Turvallinen pikavippi – 2023 luotettavia lainapalveluita

Jos ei ole ennen hakenut pikavippiä tai muuta nettilainaa ylipäätänsä tai tietyltä firmalta, niin voi lainaamisen turvallisuus mietityttää: Mitkä ovat turvallisia pikavippifirmoja? Miten avoimia firmat ovat lainojen kuluista? Miten tietty pikavippifirma käyttää kerättyjä henkilötietoja?

Koska itselläni on kokemusta useammasta eri lainapalvelusta, niin päätin tälle sivulle listata niitä lainapaikkoja, joista itselleni on jäänyt turvallisuuden ja luotettavuuden suhteen erityisen hyvä olo. Hyvä huomata: mikäli haluat lainaa tilille jopa heti, niin varmistathan alla olevan listan tiedoista, että kiinnostavan lainapalvelun kohdalla on tuotu esille, että lainaa voi saada parhaimmillaan erittäin hyvällä nopeudella.

Suositellut lainapaikat, jotka ovat vaikuttaneet erityisen luotettavilta

Sambla – erilainen paikka löytää luotettava laina

Sambla on paikka, joka voi kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen. Sambla kuitenkin toimii kokemusteni perusteella hieman eri tavalla kuin muut tällä sivulla listatut kilpailuttajat: sen sijaan, että Sambla näyttäisi suoraan mahdollisia lainatarjouksia, niin ottaa Samblalta joku yhteyttä ja kertoo parhaasta lainatarjouksesta – jos siis Sambla löysi ainakin yhden lainatarjouksen.

Tuo edellä kuvattu toimintamalli voi olla kiva erityisesti heille, jotka haluavat jutella/viestitellä jonkun kanssa ennen mahdollista lainan hyväksymistä. Toki toinen puoli asiassa on se, että Sambla ei luultavasti sovellu heille, jotka tarvitsevat lainan heti tilille. Voi kuitenkin olla kiva tietää, että Samblalta saatavan tiedon perusteella lainarahat voi mahdollisesti saada jo samana päivänä tilille. Se, miten nopeasti rahat voi saada itselle, riippuu ennen kaikkea siitä, minkä lainafirman tarjoaman lainan mahdollisesti ottaa ja siitä, miten nopeasti viimeistelee lainan hakemisen.

Samblan kertoman perusteella sillä on ollut jo lähes 400 000 tyytyväistä asiakasta. Tuon suosion voi nähdä merkkinä Sambla turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Samblan avulla voi etsiä lainaa 500€–60 000€ ja laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Laina-aikojen puolesta Sambla voikin soveltua hyvin myös heille, jotka etsivät pitkän laina-ajan lainaa.

Samblan yhteistyökumppaneissa on nettipankkien lisäksi myös kaksi niin sanottua kivijalkapankkia. Tuo voi olla hyödyllistä erityisesti siitä näkökulmasta, että se saattaa lisätä mahdollisuuksia edullisen lainan löytämiseen. Lisäksi tuon voi nähdä puhuvan Samblan turvallisuuden puolesta.

Samblan kautta pitäisi voida löytää laina jopa alle 5% todellisella vuosikorolla. Se, millä ehdoilla mahdollisesti itselle tarjotaan lainaa, riippuu esimerkiksi haettavasta lainasummasta. Samblan alaikäraja on 18 vuotta. Testaa nyt Samblaa.

Vippi – kätevä ja kokemusteni perusteella turvallinen pikavippi

Itselläni oli melko pitkään Vippi-palvelusta avoinna joustoluotto, ja tuona aikana muodostui varsin kattava ja positiivinen kuva tästä lainapalvelusta. Hyvää tässä paikassa oli esimerkiksi se, että laskutus toimi hyvin ja se, että asiakaspalvelu oli varsin laadukasta. Vippi-palvelu on tarjonnut lainaa jo yli 15 vuotta ja kertomansa perusteella Vipin taustayhtiö on palvellut jo yli 400 000 laina-asiakasta.

Vipin tarjonnassa on kaksi eri lainaa, sillä joustoluoton lisäksi Vippi tarjoaa myös kulutusluottoa. Mikäli hakee Vipiltä lainaa joustoluoton kautta, niin voi lainaa mahdollisesti saada 100 eurosta alkaen ja enintään 2 000 euroa. Kulutusluoton tapauksessa lainaa voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja jopa 10 000 euroa. Kokemusteni perusteella Vippi on jopa todella nopea lainapaikka, ja siltä voikin saada lainan parhaassa tapauksessa jopa käytännössä heti.

Vippi voi soveltua hyvin myös heille, jotka haluavat pikalainalle ainakin melko pitkän laina-ajan. Esimerkkinä Vipin laina-ajoista voi mainita, että 500 euron nostolle joustoluotolta voisi saada laina-aikaa 11 kuukautta. Tuolla laina-ajalla 500e lainan tyypillinen kuukausittainen lyhennys olisi 76 euroa. Alaikäraja Vipillä on on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Halutessasi löydät lisätietoja Vipistä esimerkiksi tältä kokemuksia käsittelevältä sivulta.

Ferratum – jo pienelle lainalle pörssiyrityksen turvaa

Ferratumilta voi muutoksen jälkeen hakea 4 000 euron luottorajalla varustettua joustoluottoa. Tuolta joustoluotolta pitäisi onnistua nostojen jo eurosta alkaen, eli Ferratumin pitäisi olla hyvä valinta myös heille, jotka etsivät vain pientä lainaa. Olen itse nostanut Ferratumilta lainaa ja kokemusteni perusteella Ferratum on todella luotettava lainapaikka.

Tietyllä tavalla turvallisuuden tunnetta Ferratumista lisää se, että se kertoi varsin avoimesti sen aiemmin perimistä melkoisen isoista koroista. Nyttemmin Ferratum on alentanut sen korkoja todella paljon. Ferratumilta haettavan lainan tyypillinen todellinen vuosikorko on tätä kirjoittaessa noin 30%.

Turvallisuuden näkökulmasta Ferratumin yksi erityisvahvuus moniin muihin firmoihin verrattuna on se, että yritys on listattuna pörssissä. Vaikka Ferratum onkin alkujaan suomalainen yritys, niin on listauspaikaksi jostakin syystä valittu Frankfurtin pörssi. Ferratumilta voi mahdollisesti saada lainaa, jos ikää on vähintään 22 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Lisätietoa Ferratumista: Ferratum kokemuksia.

Credigo lainaa luotettavasti, jos sitä saa

Myös Credigon kanssa oloni oli turvallinen. Täällä oli esimerkiksi mielestäni hyvällä tavalla toteutettu lainahakemus. Lisäksi hyvää oli se, että asiakaspalvelu vastasi yhteydenottoihin nopeasti. Turvallisuuden näkökulmasta Credigon vahvuutena voi pitää myös sitä, että siltä haettavalla lainalla on selkeästi ilmoitetut kulut.

Uudistusten myötä Credigolta voi hakea lainaa jopa 10 000€. Pienin mahdollinen lainasumma Credigolla on 500€. Laina-aikaa Credigolla voi valita vähintään 2 vuotta ja jopa 15 vuotta. Pisintä mahdollista laina-aikaa on rajattu sen perusteella, miten paljon lainaa hakee. Esimerkkinä voi mainita, että lainaa pitää hakea vähintään 5 000 euroa, jotta voi valita haluavansa 15 vuoden laina-ajan. Credigon lainojen todelliset vuosikorot alkavat ainakin tätä kirjoittaessa alle 12%-tasosta. Credigo voi myöntää lainaa hakijoille, joilla on ikää 20–70 vuotta.

Credigon suhteen on hyvä tiedostaa pari asiaa. Ensimmäinen noista on se, että siltä ei voi nykyisin saada lainaa heti kuin korkeintaan Danske Bankiin. Muiden pankkien osalta lainan saamisen nopeus riippuu ilmeisesti siitä, mihin kellonaikaan ja arkena vai muuten lainapäätöksen saa. Lainan saamisen nopeuden lisäksi toinen asia, joka kannattaa huomata on se, että Credigo taitaa nykyisin antaa lainaa todella harvoille hakijoille. Osittain tuosta syystä suosittelen hakemaan Credigon lainaa Rahalaitos-nimisen lainahakemusten kilpailuttajan avulla. Kyseinen palvelu voi antaa käytännössä heti lainapäätöksen Credigolta ja monelta muulta lainafirmalta. Hae Credigon lainaa Rahalaitoksen avulla.

Jos haluat lisätietoja Credigosta, niin saattavat esimerkiksi nämä Credigo kokemukset olla hyödyllistä luettavaa.

Lainasto – ei valittamista

Lainastolta voi uudistusten myötä hakea virtuaalista Mastercardia, jonka luottoraja on alussa 300 tai 500 euroa. Myöhemmin kyseisen kortin luottoraja voi nousta 3 000 euroon asti. Itselläni ei ole ollut valittamista Lainaston turvallisuuden suhteen. Lainasto on perinteisesti ollut varsin helppo paikka hakea ja saada lainaa. Lainaston luottokortin nimellinen vuosikorko on 20%. Hae nyt Lainaston luottoa.

Lainastosta löytyy lisää informaatiota esimerkiksi tältä kokemuksia käsittelevältä sivulta.

Hyvä ja luotettava lainavertailu, löydä nopeasti edullista lainaa

Omalaina on lainavertailu, jonka avulla voi uudistuksen myötä etsiä lainaa 500 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Laina-aikaa Omalainaa käyttäessä voi valita haluavansa mille tahansa lainasummalle jopa 20 vuotta. Lyhyin mahdollinen Omalainalla valittavissa oleva laina-aika on yksi vuosi. Halutun laina-ajan voi valita vuoden tarkkuudella. Varsin kattavasti valittavissa olevan laina-ajan lisäksi Omalainassa on hyvää myös esimerkiksi se, että sen kautta voi löytää aidosti verrattain edullista lainaa. Kokemusteni ja tietojeni perusteella Omalaina on luotettava lainapalvelu. Omalainan alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Etua – paljon luotettavia lainakumppaneita

Etuakin on lainahakemusten kilpailuttamiseen tarkoitettu palvelu. Etualla on omalla kotisivullaan kuva, jossa näkyy sen yhteistyökumppaneita. Kyseisissä yhteistyökumppaneissa on esimerkiksi suomalaisia pankkeja. Tuon lisäksi Etuan luotettavuutta lisää myös esimerkiksi se, että se on Alma Median omistama lainapalvelu. Alma Media on varsin iso pörssilistattu firma. Etuan lisäksi Alma Media tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi useita lehtiä.

Etuan (lue kokemuksia) avulla voi etsiä kuluttajalainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran. Laina-aikaa Etualla voi hakea 118 vuotta. Etuan kautta voi etsiä lainatarjouksia, jos ikää on vähintään 18 vuotta. Etua on varsin pitkäikäinen ja suosittu lainahakemusten kilpailuttaja. Hae nyt lainaa Etuan kanssa.

Rahalaitos – löydä luotettavasti iso laina

Jos hakee netistä isoa lainaa, niin voivat turvallisuuskysymykset olla erityisen vahvasti mielessä. Suosittelen ison lainan hakemiseen esimerkiksi Rahalaitos-palvelua. Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja peräti 70 000 euroon asti. Laina-aikaa Rahalaitoksella voi valita vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta.

Myös Rahalaitos on niin sanottu lainavertailu, eli se voi auttaa löytämään verrattain pienen koron lainan. Mikään omissa kokemuksissani ja tiedoissani ei viittaa siihen, että Rahalaitos ei olisi luotettava lainapaikka. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta. Testaa nyt Rahalaitosta.

Löydät esimerkiksi tältä sivulta Rahalaitos kokemuksia.

Freedom Rahoitus – myös tämä tuntuisi olevan turvallinen lainapaikka

Freedom Rahoituskin on palvelu, jonka avulla voi yrittää kilpailuttaa lainahakemuksen. Kokemusteni perusteella Freedom Rahoitus on turvallinen paikka lainan etsimiseen. Kokemusteni lisäksi Freedom Rahoituksen luotettavuuden puolesta puhuu varsinkin palvelun varsin pitkä ikä sekä vahva tausta. Freedom Rahoituksen omistaa yrityksen kertoman mukaan Bauer Media Group, jolla on yli 100 vuoden historia ja yli 15 000 työntekijää. Suomessa Bauer Media omistaa esimerkiksi Radio Cityn.

Freedom Rahoituksen avulla voi hakea lainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Laina-aikaa Freedom Rahoituksella voi valita vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta. Kokeile nyt Freedom Rahoitusta.

Mahdollinen lisähyöty turvallisuuden näkökulmasta, kun hakee lainaa kilpailuttajan kautta: Luotettavien lainoja vertailevien ja kilpailuttavien tahojen on ihan jo maineensa takia järkevää tehdä ennakkokarsintaa siinä, mitkä lainafirmat ne kelpuuttavat mukaan vertailuunsa. Tuon voi nähdä tuovan lisäturvaa lainan hakemiseen, kun lainamarkkinan oletettavasti hyvin tunteva palvelu on todennut tietyn lainafirman olevan riittävän laadukas kilpailutukseen.

Kilpailuttajien nettisivuilta on normaalisti saatavilla ainakin jonkin verran tietoa sitä, mitkä lainafirmat ovat mahdollisesti mukana juurin sen suorittamassa kilpailutuksessa. Kokeile nyt Omalainaa.

Taustafirmat pikavippipalveluiden takana: Credigo, Lainasto ja Vippi ovat brändinimiä. Credigon takana on Northmill Oy, Lainaston GF Money Oy ja Vipin Tact Finance Oy. Ferratum on osa Multitude Bankia. Nämä taustafirmat ovat siis ikään kuin niitä itse lainanantaja, kun taas brändit ovat paikkoja, joista lainaa haetaan.

Huomaathan, että vaikka omat kokemukseni ylempänä mainituista firmoista ovat turvallisuuden suhteen olleet hyviä, niin en voi luonnollista taata, etteikö niiden kanssa voisi tulla ongelmia. Kannattaakin pohtia tarkasti pikavipin ottamisen tarpeellisuutta, sillä jonkinlaisen riskin voi nähdä siihen aina sisältyvän – vähintäänkin sen, että jää koukkuun pikavippien ottamiseen ja ajautuu pikavippikierteeseen.

Kokemusteni ja tietojeni perusteella tällä sivulla listatusta pikavippipaikoista ainakin Vipiltä ja Credigolta on mahdollista saada pikavippi ilman liitteitä. Tämänkin voi nähdä olevan jonkinlainen plussa turvallisuuden näkökulmasta, sillä sen ansiosta omia dokumentteja ei ole tarpeettomissa paikoissa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko pikavipillä ja pikalainalla jotain eroa? Käytännössä, ei. Syynä kahdella eri termille lienee lähinnä se, että ”pikavippi”-termille on joskus syntynyt hieman stigmaa. Toisin sanoa, jokainen ylempänä luotettavaksi määritelty pikavippi on myös luotettava pikalaina.

Onko olemassa jotakin rekisteriä virallisista lainafirmoista? Aluehallintovirasto pitää listaa rekisteröidyistä luotonantajista ja vertaislainafirmoista. Löydät listan tältä sivulta.

Miten pikavipistä saa laskun?

Tätä nykyä kaikki pikavippifirmat taitavat lähtökohtaisesti lähettää lainalaskun sähköpostilla. Halutessaan lainalasku pitäisi kuitenkin olla mahdollista saada myös perinteisellä postilla.

Mitä tietoja tavallisissa pikavippihakemuksissa kysytään?

Yleensä lainafirmat haluavat tietää perustiedot hakijasta sekä hieman tietoja hakijan taloustilanteesta. Tyypillisen pikavippihakemuksen täyttää alle 5 minuutissa.

Mitä pikavippien koroista kannattaa erityisesti tietää?

Pikavippien korkoja säännellään nykyään jopa todella tarkasti. Ja tätä kirjoittaessa uusilla lainoilla onkin voimassa 20% korkokatto. Vaikka tuo korkokatto koskeekin nimellistä vuosikorkoa, niin ei todellisenkaan vuosikoron pitäisi olla tavallisesti paljon sitä korkeampi. Tuo johtuu siitä, että myös lainasta korkojen päälle mahdollisesti perittäviä muita kuluja rajoitetaan.

Mitkä ovat selkeimpiä merkkejä siitä, että lainanantaja on luotettava?

Luotettavuudesta tuntuu parhaiten kertovan se, että lainapalvelu on avoin koroista ja kuluista sekä esimerkiksi antaa selkeän lainaesimerkin, josta näkee nopeasti, miten paljon lainasta pitäisi maksaa takaisin. Lisäksi luottavuuden puolesta voi nähdä puhuvan esimerkiksi sen, että lainapalvelun taustasta on helposti saatavilla tietoa.

Vaatiko luotettavan lainan saaminen vakuuksia?

Ei. Netissä on useita luotettavia lainapalveluita, joilta voi saada lainaa ilman vakuuksia.

Vieritä ylös