Pikavippikierre poikki – Näin pääset eroon pikavipeistä ja maksat pikavipit kerralla pois

Pikavipit voivat olla monissa tilanteissa hyödyllisiä ja niillä on selkeitä hyviä puolia. Toisaalta on myös niin, että pikavippien ottaminen on melko addiktoivaa ja niiden kohdalla voi helposti syntyä kierre, jossa otetaan uusia pikavippejä vanhojen maksamiseksi. Tai sitten pikavippejä vaan muuten kertyy liikaa.

Onneksi pikavipeistä eroon pääsemiseksi on kuitenkin keinoja. Yksi niistä on isompi ja halvempi laina, jolla maksaa pikavipit pois. Tuon lisäksi on myös esimerkiksi mahdollista maksaa pikavipit pois hiljalleen, kun valitsee sopivan tekniikan ja tarvittaessa tekee hieman muutoksia.

Tällä sivulla on ensin listattuna hyviä paikkoja etsiä laina, jolla voi maksaa pikavipit pois kerralla ja sitten vinkkejä siihen, miten pikavipeistä voisi päästä eroon, jos ei saa tai halua isompaa lainaa, jolla maksaa ne.

Eroon pikavipeistä ja pikavippikierre katki järkevällä lainalla, suosituksia

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikki tämän taulukon paikat ovat lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne siis pyrkivät etsimään lainaa monelta eri lainafirmalta ja sitten mahdollisesti näyttävät hakijalle edullisia lainoja. Edullisen lainan löytäminen voi olla avainasemassa, kun pohdit sitä, miten selvitä pikavipeistä. Lainaesimerkki (Omalainalta): lainaa 5000e 2 vuoden maksuajalla voisi tarkoittaa 219 euron kuukausierää. 2*12*219€ = 5256€. Esimerkki on viitteellinen.

Miten päästä eroon pikavipeistä, jos ei saa (tai halua) lainaa, jolla maksaa ne kerralla pois? Vinkkejä!

Oma näkymykseni on se, että lähes aina on parempi maksaa pikavipit pois kerralla kuin tehdä sitä hiljalleen. Tuosta pitävät huolen ihan jo pikavippien tyypilliset korotkin. Valitettavasti kuitenkin erityisesti nykyään voi olla vaikea saada lainaa pikavippien pois maksamiseen, ja jos löydät itsesi tuosta tilanteesta, niin voi näistä seuraavista vinkeistä olla apua pikavipeistä eroon pääsemisessä. Vinkit perustuvat omiin kokemuksiini.

  1. Lopeta heti uusien pikalainojen ja muiden luottojen nostaminen, niin pitkälti kuin se vain on mahdollista.
  2. Sulje joustoluottotilit, ja mahdollisesti myös muut lainatilit. Erityisesti joustoluotot ovat siinä mielessä ongelmallisia, että ne voivat aiheuttaa tilanteen, missä tulee jatkuvasti vain nostettua uutta lainaa, kun lainatilille vapautuu vähänkin nostovaraa.
  3. Selvitä tarkasti eri lainojen korot ja muut lisämaksettavaa aiheuttavat asiat. Tämä auttaa sen päättämisessä, miten maksaa lainoja pois.
  4. Pyri hankkimaan nopeasti sen verran varoja / tuloja, että voit maksaa kaikista kalleimmat lainat pois (tämä toki olettaen, ettei pysty näin maksamaan kaikkia pois). On tosin ymmärrettävää, että monesti siinä vaiheessa, kun herää siihen, että pikavipeistä pitää päästä eroon, niin voi olla vaikea hankkia nopeasti lisävaroja.
  5. Valitse, miten haluat alkaa lyhentämään velkavuorta. Suosittuja ja hyviä tapoja ovat esimerkiksi lumipallotekniikka ja se, että lähtee liikkeelle kalleimmasta lainasta. Lumipallotekniikassa pienintä lainaa lyhennetään mahdollisimman paljon ja muita minimilyhennyksillä. Kalleimpaan lainaan keskittyessä taas korkeimman koron/muiden kulujen lainaa lyhennetään mahdollisimman paljon ja muita minimeillä. Ja kun tekniikasta riippuen pienin tai kallein on maksettu pois, niin keskitytään toisiksi pienimpään tai kalleimpaan jne.
  6. Kun lyhennät lainoja, niin pyri pitämään kulut minimissä ja maksimoimaan tulot. Tämä on toki varsin ilmeistä.
  7. Asennoidu niin, että on parempi kärsiä vähän aikaa enemmän kuin pitkään vähän -> mikäli lainojen kimppuun ei käy nyt aggressiivisesti, niin tulee niistä helposti pitkä riesa.

Saako pankista lainaa pikavippien maksuun?

Netin tapaan myös pankista voi olla mahdollista saada niin sanottu järjestelylaina, jolla voi maksaa pikavipit pois. Vaikuttaisi kuitenkin olevan niin, että netin kautta voi olla selkeästi helpompaa saada lainaa pikavippien maksuun kuin perinteisestä pankista. Lisäksi on ehkä kiva tietää se, että esimerkiksi ylempänä olevan listan Omalainan tekemässä lainapalveluiden kilpailutuksessa on mukana myös ihan kivijalkapankkeja. Kokeile nyt Omalainaa.

Miten minimoin riskit uuteen pikavippikierteeseen, jos haen isomman lainan, jolla maksan pikavipit pois?

Kun olet saanut lainatarjouksen lainakilpailuttajalta ja valinnut sopivimman, niin on luonnollisesti ensimmäinen asia se, että laina myös käytetään pikavippien pois maksamiseen. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, sillä muuten on iso riski siihen, että ongelma pikavippikierteen kanssa toistuu joskus tulevaisuudessa.

Kannattaakin siis pyytää (esimerkiksi sähköpostilla) pikavippipalveluilta itselle lainakielto, ja painottaa sitä, että haluat sen olevan lopullinen. Kokemusteni perusteella tuon tyyppinen kielto on mahdollista saada varsin helposti jokaiselta pikavippifirmalta ja estot myös ovat pysyviä. Käytännössä nuo kiellot toimivat niin, että viimeistään siinä vaiheessa, kun yrittää nostaa suljetulta tililtä lainaa, niin tulee viesti, ettei se onnistu. Toki parasta olisi varmasti se, ettei edes lähde kokeilemaan sitä, että saisiko lainaa tililtä, jonka pitäisi olla suljettu.

Kun olet maksanut pikavipit pois ja sulkenut lainatilisi, niin on vielä luonnollisesti edessä itse lainan maksaminen. Tämä voi tuntua ikävältä lainaa maksaessa, joten on hyvä muistaa se, että aiemmin vaivannut pikavippikierre olisi todennäköisesti johtanut vielä huomattavasti ikävämpään tilanteeseen – ja mahdollisesti vielä huomattavan nopeasti.

Vielä lopuksi on hyvä olla tietoinen siitä, että jos pikavippikierteeseen johti jokin psykologinen ongelma tai riippuvuus, niin on luonnollisesti tärkeätä lähteä ratkaisemaan myös sitä. Muuten on iso riski siihen, että pikavippiongelma tulee jossain vaiheessa takaisin ja mahdollisesti vielä huomattavasti entistäkin pahempana.

Vaikka riski uusiin pikavippeihin sortumiseen onkin ehdottomasti olemassa, jos ei kaikin tavoin estä niiden ottamista, niin on monen näkökulmasta hyvä uutinen se, että pikavippien korkoja ollaan nykyisin rajoitettu. Tuon pitäisi ainakin vähentää niitä vaikutuksia, mitä mahdollisella uusien pikavippien ottamisella voi olla.

Mitä seurauksia luottotietojen menetys voi aiheuttaa?

Jos pikavipin jättää maksamatta, niin voidaan maksuhäiriömerkintä (joka siis käytännössä on sama asia kuin luottotietojen menetys) merkitä jo 60 päivän päästä siitä, kun eräpäivä on mennyt. Eli pikavippejä ei todellakaan voi jättää pitkäksi aikaa roikkumaan. Jotkut saattavat kuitenkin miettiä, että eihän luottotietojen menetys ole mikään paha juttu. Todellisuudessa se kuitenkin voi vaikuttaa suuresti elämään. Seuraavaksi noista mahdollisista vaikutuksista.

Iltalehti kokosi hiljattain kokemuksia ihmisiltä, joilta on mennyt luottotiedot ja sen perusteella se voi aiheuttaa ainakin seuraavia käytännön seurauksia (sen lisäksi, että ulosotossa olevaa velkaa peritään): 1) työpaikka voi jäädä saamatta, 2) vuokra-asuntoa on vaikea saada, 3) lainaa ei voi saada oman asunnon ostamista varten, 4) matkapuhelinliittymää ei saa ilman merkittävää etukäteismaksua ja 5) ei voi saada sähkösopimusta. Ja tässä siis vain muutamia – ei ole siis syytä suhtautua kevyesti maksuhäiriömerkintään.

Voiko ylempänä tällä sivulla mainittuja palveluita käyttää myös siihen, että maksaa esimerkiksi kulutusluotot pois?

Kyllä. Tällä sivulla on puhuttu lähinnä pikavipeistä, mutta tässä yhteydessä se kattaa myös kulutusluotot ja ylipäätänsä muut lainat/luotot kuin varsinaiset pikavipit. Kannattaakin vahvasti harkita sitä, että samalla kun maksaa pikavipit pois, niin maksaa pois myös kaikki muut mahdollisesti korkean korot luotot. Kulutusluottojen lisäksi noita voivat olla myös esimerkiksi osamaksut.

Mitä tarkoittaa pikavippien yhdistäminen?

Sitä, että pikavipit maksetaan pois yhdellä isommalla ja toivottavasti edullisella lainalla, jota sitten lyhennetään pikavippien sijaan. Tavoitteena tuon tekemisessä voi ajatella olevan sen, että oma rahatilanne paranee sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Kaikki ylempänä tällä sivulla mainitut lainapaikat soveltuvat pikavippien yhdistämiseen. Pikavippien yhdistämisestä on kirjoitettu enemmän tällä sivulla.

Mitä kannattaa erityisesti huomioida, jos yhdistää pikavipit?

Tärkein asia on se, että varmistaa, että lainan, jolla ne yhdistää korko ja kulut ovat oikeasti halvempia kuin nykyisten pikavippien korot ja kulut. Lisäksi kannattaa pyrkiä valitsemaan laina-aika, joka mahdollistaa uuden lainan melko kivuttoman kuittaamisen, mutta ei ole niin pitkä, että joutuisi maksamaan korkoja turhasta.

Kiva tietää – pitkä ja vaikeakin velkakierre on mahdollista saada poikki

Velkakierteen keskellä ollessa voi tulla fiilis, että on ihan turha edes yrittää saada raha-asioita kuntoon, kun ei se kuitenkaan tule onnistumaan. Tämä Ylen artikkeli kuitenkin osoittaa hyvin, että jopa todella pitkän velkakierteen katkaiseminen on mahdollista.

Mistä saa lisää apua pikavippikierteen katkaisemisen tueksi?

Mikäli haluaa tai tarvitsee henkilökohtaista neuvontaa esimerkiksi siihen, että voi päästä eroon pikavipeistä, niin kannattaa harkita yhteydenottoa talous- ja velkaneuvojalle. Heihin voi ottaa yhteyttä puhelimella sekä arkisin chatin kautta. Löydät tämän sivun kautta yhteystietoja.

Mahdollistavatko kaikki pikavippifirmat sen, että pikavipin voi maksaa kerralla pois?

Ainakin omien kokemusteni perusteella kyllä. Tarvittaessa suosittelen laittamaan sähköpostia lainafirmalle ja pyytämään laskun, joka sisältää koko avoimen saldon sille päivälle laskettuna, jona haluaa maksaa lainan pois.

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on veloista eroon pääsemisestä?

Ainakin oma kokemukseni on se, että jo pelkästään velkojen määrän vähentäminen voi tuoda paljon hyvää elämään: esimerkki stressi vähenee ja elämästä on helpompi nauttia, kun iso osa ajasta ei liity jotenkin lainojen miettimiseen.

Kokemusteni perusteella sanoisin myös sen, että jos haluaa veloista eroon, niin kannattaa suhtautua tehtävään aika kovalla motivaatiolla ja yrittää hoitaa se mahdollisimman nopeasti – velkaongelman tarpeeton pitkittäminen on vain itsensä kiusaamista.

Pikavipit pois yhdellä lainalla – onko se aina hyvä idea?

Tuon idean hyvyys riippuu pitkälti siitä, miten halvalla korolla on mahdollista saada lainaa pikavippien pois maksamiseen. Jos saa riittävän halvan lainan, niin on mielestäni käytännössä aina hyvä idea maksaa pikavipit pois yhdellä lainalla.

Älä anna pikavippikierteen viedä elämänhalua

Pikavippikierteen aiheuttamassa synkässä suossa tarpoessa voi mieleen nousta varsin ikäviä ajatuksia. Jos tilanne on tämä, niin esimerkiksi Mielenterveysseuran kriisipuhelin voi auttaa pääsemään takaisin paremmalle tielle.

Haluatko etsiä isompaa ja halvempaa lainaa, jolla katkaista pikavippikierre? Testaa Omalainan palvelua.

Vieritä ylös