todellinen vuosikorko 29,6%

Vipin pikavippi toimii joustoluotto-periaatteella. Palveluun siis avataan joustoluottotili (mahdollista erittäin nopeasti), jolta voi sitten nostaa omalle pankkitilille lainaa. Vippi kertoo, lainaesimerkissään, että 2000€ joustoluoton todellinen vuosikorko on 12 kuukauden laina-ajalla 29,6%. Vipille avatulta joustoluotolta voi nostaa lainaa 300 eurosta alkaen. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Mainitut korkotiedot on poimittu palveluiden nettisivustoilta. Muutokset ovat mahdollisia.

Kilpailuttamalla lainaa vielä pienemmällä korolla

Jos se, että lainaa saa ihan heti ei ole yhtä tärkeätä kuin se, että saa netistä erityisen edullista lainaa, niin kannattaa harkita lainahakemuksen kilpailuttamista. Tuon tekemällä voi siis saada kerralla monesta eri paikasta lainatarjouksen samaan hakemukseen ja voi sitten valita sen halvimman vaihtoehdon. Kilpailuttamiseen soveltuvia hyviä palveluita on listattu tämän sivuston paras lainavertailu -alasivulla. Lisäksi niitä on listattu alle.

Kaikki listalla olevat palvelut ovat maksuttomia käyttää eikä niiden kautta mahdollisesti löydettyä lainaa ole pakko ottaa vastaan, jos ei halua. Kaikista palveluista voi myös hakea lainaa ilman vakuuksia.

Ole varovainen aluksi korottomien pikavippien kanssa, jotka muuttuvat korollisiksi

Tällä hetkellä ei ole tarjolla yhtään korotonta pikavippiä. Jos niitä kuitenkin alkaa taas tulevaisuudessa esiintymään, niin on niiden suhteen hyvä olla hieman varovainen. Ne ovat nimittäin yleensä sen tyyppisiä, että asiakas saa vaikka 30 päivää korotonta laina-aikaa ja sen jälkeen alkaa juoksemaan melko iso korko. Jos siis tuon tyyppistä lainaa ei maksa pois nopeasti, niin voi siitä aluksi korottomasta lainasta päätyäkin maksamaan todella paljon korkoja.