Risicum kokemuksia – Lue hyvät ja huonot puolet Risicumin lainoista!

Päivitys toukokuu (2020): Risicum ei tällä hetkellä myönnä uusille asiakkaille lainaa. Mikäli etsit hyvää lainaa, niin kannattaa mahdollisesti tutustua esimerkiksi tämän sivuston ”Halpa laina” -alasivuun.

Risicum on varsin vakiintunut pikavippiyritys. Tästä kertoo se, että yrityksen Risicum.fi verkkotunnus on ollut rekisteröitynä jo vuodesta 2005. Mutta miten hyvä Risicum on tänä päivänä verrattuna muiden yritysten pikavippeihin? Kerron tässä tekstissä omat kokemukseni Risicumin sisarpalvelu Laina.fi:n käyttämisestä (hyvin pitkälti sama sekä saman taustayrityksen omistama palvelu) sekä esittelen ja vertailen yrityksen lainapalvelua yleisellä tasolla. Sivun alaosiossa on myös kommenttikenttä, missä kuka tahansa voi jakaa omia Risicum-kokemuksia.

Risicum vuonna 2020

Risicum tarjoaa syyskuun 2019 uudistuksen jälkeen uusille asiakkaille enää vain yhtä lainaa. Tuo laina on nimeltään kertalaina. Risicumilta aiemmin joustoluottoa ottaneet voivat jatkaa edelleen sen käyttämistä.

Risicum kertalaina

Pikavippiin verrattava palvelu on Risicumilla siis nimeltään kertalaina. Kertalainaa voi yritykseltä hakea 4000€ alkaen ja aina 10 000€ asti. Haettavaa lainasummaa voi muuttaa 500€ välein, eli mahdollisia lainasummia ovat myös esimerkiksi 4500€ ja 9500€.

Laina-aikaa Risicumin kertalainalle voi hakea 3 – 7 vuotta. Käytännössä kuitenkin niin, että alle 6000€ lainoille pisin laina-aika on 3 vuotta, 6000€ ja 6500€ lainoille 4 vuotta, 7000€ ja 7500€ lainoille 5 vuotta, 8000€ ja 8500€ lainoille 6 vuotta ja tuota isommille summille voi laina-aikaa hakea jopa 7 vuotta. Kunkin lainasumman kohdalla on mahdollisuus valita myös pienemmille lainasummille tarjolla olevat laina-ajat.

Risicumin lainojen todelliset vuosikorot ovat alkaen 23,96% ja enintään ne voivat olla 27,73%. Nämä korot koskevat siis syyskuun 2019 jälkeen haettuja lainoja. Kustannusesimerkkinä Risicumin lainoista voi mainita, että jos siltä hakisi lainaa 5000€ 3 vuoden laina-ajalla, niin olisi normaali kuukausierä 196,03€. Tuo tieto on Risicumin lainalaskurista (syksy 2019).

Risicumin muita hyviä puolia

Edellä on tullut esille esimerkiksi se, että Risicumilta saa varsin kattavasti myös isoa lainaa sekä se, että yrityksen korot ovat nykyään melko hillittyjä. Risicumilla on myös muita vahvuuksia. Kerron näistä erityisesti perustuen omiin kokemuksiini toisesta saman taustayrityksen tarjoamasta lainasta.

Yksi Risicumin ehdottomasti vahvuuksista on se, miten helppoa ja nopeaa lainaa on hakea. Koska palvelussa käytetään instantor-palvelua, niin käsitellään lainahakemukset todella nopeasti – huomattavasti nopeammin kuin niissä yrityksissä, jotka vaativat lähettämään liitteitä (voit tehdä sen myös Risicumilla, jos et halua käyttää instantoria). Helppoa on puolestaan se, että et joudu täyttämään tuhatta eri laatikkoa, jossa kysytään mahdollisesti tietoja joita et muista suorilta käsin.

Sen lisäksi, että lainahakemukset käsitellään nopeasti, niin siirretään rahat myös nopeasti pankkitilille. Yleensä rahat ovat tilillä onnistuneen hakemuksen jälkeen parissa minuutissa, eli käytännössä siis heti. Risicum siirtää rahoja nopeasti moninen suurten Suomessa toimivien pankkien tileille.

Hyvää Risicumissa on myös ehdottomasti sen luotettavuus ja toiminnan selkeys sekä avoimuus. Palvelun kohdalla ei hyvin todennäköisesti joudu tilanteisiin, joissa tärkeitä asioita muutettaisiin ilmoittamatta tai törmää piilotettuihin piilotettuihin kuluihin ja korkoihin.

Onko Risicumissa huonoja puolia tai ongelmia?

Kaikkien pikavippien yhteisenä ongelmana voinee pitää sitä, että niiden korot ja kulut ovat pankkilainoihin verrattaessa melko suuria. Tämä ongelma koskee myös Risicumia – vaikka yrityksen korot ovatkin pienet moniin vanhoihin pikavippipalveluihin verrattuna, niin ovat ne kuitenkin korkeammat kuin esimerkiksi normaalien luottokorttien korot. 

Toisena Risicumin mahdollisena huonona puolena voi pitää sitä, että siltä ei enää nykyään saa uutena asiakkaana pientä lainaa. Jos siis etsit alle 4000€ nettilainaa, niin tutustu esimerkiksi tämän sivun vaihtoehtoihin. Tuolta sivulta löytää lainapaikkoja, joilta saa lainaa vaikka vain 100€.

Tarvitseeko Risicumin käyttämiseen pankkitunnukset?

Risicum vaatii ensimmäinen lainahakemuksen yhteydessä pankkitunnusten käyttämistä, eli esimerkiksi tekstiviestihakemus ei onnistu.

Saako Risicumilta lainaa myös yöllä?

Risicum maksaa lainoja maanantaista perjantaihin aikavälillä 7-22 ja viikonloppuisin aikavälillä 9-21. Eli aivan keskellä yötä lainaa ei yrityksestä voi saada. Luonnollisesti yritys kuitenkin ottaa elektronisia lainahakemuksia vastaan myös yöllä, mutta ne käsitellään kuitenkin vasta aamulla.

Miten Risicumin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä?

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin Risicumiin liittyvä asia, niin on hyvä tietää, että yrityksen asiakaspalveluun saa yhteyttä sekä soittamalla että sähköpostin välityksellä. Risicumin asiakaspalvelun numero on 020090900 ja asiakaspalvelun sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@risicum.fi. Risicumin asiakaspalvelu palvelee samoilla aikaväleillä kuin yritys maksaa lainoja ulos, eli maanantaista perjantaihin kello 7-22 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 9-21.

Toivottavasti tällä sivulla kerrotuista kokemuksista ja tiedoista Risiciumin suhteen on ollut hyötyä, kun harkitset lainan hakemista palvelusta.

Jaa omat Risicum-kokemukset:

Oletko jo käyttänyt Risicumia? Voit jakaa omia kokemuksiasi alla olevan kommenttikentän kautta. Kokemuksia ei juurikaan moderoida, eli saat kertoa vapaasti niin huonoista kuin hyvistä kokemuksista. Tärkeätä on oikeastaan vain se, että kyseiset kokemukset ovat omia ja ne kerrotaan rehellisesti.

Vieritä ylös