Pikavippi pitkällä maksuajalla – Löydä jopa edullinen pitkän laina-ajan laina

Pikavipit ja muut nettilainat on perinteisesti käsitetty siinä muodossa, että ne toisaalta saa todella nopeasti ja toisaalta ne myös pitää maksaa takaisin melko äkkiä. Nykyisin jälkimmäinen osa tuosta yhtälöstä on onneksi alkanut muuttumaan: varsinkin verrattain isoja lainoja on tänä päivänä mahdollista saada netistäkin jopa todella pitkällä maksuajalla.

Tämä sivu on jaoteltu ikään kuin kahteen osaan. Tässä alussa on nimittäin mainittuna yksi hyvä pikavippipaikka, josta voi saada pitkällä laina-ajalla varustettua lainaa erityisen nopeasti. Sitten tuon paikan jälkeen on vertailutaulukossa lainapaikkoja, joista voi saada lainaa hieman hitaammin, mutta jopa todella pitkällä laina-ajalla sekä enemmän kuin pikavipin muodossa voi saada. Noiden vertailutaulukon paikkojen avulla voi myös löytää erityisen edullisen lainan.

Pikavippi pitkällä laina-ajalla

Jos tällä hetkellä haluaa pitkän maksuajan pikavipin, niin on Saldo luultavasti paras valinta. Tästä palvelusta voi nimittäin hakea lainaa 300 eurosta alkaen ja jopa 10 000 euron verran ja laina-aikaa siltä voi hakea jopa yli 7 vuotta. Mahdolliset laina-ajat ovat tosin ymmärrettävästi yhteydessä haettavaan lainasummaan. Saldon alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Saldolta.

Etsi edullinen laina pitkällä maksuajalla

Varsinaisten pikavippien tarjonta on viime vuosina käynyt varsin suppeaksi, ja lisäksi monet lainafirmat ovat tiukentaneet sitä, keille kaikille he antavat lainaa. Yhtenä isona syynä noihin molempiin asioihin on uusi korkokatto, joka säädettiin väliaikaiseksi, mutta siitä huolimatta aiheutti isoja muutoksia.

Onneksi kuitenkin nykyään on saatavilla varsin hyvin sekä melko nopeasti jopa 20 vuoden laina-ajalla varustettuja edullisia nettilainoja, jotka vaativat hieman enemmän vaivaa ja aikaa kuin perinteiset pikavipit. Alla olevalla listalla on paikkoja, joiden avulla voi hakea tuon tyyppistä lainaa.

Tällä yllä olevalla listalla näkyvät paikat ovat käytännössä niin sanottuja lainavertailuita. Ne siis pyrkivät etsimään lainatarjouksia monesta eri lähteestä – joukossa voi olla esimerkiksi perinteisiä kivijalkapankkeja tai vähemmän tunnettuja netin lainafirmoja.

Edellä kuvattujen vertailupalveluiden tekemän kattavan vertailun etuna on ennen kaikkea se, että se voi auttaa löytämään erityisen edullisen lainan. Parhaassa tapauksessa lainan todellinen vuosikorko voi olla esimerkiksi noin 5%. Tuota voi varsinkin vanhoihin pikavippeihin verrattuna pitää jopa todella halpana korkona. Se, että nämä palvelut mahdollistavat noin edullisen lainan löytämiseen tarkoittaa myös sitä, että ne voivat olla käteviä paikkoja esimerkiksi hyvän yhdistelylainan löytämiseen.

Esimerkki mahdollisesti vertailun avulla löydettävästä verrattain edullisesta pitkän laina-ajan lainasta, lähteenä Rahalaitos: Mikäli hakisi lainaa 25 000 euroa, niin voisi lainan todellinen vuosikorko olla 6,64%.

Pikalainat pitkällä maksuajalla – nämä asiat on hyvä muistaa

  • Erityisesti pitkän maksuajan lainojen kohdalla on ”korkoa korolle” -ilmiön takia hyvä tehdä vertailua
  • Tarpeettoman pitkä maksuaika aiheuttaa turhia korkoja ja kuluja
  • Monesti se, miten nopeasti lainan voi saada tilille korreloi sen kanssa, miten halpa laina on
  • Pitkänkin laina-ajan lainoja lyhennetään lähtökohtaisesti kuukausittain

Ferratumin joustoluotto on tauolla 2021 alusta lähtien

Ferratumin suhteen on vähän makuasia, että kutsuuko sitä nykyään pikavipiksi vai ei. Käytännössä on niin, että jos haluaa lainaa vaikka 15 minuutin sisään, niin ei Ferratum luultavasti ole paras valinta, mutta sitten, jos riittää, että saa lainaa samana päivänä, niin voi Ferratum olla oikein hyvä lainapaikka.

Ferratumin kahdesta lainasta enemmän pikavippiä muistuttava on sen joustoluotto. Tuolla kyseisellä joustoluotolla on 4000 euron luottoraja, jolta voi nostaa helposti lainaa esimerkiksi 200 tai 2000 euroa. Ja koska Ferratumin joustoluoton minimilyhennys on vain 3% lainasummasta, mutta kuitenkin vähintään 40€, niin voi Ferratumin joustoluoton maksaa pois erittäin pitkällä laina-ajalla.

Pari esimerkki Ferratumin lainasta varmaan havainnollistaa hyvin, jopa miten pitkän maksuajan Ferratumilta voisi saada: Jos ottaisi 1500 euron lainan, jota lyhentäisi jatkuvasti minimilyhennyksellä, niin olisi laina-aika lähes 10 vuotta ja jos ottaisi 800 euron lainan, jota lyhentäisi jatkuvasti minimillä, niin olisi laina-aika yli 3 vuotta.

Ferratumin joustoluottoa voi hakea, jos ikää on ainakin 22 vuotta ja koska kyseessä on joustoluotto, niin voi avatulta lainatililtä tarvittaessa tehdä luottorajan puitteissa vaikkapa useita lainanostoja.

Kysymyksiä ja vastauksia

Minkä kokoisille lainoille voi saada pitkän laina-ajan?

Tuo tietysti riippuu osittain siitä, miten määrittelee ”pitkän”, mutta jo 500 euron lainalle voi saada esimerkiksi 3 vuotta laina-aikaa, ja vaikkapa 5000 euron lainalle esim. 10 vuotta laina-aikaa. Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä isompi lainasumma, niin sitä pidempi laina-aika on mahdollista saada.

Myönnetäänkö pitkän maksuajan lainoja monille?

Lähtökohtaisesti maksuajan itsessään ei pitäisi vaikuttaa siihen, miten hyvät mahdollisuudet on saada myönteinen lainapäätös. Koska kuitenkin käytännössä pitkän maksuajan lainat ovat monesti summiltaan hieman isompia, niin saattavat pitkiä laina-aikoja tarjoavat firmat tehdä keskimääräistä tarkempaa seulontaa lainahakemusten suhteen.

Vaatiiko pitkän maksuajan luoton netistä hakeminen takaajan?

Ainakaan ylivoimaisesti suurimmassa osassa tapauksista ei vaadi. Netin lainapalveluilla ei myöskään ole tapana vaatia vakuuksia.

Vieritä ylös