Rahalaitos kokemuksia 2023 – Onko Rahalaitos.fi luotettava ja hyvä? Entä mitkä ovat sen yhteistyökumppaneita?

Rahalaitos on palvelu, jonka sivustolla lainahakemuksen tekemällä voi kerralla etsiä lainatarjouksia useilta eri lainafirmoilta. Monesti näitä tämän tyyppisiä palveluita kutsutaan joko lainahakemuksen kilpailuttajiksi tai lainavertailuksi.

Tällä sivulla on Rahalaitos käsittelyssä useammasta eri näkökulmasta, kattaen esimerkiksi Rahalaitoksen yhteistyökumppanit ja palvelun luotettavuuden. Erityisesti näkökantana on kuitenkin kirjoittajan kokemukset Rahalaitoksesta, niitä onkin kertynyt useammalta eri palvelun käyttökerralta.

Rahalaitos kokemuksia

Rahalaitoksen kautta voi etsiä lainatarjouksia parissa minuutissa. Rahalaitoksen lainahakemus on lyhyt sekä helposti täytettävä, eikä sen tekemiseksi esimerkiksi tarvitse kirjautua palveluun. Eikä hakemuksen tekemisestä tietenkään tarvitse maksaa mitään.

Kun lainahakemuksen on viimeistellyt, niin alkaa antamiensa tietojen perusteella saamaan lainapäätöksiä heti. Nuo päätökset voivat olla myönteisiä tai kielteisiä, molemman tyyppiset päätökset näkee helposti Rahalaitoksen sivuston kautta.

Mikäli jokin mahdollisesti tarjotuista lainatarjouksista on omaan makuun sen verran hyvä, että lainan haluaa ottaa vastaan, niin pitää sitä varten sitten nähdä hieman enemmän vaivaa kuin lainahakemusta varten oli tarvinnut.

Kokemukseni löydetyn lainan kustannuksista: Rahalaitoksella on etusivullaan lainalaskuri, jolla voi saada idean siitä, minkä hintaista lainaa palvelun kautta voisi mahdollisesti löytää. Kyseisen laskurin avulla saa arvion kuukausierästä ja alempaa sivua näkyy minkälaiseen korkoon arvio perustuu.

Kokemusteni perusteella ainakin pienehköä lainasummaa varten voi olla vaikea löytää niin hyviä lainatarjouksia, kuin Rahalaitoksen lainalaskurin perusteella voisi toivoa. Mutta tarjoukset ovat toki ainakin osittain henkilökohtaisia ja niitä voi siis etsiä nopeasti ja ilmaiseksi, eli vaikka ei saisikaan toivomiaan tarjouksia, niin ei lainahakemuksen tekemällä oikeastaan menetä kuin hieman aikaa. Esimerkkinä lainalaskurin ja lainatarjousten erosta voi mainita, että lainalaskurin mukaan vuoden laina-ajalla varustetun 1 000 euron lainan kuukausierä voisi olla 88 euroa, mutta itseni saamani paras lainatarjous tuolla lainasummalla ja laina-ajalla oli 90€/kk.

Mahdollisuudet saada ainakin yksi lainatarjous: 2023 kokemusteni perusteella Rahalaitoksen kautta on ihan hyvät mahdollisuudet löytää lainatarjous tai jopa useampi. Kokemusteni perusteella läheskään kaikki firmat eivät tosin tarjoa lainaa, mutta eipä sille ole tarvettakaan niin kauan kuin löytyy ainakin yksi itseä miellyttävä lainatarjous. Itselleni lainaa tarjosivat Nordax Bank ja Bank Norwegian, jotka ilmeisesti nykyään ovat osa samaa firmaa. Tuon huomioiden ei liene yllättävää, että noiden kahden palvelun tarjoamien lainojen ehdoissa ei ollut juurikaan eroa.

Lainatarjousten selkeys: Rahalaitos ansaitsee ehdottomasti kiitosta siitä, miten selkeästi mahdolliset lainatarjoukset esitetään. Rahalaitoksella nimittäin näkee nopeasti esimerkiksi lainan kuukausierän, nimellisen vuosikoron ja todellisen vuosikoron. Lisäksi kivaa on se, että lainatarjouksia voi järjestellä valitun kriteerin perusteella. Tuo voi nopeuttaa entisestään useamman mahdollisen lainatarjouksen vertailua. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.

Rahalaitoksen yhteistyökumppanit

Lainatarjouksia etsivien firmojen tapauksessa yhteistyökumppaneilla tarkoitetaan niitä lainapalveluita, joiden suhteen lainatarjouksia voidaan seuloa. Rahalaitos on julkaissut sivustollaan kuvan (talven 2023 versio siitä on liitettynä tämän kappaleen yläpuolelle), jossa näkyy sen yhteistyökumppaneita. Kyseisen listan perusteella Rahalaitoksella olisi peräti 33 yhteistyökumppania. Ei kuitenkaan kannata olettaa, että oma lainahakemus kilpailutetaan 33 eri lainafirman suhteen. Tuohon on useampi syy.

Ensinäkin, osa Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista myöntää lainaa vain joko yrityksille (alempana tällä sivulla on hieman tietoa Rahalaitoksen palveluista yrityksille) tai yksityishenkilöille. Toiseksi, lainafirmoilla on vaihtelua siinä, minkä kokoista lainaa ne voivat myöntää ja vielä kolmantena rajoittavana tekijänä on se, että Rahalaitoksen listauksessa on itse asiassa ainakin yksi lainapalvelu, joka vaikuttaa vähintäänkin keskeyttäneen uusien luottojen myöntämisen.

Noiden edellä mainittujen rajoitusten seuraus on se, että oma lainahakemus saatetaan todellisuudessa kilpailuttaa esimerkiksi 10–15 lainafirman suhteen. Tarkka lukumäärä riippuu toki siitä, minkälaista lainaa hakee. Tuo 10–15 haarukka perustuu omiin kokemuksiini ja tietoihin Rahalaitoksen yhteistyökumppanien tarjonnasta.

Rahalaitoksen luotettavuus – onko Rahalaitos.fi huijaus?

Varsinkin, jos ei ole ennen hakenut lainaa netistä, niin voi herätä kysymys siitä, että voisiko jokin netin lainapalvelu olla jopa huijaus. Omat kokemukseni ja tietoni Rahalaitoksesta ja sen taustoista eivät kuitenkaan ole antaneet mitään syytä epäillä, että Rahalaitos.fi olisi huijaus, vaan sen sijaan Rahalaitoksen pitäisi olla todella luotettava lainapalvelu. Rahalaitos onkin listattuna muutamien muiden lainapaikkojen kanssa tämän sivuston vuoden 2023 turvallisia lainapalveluita käsittelevällä alasivulla. Hae lainaa Rahalaitoksen kanssa.

Rahalaitoksen luotettavuuden puolesta puhuvat esimerkiksi ne faktat, että Rahalaitos on esimerkiksi kertonut selkeästi asioista eikä lainahakemusta varten annettuja tietojani ole käsittääkseni käytetty mitenkään väärin tai huolimattomasti. Myöskään en esimerkiksi ole alkanut saamaan yhtäkkiä enemmän mainospostia, kun olen käyttänyt Rahalaitosta (omaa lainahakemusta varten saaduista lainapäätöksistä voi toki tulla tietoa). Rahalaitoksen luotettavuuden puolesta puhuu myös se, että palvelu on ollut olemassa jo melko pitkään.

Vaikka Rahalaitos.fi ei siis mielestäni ole millään tavalla huijaus, niin kannattaa tosiaan tiedostaa se, että luultavasti itselle ei tarjota ihan niin halpaa lainaa kuin Rahalaitoksen lainaesimerkkien perusteella voisi toivoa. Onneksi kuitenkin mahdollisesti löydetyn lainan voi jättää ottamatta, jos korot eivät miellytä itseä. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lainasummat, ikäraja ja muut perustiedot

  • Palvelun käyttämisen alaikäraja: 20 vuotta
  • Minimituloraja: 600€/kk
  • Lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija saattaa nostaa mahdollisuuksia ensinäkin löytää laina ja toiseksi saada hyviä lainatarjouksia.
  • Lainaa voi hakea: 500€–70 000€ ja haettavan lainasumman voi valita 100 euron tarkkuudella
  • Usean Rahalaitoksen yhteistyökumppanin mahdollisesti myöntämä pienin lainasumma on 1 000 euroa
  • Laina-aikaa voi lainasummasta riippumatta pyytää 1–15 vuotta, mutta käytännössä tosin esimerkiksi 500 euron lainalle voi olla vähintään vaikea saada vaikkapa 10 vuoden laina-aikaa.
  • Tyypillisen Rahalaitoksen yhteistyökumppanin mahdollisesti tarjoama laina on muodoltaan kulutusluotto
  • Mahdollisesti saatujen lainatarjousten nimellinen vuosikorko: 4,5%–20%.
  • Todelliset vuosikorot / muut kulut: Lain mukaan korkojen päälle saa periä muita kuluja enintään 150 euroa vuodessa. Se, miten paljon tuo vaikuttaa korkoprosenttiin riippuu lainasummasta.

Yhteenveto

Rahalaitos on kätevä ja nopea palvelu hyvien lainatarjousten etsimiseen. On hyvin mahdollista, että tulen käyttämään palvelua tulevaisuudessakin. Testaa nyt Rahalaitosta.

Kysymyksiä ja vastauksia Rahalaitoksesta

Vaatiiko Rahalaitoksen käyttäminen vakuuksia tai takaajan?

Ei. Lisäksi vähintäänkin suurin osa niistä lainoista, joita Rahalaitoksen avulla voi löytää on nostettavissa ilman vakuuksia sekä takaajaa.

Voinko ottaa vastaan useamman tarjotun lainatarjouksen?

Lähtökohtaisesti et, mutta tarvittaessa Rahalaitosta voi kokeilla uudestaan ja sitten vaikkapa hakea isompaa lainasummaa, jos kokee sen tarpeelliseksi. Isommilla yksittäisillä lainoilla on usein pienempi todellinen vuosikorko kuin pienemmillä lainoilla.

Soveltuuko Rahalaitos lainojen yhdistämiseen?

Kyllä. Koska Rahalaitoksen avulla voi löytää edullisia ja isoja lainoja, niin voi se olla hyvä palvelu tuohon tarkoitukseen.

Kuinka nopeasti voin saada lainan omalle pankkitilille?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu isolta osin siitä, miten hyvin on valmistautunut lainan hakemiseen ja siitä, minkä lainafirman mahdollisesti tarjoaman lainan haluaa. Lähtökohtaisesti laina on kuitenkin mahdollista saada omalle tilille viimeistään parin pankkipäivän sisällä. Nopeimmillaan laina voi olla käytössä jopa samana päivänä.

Pitääkö päätös lainan ottamisesta tehdä heti, jos lainaa tarjotaan?

Ei. Tuon sijaan voi myöhemmin kirjautua sisään Rahalaitoksen palveluun ja sitten halutessaan siirtyä viimeistelemään lainaprosessin.

Mitä tietoja Rahalaitos kysyy lainahakemuksessa? Kysyttäviä tietoja ovat esimerkiksi yhteystiedot, tulot ja mahdolliset nykyiset velat. Jälkimmäisten suhteen pitää kertoa, kuinka monta velkaa on, millainen velka mikäkin on, mikä on kunkin määrä, paljonko kuukausilyhennys on ja se, haluaako yhdistää kyseisen velan.

Mikä on Oma Rahalaitos? Se on sivu, jonka kautta pääsee tarkastelemaan omaan lainahakemukseen Rahalaitoksen kautta tulleita lainapäätöksiä. Kokemusteni perusteella päätösten tarkastelemiseen tarvitsee henkilöntunnuksen ja salasanan. Tuota tarvittavaa salasanaa ei valita itse, vaan sen sijaan Rahalaitoksen systeemi luo sen. Omien kokemusteni perusteella Oma Rahalaitoksen salasanan voi saada helposti ainakin tekstiviestillä.

Onko Rahalaitoksen ja sen yhteistyökumppanien vaatimuksissa lainaa hakevalle henkilölle eroja? On ainakin tyypillisesti. Siinä millä tavoin vaatimukset mahdollisesti eroavat, on vaihtelua lainafirmojen välillä. Ei esimerkiksi ole tavatonta, että Rahalaitoksen yhteistyökumppanilla on jonkin verran korkeampi alaikäraja kuin Rahalaitoksen käyttämiseen on. Alaikärajan lisäksi vaatimukset saattavat poiketa myös esimerkiksi hakijan taloudellisen tilanteen suhteen. Rahalaitoksella ja sen yhteistyökumppaneilla voi olla eroa myös siinä, että yhteistyökumppani ainakin varsin mahdollisesti pyytää pankkitunnuksien käyttämistä, jotta lainan voi saada.

Rahalaitos Business / Yrityslainavertailu

Edellä on käsitelty erityisesti Rahalaitoksen tarjontaa yksityishenkilöille. Rahalaitos kuitenkin lanseerasi hiljattain Rahalaitos Business -palvelun. Kyseisen palvelun kautta voi etsiä yritykselle lainaa 1 000€–8 miljoonaa euroa, ja laina-aikaa kuukaudesta alkaen ja enintään 6 vuotta. Myös tämän palvelun avulla voi etsiä lainatarjouksia ilmaiseksi sekä ilman, että jokin mahdollisesti löydetty laina pitäisi ottaa vastaan.

Esimerkkinä Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista yrityslainojen suhteen voi mainita Qredin, siltä voi olla poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous. Yhteensä Rahalaitoksella on yli 10 yrityslainakumppania. Rahalaitoksen avulla voi etsiä yrityslainaa myös varsin uudelle yritykselle, sillä vaatimuksena on se, että yritys on toiminut vähintään 6kk ajan.

Vaikuttaako Rahalaitos sinulle sopivalta lainapalvelulta? Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kautta.

Vieritä ylös