• You are here:
  • Home »

Pikavippi opiskelijalle: Näiltä lainaa heti myös opiskelijoille (2020)

Opiskelijana budjetti on usein tiukoilla, ja pieni pikavippi voisi helpottaa elämää paljon. On monia pikavippejä tarjoavia paikkoja, joista opiskelija ei voi käytännössä saada ollenkaan lainaa. Näyttää kuitenkin olevan jonkin verran niitäkin, joista se voi olla mahdollista. Nämä alla olevat seitsemän lainapaikkaa on järjestetty niin, että ylimpänä on se, josta opiskelijalla on todennäköisesti parhaat mahdollisuudet saada lainaa ja toisena se, mistä toiseksi parhaat ja niin edelleen.

Lainaa heti jo 18-vuotiaalle opiskelijalle

Jos ikää on 18- tai 19-vuotta ja haluaa lainaa heti netistä, niin ei ylipäätänsä tarjolla ole kovin montaa vaihtoehtoa. Blue Finance on kuitenkin yksi paikka, josta vaikuttaa voivan saada lainan tuon ikäisenä ja myös sen ikäisenä opiskelijana. Lainaa Blue Finance voi myöntää 100€ alkaen ja jopa 5000€. Blue Financella on tarjolla "kertaluotto" ja "joustoluotto", ja näyttää olevan niin, että opiskelijoille on paljon paremmat mahdollisuudet saada tuota kertaluottoa. Sitä voi saada 500€ asti. 

Blue Finance veloittaa tavallisten korkojen päälle lisämaksuja, jos siltä haluaa lainan nopeasti itselle. Nuo kulut ovat osittain yhteydessä siihen, miten paljon lainaa ottaa. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Pikavippi opiskelijalle: 300 - 600€

Vivus avasi uudistuneen lainapalvelunsa vähän aikaa sitten. Nyt Vivukselta voi saada lainaa 300 - 600€, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Vaikka Vivus muuttikin sen mahdollisia lainasummia, niin se ei onneksi näytä muuttuneen, että Vivus antaa edelleen monille hakijoille lainaa. 

Vivuksen lainahintojen suhteen on hyvä huomata, että se veloittaa lisäkulun, jos haluaa lainaa nopeasti. Lisäksi on hyvä huomata se, että ainakaan Ålandsbankeniin ja S-pankkiin lainaa ei voi saada heti edes lisäkululla. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Lainasto - harkitse tätäkin, jos haluat lainaa opiskelijana

Lainaston alaikäraja on 18-vuotta, eli sen voisi olettaa olevan valmis antamaan lainaa varsin monille opiskelijoille. Lainastolta voi hakea pikavippiä tai sitten limiittilainaa. Pikavippiä Lainastolta voi saada alkaen 300€ ja enintään 600€, ja limiittilainaa jopa 3000€, sen minimin ollessa 100€. Testaa nyt Lainastoa.

Credit24 - lainaa alkaen 50€

Credit24 voi olla erityisen hyvä valinta silloin, jos ei tarvitse kovin isoa lainaa. Tuo johtuu siitä, että Credit24:ltä voi saada lainaa jo 50 eurosta alkaen, kun taas monissa muissa paikoissa minimisumma on vähintään 100€. Credit24:ltä voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 19 vuotta. Hae nyt lainaa Credit24:ltä.

Limiitti - myös täältä mahdollisesti lainaa opiskelijalle

Limiitti palvelusta voi hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen ja se on lisäksi perinteisesti myöntänyt monille lainaa. Voi siis olla, että Limiitiltä on myös opiskelijoilla varsin hyvät mahdollisuudet saada lainaa. Lainamuotona täällä on joustoluotto, ja sitä voi saada 2000€ lainarajalla, ja niin, että tuolta lainatililtä voi nostaa itselle lainaa vaikka vain 100€. Hae nyt lainaa Limiitiltä.

Ege - perinteinen pieni pikavippi

Egeltä voi opiskelijana hakea pientä lyhyen maksuajan kertalainaa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Egeä käyttäessä voi valita hakevansa joko 50€, 100€ tai 150€ kokoista pikavippiä, jolle saa 30 päivää laina-aikaa. Johtuen noista lainasummista ja selkeästä laina-ajasta, Ege voi olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos haluaa vähentää riskiä siihen, että pikavippejä kertyy jopa puoliksi huomaamatta liikaa. Egen alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Egeltä.

Easycredit - lainaa jopa 5000€

Easycredit ei todennäköisesti ole helpoin paikka saada opiskelijana lainaa. Kuitenkin ainakin siinä tapauksessa, että sitä ei saa muualta, voi tätäkin paikkaa koittaa. Täältä nimittäin pitäisi olla sinänsä varsin helppoa ja nopeata hakea lainapäätös. Lainaa täältä voidaan myöntää 500€ alkaen ja jopa 5000€. Easycreditin ikäraja on 20 vuotta, ja vähintään 2000€ lainoille voi saada maksuaikaa jopa 10 vuotta. Hae nyt lainaa Esycreditiltä.

HUOM: Älä hae pikavippiä näissä tilanteissa

Vaikka pikavipit voivatkin joskus olla iso apu, niin liittyy niihin monesti myös hakijan näkökulmasta riskejä. Ja pikavippiä ei pidäkään hakea kaikissa tilanteissa.

1: Jos et voi selvitä lainan takaisinmaksamisesta

Tämän kohdan pitäisi olla ilmeinen lähes kaikille, mutta valitettavasti se unohtuu monilta. Pikavippiä ei pidä missään nimessä hakea, jos ei usko, että pystyy myös maksamaan sen takaisin. Harkitsematon pikavippien ottaminen on johtanut monien ihmisten kohdalla luottotietojen menettämiseen, ja luottotietojen menettämisellä voi olla todella kauaskantoisia vaikutuksia. Tämä asia on tärkeä erityisesti opiskelijoiden kohdalla, koska opiskelijoilla on yleensä niin sanotusti elämä edessä ja luottotietojen menettäminen voi aiheuttaa suuria ongelmia tähän edessä olevaan elämään.

Mikäli sinulla on siis edes pienikin epäilys siitä, että et välttämättä kykene maksamaan pikavippiä ajoissa takaisin, niin jätä se yksinkertaisesti hakematta. Lähes aina on löydettävissä jokin muukin ratkaisu saada vähän lisää rahaa verrattain nopeasti. Voit esimerkiksi koittaa pyytää hieman lainaa tutulta tai vaikka koittaa myydä jotain pientä.

2: Jos et pysty harkitsemaan lainan hakemisen järkevyyttä selkeästi

Opiskelijaelämässä tulee aina välillä eteen tilanteita, joissa kyky pohtia asioita tarkasti ja punnita riskejä sekä hyötyjä rationaalisesti voi olla haasteellista. Jos huomaat olevasi tämän tyyppisessä tilanteessa, niin jätä pikavippi hakematta. Todennäköisesti olet seuraavana aamuna varsin tyytyväinen päätökseesi, vaikka se tarkoittaisikin mahdollisesti sitä, että edellisenä iltana on joutunut hieman tinkimään hauskanpidosta.

Mistä muualta opiskelija voi saada rahaa:

Pikavippiin kannattaa monesti opiskelijana suhtautua ikään kuin viimeisenä mahdollisuutena. Pikavippiä huomattavasti järkevämpiä vaihtoehtoja ovat yleensä ainakin opiskelijan saatavilla olevat tuet sekä myös opintolaina. Opintolaina on monien ihmisten tapauksessa hyvin mahdollisesti heidän elämänsä parhailla lainaehdoilla tarjolla oleva laina, ja tästä syytä monet ovatkin jopa sijoittaneet opintolainansa: täältä löytyy opinnäytetyö opintolainan sijoittamisesta.