Risicum kokemuksia – Lue hyvät ja huonot puolet Risicumin lainoista!

Risicum on varsin vakiintunut pikavippiyritys. Tästä kertoo se, että yrityksen Risicum.fi verkkotunnus on ollut rekisteröitynä jo vuodesta 2005. Mutta miten hyvä Risicum on tänä päivänä verrattuna muiden yritysten pikavippeihin? Kerron tässä tekstissä omat kokemukseni Risicumin sisarpalvelu Laina.fi:n käyttämisestä (hyvin pitkälti sama sekä saman taustayrityksen omistama palvelu) sekä esittelen ja vertailen yrityksen lainapalvelua yleisellä tasolla. Sivun alaosiossa on myös kommenttikenttä, missä kuka tahansa voi jakaa omia Risicum-kokemuksia.

Risicum vuonna 2018

Risicum tarjoaa tätä nykyä kahta eri lainaa. Näistä toista voi verrata varsin hyvin perinteiseen pikavippiin ja toinen kulkee joustoluoton nimellä. Alla tärkeimmät tiedot näistä kahdesta, hieman toisistaan poikkeavasta, tuotteesta.

Risicum kertalaina

Pikavippiin verrattava palvelu on Risicumilla nimeltään kertalaina. Kertalainaa voi yritykseltä hakea 500, 750 tai 1000 euroa. Vaihtoehtoja ei siis ole kovin paljon, jos verrataan moniin firmoihin, joissa saman tyyppistä lainaa voi hakea halutessaan vähemmän tai enemmän ja vieläpä pienemmillä ”väleillä”.

Hyvää Risicumin kertalainassa on ehdottomasti sen verrattain alhainen vuosikorko. Vuotuinen nimelliskorko on 24,5% ja todellinenkin vuosikorko jää vielä alle 50%. Hyvää ei välttämättä sen sijaan ole se, että ilmoitettu laina-aika on aina sama: 12 kuukautta, yhden vuoden. Myös se on huomioitavaa, että vippiin ei lähtökohtaisesti kuulu maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia, joita on tarjolla monissa muissa paikoissa, eli kertalainaa pitää lyhentää joka kuukausi.  Voit kuitenkin käytännössä maksaa aina kerralla alustavaa erää suuremman summa.

Risicum joustolaina

Risicumin joustolaina on (kuten nimestä voi arvata) huomattavasti joustavampi kuin yrityksen kertalaina. Joustolainaa voi hakea pienimmillään vaikka vain 100 euroa ja isoimmillaan sitä voi hakea jopa 5000 euroa.  Lisäksi lainaa voi hakea erittäin kattavasti ääripäiden välistä. Kertalainaan verrattuna joustolainan ehkäpä selkein ero on se, että Risicumin asiakkaana voit tehdä todella helposti uusia nostoja omalta joustolaina-tililtä. Eli jos olet vaikka nostanut jo 1000 euroa, ja tililläsi on edelleen 4000 euroa käyttämätöntä lainaa, niin voit nostaa sen helposti pankkitilille, ilman erillistä uutta hakemusta.

Ehkäpä Risicumin joustolainan parhaana ominaisuutena voi pitää sitä, että ainakin tätä kirjoittaessa vuonna 2018, sitä voi saada ilman nostokuluja 300 euroon asti ja korotonta laina-aikaa myös keskimäärin 30 päivää, noin kuukauden.

Hyvää joustolainassa on myös se, että sen korot ovat moniin Risicumin kilpailijoihin verrattuna varsin matalat. Nimelliskorko on vain 29-39% vuodessa. Toisaalta nostopalkkio on melko korkea, ollen 12.5% lainattavasta summasta. Nostopalkkio veloitetaan lainan päälle, eli sitä ei vähennetä lainattavasta summasta. Myös laskutuslisä, joka on 4,9€, on hieman outo näin vuonna 2018.

Laadukkaan lainan tavoin myös Risicumin lainaa voi lyhentää osissa, eli et joudu normaalisti maksamaan sitä kokonaan kerralla takaisin. Erän suuruus on luonnollisesti yhteydessä siihen, miten paljon avointa lainaa sinulla on yritykseltä.

Yhtenä kivana pienenä yksityiskohtana Risicumin joustolainassa voi pitää sitä, että sitä hakeva asiakas voi vapaasti valita haluaako eräpäiväksi kuun 15. päivän vain kuun viimeisen päivän (mikä se sitten onkaan).

Risicumin muita hyviä puolia

Edellä on tullut esille esimerkiksi se, että Risicumilta saa varsin kattavasti eri kokoista lainaa sekä se, että yrityksen korot ovat kilpailijoihin verrattuna melko matalia. Risicumilla on myös muita vahvuuksia. Kerron näistä erityisesti perustuen omiin kokemuksiini toisesta saman taustayrityksen tarjoamasta lainasta.

Yksi Risicumin ehdottomasti vahvuuksista on se, miten helppoa ja nopeaa lainaa on hakea. Koska palvelussa käytetään instantor-palvelua, niin käsitellään lainahakemukset todella nopeasti – huomattavasti nopeammin kuin niissä yrityksissä, jotka vaativat lähettämään liitteitä (voit tehdä sen myös Risicumilla, jos et halua käyttää instantoria). Helppoa on puolestaan se, että et joudu täyttämään tuhatta eri laatikkoa, jossa kysytään mahdollisesti tietoja joita et muista suorilta käsin.

Sen lisäksi, että lainahakemukset käsitellään nopeasti, niin siirretään rahat myös nopeasti pankkitilille. Yleensä rahat ovat tilillä onnistuneen hakemuksen jälkeen parissa minuutissa, eli käytännössä siis heti. Risicum siirtää rahoja nopeasti käytännössä kaikkien suurten Suomessa toimivien pankkien tileille.

Hyvää Risicumissa on myös ehdottomasti sen luotettavuus ja toiminnan selkeys sekä avoimuus. Palvelun kohdalla ei joudu tilanteisiin, joissa tärkeitä asioita muutettaisiin ilmoittamatta tai törmää piilotettuihin piilotettuihin kuluihin ja korkoihin.

Onko Risicumissa huonoja puolia tai ongelmia?

Kaikkien pikavippien yhteisenä ongelmana voinee pitää sitä, että niiden korot ja kulut ovat pankkilainoihin verrattaessa melko suuria. Tämä ongelma koskee myös Risicumia – vaikka yrityksen korot ovatkin pienet moniin pikavippipalveluihin verrattuna, niin ovat ne kuitenkin korkeammat kuin esimerkiksi normaalien luottokorttien korot. Tätä edellä mainittua ongelmaa lukuun ottamatta palvelusta ei oikeastaan löydy huonoja puolia.

Kuka Risicumilta saa lainaa?

Muiden lainapalveluiden tapaan myös Risicumilla on tiettyjä vaatimuksia sille, kenelle yritys on valmis myöntämään lainaa. Ensimmäisenä kriteerinä on se, että hakijan pitää olla iältään välillä 20-75 vuotta (eli myös 20 ja 75 -vuotiaat voivat saada lainaa). Toisena tekijänä on se, että lainaa hakevan henkilön pitää asua vakituisesti Suomessa. Tämän lisäksi hakijan pitää myös vielä olla oikeustoimi- sekä luottokelpoinen.

Tarvitseeko Risicumin käyttämiseen pankkitunnukset?

Risicum vaatii ensimmäinen lainahakemuksen yhteydessä pankkitunnusten käyttämistä, eli esimerkiksi tekstiviestihakemus ei onnistu. Sen sijaan jatkossa lisälainaa voi hakea myös tekstiviestillä. Tämä koskee luonnollisesti joustolainaa, sillä luonteensa vuoksi kertalainaa ei siis voi saada lisää ennen kuin on maksanut edellisen pikavipin takaisin.

Saako Risicumilta lainaa myös yöllä?

Risicum maksaa lainoja maanantaista perjantaihin aikavälillä 7-22 ja viikonloppuisin aikavälillä 9-21. Eli aivan keskellä yötä lainaa ei yrityksestä voi saada. Luonnollisesti yritys kuitenkin ottaa elektronisia lainahakemuksia vastaan myös yöllä, mutta ne käsitellään kuitenkin vasta aamulla.

Miten Risicumin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä?

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin Risicumiin liittyvä asia, niin on hyvä tietää, että yrityksen asiakaspalveluun saa yhteyttä sekä soittamalla että sähköpostin välityksellä. Risicumin asiakaspalvelun numero on 020090900 ja asiakaspalvelun sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@risicum.fi. Risicumin asiakaspalvelu palvelee samoilla aikaväleillä kuin yritys maksaa lainoja ulos, eli maanantaista perjantaihin kello 7-22 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 9-21.

Toivottavasti tällä sivulla kerrotuista kokemuksista ja tiedoista Risiciumin suhteen on ollut hyötyä, kun harkitset lainan hakemista palvelusta.

Jaa omat Risicum-kokemukset:

Oletko jo käyttänyt Risicumia? Voit jakaa omia kokemuksiasi alla olevan kommenttikentän kautta. Kokemuksia ei juurikaan moderoida, eli saat kertoa vapaasti niin huonoista kuin hyvistä kokemuksista. Tärkeätä on oikeastaan vain se, että kyseiset kokemukset ovat omia ja ne kerrotaan rehellisesti.