Uudet pikavipit 2018 | Vasta avatut lainapaikat ja pikavipit joista et ehkä ole kuullut

Täysin uusia pikavippejä ei enää tätä nykyä näytä juurikaan syntyvän. Tämä on ymmärrettävää, koska rahan tekeminen pikavippejä tarjoamalla on selvästi vaikeutunut - tai ainakin se vaatii enemmän alkupääomaa. Edelleen kuitenkin syntyy joitakin uusia lainoja ja vippejä. Lisäksi on olemassa joitakin sen tyyppisiä pikavippifirmoja joista monet eivät ole kuulleet (ja jotka näin ovet heille itselleen uusia) ja joista voi olla varsin hyvätkin mahdollisuudet saada lainaa. Alla listattuna näitä objektiivisesti ja subjektiivisesti uusia pikavippejä. Etsitkö parasta pikavippiä? Tutustu tähän alasivuun: Paras pikavippi 2018.

Monille uusi pikavippi

Vaikka olen itse seurannut pikavippejä useamman vuoden, niin kuulin vasta vuoden 2018 loppukesästä Ainalainasta. Näin ollen todennäköisesti moni muukaan muuten hyvin pikavipit tuntevat henkilö ei ole kuullut tästä palvelusta. Lainaa Ainalainalta saa otettua 50 - 2000€ ja lainaa saadakseen pitää ikää olla ainakin 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ainalainalta.

Uusin pikavippi - Rahapalvelu

Rahapalvelu tarjoaa käsittääkseni vuonna 2018 uusimman laadukkaan pikavipin. Laadukkuus viittaa tässä ennen kaikkea luotettavuuteen, mahdollisuuteen saada paljon (aina 4000 euroon asti) ja vähän (jo 50 eurosta alkaen) lainaa nopeasti sekä helppoon käytettävyyteen. Loistavaa on myös se, että epäilemättä sivuston uutuudesta johtuen se tarjoaa tällä hetkellä erittäin hyvän tarjouksen uusille asiakkaille, ne kenellä ei ole vielä tilia tässä palvelussa tai Credit24:ssä voivat nimittäin saada sivuston kautta ensimmäisen lainan täysin ilman korkoja ja kuluja kuukauden ajaksi. Tämän pikavipin alaikäraja on 19 vuotta. Hae nyt laina Rahapalvelun kautta.

Uusi laina aina 5000€ asti

Luotottaja tarjoaa varsin uuden lainan ja koska kyseessä ei ole minkään todella ison pikavipin rinnakkaispalvelu, niin tämän sivuston kautta voisi kuvitella olevan ihan OK mahdollisuudet saada lainaa, vaikka sitä olisi jo ennestään toisaalta.

Täältä voi ottaa minimissään 800€ lainan ja isoimmillaan lainaa voi saada aina 5000€ asti. Vaikka tämä voikin olla hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät uutta lainaa, niin on tällä lainalla ehkä pari heikkoutta, eikä sitä varsinaisesti voi kutsua pikavipiksi perinteisessä mielessä.

Ensimmäinen heikkous on se, että lainaa hakiessa pitää hakemuksen yhteyteen liittää palkkatodistus / palkkalaskema - tämä luonnollisesti johtaa siihen, että lainan hakeminen ei ole ihan niin nopeaa kuin olisi toivottavaa. Isompi ongelma on kuitenkin se, että Luotottaja siirtää lainoja eteenpäin ainoastaan Nordeasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat lainan toisen pankin tilille, niin voi sen saamisessa mennä niin kauan kuin nyt normaalisti pankkisiirroissa voi kestää.

Toisaalta Luotottajan vahvuutena voi pitää sitä, että täältä lainan saa myös pidemmällä maksuajalla ja selkeällä maksuohjelmalla. Näin on, sillä laina-ajaksi voi valita joko 2 vuotta tai 3 vuotta - tätä lyhyempiä vaihtoehtoja ei siis ole tarjolla edes 800€ lainan tapauksessa, eikä toisaalta pidempiä edes 5000€ lainan kohdalla. Myöskään Luottajan korot eivät ole internetin suurimpia, joskin kuitenkin yli 50%, mitä voi ehkä pitää melko korkeana tämän tyyppisestä lainasta, jonka saaminen ei ole yhtä nopeaa kuin tavallisen pikavipin kohdalla.

Yhteenvetona voi sanoa, että Luotottaja voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat uuden ja hieman isomman lainan pitkällä maksuajalla. Hae nyt lainaa Luotottajalta.

Uusi vippi hyvillä ehdoilla

Jos haluat vähän isomman uuden lainan, niin Surimon pikalaina on hyvä vaihtoehto. Yllä olevan palvelun tavoin myös tämä lainapalvelu on melko uusi. Surimolla pienin mahdollinen lainasumma on 500 euroa ja isoin mahdollinen lainasumma on 4000 euroa. Surimon sivu on rakennettu niin, että lainasummia ei voi päättää ihan oman päänsä mukaan, mutta myös esimerkiksi 1500 euron ja 2500 euron lainat onnistuvat hyvin.

Surimon isoin etu moniin muihin lainoihin verrattuna on se, että se veloittaa aidosti aika matalaa korkoa – ainakin verrattuna moniin pikavippeihin. Surimon nimelliskorko on 19% vuodessa ja todellinenkin vuosikorko jää alle 40%. Lisäksi tämän lainan etuna on esimerkiksi se, että se mahdollistaa erittäin joustava maksuvapaiden kuukausien pitämisen – kokonaisuudessa niitä on tarjolla peräti 6 kappaletta.

Vaikka Surimo tarjoaa pikalainan tavallista pienemmällä korolla, niin ei sekään vaadi esimerkiksi vakuuksia tai takaajia myöntääkseen laina. Lisäksi tämäkin palvelu maksaa lainan melko nopeasti lainaa hakevan pankkitilille.

Kokonaisuudessa tarkastellen Surimo onkin varsin hyvä laina. Ehkä hyvyydessä näkyy se, että kyseessä on verrattain uusi laina, jolloin yritys joutuu taistelemaan tosissaan asiakkaista? Ota nyt lainaa Surimon kautta.

Oletko kuullut Viikinkilainasta?

Viikinkilaina on Ainalainan tapaan lainapaikka, joka on varsinaisesti ollut jo pitkään olemassa, mutta joka silti jäänyt monille varsin tuntemattomaksi ja näin ollen sitä voi pitää omalla tavallaan uutena pikavippinä. Uutena asiakkaana Viikinkilainalta saa haettua lainaa 100€ - 2000€ ja lainatili toimii joustoluoton tapaan. Lainaa saadakseen pitää ikää olla ainakin 21v. Hae nyt lainaa Viikinkilainalta.

Entä Vivusjoustosta?

Monet pikavippejä ottaneet tuntevat kyllä Vivuksen, mutta tiesitkö että sillä on verrattain uusi rinnakkaispalvelu? Vivusjouston kautta saa haettua uutena asiakkaana huomattavasti isompaa lainaa kuin Vivukselta: täällä nimittäin lainaraja on jo uusille asiakkaille 2000€ tai 3000€, kun se Vivuksella on 400€. Huono puoli tässä palvelussa on "vanhaan" Vivukseen verrattuna se, että täältä lainaa saadakseen pitää ikää olla ainakin 25 vuotta. Hae nyt lainaa Vivusjoustolta.

Vasta avatun pikavipin hyvät puolet:

Uusilla pikavipeillä on monesti joitakin etuja vanhempiin verrattuna. Näistä seuraavassa.

Sivun alussa tulikin jo esille, että monesti uudet pikavippejä tarjoavat yritykset tarjoavat hyviä tarjouksia saadakseen asiakkaita. Tarkemmin sanoen nämä tarjoukset voivat tarkoittaa esimerkiksi korotonta maksuaikaa tai alennettuja kuluja. Uusien pikavippien etuna voi myös olla se, että niitä on joskus mahdollista saada alhaisemmalla korolla, koska uudet lainaajat joutuvat tekemään parhaaksi vakuuttaakseen asiakkaat siitä, että juuri heiltä kannattaa hakea lainaa. Uusilla pikavipeillä voi myös olla se etu, että niiden kautta on helpompi saada lainaa - voi esimerkiksi olla, että uutta lainaa tarjoava taho on päättänyt haluta ison asiakasjoukon heti alussa, ja näin ollen se on löysentänyt vaatimuksia siitä, kenelle sen kautta myönnetään lainaa.

Uuden pikavipin huonot puolet:

Vaikka uusilla vipeillä voikin siis olla ehdottomia vahvuuksia, niin liittyy niihin monesti myös haasteita. Yksi näistä on se, että uutta lainaa tarjoava taho voi olla lainaa hakevan mielestä turha varovainen siinä, miten paljon lainaa sen kautta voi saada. Tämä varovaisuus lainasummien kanssa on toki siinä mielessä varsin ymmärrettävää, että uudella lainapalvelulla ei välttämättä vielä ole massiivista määrä varallisuutta eikä se näin ollen voi ottaa riskejä myöntämällä isoja lainoja.

Toisena heikkoutena voi uusien pikavippien kohdalla pitää sitä, että asiat eivät välttämättä suju yhtä jouhevasti kuin vanhemman toimijan kanssa. Vanhemmat lainoja tarjoavat tahothan tietävät varsin hyvin, mitä asiakkaat haluavat ja odottavat, uudemmilta tämä tieto voi puuttua ja seurauksena voi olla epäoptimaalisia asiakaskokemuksia.

Mahdollisena huonona puolena uusiin vippeihin liittyy myös se, että palveluntarjoajan laadukkuudesta ja luotettavuudesta ei välttämättä ole täysiä takeita. Toki ylivoimaisesti suurin osa pikavippejä myöntävistä tahoista toimii asianmukaisella tavalla.

Miten pikavippimarkkina muuttuu vuonna 2018:

Tilanne pikavippien suhteen on ollut melko vakaa viime vuosina, eikä alalla ole nähty suuria mullistuksia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että muutoksen tuulet tulevat puhaltamaan varsin pian. Syynä tähän on se, että pikavippien korkokattoa ollaan laajentamassa. Tähän asti korkokatto on koskenut vain alle 2000 vippejä, ja niidenkään kohdalla se ei ole pätenyt, jos lainaa nostanut henkilö on avannut vähintään 2000 euron pikavippitilin.

Mikäli uusi korkokatto kattaa kaikki pikavipit, niin on odotettavissa, että pikavippien tarjonta tulee vähenemään, tämä on luonnollisesti seurausta siitä, että jatkossa nopeita lainoja tarjoavien yritysten on vaikeampi tehdä voittoa. Edellä mainittu tulee todennäköisesti tarkoittamaan myös sitä, että uusiakaan pikavippejä ei enää tulevina vuosina tule juurikaan syntymään - uusilta yrityksiltähän vaaditaan monesti huomattavia rahallisia panostuksia toiminnan käynnistämiseen, ja niitä ollaan valmiit tekemän sen olettamuksen myötä, että vastapainoksi myöhemmin saadaan kunnolla voittoa.

Uudella korkokatolla saattaa myös olla yllättävän radikaali vaikutus nykyisten pienten, sanotaan, 50 - 500 euron pikavippien tarjontaan. Pienten pikavippien erityisominaisuus on lainaa myöntävien tahojen näkökulmasta se, että ne ovat monesti ikään kuin sisäänheittotuotteita. Aikaisemmin ja nykyisin ideana on voinut olla se, että vaikka pikavippiyritys ei voisi tehdä hirveästi, jos ollenkaan, voittoa suoraan esimerkiksi 100 euron vipeillä (kaikki kulut ja maksamattomat lainat huomioiden) niin se ei haittaa, koska on iso mahdollisuus siihen, että jatkossa asiakas ottaa isomman lainan, jossa on iso korko ja joka tuo reilusti voittoa yritykselle. Nyt jos korkokatto rajoittaa merkittävistä isojen lainojen voitollisuutta, niin voi olla, että yritykset eivät ole valmiit myöntämään pieniä lainoja entisellä tavalla.

Se, että uusien ja vanhojen pikavippien määrä tulee todennäköisesti laskemaan, on tietysti huono uutinen monien pikavipeistä kiinnostuneiden näkökulmasta. Toisaalta taas erittäin hyvä uutinen on se, että isojakin pikavippejä voi jatkossa saada useammin melko hillityillä koroilla.

Vaikka pikavippien tarjonta tuleekin siis mahdollisesti vähenemään jo vuonna 2018, niin on vaikea usko, että pikavippien tarjonta loppuisi kokonaan. Hyvin todennäköistä on, että uusikin korkokatto on edelleen sen verran korkea, että useat pikavippejä tarjoavat yritykset voivat tehdä niiden näkökulmasta riittävän suurta voittoa.