Pikavippi viikonloppuna näiltä: Lainaa jopa heti tilille myös viikonloppuna

Pikavippi tai isompi laina on mahdollista saada viikonloppuna monesta paikasta. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että on kahdenlaisia lainapaikkoja, joista saada lainaa viikonloppuna: niitä, jotka voivat myöntää lainan ja maksaa sen tilille jopa heti viikonloppuna ja sitten niitä joilta/joiden kautta saa lainapäätöksen heti viikonloppuna, mutta ei rahoja tilille asti. Tämän sivun lista toivottavasti auttaa löytämään sinulle sopivan lainapaikan.

Löydä pikavippi lauantaina tai sunnuntaina

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Listalta löytyy niin sanottu pikavippipaikka (Vippi) sekä niin sanottuja lainahakemusten kilpailuttajia (esim. Omalaina). Ensin mainittu voi olla hyvä valinta vaikkapa silloin, jos haluaa lainaa heti tilille lauantaina ja jälkimmäiset esimerkiksi silloin, jos tärkeintä on se, että saa heti viikonloppuna tietää, että onko ylipäätänsä mahdollista saada netistä halpaa lainaa. Koska lainahakemusten kilpailuttajat voivat siis auttaa löytämään erityisen edullisen lainan, niin voivat ne olla hyvä apu esimerkiksi siinä tilanteessa, että haluaa löytää järjestelylainan.

Huomaathan, että yksikään lainapalvelu ei voi edes viikonloppuna siirtää uudelle asiakkaalle lainaa kello 23.00–07.00. Tuo rajoitus, että uusille asiakkaille saa siirtää lainaa vain 7–23 kello on ihan laista johtuva. Lainafirmoilla voi myös olla omia rajoituksia siinä, mihin kellonaikoihin ne siirtävät lainaa. Mikäli lainaa hakee aikavälillä, jolla lainaa ei siirretä ja lainaa myönnetään, niin tehdä siirto pääsääntöisesti sitten heti aamulla, kun siirtopalvelu on taas käytössä.

Huomaathan myös, että lainapalveluilla voi olla pankkikohtaisia eroja siinä, miten nopeasti lainan voi saada tilille. Nopeiden siirtojen näkökulmasta ongelmallisia pankkeja ovat lähtökohtaisesti erityisesti Handelsbanken, S-pankki ja Ålandsbanken. Toisaalta taas sitten esimerkiksi Nordea ja OP ovat normaalisti tietääkseni ainakin aika hyviä valintoja, jos haluaa, että voi saada pikavipin heti tilille.

Myös viikonloppuna on syytä pitää lainatessa järki päässä

Viikonloppu on monelle melko huoletonta aikaa ja silloin myös rahankäyttö voi ehkä joskus lähteä vähän turhan käsistä. On kuitenkin hyvä muistaa, että viikonlopun jälkeen koittaa arki varsin nopeasti. Sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Ja jos viikonloppuna on ottanut omaan maksukykyyn nähden liikaa kallista lainaa, niin voi tuosta arjesta tulla varsin pitkä – erityisesti kuvainnollisesti.

Kysymyksiä ja vastauksia viikonloppuna lainaamisesta

Miksi viikonloppuna saa monesti lainapäätöksen heti, mutta ei rahoja heti tilille? Tuo johtuu varsin ilmeisesti siitä, että monet lainafirmat käyttävät ainakin alustavia lainapäätöksiä varten automaattisista järjestelmää, mutta saattavat sitten tehdä lainaan liittyen muita toimenpiteitä, jotka vaativat ihmisen puuttumista, eikä sitä varten välttämättä ole viikonloppuna henkilöä.

Onko yhtä hyvät mahdollisuudet saada pikavippi sunnuntaina ja lauantaina? Vaikuttaisi olevan niin. Ei myöskään ole ilmeisesti eroa siinä, että mistä paikoista voi mahdollisesti saada pikavipin jopa heti tilille lauantaina tai sunnuntaina.

Onko jotakin rajaa siinä, miten ison lainan voi mahdollisesti saada heti tilille viikonloppuna? Ei virallisesti, mutta erilaisten lainapaikkojen suurimmista mahdollisista lainasummista voi päätellä, että viikonloppuna voisi mahdollisesti saada enintään 10 000 euron lainan heti tilille. Tuota reilusti isommistakin lainoista pitäisi kuitenkin olla siis mahdollista saada ns. pelkkä lainapäätös heti.

Voiko viikonloppuna saada kulutusluoton heti tilille? Tuon pitäisi olla mahdollista ainakin, jos hakee lainaa Vippi-palvelusta. Siltä voi hakea alkaen 1 000 euron kulutusluottoa. Vipiltä haetulle kulutusluotolle voi valita kätevästi laina-ajan useammasta vaihtoehdosta. Esimerkkinä voi mainita, että 3 000 euron kulutusluotolle tarjotaan laina-aikaa 18 kuukaudesta alkaen ja jopa 50 kuukautta. Ensin mainitulla laina-ajalla tyypillinen kuukausittainen lyhennyserä olisi 199 euroa ja jälkimmäisellä laina-ajalla 89 euroa.

Onko nykyään aiempaa enemmän vai vähemmän paikkoja, joista voi saada lainaa lauantaina ja sunnuntaina? Lainaa viikonloppuna myöntävien ja siirtävien lainapaikkojen määrä näyttäisi vähentyneen varsin paljon. Tuo on yhteydessä siihen, että ylipäätänsä pikavippien tarjonta on tätä kirjoittaessa pienempää kuin se aiemmin oli. Tuo taas on seurausta siitä, että lainojen korkoja rajoitetaan nykyään varsin tiukasti. Käytännössä lainafirmat eivät nykyään saa periä yli 20% nimellistä vuosikorkoa.

Peritäänkö lainan viikonloppuna tilille siirtämistä lisäkuluja?

En tiedä yhdestäkään lainapalvelusta, jossa olisi käytössä lisäkulu siitä, että laina siirretään viikonloppuna tilille. Muutamilla palveluilla on kylläkin yleinen lisäkulu siitä, että laina siirretään ”heti”. Ajantasaisten kulujen pitäisi selvitä lainapalveluiden sivustoilta.

Ovatko pikavippipalveluiden asiakaspalvelut auki viikonloppuisin?

Tylsä vastaus on, että osalla on ja osalla ei. Lainan saamisen nopeuteen tuolla ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole vaikutusta, sillä lainasiirtoja ei tehdä asiakaspalvelun toimesta.

Vaativatko pikavippipaikat vakuuksia tai takaajan?

Eivät. Yksikään tietämäni pikavippifirma ei vaadi kumpaakaan noista.

Vieritä ylös