Turvallinen pikavippi – näiden firmojen kanssa on ollut varma olo pikavipistä

Jos ei ole ennen hakenut pikavippiä ylipäätänsä tai tietyltä firmalta, niin voi pikavipin turvallisuus epäilyttää. Mitkä ovat turvallisia pikavippifirmoja? Miten avoimia firmat ovat lainojen kuluista, miten tietty pikavippifirma käyttää kerättyjä henkilötietoja?

Koska itselläni on valitettavasti kokemusta useammasta eri pikavippifirmasta, niin päätin tähän alle listata niitä firmoja, joiden suhteen itselläni on ollut erityisen turvallinen ja varma olo koko lainaprosessin ajan. Tuo prosessi tarkoittaa koko sitä ajanjaksoa siitä, kun lähdin hakemaan lainaa siihen, kun olin sen maksanut kokonaan pois. Tältä sivulta on jätetty pois esimerkiksi firma, jonka lainalasku oli hieman epäilyttävä ja firma, jonka kohdalla jätin epämääräisen hakemuksen takia lainaamisen kesken.

Ferratum – pörssiyrityksen turvaa

Ferratum on toiminut omalla kohdallani oikein hyvin. Missään vaiheessa ei ole tullut epäilystä siitä, että joku asia ei olisi turvallinen. Tietyllä tavalla turvallisuuden tunnetta Ferratumista lisää myös se, että se kertoo varsin avoimesti sen perimistä melko isoista koroista. Joskin ainakin tätä kirjoittaessa uusi asiakas saa alkuun 30 päivää korotonta laina-aikaa. Turvallisuuden näkökulmasta Ferratumin yksi erityisvahvuus moniin muihin firmoihin verrattuna on se, että yritys on listattuna pörssissä. Vaikka Ferratum onkin alkujaan suomalainen yritys, niin on listauspaikaksi jostakin syystä valittu Frankfurtin pörssi. Ferratumin kautta saa haettua lainaa helposti 1 - 2000€ ja lainaamisen ikäraja on 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Vivus – isojen korkojen tuomaa turvaa (jep..)

Vivuksen huono puoli on se, että toisesta lainasta alkaen se perii varsin isoja korkoja – jopa pikavipiksi. Hyvä puoli on se, että vaikka kulut ovat isot niin yritys kertoo mielestäni varsin avoimesti niistä ja myös laskutus jne. ovat täällä toimineet oikein hyvin. Ja koska yritys perii niin isoja korkoja, niin on se voinut tehdä palvelustaan varsin helpon käytettävän ja tässä mielessä turvallisen, kun omia tietojaan ei kovin laajalti tarvitse lainafirmalle jakaa. Vivukselta voi saada pikavippiä, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Ensimmäistä kertaa lainaa Vivukselta hakeva voi saada lainaa 10 - 400€ (tämä ensimmäinen laina on siis koroton) ja kun tuon ensimmäisen lainan on maksanut pois, niin voi jatkossa nostaa lainaa 10 - 2010€. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Everyday – homma toimii hyvin + ominaisuus lainaamisen rajoittamiseen

Everydayn kohdalla lainaaminen, laskutus ja lainan pois maksaminen toimivat kaikki hyvin. Erityistä plussaa tämä firma kuitenkin ansaitsee siitä, että sen kohdalla on helppo asettaa itselleen lainarajat. Eli siis rajat, että kuukaudessa ei voi nostaa kuin vaikka enintään 200 euroa lainaa, vaikka muuten olisikin mahdollisuudet nostaa omalta luottotililtä enemmän lainaa. Everydaylta haettava minimilainasumma on 20 euroa ja isoimmillaan lainaa voi tältä firmalta hakea 2000€. Hae nyt lainaa Everydaylta.

Everydayta pitää sama firma kuin esimerkiksi ehkä paljon tunnetumpaa Ostosrahaa. Myös tuon Ostosrahan kohdalla itselleni on ollut tähän mennessä varsin hyviä kokemuksia, mutta se homma ei lainaprosessin suhteen ole vielä ihan paketissa, joten jääköön se lainabrändi vielä listaamatta tälle alasivulle.

Huomaathan, että vaikka omat kokemukseni näistä firmoista ovat turvallisuuden suhteen olleet hyviä, niin en voi luonnollista taata, etteikö niiden kanssa voisi tulla ongelmia. Kannattaakin pohtia tarkasti pikavipin ottamisen tarpeellisuutta, sillä jonkunlaisen riskin voi nähdä siihen aina sisältyvän – vähintäänkin sen, että jää koukkuun pikavippien ottamiseen ja ajautuu pikavippikierteeseen. Näistä kaikista kolmesta ylempänä listatusta paikasta on kokemuksen perusteella mahdollista saada pikavippi ilman liitteitä. Tämänkin voi nähdä olevan jonkunlainen plussa turvallisuuden näkökulmasta, sillä sen ansiosta omia dokumentteja ei ole tarpeettomissa paikoissa.