Pikavippikierre poikki – Näin pääset eroon pikavipeistä ja maksat pikavipit kerralla pois

Pikavipit voivat olla monissa tilanteissa hyödyllisiä ja niillä on selkeitä hyviä puolia. Toisaalta on myös niin, että pikavippien ottaminen on melko addiktoivaa ja niiden kohdalla voi helposti syntyä kierre, jossa otetaan uusia pikavippejä vanhojen maksamiseksi. Tai sitten pikavippejä vaan muuten kertyy liikaa.

Onneksi pikavipeistä eroon pääsemiseksi on kuitenkin keinoja. Yksi niistä on isompi ja halvempi laina, jolla maksaa pikavipit pois. Tuon lisäksi on myös esimerkiksi mahdollista maksaa pikavipit pois hiljalleen, kun valitsee sopivan tekniikan ja tarvittaessa tekee hieman muutoksia.

Tällä sivulla on ensin listattuna hyviä paikkoja etsiä laina, jolla voi maksaa pikavipit pois kerralla ja sitten vinkkejä siihen, miten pikavipeistä voisi päästä eroon, jos ei saa tai halua isompaa lainaa, jolla maksaa ne.

Lainat yhteen ja pikavippikierre poikki, vaihtoehto 1

Omalainan erityinen vahvuus on se, että siltä voi alkaa saamaan lainatarjouksia hakemukseen jopa käytännössä heti. Tuo voi olla iso plussa erityisesti silloin, kun tilanne pikavippien suhteen on akuutti. Lainatarjouksia täältä voi hakea kooltaan 100€ – 60 000€ lainoja varten, ja palvelun alaikäraja on 18 vuotta.

Omalainan kautta, kuten muiltakin tällä sivulla mainituilta lainan kilpailuttajilta, voi saada lainaa ilman vakuuksia eikä lainatarjousten hakeminen sido mihinkään. Lisäksi tarjousten hakeminen on luonnollisesti täysin ilmaista.

Uudistusten myötä, Omalainalta voi nykyään saada nettilainaa erityisen pitkällä laina-ajalla: pisin mahdollinen laina-aika sen kautta haettavalle lainalle on nimittäin 20 vuotta. Tuon tyyppistä laina-aikaa voi hakea, jos hakee vähintään 10000€ verran lainaa. Hae nyt lainatarjouksia Omalainalta.

Jopa 70 000€ lainaa pikavippikierteen katkaisemiseen

Rahalaitoksen kautta voi hakea kätevällä nettihakemuksella lainaa 500 euroa – 70 000 euroa, eli tämän palvelun kautta mahdollisesti löydettävällä lainalla voi hankkiutua eroon jopa todella isosta määrästä pikavippejä.

Se, että Rahalaitokselta on ylipäätänsä järkevää etsiä lainaa pikavippien pois maksamista varten, perustuu tietysti vain ja ainoastaan siihen, että tämän palvelun kautta voi saada lainaa pikavippejä pienemmällä korolla ja muutenkin järkevämmillä lainaehdoilla.

Osa noista järkevimmistä lainaehdoista on se, että lainalle voi tämän palvelun kautta valita pitkän maksuajan ja sen myötä myös saada verrattain pienet kuukausierät. Laina-aikaa täältä voi uudelle lainalle hakea 1–15 vuotta.

Rahalaitos ei siis myönnä itse lainaa hakijalle, vaan sen sijaan palvelu kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen ja sen perusteella pyrkii esittelemään nopeasti mahdolliset lainatarjoukset. Noista mahdollisista tarjouksista hakija voi sitten halutessaan valita sen, mikä soveltuu parhaiten omaan tilanteeseen. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kautta.

Eroon pikavipeistä – kolmas vaihtoehto

Myös Freedom Rahoitus tarjoaa mahdollisuuden hankkia isompaa lainaa, jolla voi maksaa pikavipit pois. Lainatarjouksia tästä palvelusta voi saada 1000 – 60 000€ summille ja voidakseen saada lainatarjouksia, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta. Laina-aikaa Freedom Rahoituksen kanssa voi hakea 1–15 vuotta.

Tämän palvelun yksi selkeä etu on se, miten helppo sitä on käyttää ja luonnollisesti myös Freedom Rahoituksen käyttäminen on maksutonta. Hae nyt lainatarjouksia Freedom Rahoitukselta.

Vaihtoehto 3 – lainaa pikavippien pois maksamiseen

Myös Lainatarjoukset.fi-sivuston kautta voi hakea tarjouksia pikavippien yhdistämiseen ja niistä eroon pääsemiseen sopivista lainoista. Kyseisen sivuston kautta tarjouksia voi hakea kooltaan 1000 – 60 000€ lainoja varten ja laina-aikaa sen kautta voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta. Voidakseen mahdollisesti saada lainatarjouksia tuon sivuston kautta, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta. Siirry Lainatarjoukset.fi.

Lainatarjoukset.fi-sivuston kautta voi löytää lainaa alkaen 4,5% todellisesta vuosikorosta. Kyseistä sivustoa ylläpitää sama taho kuin tätä sivustoa.

Tämäkin palvelu voi auttaa pikavipeistä eroon pääsemisessä

Etua keskittyy sivustollaan melko vahvasti kulutusluottoihin. Sen avulla voi kuitenkin myös löytää isomman lainan, jolla maksaa pikavipit pois. Tuollaista lainaa voi hakea 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa.

Pikavippikierteen katkaisemisen näkökulmasta Etuan suurimpana vahvuutena voi pitää ehkä sitä, että sen avulla voi löytää edullista lainaa. Toinen vahvuus on se, että sen kanssa voi hakea laina-aikaa jopa 18 vuotta – pitkä maksuaika tietysti auttaa pitämään kuukausierät pieninä. Etua-palvelua voi kokeilla, jos ikää on ainakin 18 vuotta. Kokeile nyt Etuaa.

Lainaesimerkki Etualta: jos lainaa hakisi 15 000€ ja sille 10 vuoden maksuajan, niin voisi lainan kuukausierä olla 181 euroa. 181*10*12= 21720€.

Miten päästä eroon pikavipeistä, jos ei saa (tai halua) lainaa, jolla maksaa ne kerralla pois? Vinkkejä!

Oma näkymykseni on se, että lähes aina on parempi maksaa pikavipit pois kerralla kuin tehdä sitä hiljalleen. Tuosta pitävät huolen ihan jo pikavippien tyypilliset korotkin. Valitettavasti kuitenkin erityisesti nykyään voi olla vaikea saada lainaa pikavippien pois maksamiseen, ja jos löydät itsesi tuosta tilanteesta, niin voi näistä seuraavista vinkeistä olla apua pikavipeistä eroon pääsemisessä. Vinkit perustuvat omiin kokemuksiini.

  1. Lopeta heti uusien pikalainojen ja muiden luottojen nostaminen, niin pitkälti kuin se vain on mahdollista.
  2. Sulje joustoluottotilit, ja mahdollisesti myös muut lainatilit. Erityisesti joustoluotot ovat siinä mielessä ongelmallisia, että ne voivat aiheuttaa tilanteen, missä tulee jatkuvasti vain nostettua uutta lainaa, kun lainatilille vapautuu vähänkin nostovaraa.
  3. Selvitä tarkasti eri lainojen korot ja muut lisämaksettavaa aiheuttavat asiat. Tämä auttaa sen päättämisessä, miten maksaa lainoja pois.
  4. Pyri hankkimaan nopeasti sen verran varoja / tuloja, että voit maksaa kaikista kalleimmat lainat pois (tämä toki olettaen, ettei pysty näin maksamaan kaikkia pois). On tosin ymmärrettävää, että monesti siinä vaiheessa, kun herää siihen, että pikavipeistä pitää päästä eroon, niin voi olla vaikea hankkia nopeasti lisävaroja.
  5. Valitse, miten haluat alkaa lyhentämään velkavuorta. Suosittuja ja hyviä tapoja ovat esimerkiksi lumipallotekniikka ja se, että lähtee liikkeelle kalleimmasta lainasta. Lumipallotekniikassa pienintä lainaa lyhennetään mahdollisimman paljon ja muita minimilyhennyksillä. Kalleimpaan lainaan keskittyessä taas korkeimman koron/muiden kulujen lainaa lyhennetään mahdollisimman paljon ja muita minimeillä. Ja kun tekniikasta riippuen pienin tai kallein on maksettu pois, niin keskitytään toisiksi pienimpään tai kalleimpaan jne.
  6. Kun lyhennät lainoja, niin pyri pitämään kulut minimissä ja maksimoimaan tulot. Tämä on toki varsin ilmeistä.
  7. Asennoidu niin, että on parempi kärsiä vähän aikaa enemmän kuin pitkään vähän -> mikäli lainojen kimppuun ei käy nyt aggressiivisesti, niin tulee niistä helposti pitkä riesa.

Miten minimoin riskit uuteen pikavippikierteeseen, jos haen isomman lainan, jolla maksan pikavipit pois?

Kun olet saanut lainatarjouksen lainakilpailuttajalta ja valinnut sopivimman, niin on luonnollisesti ensimmäinen asia se, että laina myös käytetään pikavippien pois maksamiseen. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, sillä muuten on iso riski siihen, että ongelma pikavippikierteen kanssa toistuu joskus tulevaisuudessa.

Kannattaakin siis pyytää (esimerkiksi sähköpostilla) pikavippipalveluilta itselle lainakielto, ja painottaa sitä, että haluat sen olevan lopullinen. Kokemusteni perusteella tuon tyyppinen kielto on mahdollista saada varsin helposti jokaiselta pikavippifirmalta ja estot myös ovat pysyviä. Käytännössä nuo kiellot toimivat niin, että viimeistään siinä vaiheessa, kun yrittää nostaa suljetulta tililtä lainaa, niin tulee viesti, ettei se onnistu. Toki parasta olisi varmasti se, ettei edes lähde kokeilemaan sitä, että saisiko lainaa tililtä, jonka pitäisi olla suljettu.

Kun olet maksanut pikavipit pois ja sulkenut lainatilisi, niin on vielä luonnollisesti edessä itse lainan maksaminen. Tämä voi tuntua ikävältä lainaa maksaessa, joten on hyvä muistaa se, että aiemmin vaivannut pikavippikierre olisi todennäköisesti johtanut vielä huomattavasti ikävämpään tilanteeseen – ja mahdollisesti vielä huomattavan nopeasti.

Vielä lopuksi on hyvä olla tietoinen siitä, että jos pikavippikierteeseen johti jokin psykologinen ongelma tai riippuvuus, niin on luonnollisesti tärkeätä lähteä ratkaisemaan myös tätä. Muuten on iso riski siihen, että pikavippiongelma tulee jossain vaiheessa takaisin ja mahdollisesti vielä huomattavasti entistäkin pahempana.

Vaikka riski uusiin pikavippeihin sortumiseen onkin ehdottomasti olemassa, jos ei kaikin tavoin estä niiden ottamista, niin on hyvä uutinen se, että pikavippien korkoja ollaan rajoittamassa (päivitys: rajoitus on nyt voimassa ja se on alentanut selkeästi pikavippien kustannuksia). Tämä ainakin vähentää niitä vaikutuksia, mitä uusien pikavippien ottamisella olisi.

Mitä seurauksia luottotietojen menetys voi aiheuttaa?

Jos pikavipin jättää maksamatta, niin voidaan maksuhäiriömerkintä (joka siis käytännössä on sama asia kuin luottotietojen menetys) merkitä jo 60 päivän päästä siitä, kun eräpäivä on mennyt. Eli pikavippejä ei todellakaan voi jättää pitkäksi aikaa roikkumaan. Jotkut saattavat kuitenkin miettiä, että eihän luottotietojen menetys ole mikään paha juttu. Se kuitenkin vaikuttaa suuresti elämään. Seuraavaksi näistä.

Iltalehti kokosi hiljattain kokemuksia ihmisiltä, joilta on mennyt luottotiedot ja sen perusteella se voi aiheuttaa ainakin seuraavia käytännön seurauksia (sen lisäksi, että ulosotossa olevaa velkaa peritään): 1) työpaikka voi jäädä saamatta, 2) vuokra-asuntoa on vaikea saada, 3) lainaa ei voi saada oman asunnon ostamista varten, 4) matkapuhelinliittymää ei saa ilman merkittävää etukäteismaksua ja 5) ei voi saada sähkösopimusta. Ja tässä siis vain muutamia – ei ole siis syytä suhtautua kevyesti maksuhäiriömerkintään.

Voiko ylempänä tällä sivulla mainittuja palveluita käyttää myös siihen, että maksaa esimerkiksi kulutusluotot pois?

Kyllä. Tällä sivulla on puhuttu lähinnä pikavipeistä, mutta tässä yhteydessä se kattaa myös kulutusluotot ja ylipäätänsä muut lainat/luotot kuin varsinaiset pikavipit. Kannattaakin vahvasti harkita sitä, että samalla kun maksaa pikavipit pois, niin maksaa pois myös kaikki muut mahdollisesti korkean korot luotot. Kulutusluottojen lisäksi noita voivat olla myös esimerkiksi osamaksut.

Mitä tarkoittaa pikavippien yhdistäminen?

Sitä, että pikavipit maksetaan pois yhdellä isommalla ja toivottavasti edullisella lainalla. Kaikki ylempänä tällä sivulla mainitut lainapaikat soveltuvat pikavippien yhdistämiseen.

Kiva tietää – pitkä ja vaikeakin velkakierre on mahdollista saada poikki

Velkakierteen keskellä ollessa voi tulla fiilis, että on ihan turha edes yrittää saada raha-asioita kuntoon, kun ei se kuitenkaan tule onnistumaan. Tämä Ylen artikkeli kuitenkin osoittaa hyvin, että jopa todella pitkän velkakierteen katkaiseminen on mahdollista.

Mistä saa lisää apua pikavippikierteen katkaisemisen tueksi?

Mikäli haluaa tai tarvitsee henkilökohtaista neuvontaa esimerkiksi siihen, että voi päästä eroon pikavipeistä, niin kannattaa harkita yhteydenottoa talous- ja velkaneuvojalle. Heihin voi ottaa yhteyttä puhelimella sekä arkisin chatin kautta. Löydät tämän sivun kautta yhteystietoja.

Älä anna pikavippikierteen viedä elämänhalua

Pikavippikierteen aiheuttamassa synkässä suossa tarpoessa voi mieleen nousta varsin ikäviä ajatuksia. Jos tilanne on tämä, niin esimerkiksi Mielenterveysseuran kriisipuhelin voi auttaa pääsemään takaisin paremmalle tielle.

Mahdollistavatko kaikki pikavippifirmat sen, että pikavipin voi maksaa kerralla pois?

Ainakin omien kokemusteni perusteella kyllä. Tarvittaessa suosittelen laittamaan sähköpostia lainafirmalle ja pyytämään laskun, joka sisältää koko avoimen saldon sille päivälle laskettuna, jona haluaa maksaa lainan pois.

Voiko pankista saada lainaa pikavippien pois maksamiseen?

Kyllä, mutta ainakaan itselleni ei pankista myönnetty tuohon tarkoitukseen lainaa. Eli sieltä voi siis olla tähän hommaan selkeästi vaikeampi saada lainaa kuin netistä.

Mitä kannattaa huomioida, jos yhdistää pikavipit?

Tärkein asia on se, että varmistaa, että lainan, jolla ne yhdistää korko ja kulut ovat oikeasti halvempia kuin nykyisten pikavippien korot ja kulut. Lisäksi kannattaa pyrkiä valitsemaan laina-aika, joka mahdollistaa uuden lainan melko kivuttoman kuittaamisen, mutta ei ole niin pitkä, että joutuisi maksamaan korkoja turhasta.

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on veloista eroon pääsemisestä?

Ainakin oma kokemukseni on se, että jo pelkästään velkojen määrän vähentäminen voi tuoda paljon hyvää elämään: esimerkki stressi vähenee ja elämästä on helpompi nauttia, kun iso osa ajasta ei liity jotenkin lainojen miettimiseen.

Kokemusteni perusteella sanoisin myös sen, että jos haluaa veloista eroon, niin kannattaa suhtautua tehtävään aika kovalla motivaatiolla ja yrittää hoitaa se mahdollisimman nopeasti – velkaongelman tarpeeton pitkittäminen on vain itsensä kiusaamista.

Haluatko etsiä isompaa ja halvempaa lainaa, jolla katkaista pikavippikierre? Testaa Omalainan palvelua.

P.S. Mikäli haluat lisätietoja liittyen lainojen niputtamiseen ja yhdellä lainalla poismaksamiseen, niin voi esimerkiksi tämä järjestelylainoista kertova alasivu olla hyödyllinen.

Vieritä ylös