Pikavippi opiskelijalle: Näiltä lainaa heti myös opiskelijoille (2021)

Opiskelijana budjetti on usein tiukoilla, ja pieni pikavippi voisi helpottaa elämää paljon. On monia pikavippejä tarjoavia paikkoja, joista opiskelija ei voi käytännössä saada ollenkaan lainaa. Näyttää kuitenkin olevan jonkin verran niitäkin, joista se voi olla mahdollista. Nämä alla olevat lainapikat on järjestetty niin, että ylimpänä on se, josta opiskelijalla on todennäköisesti parhaat mahdollisuudet saada lainaa ja toisena se, mistä toiseksi parhaat ja niin edelleen.

Lainaa heti opiskelijalle, alaikäraja 18v

Jos ikää on 18- tai 19-vuotta ja haluaa lainaa heti netistä, niin ei ylipäätänsä tarjolla ole kovin montaa vaihtoehtoa. Blue Finance on kuitenkin yksi paikka, josta vaikuttaa voivan saada lainan jo tuon ikäisenä ja myös vaikka sen ikäisenä opiskelijana. Blue Financelta voi hakea lainaa 100€–500€ (ei kannata hämääntyä siitä, että Blue Financen lainahakemuksessa mainitaan aluksi vain 300€ summa). Blue Finance kutsuu sen lainaa ”Arkilainaksi”. Käytännössä kyse on pikavipistä.

Blue Financen hyvien puolien vastapainoksi on hyvä huomata, että se veloittaa tavallisten – melko halpojen – korkojen päälle lisämaksuja, jos siltä haluaa lainan nopeasti itselle. Mahdollisia lisäkuluja tulee sekä siitä, että lainahakemus käsitellään nopeasti että siitä, että laina siirretään nopeasti. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Blue Financen verkkosivuston perusteella siltä ei voi saada lainaa heti seuraavien pankkien tileille: Handelsbanken, S-pankki, Tapiola ja Ålandsbanken. Noihinkin toki kuitenkin pitäisi voida saada lainaa, mutta ei vaan niin nopeasti kuin muihin pankkeihin.

Lainasto – harkitse tätäkin, jos haluat lainaa opiskelijana

Lainaston alaikäraja on 18-vuotta, eli sen voisi olettaa olevan valmis antamaan lainaa varsin monille opiskelijoille. Lainastolta voi hakea pikavippiä tai sitten limiittilainaa. Pikavippiä Lainastolta voi saada alkaen 300€ ja enintään 600€, ja limiittilainaa alussa enintään 500€, minimin ollessa 100€. Lainaston limiittilaina on käytännössä sama asia kuin monien muiden lainafirmojen ”joustoluotto”. On hyvä huomata, että Lainasto antaa selkeästi enemmän positiivisia lainapäätöksiä sen pikavipistä kuin joustoluotosta. Testaa nyt Lainastoa.

Saldolimiitti – myös täältä mahdollisesti lainaa opiskelijalle

Saldolimiitti-palvelusta voi hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen ja se on lisäksi perinteisesti myöntänyt melko monille lainaa. Voi siis olla, että Saldolimiitiltä on myös opiskelijoilla melko hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Saldolimiitiltä voi saada lainaa 100 eurosta alkaen ja enintään 2000€, mutta uutena asiakkaana pienin mahdollinen lainasumma on 300€. Saldolimiitin lainamuotona on joustoluotto. Hae nyt lainaa Saldolimiitiltä.

Omalaina – opiskelijalle kulutusluotto?

Opiskelijana voi olla hyvin vaikea saada kulutusluottoa. Omalaina kuitenkin ainakin mahdollistaa sen, että opiskelijana voi hakea lainapäätöksen kulutusluotosta – on olemassa kulutusluottoa tarjoavia paikkoja, joissa tuodaan suoraan esille, että opiskelijan on turha hakea niiden kautta lainaa. Omalainalta lainaa haettessa mahdollisia lainasummia ovat 100€–60 000€, ja lainaa voi hakea 1–20 vuotta, joskin pisin mahdollinen laina-aika riippuu lainasummasta. 

Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksia eli sen avulla voi löytää varsin edullisen lainan. Toisaalta Omalainan kautta ei voi saada yhtä nopeasti lainaa kuin vaikkapa pikavipit tyypillisesti ovat. Testaa nyt Omalainaa.

Ege – perinteinen pieni pikavippi

Ei näytä antavan lainaa. Egeltä voi opiskelijana hakea pientä lyhyen maksuajan kertalainaa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Egeä käyttäessä voi valita hakevansa joko 50€, 100€ tai 150€ kokoista pikavippiä, jolle saa 30 päivää laina-aikaa. Johtuen noista lainasummista ja selkeästä laina-ajasta, Ege voi olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos haluaa vähentää riskiä siihen, että pikavippejä kertyy jopa puoliksi huomaamatta liikaa. Egen alaikäraja on 20 vuotta.

Easycredit – lainaa jopa 5000€

Keskeyttänyt lainoittamisen 30.6.2020. Easycredit ei todennäköisesti ole helpoin paikka saada opiskelijana lainaa. Kuitenkin ainakin siinä tapauksessa, että sitä ei saa muualta, voi tätäkin paikkaa koittaa. Täältä nimittäin pitäisi olla sinänsä varsin helppoa ja nopeata hakea lainapäätös. Lainaa täältä voidaan myöntää 500€ alkaen ja jopa 5000€. Easycreditin ikäraja on 20 vuotta, ja vähintään 2000€ lainoille voi saada maksuaikaa jopa 10 vuotta.

Pikavippi opiskelijalle: 300 – 600€

Vivus ei valitettavasti tällä hetkellä myönnä uutta lainaa, päivitämme tätä sivua, jos tilanne muuttuu. Vivus avasi uudistuneen lainapalvelunsa vähän aikaa sitten. Nyt Vivukselta voi saada lainaa 300 – 600€, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Vaikka Vivus muuttikin sen mahdollisia lainasummia, niin se ei onneksi näytä muuttuneen, että Vivus antaa edelleen monille hakijoille lainaa. 

Vivuksen lainahintojen suhteen on hyvä huomata, että se veloittaa lisäkulun, jos haluaa lainaa nopeasti. Lisäksi on hyvä huomata se, että ainakaan Ålandsbankeniin ja S-pankkiin lainaa ei voi saada heti edes lisäkululla.

HUOM: Älä hae pikavippiä näissä tilanteissa

Vaikka pikavipit voivatkin joskus olla iso apu, niin liittyy niihin monesti myös hakijan näkökulmasta riskejä. Ja pikavippiä ei pidäkään hakea kaikissa tilanteissa.

1: Jos et voi selvitä lainan takaisinmaksamisesta

Tämän kohdan pitäisi olla ilmeinen lähes kaikille, mutta valitettavasti se unohtuu monilta. Pikavippiä ei pidä missään nimessä hakea, jos ei usko, että pystyy myös maksamaan sen takaisin. Harkitsematon pikavippien ottaminen on johtanut monien ihmisten kohdalla luottotietojen menettämiseen, ja luottotietojen menettämisellä voi olla todella kauaskantoisia vaikutuksia. Tämä asia on tärkeä erityisesti opiskelijoiden kohdalla, koska opiskelijoilla on yleensä niin sanotusti elämä edessä ja luottotietojen menettäminen voi aiheuttaa suuria ongelmia tähän edessä olevaan elämään.

Mikäli sinulla on siis edes pienikin epäilys siitä, että et välttämättä kykene maksamaan pikavippiä ajoissa takaisin, niin jätä se yksinkertaisesti hakematta. Lähes aina on löydettävissä jokin muukin ratkaisu saada vähän lisää rahaa verrattain nopeasti. Voit esimerkiksi koittaa pyytää hieman lainaa tutulta tai vaikka koittaa myydä jotain pientä.

2: Jos et pysty harkitsemaan lainan hakemisen järkevyyttä selkeästi

Opiskelijaelämässä tulee aina välillä eteen tilanteita, joissa kyky pohtia asioita tarkasti ja punnita riskejä sekä hyötyjä rationaalisesti voi olla haasteellista. Jos huomaat olevasi tämän tyyppisessä tilanteessa, niin jätä pikavippi hakematta. Todennäköisesti olet seuraavana aamuna varsin tyytyväinen päätökseesi, vaikka se tarkoittaisikin mahdollisesti sitä, että edellisenä iltana on joutunut hieman tinkimään hauskanpidosta.

Mistä muualta opiskelija voi saada rahaa:

Pikavippiin kannattaa monesti opiskelijana suhtautua ikään kuin viimeisenä mahdollisuutena. Pikavippiä huomattavasti järkevämpiä vaihtoehtoja ovat yleensä ainakin opiskelijan saatavilla olevat tuet sekä myös opintolaina. Opintolaina on monien ihmisten tapauksessa hyvin mahdollisesti heidän elämänsä parhailla lainaehdoilla tarjolla oleva laina, ja tästä syytä monet ovatkin jopa sijoittaneet opintolainansa: täältä löytyy opinnäytetyö opintolainan sijoittamisesta.

Vieritä ylös