Turvallinen pikavippi – Kokemusten perusteella hyviä paikkoja löytää luotettava pikalaina

Jos ei ole ennen hakenut pikavippiä tai muuta nettilainaa ylipäätänsä tai tietyltä firmalta, niin voi lainaamisen turvallisuus mietityttää: Mitkä ovat turvallisia pikavippifirmoja? Miten avoimia firmat ovat lainojen kuluista? Miten tietty pikavippifirma käyttää kerättyjä henkilötietoja?

Koska itselläni on kokemusta useammasta eri lainapalvelusta, niin päätin tälle sivulle listata niitä lainapaikkoja, joista itselleni on jäänyt turvallisuuden ja luotettavuuden suhteen erityisen hyvä olo. Hyvä huomata: mikäli haluat lainaa mahdollisimman nopeasti, niin varmistathan alla olevan listan tiedoista, että kiinnostavan lainapalvelun kohdalla on tuotu esille, että lainaa voi saada jopa heti.

Suositellut lainapaikat, jotka ovat vaikuttaneet erityisen luotettavilta

Vippi – kätevä ja kokemusteni perusteella turvallinen pikavippi

Itselläni oli melko pitkään Vippi-palvelusta avoinna joustoluotto, ja tuona aikana muodostui varsin kattava ja positiivinen kuva tästä lainapalvelusta. Hyvää tässä paikassa oli esimerkiksi se, että laskutus toimi hyvin ja se, että asiakaspalvelu oli varsin laadukasta. Vippi-palvelun taustafirma on perustettu jo noin 10 vuotta sitten ja se on kertomansa mukaan palvellut yli 400 000 laina-asiakasta. Vipiltä voi hakea helposti lainaa 2000 euroon asti, ja alaikäraja sillä on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Vipiltä

Ferratum – isommalle lainalle pörssiyrityksen turvaa

Ferratum on pikavippien korkokattojen myötä lakkauttanut sen varsinaisen pikavipin, mutta siltä voi nykyisellään hakea varsin edullista 2000€–30 000€ kertalainaa, jolle voi saada maksuaikaa jopa 10 vuotta. Verrattain edullinen korko ja mahdollisesti jopa pitkä laina-aika ovat tietysti kivoja asioita, mutta se ei ole niin kivaa, että Ferratum antaa nykyään paljon harvemmille lainaa kuin ennen.

Ferratum on kuitenkin mielestäni edelleen luotettavuuden suhteen netin paras lainapaikka, joten mikäli lainaa hakiessa ei ole tulenpalava kiire ja Ferratumin lainasummat sopivat itselle, niin on se oikein hyvä valinta pikalainan hakemiseen. Omalla kohdallani Ferratum on toiminut aina oikein hyvin eikä missään vaiheessa ole tullut epäilystä siitä, että jokin asia ei olisi turvallinen.

Tietyllä tavalla turvallisuuden tunnetta Ferratumista lisäsi myös se, että se kertoi varsin avoimesti sen aiemmin perimistä melkoisen isoista koroista. Nyttemmin Ferratum on siis alentanut sen korkoja todella paljon.

Turvallisuuden näkökulmasta Ferratumin yksi erityisvahvuus moniin muihin firmoihin verrattuna on se, että yritys on listattuna pörssissä. Vaikka Ferratum onkin alkujaan suomalainen yritys, niin on listauspaikaksi jostakin syystä valittu Frankfurtin pörssi. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Lisätietoa Ferratumista: Ferratum kokemuksia.

Credigo – lainaa luotettavasti, jos sitä saa

Myös Credigon kanssa oloni oli turvallinen. Täällä oli esimerkiksi mielestäni hyvällä tavalla toteutettu lainahakemus. Lisäksi hyvää oli se, että asiakaspalvelu vastasi yhteydenottoihin nopeasti. Turvallisuuden näkökulmasta Credigon vahvuutena voi pitää myös sitä, että siltä haettavalla lainalla on selkeästi ilmoitetut kulut.

Uudistusten myötä Credigolta voi hakea lainaa jopa 10 000€ ja pienin mahdollinen lainasumma on 500€. Tämä palvelu voi myöntää lainaa hakijoille, joilla on ikää 20–70 vuotta.

Credigon suhteen on hyvä tiedostaa pari asiaa. Ensimmäinen noista on se, että siltä ei voi nykyisin saada lainaa heti kuin korkeintaan Danske Bankiin. Toinen asia, joka kannattaa huomata on se, että Credigo taitaa antaa nykyisin lainaa todella harvoille hakijoille. Osittain tuosta syystä suosittelemme hakemaan Credigon lainaa Rahalaitoksen avulla. Kyseinen palvelu voi antaa käytännössä heti lainapäätöksen Credigolta ja monelta muulta firmalta. Hae Credigon lainaa Rahalaitoksen avulla.

Lainasto – ei valittamista

Lainastolta voi hakea helposti pikavippiä ja itse olen ollut tähän lainapalveluun kaikkinensa varsin tyytyväinen. Lainaston pikavippiä voi hakea 100€–600€ ja alaikäraja sen hakemiseen on 18 vuotta. Lainaston vipin korko on ilman lisäpalveluita varsin hillitty ja lisäksi Lainastolta voi myös saada pikavipille ihan kivan pituisen laina-ajan. Hae nyt Lainaston vippiä.

Hyvä ja luotettava lainavertailu, löydä nopeasti edullista lainaa

Omalaina on lainavertailu, jonka avulla voi etsiä lainaa 100 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Ja laina-aikaa sen avulla voi saada, summasta riippuen, jopa 20 vuotta. Lisäksi Omalainassa on hyvää myös esimerkiksi se, että sen kautta voi löytää aidosti edullista lainaa. Kokemusteni perusteella Omalaina on luotettava lainapalvelu. Omalainan alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Etua – paljon luotettavia lainakumppaneita

Etuakin on lainahakemusten kilpailuttamiseen tarkoitettu palvelu. Etualla on omalla kotisivullaan kuva, jossa näkyy sen yhteistyökumppaneita. Kyseisissä yhteistyökumppaneissa on esimerkiksi suomalaisia pankkeja. Tuon lisäksi Etuan luotettavuutta lisää myös esimerkiksi se, että se on Alma Median omistama lainapalvelu. Etuan (lue kokemuksia) avulla voi etsiä lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran. Hae nyt lainaa Etuan kanssa.

Lendo – osa suuryritystä

Lainahakemuksia kilpailuttavan Lendon luotettavuutta ja turvallisuutta korostaa ennen kaikkea se, että se on osa norjalaista Schibsted-suuryritystä, joka on perustettu jo 1800-luvulla. Lendon avulla voi etsiä lainaa 500 eurosta eteenpäin ja aina 60 000 euroon asti. Myös kokemukseni Lendosta ovat olleet oikein hyviä. Lendo, kuten yksikään muukaan tällä sivulla mainittu lainapalvelu, ei vaadi vakuuksia tai takaajaa. Hae nyt lainaa Lendon avulla.

Sambla – erilainen paikka löytää luotettava laina

Myös Sambla on paikka, joka voi kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen. Sambla kuitenkin toimii kokemusteni perusteella hieman eri tavalla kuin ylempänä listatut kilpailuttajat: sen sijaan, että Sambla näyttäisi suoraan mahdollisia lainatarjouksia, niin ottaa Samblalta joku yhteyttä ja kertoo parhaasta lainatarjouksesta – jos siis Sambla löysi ainakin yhden lainatarjouksen.

Tuo edellä kuvattu toimintamalli voi olla kiva erityisesti heille, jotka haluavat jutella/viestitellä jonkun kanssa ennen mahdollista lainan hyväksymistä. Toki toinen puoli asiassa on se, että Sambla ei luultavasti sovellu heille, jotka tarvitsevat lainan heti tilille. Samblan avulla voi etsiä lainaa 500€–60 000€ ja laina-aikaa enintään 15 vuotta. Testaa nyt Samblaa.

Mahdollinen lisähyöty turvallisuuden näkökulmasta, kun hakee lainaa kilpailuttajan kautta: Luotettavien lainoja vertailevien ja kilpailuttavien tahojen on ihan jo maineensa takia järkevää tehdä ennakkokarsintaa siinä, mitkä lainafirmat ne kelpuuttavat mukaan vertailuunsa.

Tuon edellä kuvatun johdosta kilpailuttajan kautta lainaa hakiessa voikin saada ylimääräistä turvaa, koska on syytä olettaa, että lainamarkkinan hyvin tunteva taho on todennut kilpailutuksessa mukana olevan lainapaikan luotettavaksi. Kokeile nyt Omalainaa.

Taustafirmat pikavippipalveluiden takana: Credigo, Lainasto ja Vippi ovat brändinimiä. Credigon takana on Northmill Oy, Lainaston GF Money Consumer Finance Oy ja Vipin Saldo Finance Oyj. Ferratum on osa Ferratum Groupia. Nämä taustafirmat ovat siis ikään kuin niitä itse lainanantaja, kun taas brändit ovat paikkoja, joista lainaa haetaan.

Huomaathan, että vaikka omat kokemukseni ylempänä mainituista firmoista ovat turvallisuuden suhteen olleet hyviä, niin en voi luonnollista taata, etteikö niiden kanssa voisi tulla ongelmia. Kannattaakin pohtia tarkasti pikavipin ottamisen tarpeellisuutta, sillä jonkunlaisen riskin voi nähdä siihen aina sisältyvän – vähintäänkin sen, että jää koukkuun pikavippien ottamiseen ja ajautuu pikavippikierteeseen.

Kahdesta ylimpänä tällä sivulla listatusta pikavippipaikastapaikasta on kokemuksen perusteella ollut mahdollista saada pikavippi ilman liitteitä. Tämänkin voi nähdä olevan jonkunlainen plussa turvallisuuden näkökulmasta, sillä sen ansiosta omia dokumentteja ei ole tarpeettomissa paikoissa. On tosin hyvä huomata, että Ferratum on nyttemmin ainakin väliaikaisesti lisännyt liite-vaatimuksen.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko pikavipillä ja pikalainalla jotain eroa? Käytännössä, ei. Syinä kahdella eri termille lienee lähinnä se, että ”pikavippi”-termille on joskus syntynyt hieman stigmaa. Toisin sanoa, jokainen ylempänä luotettavaksi määritelty pikavippi on myös luotettava pikalaina.

Onko olemassa jotakin rekisteriä virallisista lainafirmoista? Semmoinen pitäisi olla Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämänä, mutta kyseinen rekisteri vaikuttaisi olleen ainakin jonkin aikaa pois näkyvistä. Tuo saattaa hyvinkin johtua Avin nettisivujen päivityksestä, eikä mistään sen kummemmasta. Kun rekisteri joskus toivottavasti palautuu nettiin, niin voi siihen tutustuminen toki olla hyvä idea luotettavan pikavipin valitsemisen tueksi.

Miten pikavipistä saa laskun?

Tätä nykyä kaikki pikavippifirmat taitavat lähtökohtaisesti lähettää lainalaskun sähköpostilla. Halutessaan lainalasku pitäisi kuitenkin olla mahdollista saada myös perinteisellä postilla.

Mitä tietoja tavallisissa pikavippihakemuksissa kysytään?

Yleensä lainafirmat haluavat tietää perustiedot hakijasta sekä hieman tietoja hakijan taloustilanteesta. Tyypillisen pikavippihakemuksen täyttää alle 5 minuutissa.

Mitä pikavippien koroista kannattaa erityisesti tietää?

Pikavippien korkoja säännellään nykyään jopa todella tarkasti. Ja tätä kirjoittaessa uusilla lainoilla onkin voimassa 20% korkokatto. Vaikka tuo korkokatto koskeekin nimellistä vuosikorkoa, niin ei todellisenkaan vuosikoron pitäisi olla tavallisesti paljon sitä korkeampi. Tuo johtuu siitä, että myös lainasta korkojen päälle mahdollisesti perittäviä muita kuluja rajoitetaan.

Mitkä ovat selkeimpiä merkkejä siitä, että lainanantaja on luotettava?

Luotettavuudesta tuntuu parhaiten kertovan se, että lainapalvelu on avoin koroista ja kuluista sekä esimerkiksi antaa selkeän lainaesimerkin, josta näkee nopeasti, miten paljon lainasta pitäisi maksaa takaisin.

Vieritä ylös