Miten helppo pikavippitili on sulkea – kokemuksia (2017 & 2018)

Pikavippi voi olla hyvä idea joissakin tilanteissa, mutta jos niitä alkaa kertymään liikaa eikä lainan ottaminen enää pysy hallussa, niin on syytä miettiä, josko sulkisi pikavippitilejä eikä enää voisi ottaa uusia lainoja. Moni voi kuitenkin luulla, että pikavippitiin sulkeminen on pitkä ja hankala prosessi, joka vaatii esimerkiksi joiden liitteiden lähettämistä tai kaavakkeiden täyttämistä. Oman kokemukseni mukaan näin ei kuitenkaan ole ja olenkin kerännyt tähän alle kokemuksia lainatilin sulkemisesta niistä paikoissa, joissa olen jo sen tehnyt. On hyvä huomata, että kun tässä puhutaan lainatilin sulkemisesta, niin tarkoittaa se käytännössä enemmin sitä, että lainaa ei voi enää saada kyseisen yrityksen kautta, sillä kokemukseni mukaan palveluihin voi kyllä kirjautua senkin jälkeen, kun lainamahdollisuus on poistettu, mutta lainaa tosiaan ei voi sitten enää nostaa.

Vivus – pikavippitilin sulkeminen

Vivus oli ensimmäinen paikka, jossa suljin pikavippitilini (tapahtui syksyllä 2017). Tähän oli syynä ennen kaikkea se, että sen korot olivat, niin suuret, että en enää halunnut ottaa riskiä, että ottaisin sieltä jonain ”hölmönä hetkenä” lainan ja sitten katuisin tätä pikavippiä pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi Vivuksen kohdalla ajautuu helposti tilanteeseen (osittain juuri korkeista koroista johtuen), jossa vain siirtää eräpäivää eteenpäin maksamalla korvauksen siitä eikä siis lyhennä lainaa yhtään. Tämä on tietysti taloudellisesti todella huono tilanne.

Vivuksen kohdalla sain tilin suljettua yksinkertaisesti lähettämällä pari viestiä (muistaakseni sähköposti, ehkä livechat), jossa kerroin, että haluan, että vippitilini suljetaan pysyvästi. Mitään perusteita tai muita sulkemiselle ei vaadittu. Yritin vielä myöhemmin aiemmin mainitun tyylisenä hölmönä hetkenä hakea Vivukselta pikavipin, mutta se ei onnistunut ja tästä voi päätellä, että pikavippitilin sulkeminen onnistui niin kuin pitikin.

Ferratum – lainatilin sulkeminen kokemus (2018)

Ferratumilla suljin lainatilin elokuussa 2018. Täällä se onnistui erittäin helposti ottamalla yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun livechatin kautta ja vaihtamalla pari viestiä. Lainatili suljettiin heti enkä pystynyt enää sen jälkeen nostamaan lainaa tililtä, vaikka sille pystyi kirjautumaan. Ferratumin lainamahdollisuus pystyttiin poistamaan, vaikka tilillä oli edelleen avointa lainasaldoa. Hyvää on kuitenkin se, että tätä lainasaldoa ei pitänyt maksaa pois heti, kun tilin sulki vaan sen sijaan sitä näyttää pitävän maksaa aiemmin voimassa olleella tavalla.

Lainasto – lainamahdollisuuden poistaminen

Myös Lainastolta pystyi poistamaan mahdollisuuden lisälainan ja uuden lainan ottamiseen helposti vain ottamalla yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun chatin kautta. Täälläkään ei tätä varten vaadittu mitään liitteitä tai perusteita sille, miksi lainamahdollisuuden haluaa poistaa. Ja Ferratumin tapaan täälläkään avointa lainasaldoa ei pitänyt maksaa heti pois, vaikka oman lainatilinsä sulki. Lainaston tilin suljin syksyllä 2018.

Vieritä ylös