Lainaa pienellä korolla – Löydä pienen koron pikavippi tai muu laina (2021)

Pikavippien korkoja rajoitetaan tällä hetkellä todella rajusti. Jo entisellään oli voimassa 2019 syksyllä voimaan tullut 20% korkokatto, ja sitten kesällä 2020 tuli voimaan 10% korkokatto. Tuon uusimman korkokaton piti olla voimassa vuoden 2020 loppuun asti, mutta ilmeisesti koronatilanteen johdosta sitä päätettiin jatkaa vähintään 30.9.2021 asti.

Noiden pikavippien korkokattojen rajoitusten huono puoli on ollut se, että nykyään on selkeästi aiempaa vähemmän pikavippejä tarjolla. Hyvä puoli on sitten se, että ne paikat, jotka tarjoavat pikavippiä, tarjoavat sitä jopa hämmentävän pienellä korolla. Noin on varsinkin, jos nykyisiä korkoja verrataan muutaman vuoden takaisin pikavippien korkoihin – ne saattoivat olla yli 50 kertaa niin suuret kuin nykyiset! Löydät tältä sivulta suositeltuja paikkoja hakea pienen koron pikavippiä tai muuta lainaa.

Pikavippiä 100€–500 euroa 9,9% nimellisellä vuosikorolla

Blue Finance vaikuttaisi tarjoavan vuonna 2021 pienimmän koron pikavipin. Sen kaikkien pikavippien nimellisen vuosikoron pitäisi nimittäin olla enintään 9,9% ainakin 30.9.2021 asti. Nimellisten korkojen tapaan myös Blue Financen todellisetkin vuosikorot voivat olla verrattain hillittyjä: palvelun lainalaskurin perusteella sen Arkilaina-tuotteen todelliset vuosikorot ovat ainakin tätä kirjoittaessa 15,80%–33,79%.

Vaikka tuo 33,79% saattaakin kuulostaa prosenteissa hieman korkealta, niin tarkoittaisi se Blue Financen mukaan 4 kuukauden laina-ajalla olevan 100 euron vipin tapauksessa vain 7,66 euron korkoja ja kuluja. Ei paha.

Blue Financen suhteen on kuitenkin hyvä tiedostaa se, että se veloittaa lisämaksuja, mikäli haluaa pikavipin mahdollisimman nopeasti itselle. Lisäksi on hyvä huomata se, että jos laina on auki vielä lokakuussa 2021, niin voi sen korko mahdollisesti nousta. Hae nyt Blue Financen vippiä.

Isompaa lainaa vielä pienemmällä korolla

Jos se, että lainaa saa ihan heti ei ole yhtä tärkeätä kuin se, että saa netistä erityisen edullista lainaa, niin kannattaa harkita lainahakemuksen kilpailuttamista. Tuon tekemällä voi siis saada kerralla monesta eri paikasta lainatarjouksen samaan hakemukseen ja voi sitten valita sen halvimman vaihtoehdon.

Kilpailuttamiseen soveltuvia hyviä palveluita on listattu tämän sivuston paras lainavertailu -alasivulla. Lisäksi niitä on listattu alle. Nämä lainojen kilpailuttajat voivat auttaa löytämään jopa 70 000 euron lainan.

Kaikki listalla olevat palvelut ovat maksuttomia käyttää eikä niiden kautta mahdollisesti löydettyä lainaa ole pakko ottaa vastaan, jos ei halua. Kaikista palveluista voi myös hakea lainaa ilman vakuuksia.

Hyvä huomata: Myös näiden vertailupalveluiden avulla haettujen lainojen korot voivat nousta 1.10.2021 alkaen yli 10% nimellisen vuosikoron, jos lainasopimus sen sallii. Kannattaa siis tarvittaessa lukea tarjottu lainasopimus huolella.

Pari esimerkki kilpailuttamalla mahdollisesti löydettävistä lainoista

  1. Mikäli hakisi Freedom Rahoituksen avulla lainaa 25 000 euroa ja laina-aikaa 5 vuotta, niin voisi mahdollisesti löytää lainan, jonka todellinen vuosikorko on 6,7%. Tässä esimerkin tapauksessa kuukausieräksi muodostuisi 489€ ja kokonaisuudessa takaisin maksettavaksi summaksi 29 349 euroa. Tarvittaessa löydät tältä sivulta lisätietoja Freedom Rahoituksesta.
  2. Jos hakisi Rahalaitoksen avulla 6 vuoden laina-ajalla varustettua lainaa 15 000 euroa, niin voisi mahdollisesti löydettävän lainan todellinen vuosikorko olla 8,03%. Tässä tapauksessa lainaa pitäisi lyhentää kuukaudessa 261 euroa ja yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin 18 804 euroa. Lisäinfoa Rahalaitoksesta löytyy esimerkiksi siitä olevia kokemuksia käsittelevältä sivulta.

Kuten näistä ylempänä olevista esimerkeistä voi ehkä päätellä, niin parhaat mahdollisuudet edullisen koron lainan löytämiseen lainavertailun avulla on, kun hakee hieman isompaa lainaa. Eli lainavertailu voi olla erityisen hyödyllistä esimerkiksi silloin, jos on kiinnostunut yhdistelylainasta.

Tällä sivulla olevat tiedot koroista, kuluista ja lyhennyseristä on poimittu lainapalveluiden nettisivustoilta. Muutokset ovat mahdollisia ja erityisesti lainavertailuiden suhteen on hyvä huomata, että siinä millä ehdoilla varustetun lainan voi mahdollista löytää, voi olla suurta vaihtelua.

Vieritä ylös