Pikavipit 2021 – Suositellut pikavippifirmat ja lainapaikat 2021

Päivitys 03/2023: Tämä sivu kertoo pikavipeistä parin vuoden takaisesta näkökulmasta. Mikäli etsit tuoretta tietoa pikalainoista, niin saattaa esimerkiksi tämän sivuston pikavippi 2023 -sivu olla parempi tietolähde.

Vuoden 2020 piti olla pikavippimarkkinoilla varsin rauhallinen, olihan syksyllä 2019 tullut voimaan pitkään valmisteltu korkokatto, joka oli kyseisen vuoden syyskuussa johtanut isoihin muutoksiin lainamarkkinoilla. Vuoden 2020 alussa alkoi kuitenkin korona. Sen takia, miten kyseisen taudin odotettiin vaikuttavan myös talouteen, säädettiin pikavipeille nopeasti uusi ja varsin tiukka korkokatto, joka sai monen pikavippifirman lopettamaan lainojen myöntämisen.

Kyseisen korkokaton piti olla voimassa vain vuoden 2020 loppuun, mutta sitä jatkettiin 30.9.2021 asti, ja tuolla jatkolla on ymmärrettävästi ollut iso vaikutus vuoden 2021 pikavippeihin. Löydät tältä sivulta tietoa vuodelle 2021 suositelluista pikavippifirmoista sekä esimerkiksi vuonna 2021 lainamarkkinoilla odotettavissa olevista muutoksista.

Blue Finance – vuodelle 2021 vahvimmin suositeltu pikavippifirma

Blue Finance on tällä sivustolla nostettu ainakin tätä kirjoittaessa vuoden 2021 parhaaksi pikavipiksi. Tuohon on muutama syy. Ensimmäinen on se, että Blue Finance ylipäätänsä edelleen tarjoaa lainaa. Toinen on se, että Blue Financelta pitäisi olla edelleen ihan hyvät mahdollisuudet saada pikavippiä ja kolmas on se, että Blue Finance on myös monesti erittäin nopea lainapaikka. Blue Financelta voi hakea pikavippiä 100€–500€.

Mikäli haluat Blue Financesta lisätietoja, niin löytyy täältä Blue Finance kokemuksia.

Pikavippifirmat 2021 – pitkä lista hyviä lainapaikkoja

Vielä muutama pikalaina, joiden pitäisi olla tarjolla vuonna 2021:

  • Bondora (kokemuksia) – Tarjoaa ilmeisesti edelleen lainaa.
  • Credigo (kokemuksia) – Avasi hiljattain uudelleen lainapalvelunsa ja tarjoaa nyt entistäkin halvempaa lainaa. Saattaa kuitenkin olla, että lainaa on vaikea saada.
  • Fixura – Paikka, josta voi hakea yllättävän helposti varsin isoa lainaa.
  • Instabank (kokemuksia) – Instabankia ei voi oikein laskea pikavppipaikaksi, mutta sieltäkin voi hakea melko nopeasti varsin edullista lainaa.
  • Taskulaina – Kätevä paikka 100€–300€ pikavipin hakemiseen.

Lisää PikavippiKokemuksia.com suosituksia vuodelle 2021:

Kysymyksiä ja vastauksia vuoden 2021 pikalainoista

Miten pikavippimarkkina tulee muuttumaan vuonna 2021? Todennäköisesti lainamarkkinoille ei ainakaan tule juurikaan uusia pikavippipalveluita, tuo ihan jo siitä johtuen, että nykyinen kilpailutilanne ja korkorajoitukset tekevät markkinasta varsin vähän houkuttelevan. Sen sijaan voi kyllä edelleen ilmestyä uusia palveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksia.

Todennäköisenä muutoksena voi pitää myös sitä, että vuonna 2021 entistä harvemmalle tullaan myöntämään pikalainaa. Tuokin asia on seurasta korkorajoituksista. Ja vielä yksi varsin mahdollinen muutos on se, että pikavippimarkkinoille tulee selkeästi aiempaa selkeämpää jakautumista sen suhteen, minkälaisiin lainasummiin palvelut keskittyvät: toiset keskittyvät pieniin pikavippeihin, kun taas toiset keskittyvät isoihin lainoihin. Eli kattavasti hyvin eri kokoisia lainoja tarjoavien palveluiden määrä tulee luultavasti (entisestään) vähenemään.

Minkälaisia pikavippien korot ovat nykyään? Jopa todella halpoja verrattuna aiempaan. Tässä seuraavaksi pari esimerkkiä. Mikäli Blue Financelta hakisi pikavippiä 300 euroa, eikä ottaisi mitään ekstrapalveluita, niin pitäisi pikavipistä 4kk laina-ajalla maksaa yhteensä takaisin 314,92 euroa. Tässä esimerkissä pikavipin nimellinen vuosikorko on 9,9% ja todellinen vuosikorko hieman yli 16%.

Rahalaitoksen kautta taasen voisi löytää esimerkiksi 3 vuoden laina-ajalla varustetun 1500 euron pikavipin, jonka kuukausierä olisi 48 euroa ja todellinen vuosikorko 10,71%. Tässä tapauksessa lainasta pitäisi maksaa takaisin noin 1740 euroa.

Voivatko pikavippien korot nousta vuonna 2021? Kyllä. Koska väliaikainen korkokatto on siis päättynyt syyskuun 2021 lopussa, niin on mahdollista, että vippien korot nousevat nyt tuon jälkeen. Joskin on hyvä tietää se, että pikavipeillä on edelleen 20% korkokatto, joka rajaa sitä, miten paljon korot voivat nousta. Tuosta huolimatta on tietysti hyvä tarkistaa lainaehdot ennen kuin nostaa pikavipin.

Onko minkäänlaisia nopeita lainoja ilmestynyt viime aikoina lisää? Vaikuttaa siltä, että yrityksille suunnattujen pikalainojen tarjonta kulkee toiseen suuntaa kuin kuluttajille tarjottujen. Niitä nimittäin tuntuu edelleen syntyvän uusia.

Miksi nykyään ei synny juurikaan uusia pikavippejä?

Käytännössä kyse on rahasta: nykyään, kun pikavippien korkoja säännellään varsin tiukasti, on lainafirmojen paljon vaikeampi tehdä hyvää tulosta kuin ennen, ja tuo on johtanut siihen, että aiempaa harvemmat yritykset kokevat laina-alan kiinnostavaksi.

Lisäksi monilla nykyisillä lainapaikoilla on niin vahva brändi, että uusilta tulokkailta vaadittaisiin todella isoja panostuksia, että ne voisivat saada paljon asiakkaita.

Miksi erittäin lyhyen maksuajan vipit ovat nykyään harvinaisia?

Laina-aikojen pidentäminen on yksi keino, miten lainapaikat ovat pyrkineet vastaamaan siihen, että vuosikorkoja säännellään paljon aiempaa tarkemmin: laina tietysti kerkeää kerryttämään enemmän korkoja, jos se otetaan viikon sijaan kuudeksi kuukaudeksi.

Miten pikavipeille säädetyt korkorajoitukset ovat vaikuttaneet pikavippeihin?

Niillä on ollut varsinkin kolmenlaisia vaikutuksia: 1) monet pikavippifirmat ovat keskeyttäneet tai lopettaneet kokonaan luottojen myöntämisen, 2) jotkin ovat nostaneet pienintä mahdollista lainasummaa, jota voi hakea ja 3) ilmeisesti ainakin yksi firma on tehnyt lainan saamisesta aiempaa vaikeampaa.

Positiivinen puoli on sitten ollut se, että jos nykyään saa pikavipin, niin saa sen todennäköisesti selkeästi pienemmällä korolla kuin muutama vuosi sitten – ainakin jos aiemmin tarjotut korottomat pikavipit jätetään pois laskuista.

Vieritä ylös