Rahalaitos kokemuksia 2021 – onko Rahalaitos.fi luotettava ja hyvä? Entä mitkä ovat sen yhteistyökumppaneita?

Rahalaitos on palvelu, jonka sivustolla lainahakemuksen tekemällä voi kerralla etsiä lainatarjouksia useilta eri lainafirmoilta. Monesti näitä tämän tyyppisiä palveluita kutsutaan joko lainahakemuksen kilpailuttajiksi tai lainavertailuksi.

Tällä sivulla on Rahalaitos käsittelyssä useammasta eri näkökulmasta, kattaen esimerkiksi Rahalaitoksen yhteistyökumppanit ja palvelun luotettavuuden. Erityisesti näkökantana on kuitenkin kirjoittajan kokemukset Rahalaitoksesta, joita onkin kertynyt useammalta eri palvelun käyttökerralta.

Rahalaitos kokemuksia

Rahalaitoksen kautta voi etsiä lainatarjouksia parissa minuutissa. Rahalaitoksen lainahakemus on lyhyt sekä helposti täytettävä, eikä sen tekemiseksi esimerkiksi tarvitse kirjautua palveluun. Eikä hakemuksen tekemisestä tietenkään tarvitse maksaa mitään.

Kun lainahakemuksen on viimeistellyt, niin alkaa antamiensa tietojen perusteella saamaan lainapäätöksiä heti. Nuo päätökset voivat olla myönteisiä tai kielteisiä, molemman tyyppiset päätökset näkee helposti Rahalaitoksen sivuston kautta.

Mikäli jokin mahdollisesti tarjotuista lainatarjouksista miellyttää itse niin paljon, että sen haluaa ottaa vastaan, niin pitää sitä varten sitten nähdä hieman enemmän vaivaa kuin lainahakemusta varten oli tarvinnut.

Kokemukseni koroista: Rahalaitoksella on etusivullaan lainalaskuri, jolla voi saada idean siitä, minkä hintaista lainaa palvelun kautta voisi mahdollisesti löytää. Kokemusteni perusteella ainakin pienehköä lainasummaa varten voi olla vaikea löytää niin hyviä lainatarjouksia, kuin laskurin perusteella voisi toivoa. Mutta tarjoukset ovat toki ainakin osittain henkilökohtaisia ja niitä voi siis etsiä nopeasti ja ilmaiseksi, eli vaikka ei saisikaan toivomiaan tarjouksia, niin ei lainahakemuksen tekemällä oikeastaan menetä kuin hieman aikaa.

Mahdollisuudet lainan saamiseen: Kokemusteni perusteella Rahalaitoksen kautta on varsinkin ennen ollut varsin hyvät mahdollisuudet saada lainatarjouksia. Moni lainafirma on kuitenkin vuosina 2020 ja 2021 vähän tiukentanut kriteerejään sen suhteen, miten monet voivat saada lainatarjouksia. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.

Rahalaitoksen yhteistyökumppanit

Lainatarjouksia etsivien firmojen tapauksessa yhteistyökumppaneilla tarkoitetaan niitä lainapalveluita, joiden suhteen lainatarjouksia seulotaan. Rahalaitos on julkaissut sivustollaan kuvan (talven 2021 versio siitä on liitettynä tämän kappaleen yläpuolelle), jossa näkyy sen yhteistyökumppaneita. Kyseisen listan perusteella Rahalaitoksella olisi peräti 31 yhteistyökumppania. Ei kuitenkaan kannata olettaa, että oma lainahakemus kilpailutetaan 31 eri lainafirman suhteen. Tuohon on useampi syy.

Ensinäkin, osa Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista myöntää lainaa vain joko yrityksille (alempana tällä sivulla on hieman tietoa Rahalaitoksen palveluista yrityksille) tai yksityishenkilöille. Toiseksi, lainafirmoilla on vaihtelua siinä, minkä kokoista lainaa ne voivat myöntää ja vielä kolmantena rajoittavana tekijänä on se, että Rahalaitoksen listauksessa on itse asiassa ainakin kolme lainapalvelua, jotka vaikuttavat keskeyttäneen uusien luottojen myöntämisen.

Noiden edellä mainittujen rajoitusten seuraus on se, että oma lainahakemus saatetaan todellisuudessa kilpailuttaa esimerkiksi 10–15 lainafirman suhteen. Tarkka lukumäärä riippuu toki siitä, minkälaista lainaa hakee. Tuo 10–15 haarukka perustuu omiin kokemuksiini ja tietoihin Rahalaitoksen yhteistyökumppanien tarjonnasta.

Rahalaitoksen luotettavuus

Varsinkin, jos ei ole ennen hakenut lainaa netistä, niin voi herätä kysymys siitä, että voisiko jokin netin lainapalvelu olla jopa huijaus. Omat kokemukseni Rahalaitoksesta eivät kuitenkaan ole antaneet mitään syytä epäillä, että tuo olisi tilanne Rahalaitoksen kanssa, vaan sen sijaan Rahalaitos.fi tuntuu olevan erittäin luotettava lainapalvelu.

Tuon edellä olleen näkemyksen puolesta puhuvat esimerkiksi ne faktat, että Rahalaitos on esimerkiksi kertonut selkeästi asioista eikä lainahakemusta varten annettuja tietojani ole käsittääkseni käytetty mitenkään väärin tai huolimattomasti. Myöskään en esimerkiksi ole alkanut saamaan yhtäkkiä enemmän mainospostia, kun olen käyttänyt Rahalaitosta (omaa lainahakemusta varten saaduista lainapäätöksistä voi toki tulla tietoa).

Vaikka Rahalaitos.fi ei siis mielestäni ole millään tavalla huijaus, niin kannattaa tosiaan tiedostaa se, että luultavasti itselle ei tarjota ihan niin halpaa lainaa kuin Rahalaitoksen lainaesimerkkien perusteella voisi toivoa. Onneksi kuitenkin mahdollisesti löydetyn lainan voi jättää ottamatta, jos korot eivät miellytä itseä. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lainasummat, ikäraja ja muut perustiedot

  • Palvelun käyttämisen alaikäraja: 20 vuotta
  • Lainaa voi hakea: 500€–70 000€
  • Haettavaa lainasummaa voi vaihtaa 100 euron välein
  • Mahdollisesti löydettävät lainat ovat tyypillisesti lainamuodoltaan kulutusluottoja
  • Laina-aikaa voi lainasummasta riippumatta pyytää 1–15 vuotta, mutta käytännössä tosin vaikka 500 euron lainalle voi olla vaikea saada vaikkapa 10 vuoden laina-aikaa.
  • Mahdollisesti saatujen lainatarjousten nimellinen vuosikorko: 4,5%–20%.
  • Todelliset vuosikorot / muut kulut: Lain mukaan korkojen päälle saa periä muita kuluja enintään 150 euroa vuodessa. Se, miten paljon tuo vaikuttaa korkoprosenttiin riippuu lainasummasta.

Yhteenveto

Rahalaitos on kätevä ja nopea palvelu hyvien lainatarjousten etsimiseen. On hyvin mahdollista, että tulen käyttämään palvelua tulevaisuudessakin. Testaa nyt Rahalaitosta.

Kysymyksiä ja vastauksia Rahalaitoksesta

Vaatiiko Rahalaitoksen käyttäminen vakuuksia tai takaajan?

Ei. Lisäksi vähintäänkin suurin osa niistä lainoista, joita Rahalaitoksen avulla voi löytää ovat nostettavissa ilman vakuuksia ja takaajaa.

Voinko ottaa vastaan useamman tarjotun lainatarjouksen?

Lähtökohtaisesti et, mutta tarvittaessa Rahalaitosta voi kokeilla uudestaan ja sitten vaikka hakea isompaa lainasummaa, jos kokee sen tarpeelliseksi. Isommilla yksittäisillä lainoilla on myös usein pienempi todellinen vuosikorko kuin pienemmillä.

Soveltuuko Rahalaitos lainojen yhdistämiseen?

Kyllä. Koska Rahalaitoksen avulla voi löytää edullisia ja isoja lainoja, niin voi se olla hyvä palvelu tuohon tarkoitukseen.

Kuinka nopeasti voin saada lainan omalle pankkitilille?

Tämä riippuu isolta osin siitä, miten hyvin on valmistautunut lainan hakemiseen ja siitä, miten ison lainan haluaa. Lähtökohtaisesti laina on kuitenkin mahdollista saada omalle tilille viimeistään parin pankkipäivän sisällä, ja monesti tuota nopeammin.

Mikä on Oma Rahalaitos? Se on sivu, jonka kautta pääsee tarkastelemaan omaan lainahakemukseen Rahalaitoksen kautta tulleita lainapäätöksiä. Kokemusteni perusteella päätösten tarkastelemiseen tarvitsee henkilöntunnuksen ja salasanan. Tuota tarvittavaa salasanaa ei valita itse, vaan sen sijaan Rahalaitoksen systeemi luo sen. Omien kokemusteni perusteella Oma Rahalaitoksen salasanan voi saada helposti ainakin tekstiviestillä.

Rahalaitos Business / Yrityslainavertailu

Edellä on käsitelty erityisesti Rahalaitoksen tarjontaa yksityishenkilöille. Rahalaitos kuitenkin lanseerasi hiljattain Rahalaitos Business -palvelun. Kyseisen palvelun kautta voi etsiä yritykselle lainaa 1000€–250 000€, ja laina-aikaa kuukaudesta alkaen ja enintään 2 vuotta. Myös tämän palvelun avulla voi etsiä lainatarjouksia ilmaiseksi sekä ilman, että jokin mahdollisesti löydetty laina pitäisi ottaa vastaan.

Vaikuttaako Rahalaitos sinulle sopivalta lainapalvelulta? Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kautta.

Vieritä ylös