Pikavippikierre poikki – Näin pääset eroon pikavipeistä ja maksat pikavipit kerralla pois

Pikavipit voivat olla monissa tilanteissa hyödyllisiä ja niillä on selkeitä hyviä puolia. Toisaalta on myös niin, että pikavippien ottaminen on melko addiktoivaa ja niiden kohdalla voi helposti syntyä kierre, jossa otetaan uusia pikavippejä vanhojen maksamiseksi. Tai sitten vaan pikavippejä kertyy muuten liikaa. Ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun huomaa omaavansa ongelman pikavippien kanssa on se, että kirjoittaa ylös jokaisen pikavipin, sen summan, sen koron ja tulevat lyhennykset. Jos tämän listauksen jälkeen näyttää siltä, että pikavipeistä pääsee eroon ihan vaan sillä, että hankkii esimerkiksi omaisuutta myymällä lisää rahaa ja maksaa pikavipit pois, niin on tilanne varsin hyvä. On kuitenkin varsin yleistä, että siinä vaiheessa, kun havahtuu siihen, että omaa ongelman pikavippien kanssa, niin on tilanne jo edennyt siihen pisteeseen, ettei sitä ratkaista kuin ottamalla järkevämpi laina, jolla maksaa kaikki pikavipit kerralla pois.

Jos tilanne on tämä, niin on hyvä olla tietoinen siitä, että tämän tyyppisiä lainoja, joilla voi maksaa pikavipit pois on saatavilla myös netin kautta. Ja vieläpä nopeasti. Erityisen helppoa ja nopeaa näitä on hakea sekä saada sen tyyppisten palveluiden kautta, jotka kilpailuttavat lainahakemuksen hakijan puolesta. Näissä palveluissa tiedetään varsin hyvin se, että niiden kautta lainaa hakevat etsivät lainaa usein juuri pikavippikierteen katkaisemista varten, ja monesti niiden sivuilla voikin hakemuksen yhteydessä kertoa, että aikoo käyttää lainasumman pikavippien pois maksamiseen. Mistä sitten tarkalleen ottaen tämän tyyppistä lainaa kannattaisi lähteä hakemaan? Alla suosituksia.

Lainat yhteen ja pikavippikiere poikki, vaihtoehto 1

Lendon kautta voi hakea tarjouksia pikavippien yhdistämiseen sopivista lainoista. Tarjouksia voi hakea kooltaan 500 - 60 000€ lainoista ja laina-aikaa tämän tyyppiselle lainalle voi hakea jopa 15 vuotta. Ja koska pidempiin laina-aikoihin yhdistyy se, että monesti täältä saatavat tarjoukset ovat koroiltaan paljon pikavippejä halvempia, niin voi Lendon kautta haettu laina olla hyvä vaihtoehto tiellä eroon pikavipeistä. Voidakseen saada lainatarjouksia Lendon kautta, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainatarjouksia Lendolta.

Vaihtoehto 2 - tarjolla jo 18 & 19 vuotiaille

Omalainan kautta voi hakea lainatarjouksia, jo alle 20 vuotiaana, kun taas muissa tämän sivun palveluissa ikäraja alkaa kakkosella. Tosin voi olla, että täältäkään 18 tai 19-vuotias ei voi saada valtavan isoa lainaa. Täältä voi hakea tarjouksia kooltaan 100 - 60 000€ lainoista. Omalainan kautta, kuten muiltakin tällä sivulla mainituilta lainan kilpailuttajilta, voi saada lainaa ilman vakuuksia eikä lainatarjousten hakemisen sido mihinkään. Lisäksi tarjousten hakeminen on luonnollisesti täysin ilmaista. Hae nyt lainatarjouksia Omalainalta.

Eroon pikavipeistä - kolmas vaihtoehto

Myös Freedom Rahoitus tarjoaa mahdollisuuden hankkia isompaa lainaa, jolla voi maksaa pikavipit pois. Lainatarjouksia tästä palvelusta voi saada 500 - 60 000€ summille ja voidakseen saada lainatarjouksia, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta. Tämän palvelun yksi etu on se, että se kertoo nettisivuillaan ainakin monia niistä paikoista joiden suhteen se kilpailuttaa lainahakemuksesi. Hae nyt lainatarjouksia Freedom Rahoitukselta.

Jopa 70 000€ lainaa pikavippikierteen katkaisemiseen

Rahalaitoksen kautta voi hakea kätevällä nettihakemuksella lainaa 500 euroa – 70000 euroa. Eli tämän palvelun kautta haettavalla lainalla voi hankkiutua eroon jopa todella isosta määrästä pikavippejä. Tämä on myös yksi niistä palveluista, joissa voi suoraan kertoa, että aikoo käyttää lainansa pikavippien pois maksamiseen – täällä tosin puhutaan lainojen yhdistämisestä, joka kuitenkin on käytännössä sama asia. Tämä edellä mainittu kertoo siitä, että ongelmat pikavippikierteen kanssa ovat melko tavallisia, eikä niitä siinä mielessä pidä hävetä liikaa – varsinkin, kun olet nyt lähtenyt hankkiutumaan eroon pikavipeistä.

Se, että täältä on ylipäätänsä järkevää hakea lainaa pikavippien pois maksamista varten, perustuu tietysti vain ja ainoastaan siihen, että tämän palvelun kautta voi saada lainaa pikavippejä pienemmällä korolla ja muutenkin järkevämmillä lainaehdoilla. Osa näistä järkevimmistä lainaehdoista on se, että lainalle voi tämän palvelun kautta valita pitkän maksuajan ja sen myötä myös saada verrattain pienet kuukausierät. Laina-aikaa täältä voi uudelle lainalle hakea 1 – 15 vuotta.

Kuten sivuttua, niin Rahalaitos ei siis myönnä itse lainaa hakijalle. Sen sijaan palvelu kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen ja sen perusteella esittelee lainatarjoukset. Näistä tarjouksista hakija voi sitten valita sen, mikä soveltuu parhaiten omaan tilanteeseen. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kautta.

P.S. Jos haluat saada tietoa parista muusta paikasta hakea tämän tyyppistä niin sanottua yhdistelylainaa, niin tutustu toisen sivustomme sivuun yhdistelylainoista.

Mitä tehdä, kun olet maksanut pikavipit pois?

Kun olet saanut lainatarjouksen lainakilpailuttajalta ja valinnut sopivimman, niin on luonnollisesti ensimmäinen asia se, että laina myös käytetään pikavippien pois maksamiseen. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, sillä muuten on iso riski siihen, että ongelma pikavippikierteen kanssa toistuu joskus tulevaisuudessa. Kannattaakin siis pyytää pikavippipalveluilta lainakielto, ja painottaa sitä, että haluat sen olevan lopullinen. Kun olet maksanut pikavipit pois ja sulkenut lainatilisi, niin on vielä luonnollisesti edessä itse lainan maksaminen. Tämä voi tuntua ikävältä lainaa maksaessa, joten on hyvä muistaa se, että aiemmin vaivannut pikavippikierre olisi todennäköisesti johtanut vielä huomattavasti ikävämpään tilanteeseen – ja mahdollisesti vielä huomattavan nopeasti.

Vielä lopuksi on hyvä olla tietoinen siitä, että jos pikavippikierteeseen johti jokin psykologinen ongelma tai riippuvuus, niin on luonnollisesti tärkeätä lähteä ratkaisemaan myös tätä. Muuten on iso riski siihen, että pikavippiongelma tulee jossain vaiheessa takaisin ja mahdollisesti vielä huomattavasti entistäkin pahempana.

Vaikka riski uusiin pikavippeihin sortumiseen onkin ehdottomasti olemassa, jos ei kaikin tavoin estä niiden ottamista, niin on hyvä uutinen se, että pikavippien korkoja ollaan rajoittamassa. Tämä ainakin vähentää niitä vaikutuksia, mitä uusien pikavippien ottamisella olisi.

Mitä seurauksia luottotietojen menetys voi aiheuttaa?

Jos pikavipin jättää maksamatta, niin on voidaan maksuhäiriömerkintä (joka siis käytännössä on sama asia kuin luottotietojen menetys) merkitä jo 60 päivän päästä siitä, kun eräpäivä on mennyt. Eli pikavippejä ei todellakaan voi jättää pitkäksi aikaa roikkumaan. Jotkut saattavat kuitenkin miettiä, että eihän luottotietojen menetys ole mikään paha juttu. Se kuitenkin vaikuttaa suuresti elämään. Seuraavaksi näistä.

Iltalehti kokosi hiljattain kokemuksia ihmisiltä, joilta on mennyt luottotiedot ja sen perusteella se voi aiheuttaa ainakin seuraavia käytännön seurauksia (sen lisäksi, että ulosotossa olevaa velkaa peritään): 1) työpaikka voi jäädä saamatta, 2) vuokra-asuntoa on vaikea saada, 3) lainaa ei voi saada oman asunnon ostamista varten, 4) matkapuhelinliittymää ei saa ilman merkittävää etukäteismaksua ja 5) ei voi saada sähkösopimusta. Ja tässä siis vain muutamia - ei ole siis syytä suhtautua kevyesti maksuhäiriömerkintään.

Älä anna pikavippikierteen viedä elämänhalua

Pikavippikierteen aiheuttamassa synkässä suossa tarpoessa voi mieleen nousta varsin ikäviä ajatuksia. Jos tilanne on tämä, niin esimerkiksi Mielenterveysseuran kriisipuhelin voi auttaa pääsemään takaisin paremmalle tielle.