Uusin pikavippi (Päivitetty 2018 huhtikuu) – Uudet lainat & Pikavipit

Aina välillä on kiva löytää uusi yritys, josta voi hakea pikavippiä. Vanhat pikavipit voivat kyllästyttää, ja monesti uudet pikavippiyritykset tarjoavat hyviä tarjouksia yrittäessään valloittaa markkinaa vanhoilta pikavipeiltä. Tätä artikkelia varten halusinkin selvittää, mikä on uusin aito pikavippi, joka on tarjolla vuonna 2018. Valitettavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että nykyään aidosti uusia pikavippejä ei enää juurikaan synny. Se, mitä nykyään näyttää ennen kaikkea syntyvän on lainojen kilpailuttamiseen keskittyvät palvelut. Kyseiset palvelut eivät kuitenkaan yleensä sovellu niille, jotka ovat ennen kaikkea kiinnostuneita uudesta pikavipistä. Kilpailuttamiseen keskittyneiden lainasivustojen lisäksi vanhoille pikavipeille syntyy kuitenkin myös joitakin uusia rinnakkaispalveluita, näitä edustavat esimerkiksi kaksi ylintä tällä sivulla listattua pikavippiä. Olenkin siis laskenut nämä rinnakkaispalvelut uusiksi pikavipeiksi tällä sivulla. (Tätä sivua on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2018, jos kuulen jossain vaiheessa vuonna 2018 julkaistusta, luotettavasta, täysin uudesta ja laadukkaasta, pikavipistä, niin lisään sen tänne.)

Uusin pikavippi - Rahapalvelu

Rahapalvelu tarjoaa käsittääkseni vuonna 2018 uusimman laadukkaan pikavipin. Laadukkuus viittaa tässä ennen kaikkea luotettavuuteen, mahdollisuuteen saada paljon ja vähän lainaa nopeasti sekä helppoon käytettävyyteen. Hae nyt laina Rahapalvelun kautta.

Uusi pikavippi – Nordcredit

Uusi pikavippi: Nordcredit

Nordcredit tarjoaa asiakkaille verrattain uuden pikavipin. Tässä tapauksessa uutuus on tavallaan tuplasti hyvä asia, sillä vaikka tämä pikavippi itsessään on uusi, niin on sitä tarjoileva taustayritys ollut pitkään mukana pikavippimarkkinoilla.

Nordcreditin pikavippi on varsin tyypillinen tämän päivän pikavippi. Kooltaan sitä on mahdollista saada 100 eurosta alkaen aina 2000 euroon, tai jopa 3000 euroon asti. Myös pikavipin korot aika moderneja, sillä ne ovat hyvin linjassa muiden nykyisten pikavippien kanssa – nimelliskorko on 5% kuukaudessa ja todellinen vuosikorko noin 135%.

Positiivisena puolena tässä pikavipissä voi pitää sitä, että sen voi maksaa helposti osissa takaisin. Jos siis et halua pikavippiä, joka pitää maksaa melkein heti hakemisen jälkeen kokonaisuudessa takaisin, niin tässä on varsin hyvä vaihtoehto.

Ensimmäistä kertaa tätä pikavippiä hakiessa joudut käyttämään pankkitunnuksia osana hakua, mutta jatkossa lisänostot onnistuvat helposti tekstiviestillä.

Tähän melko uuteen pikavippiin pätevät ne tavalliset säännöt sen suhteen, kenelle sitä myönnetään. Joskin alaikäraja on vähän tavallista matalampi. Voit nimittäin hakea pikavippiä, jos olet vähintään 18 vuotta vanha. Riippumatta siitä minkä ikäinen olet, niin luottotietojen pitää olla kunnossa, jotta voit saada tämän vipin.

Rahat tästä pikavipistä saa käytännössä heti pankkitilille, eli odottamista ei ole edessä. Rahojen saamista nopeuttaa myös se, että yritys hyödyntää instantoria pikavippien myöntämisessä, jolloin mitään liitteitä ei ole pakko lähettää.

Isompi uusi laina – Surimo

Uusi laina: Surimo

Jos haluat vähän isomman uuden lainan, niin Surimon pikalaina on hyvä vaihtoehto. Yllä olevan palvelun tavoin myös tämä lainapalvelu on melko uusi. Surimolla pienin mahdollinen lainasumma on 500 euroa ja isoin mahdollinen lainasumma on 4000 euroa. Surimon sivu on rakennettu niin, että lainasummia ei voi päättää ihan oman päänsä mukaan, mutta myös esimerkiksi 1500 euron ja 2500 euron lainat onnistuvat hyvin.

Surimon isoin etu moniin muihin lainoihin verrattuna on se, että se veloittaa aidosti aika matalaa korkoa – ainakin verrattuna moniin pikavippeihin. Surimon nimelliskorko on 19% vuodessa ja todellinenkin vuosikorko jää alle 40%. Lisäksi tämän lainan etuna on esimerkiksi se, että se mahdollistaa erittäin joustava maksuvapaiden kuukausien pitämisen – kokonaisuudessa niitä on tarjolla peräti 6 kappaletta.

Vaikka Surimo tarjoaa pikalainan tavallista pienemmällä korolla, niin ei sekään vaadi esimerkiksi vakuuksia tai takaajia myöntääkseen laina. Lisäksi tämäkin palvelu maksaa lainan melko nopeasti lainaa hakevan pankkitilille.

Kokonaisuudessa tarkastellen Surimo onkin varsin hyvä laina. Ehkä hyvyydessä näkyy se, että kyseessä on verrattain uusi laina, jolloin yritys joutuu taistelemaan tosissaan asiakkaista?

Vasta avatun pikavipin hyvät puolet:

Uusilla pikavipeillä on monesti joitakin etuja vanhempiin verrattuna. Näistä seuraavassa.

Sivun alussa tulikin jo esille, että monesti uudet pikavippejä tarjoavat yritykset tarjoavat hyviä tarjouksia saadakseen asiakkaita. Tarkemmin sanoen nämä tarjoukset voivat tarkoittaa esimerkiksi korotonta maksuaikaa tai alennettuja kuluja. Uusien pikavippien etuna voi myös olla se, että niitä on joskus mahdollista saada alhaisemmalla korolla, koska uudet lainaajat joutuvat tekemään parhaaksi vakuuttaakseen asiakkaat siitä, että juuri heiltä kannattaa hakea lainaa. Uusilla pikavipeillä voi myös olla se etu, että niiden kautta on helpompi saada lainaa - voi esimerkiksi olla, että uutta lainaa tarjoava taho on päättänyt haluta ison asiakasjoukon heti alussa, ja näin ollen se on löysentänyt vaatimuksia siitä, kenelle sen kautta myönnetään lainaa.

Uuden pikavipin huonot puolet:

Vaikka uusilla vipeillä voikin siis olla ehdottomia vahvuuksia, niin liittyy niihin monesti myös haasteita. Yksi näistä on se, että uutta lainaa tarjoava taho voi olla lainaa hakevan mielestä turha varovainen siinä, miten paljon lainaa sen kautta voi saada. Tämä varovaisuus lainasummien kanssa on toki siinä mielessä varsin ymmärrettävää, että uudella lainapalvelulla ei välttämättä vielä ole massiivista määrä varallisuutta eikä se näin ollen voi ottaa riskejä myöntämällä isoja lainoja.

Toisena heikkoutena voi uusien pikavippien kohdalla pitää sitä, että asiat eivät välttämättä suju yhtä jouhevasti kuin vanhemman toimijan kanssa. Vanhemmat lainoja tarjoavat tahothan tietävät varsin hyvin, mitä asiakkaat haluavat ja odottavat, uudemmilta tämä tieto voi puuttua ja seurauksena voi olla epäoptimaalisia asiakaskokemuksia.

Mahdollisena huonona puolena uusiin vippeihin liittyy myös se, että palveluntarjoajan laadukkuudesta ja luotettavuudesta ei välttämättä ole täysiä takeita. Toki ylivoimaisesti suurin osa pikavippejä myöntävistä tahoista toimii asianmukaisella tavalla.

Miten pikavippimarkkina muuttuu vuonna 2018:

Tilanne pikavippien suhteen on ollut melko vakaa viime vuosina, eikä alalla ole nähty suuria mullistuksia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että muutoksen tuulet tulevat puhaltamaan varsin pian. Syynä tähän on se, että pikavippien korkokattoa ollaan laajentamassa. Tähän asti korkokatto on koskenut vain alle 2000 vippejä, ja niidenkään kohdalla se ei ole pätenyt, jos lainaa nostanut henkilö on avannut vähintään 2000 euron pikavippitilin.

Mikäli uusi korkokatto kattaa kaikki pikavipit, niin on odotettavissa, että pikavippien tarjonta tulee vähenemään, tämä on luonnollisesti seurausta siitä, että jatkossa nopeita lainoja tarjoavien yritysten on vaikeampi tehdä voittoa. Edellä mainittu tulee todennäköisesti tarkoittamaan myös sitä, että uusiakaan pikavippejä ei enää tulevina vuosina tule juurikaan syntymään - uusilta yrityksiltähän vaaditaan monesti huomattavia rahallisia panostuksia toiminnan käynnistämiseen, ja niitä ollaan valmiit tekemän sen olettamuksen myötä, että vastapainoksi myöhemmin saadaan kunnolla voittoa.

Uudella korkokatolla saattaa myös olla yllättävän radikaali vaikutus nykyisten pienten, sanotaan, 50 - 500 euron pikavippien tarjontaan. Pienten pikavippien erityisominaisuus on lainaa myöntävien tahojen näkökulmasta se, että ne ovat monesti ikään kuin sisäänheittotuotteita. Aikaisemmin ja nykyisin ideana on voinut olla se, että vaikka pikavippiyritys ei voisi tehdä hirveästi, jos ollenkaan, voittoa suoraan esimerkiksi 100 euron vipeillä (kaikki kulut ja maksamattomat lainat huomioiden) niin se ei haittaa, koska on iso mahdollisuus siihen, että jatkossa asiakas ottaa isomman lainan, jossa on iso korko ja joka tuo reilusti voittoa yritykselle. Nyt jos korkokatto rajoittaa merkittävistä isojen lainojen voitollisuutta, niin voi olla, että yritykset eivät ole valmiit myöntämään pieniä lainoja entisellä tavalla.

Se, että uusien ja vanhojen pikavippien määrä tulee todennäköisesti laskemaan, on tietysti huono uutinen monien pikavipeistä kiinnostuneiden näkökulmasta. Toisaalta taas erittäin hyvä uutinen on se, että isojakin pikavippejä voi jatkossa saada useammin melko hillityillä koroilla.

Vaikka pikavippien tarjonta tuleekin siis mahdollisesti vähenemään jo vuonna 2018, niin on vaikea usko, että pikavippien tarjonta loppuisi kokonaan. Hyvin todennäköistä on, että uusikin korkokatto on edelleen sen verran korkea, että useat pikavippejä tarjoavat yritykset voivat tehdä niiden näkökulmasta riittävän suurta voittoa.