Pikavippi heti jopa 24/7

Pikavipin tärkein ominaisuus on se, että sen saa heti omalle pankkitilille. Tässä mielessä on hämmentävää, että vielä näin vuonna 2018 on olemassa mukamas pikavippejä tarjoavia tahoja, joiden kautta ei käytännössä voi saada pikavippiä heti tilille. Tähän alle olenkin listannut ne paikat, joista oman kokemukseni perusteella on saanut nopeitten rahaa. Olen molemmista näistä nostanut lainaa tililleni myös näin vuonna 2018, eli kokemukset ovat varsin tuoreita eivätkä mistään monen vuoden takaa ja mahdollisesti siis vanhentuneita.

Nopein pikavippi heti tilille - lainaa 24/7

Ferratum yllätti itseni positiivisesti, kun hiljattain hain siltä lainaa. Jostain syystä olin pitänyt sitä melko hitaana pikavippiä myöntävänä lainoittajana, mutta yritys vaikuttaa muuttaneen systeemiään radikaalisti. Lainan hakeminen oli nimittäin tehty erittäin nopeaksi ja lainapäätös tuli käytännössä heti lainan hakemisen aloittamisen jälkeen.

Ferratum vaikuttaa käyttävän lainapäätöksen käsittelyyn omaa systeemiään eikä, esimerkiksi instantoria, ja vaikka instantor on todella nopea, niin Ferratumin järjestelmä voi olla mielestäni jopa vielä aavistuksen nopeampi.

Erittäin hyvää oli sekin, että sen jälkeen, kun olin saanut lainapäätöksen parissa minuutissa, niin myös rahat tulivat käytännössä heti omalle pankkitililleni. Oma tilini on Nordeassa, mutta Ferratumin kotisivujen perusteella lainat siirtyvät heti myös useisiin muihin pankkeihin.

Näiden kehujen lisäksi Ferratumia pitää myös arvostaa siitä, että se voi siirtää pikavipin tilille heti myös yöllä – kyseessä siis todellakin on 24/7 pikavippi. Tosin tässäkin pätee myös se kaikkien muiden pikavippien kohdalta tuttu, että ensimmäistä pikavippiä Ferratumkaan ei saa siirtää kello 23-07 välillä. Jatkossa sitten pikavipit tulevat myös keskellä yötä saman tien pankkitilille. Tässä, aivan kuten kaikessa muussakin lainan saamisen nopeudessa tästä lainapalvelusta, on avainasemassa se, että koko prosessi on automatisoitu, eli et joudu lähettämään mitään liitteitä tms., jotta voit saada pikavipin heti käyttöösi. Erittäin mukava systeemi siis.

Ferratum tarjoaa tätä kirjoittaessa kaikille uusille asiakkaille 30 päivän ajaksi korottoman ja kuluttoman pikavipin. Luonnollisesti myös tätä tarjousta hyödyntäessä laina siirtyy heti omalle tilille. Ota nyt pikavippi Ferratumin kautta.

Vielä viimeisenä kehuna Ferratumin kohdalla on syytä mainita se, että sen kautta saa rahaa erittäin hyvin eri summilla lainaksi. Näin on, sillä palvelun kautta saatava pienin lainasumma on hämmentävän pieni 1 euro, ja toisaalta taas suurimmillaan lainaa voi ottaa jopa 2000 euroa. Nämä edellä mainitut summat koskevat yrityksen ”joustava”-tuotetta, tämä on se tuote, josta itselläni on kokemusta, enkä siis voi kommentoida uskottavasti palvelun muiden lainojen nopeutta.

Vaikka Ferratum onkin loistava vaihtoehto niille, jotka vuonna 2018 haluavat pikavipin heti tilille, niin ei se sovellu aivan kaikkiin tilanteisiin. Kahtena isona poikkeuksena näen ne tilanteet, joissa hakijalla on ikää vain 18, 19 tai 20 vuotta (alaikäisille pikavippejä ei tietenkään edes myönnetä) tai joissa haussa on erityisen iso pikavippiä. Jos ikää on vain 18 tai 19 niin on vaihtoehtoja tähän esitelty samalla sivulla tällä sivustolla kuin 100e pikavippejä tutustu tuo siis tuohon lyhyehköön listaan, jos ikä ei riitä tämän sivun lainoihin.

Iso pikavippi heti tilille – jopa 5000€ saman tien:

Mikäli haluat saada todella ison pikavipin heti omalle pankkitilille, niin ei mahdollisia vaihtoehtoja valitettavasti ole kovin paljon. On kuitenkin ainakin yksi lainoja myöntävä taho, jonka kautta tämä voi olla mahdollista, ja mikä parasta niin kyseessä on erittäin hyvä pikavippipalvelu. Kyseinen lainaaja on nimeltään Laina.fi. Tämän pikavippisivun kautta voi siis saada jopa 5000€ pikavipin heti tilille, ja sitä voikin täällä hakea itse asiassa kahden eri pikavippimuodon kautta. Palvelulla on tarjolla yksittäinen laina ja sitten eräänlainen pikavippitili, jonka kautta lainaa voi aina ottaa lisää siihen asti, että on nostanut lainarajansa täyteen (hyvin samanlainen kuin Ferratumin kohdalla esitelty pikavippi). Näistä tuotteista melko huomattavasti pienempi vuosikorko on normaalitilanteessa tällä yksittäisellä pikavipillä. Nosta nyt pikavippi Laina.fi:n kautta.

Tuotteiden erojen suhteen on kuitenkin hyvä olla tarkkana siinä, että mikäli ottaa sinänsä pienemmällä vuosikorolla varustetun yksittäisen pikavipin, niin pitää sitä maksaa maksuohjelman mukaan vähintään vuoden verran takaisin, ja 5000 euron kohdalla tämä laina-aika nousee vähintään kahteen vuoteen. Jos siis haluat myös maksaa pikavippisi nopeasti pois, niin kannattaa ehkäpä enemmin valita se isommalla vuosikorolla varustettu vaihtoehto, jonka voi kuitenkin halutessaan maksaa vaikka heti ensimmäisenä eräpäivänä kokonaisuudessa pois.

Oman kokemukseni mukaan Laina.fi-sivustolla tehdään lainapäätös parissa minuutissa ja nostetut vipit puolestaan siirtyvät pankkitilille alle 10 minuutin sisällä. Tämäkin lainapalvelun kohdalla on tietenkin tärkeätä olla tietoinen siitä, että näissä voi olla heittoa esimerkiksi perustuen siihen, missä pankissa lainaa hakeneella henkilöllä on pankkitili – vaikka yleensähän kaikki lainasivustot voivat lähettää pikavipin heti todella monen eri (Suomessa toimivan) pankin tilille.

TÄRKEÄTÄ: Vaikka Laina.fi-palvelusta voikin siis saada jopa 5000 euron lainoja, niin on käytännössä niin, että usein se myöntää uusille hakijoille korkeintaan 2000 - 3000 euron lainan. Tämä johtuu ymmärrettävästä varovaisuudesta palvelun taholta. Jos siis tarvitset ehdottomasti 5000 euroa lainaa ja nopeasti, mutta saat täältä vaikka 3000, niin voit toki hakea 2000 euroa myös ylemmästä paikasta.

Jos haluat pikavipin heti tilille, niin älä hae lainaa palveluilta, jotka vaativat liitteitä:

Molemamt tällä sivulla esitellyt pikavippisivut ovat valmiit myöntämään lainaa ilman, että niille tarvitsee lähettää mitään tositteita tai liitteitä. Näin ei kuitenkaan valitettavasti ole kaikkien pikavippiyhtiöiden kohdalla. Jotkut niistä vaativat yhä edelleen vuonna 2018 sen, että niille pitää lähettää jonkunlainen / jonkunlaisia liitteitä lainapäätöksen saamista varten. Tämä tyyli toimia aiheuttaa luonnollisesti sen, että pikavippiä ei voi saada niin nopeasti itselleen kuin se muuten olisi mahdollista. Jos siis päädyt käyttämään jotakin lainasivustoa, jota ei ole mainittu ylempänä, niin varmista kunnolla etukäteen se, mitä he vaativat lainapäätöksen tekemistä varten.

Vältä palveluita, jotka veloittavat erikseen siitä, että siirtävät rahat heti:

Netissä toimii ainakin muutama pikavippipalvelu, joka veloittaa erikseen rahaa siitä, että se siirtää pikavipin heti hakijan pankkitilille. Näin on siis vaikka kyseisesti yhtiöt kyllä pystyvät tekemään lainapäätöksen heti. Kyseistä, mielestäni ikävää, toimintamallia hyödyntävät esimerkiksi Euroloan, Blue Finance sekä Vippi.fi. Ja vähemmän yllättäenhän mikään näistä palveluista ei suoranaisesti huuda kotisivuillaan siitä, että niillä on olemassa tämän tyyppinen käytäntö.

Pikavippi voi olla pelastus kiperässä tilanteessa:

Vaikka pikavipit eivät monesti kerääkään kovin paljon ylitystä osakseen, niin on tilanteita joissa ne voivat olla aidosti hyvä vaihtoehto. Nämä liittyvät erityisesti tilanteisiin, joissa rahaa on pakko saada nopeasti. Jos vaikka kuvitellaan, että tänään on pakko saada ostettua ruokaa, mutta palkkapäivä on vasta huomenna, niin voi olla hyvä idea ottaa lyhyeksi aikaa pieni pikavippi. Isommat pikavipit voivat puolestaan olla hyvä idea esimerkiksi silloin, jos on mahdollisuus ostaa jotain poikkeuksellinen hyvällä hinnalla – niin hyvällä hinnalla, että siitä kannattaa maksaa jopa pikavippien korkeampien korkojen muodossa. Näitä tilanteita voi tulla eteen esimerkiksi silloin, jos myyjällä on kova tarve saada rahaa juuri nyt. Mikäli tämän tyyppinen tilanne tulee eteen, niin voi jopa ajatella, että tekee asian ostamalla ikään kuin palveluksen myyjälle, vaikka saisikin sen varsin halvalla hinnalla omakseen.

Pikavippiä ei pidä käyttää pitkäaikaiseen elämän rahoittamiseen:

Vaikka pikavipit ovatkin tavallaan helppo tapa saada rahaa, niin ei tämän pidä antaa hämätä. Pikavippejä ei pidä missään nimessä käyttää esimerkiksi palkan korvikkeena. Älä siis ala rahoittamaan jokapäiväistä elämääsi pikavipeillä, vaan pyri löytämään muita tulonlähteitä sekä tarpeen vaatiessa leikkaamaan kuluja.

Luottotiedottoman on vaikea saada pikavippiä:

Luottotietonsa menettäneillä henkilöillä on usein poikkeuksellinen kova tarve saada rahaa nopeasti. Valitettavasti on kuitenkin niin, että hyvin harva pikavippiyhtiö on valmis myöntämään lainaa näille henkilöille. Todennäköisesti näissä tilanteissa kannattaa rahoitusta etsiä muualta. Toki toisaalta on niinkin, että koska pikavippiä voi hakea täysin ilmaiseksi ja lainapäätöksen saa heti, niin ei siinä häviä mitään, vaikka hakisikin pikavippiä ja tiedostaisi jo etukäteen, että luultavasti sitä ei maksuhäiriömerkinnän johdosta saada.

Pikavipin saaminen vaatii yleensä tuloja:

Pikavippiä on todennäköisesti vaikea saada, jos ei ole tuloja. Tulojen ei kuitenkaan ole välttämättä pakko olla työtuloja, vaan myös esimerkiksi opiskelija voi saada pikavipin. Tämän lisäksi myös esimerkiksi työttömillä voi joissakin tilanteissa olla mahdollisuudet pikavippi, ja eläkeläisillä tilanne voi olla jo varsin hyvä.

Tekstiviestillä ei voi saada ensimmäistä pikavippiä:

Joskus aikaisemmin oli niin, että pikavippiä pystyi hakemaan myös tekstarilla, mutta näin vuonna 2018 kaikki pikavippejä tarjoavat tahot vaikuttavat vaativat sen, että ensimmäisellä kerralla lainaa hakiessa hakija tunnistautuu pankkitunnuksilla. Jatkossa sitten pikavipit saakin tililleen heti myös tekstiviestillä.

Älä anna lainaamisen nopeuden sokaista, tutustu lainaehtoihin:

Vaikka välillä rahaa onkin tärkeätä saada mahdollisimman nopeasti, niin pieni pysähtyminen on paikoillaan silloin, kun hakee pikavippiä. Tämä johtuu erityisesti siitä, että pikavippiyhtiöiden lainaehdot voivat erityisesti korkojen osalta poiketa toisistaan todella huomattavasti. Pahimmillaan todelliset vuosikorot voivat nousta jopa satoihin prosentteihin, kun taas ajoittain on mahdollista saada lyhyeksi aikaa pikavippi täysin ilman korkoja – kuten on tällä sivulla esitellyn ensimmäinen pikavipin tapauksessa.

Sen lisäksi, että todellisiin vuosikorkoihin on syytä tutustua ennen lainaamista, niin kannattaa myös tarkistaa ainakin se, missä tahdissa lainaa pitää lyhentää. Tämäkin asia voi poiketa melko huomattavasti eri palveluiden välillä, ja monesti jopa saman sivuston eri lainatuotteiden kesken. Myös siitä on hyvä olla tietoinen, jos lainapalvelu tarjoaa mahdollisuuden pitää lyhennysvapaita kuukausia, nämä voivat olla iso etu silloin, jos omat tulot ovat epäsäännöllisiä.

Ole varovainen nopeiden lainojen kanssa, jos kärsit riippuvuuksista:

Vaikka se epäilemättä on lähes kaikissa tilanteissa positiivinen asia, että pikavipin voi saada heti tilille, niin voi se myös johtaa joissakin tilanteissa ongelmiin. Erityisesti näitä tilanteita ovat ne joissa lainan nopea saatavilla oleminen yhdistyy muihin ongelmiin. Jos siis kärsit esimerkiksi shoppailuriippuvuudesta, niin muista käyttää erityisen tarkkaa harkintaa ennen kuin haet pikavippiä. Mikäli uskot, että pikavipit voivat aiheuttaa sinulle ongelmia tai ovat jo niitä aiheuttaneet, niin voi hyvä idea olla pyytää oma-aloittesti luottokieltoa.

Hae pikavippiä vain, jos pystyt arvioimaan sen ottamisen seuraukset:

Mikäli olet mielentilassa, jossa rationaalisten päätösten tekeminen on haastavaa, niin pyri loppuun asti välttämään pikavipin hakemista. Jos pikavippiä ei maksa takaisin sovitussa aikataulussa, niin voi se johtaa maksuhäiriömerkintään jo 60 päivän kuluttua eräpäivästä. Ajattelematon pikavippi voikin siis aiheuttaa jo varsin nopeasti todella isoja ongelmia omaan elämään.