Sambla kokemuksia ja tietoa (2023) – Lue hyvät ja huonot puolet & muuta infoa Samblasta

Tervetuloa lukemaan aitoja ja varsin tuoreita kokemuksia Samblasta. Toivottavasti tämä teksti auttaa, kun pohdit sitä kannattaako Samblaa mahdollisesti kokeilla. Tämä artikkeli koostuu ikään kuin kolmesta pääosiosta. Noita ovat yleistietoa Samblasta, Samblan hyvät puolet ja Samblan huonot puolet. Ihan tähän alkuun kuitenkin lyhyt pika-arvio Samblasta.

Sambla lyhyesti

Sambla on melko helppokäyttöinen lainahakemusten kilpailuttaja, joka mahdollistaa kattavan lainojen etsimisen. Samblan kautta myös näyttäisi olevan ihan hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous, mutta sitä ei todennäköisesti saa heti lainahakemuksen tekemisen jälkeen.

Sambla voikin siis soveltua parhaiten heille, jotka hakevat hieman isompaa ja edullista lainaa, mutta eivät tarvitse sitä heti pankkitilille.

Sambla – yleistietoa

Mikä Sambla on? Sambla on Ruotsista lähtöisin oleva, mutta nykyään myös Suomessa toimiva lainavertailu. Tai toisin sanoen lainahakemuksen kilpailuttaja. Käytännössä siis palvelu, jolle voi kertoa, että minkä verran ja millä laina-ajalla lainaa haluaa ja palvelu sitten yrittää etsiä useilta eri lainafirmoilta hyviä lainatarjouksia, jotka vastaavat hakijan toiveita.

Minkä verran lainaa Samblan avulla voi saada? Samblan avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000 verran. Käytännössä on luultavasti niin, että esimerkiksi 3000€ lainaa on paljon paremmat mahdollisuudet saada kuin vaikkapa 30 000 euron kokoista lainaa. Tuo ihan jo sen takia, että isojen lainojen kohdalla lainafirmoilla on luonnollisesti paljon tarkemmat kriteerit sille, kenelle ne ovat valmiit myöntämään lainaa.

Kuka Samblaa voi käyttää? Samblan kautta voi periaatteessa hakea lainaa, kunhan on täysi-ikäinen. Käytännössä tosin voi olla niin, että esimerkiksi 19-vuotiaana voi olla oikeastaan mahdoton saada lainaa Samblan kautta. Tuo on seurausta siitä, että 19-vuotiaille lainaa tarjoavia lainapalveluita on ylipäätänsä erittäin vähän. Ja ne yleensä sitten lainaavat varsin pieniä summia.

Minkä hintaista Samblan lainapalvelun käyttäminen on? Samblaa voi kokeilla täysin ilmaiseksi eikä lainatarjouksien hakeminen velvoita minkään mahdollisesti tarjotun lainatarjouksen ottamiseen.

Millä korolla Samblan kautta voi saada lainaa? Periaatteessa Samblan kautta voi sen kertoman mukaan saada lainaa alkaen 4,9% todellisella vuosikorolla. Toki noin halvan koron löytäminen ei välttämättä ole kovin helppoa.

Tarvitaanko lainaamisen vakuuksia tai takaajaa? Ei. Sambla tai sen kilpailuttamat lainafirmat eivät lähtökohtaisesti vaadi mitään noista.

Miten nopeasti Samblan kautta voi saada lainaa? Sambla kertoo verkkosivuillaan, että siltä voi saada rahat samana päivänä. Tuohon kannattaa kuitenkin suhtautua ainakin pienellä varauksella. Noin ihan jo siitä syystä, että monesti isompien lainojen kanssa joudutaan tekemään vahvistuksia sille, että lainanhakija on se kuka hän sanoo olevansa. Jos siis hakee Samblan kautta lainaa, niin kannattaa ehkä varautua siihen, että lainan omalle pankkitilille asti saamisessa voi mennä jopa pari arkipäivää.

Sambla – hyvät puolet

Omien kokemusteni perusteella Samblan iso hyvä puoli on ennen kaikkea se, että sitä on helppo käyttää. Monet lainavertailut ovat tehneet niiden käyttämisestä helppoa, mutta Sambla näyttää vieneen tämän helppouden uudelle tasolle: lainahakemuksesta on otettu pois kaikki, joka ei ole ihan välttämätöntä lainatarjousten löytämistä varten.

Toinen Samblan hyvä puoli on se, että sen kautta tuntuu olevan moniin muihin lainavertailuihin verrattuna poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet löytää lainaa. On vaikea sanoa tarkasti, mistä tuo johtuu, mutta todennäköisesti osana siihen on ainakin se, että Samblalla vaikuttaa olevan kattavasti kumppaneita, joilta se voi yrittää etsiä lainatarjouksia hakijalle tarjottavaksi.

Sambla – huonot puolet

Kokemusteni perusteella Samblalla on erityisesti yksi huono puoli. Nimittäin se, että sen kautta lainaa hakiessa ei ainakaan välttämättä näe lainapäätöksiä heti.

Eli siis itselleni kävi niin, että kun olin tehnyt Samblalla lainahakemuksen, niin en nähnyt lainapäätöksiä heti ruudullani (tämä erona esimerkiksi Omalainaan) vaan sen sijaan tuli viesti, että Samblalta oltaisiin myöhemmin yhteydessä liittyen mahdollisiin lainatarjouksiin. Käytännössä tuo myöhemmin tapahtui niin, että kun olin tehnyt lainahakemuksen yöllä, niin Samblalta yritettiin olla myöhemmin kyseisenä päivänä yhteydessä.

Itse olisin tykännyt paljon enemmän siitä, että näen heti ruudullani mahdolliset myönteiset ja kielteiset lainapäätökset, ja voin sitten halutessani valita mahdollisista myönteisistä sen, joka itseäni miellyttää eniten. Tuollainen toimintamalli kaiken järjen mukaan nopeuttaisi sitä, miten nopeasti laina on hakijan tilillä sekä tekisi lainaamisesta selkeämpää.

Samblan yhteistyökumppanit

Samblalla on tätä kirjoittaessa sen nettisivuston perusteella 22 yhteistyökumppania, eli siis käytännössä lainafirmaa, joilta se voisi etsiä lainatarjouksia. On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että Samblan verkkosivustolla ainakin tällä erää olevassa yhteistyökumppanien kuvassa on mukana myös lainapalveluita, jotka eivät välttämättä enää myönnä uusia lainoja.

Noita mahdollisesti ei-aktiivisia lainapalveluita ovat esimerkiksi Euroloan ja Risicum. Sen sijaan esimerkiksi Bondoran, Fellow Financen ja Instabankin pitäisi edelleen olla valmiita myöntämään uusia luottoja.

Kuvassa Samblan sivustolta poimittua listaa sen yhteistyökumppaneista.

Kysymyksiä ja vastauksia Samblasta

Tarvitaanko Samblan käyttämiseen verkkopankkitunnukset?

Ei. Samblan avulla voi etsiä lainaa ihan vaan antamalla muutamia perustietoja itsestä. Toki sitten, jos löytää lainatarjouksen, jonka haluaa, niin joutuu sitä varten käyttämään jotakin tapaa vahvistaa omaa henkilöllisyys – monesti tuo tapa on pankkitunnukset.

Mitkä ovat Samblan asiakaspalvelun yhteystiedot?

Nettisivustonsa perusteella Samblan suomenkieliseen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla +358(0)94245600 tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@sambla.fi

Minkä verran laina-aikaa Samblan kautta haetulle lainalle voi saada?

Samblan lainalomakkeen mukaan siltä voi valita hakevansa jokaiselle mahdolliselle lainasummalle laina-aikaa 1–15 vuotta. Käytännössä on tosin todennäköisesti niin, että esimerkiksi 10 vuoden maksuajalla varustettua 500 euron lainaa ei lainavertailun suorittamisen jälkeen tule löytymään – lähtökohtaisesti tuon tyyppisiä lainoja ei vain löydy lainafirmojen tarjonnasta.

Vaikuttaako Sambla hyvältä? Hae nyt lainaa Samblan avulla.

Uutta: Hae yrityslainaa Samblan kautta

Ylempänä on käsitelty Samblan tarjontaa kuluttajille. Sambla on kuitenkin päättänyt laajentaa myös yrityslainojen puolelle. Ja tätä kirjoittaessa Sambla mahdollistaakin 500€–250 000 euron kokoisten yrityslainojen vertailun. Kerrotun perusteella Sambla voi olla kätevä paikka myös siihen, että löytää varsin nopeasti fiksusti hinnoitellun yrityslainan.

Vieritä ylös