Yrittäjälle lainaa – Kokeneille ja aloitteleville yrittäjille suositellut paikat hakea lainaa netistä (2023)

Yrittäjän mahdollisuudet saada lainaa heikentyivät vuonna 2020, mutta vuodelta 2023 olevien kokemusten perusteella yrittäjä voi kuitenkin edelleen saada netistä melko helposti lainaa. Alempana olevasta vertailutaulukosta löytyy paikkoja, jotka voivat olla erityisen hyviä valintoja lainaa haluaville yrittäjillä. Huom: Mikäli etsit yrityslainaa, etkä yrittäjälle itselleen tarjottavaa lainaa, niin löydät täältä yrityslainaa tarjoavia palveluita.

Yrittäjälle lainaa netistä

Miksi suosittelemme erityisesti näitä paikkoja yrittäjille? Syynä suosittelun on esimerkiksi se, että yllä listattujen paikkojen kautta voi saada varsin edullista ja pitkällä maksuajalla varustettua lainaa – molemmat noista edellä mainituista puolista voivat erityisesti nykyään olla tärkeitä, kun yritysten markkinat ovat monessa tapauksessa melkoisen epävarmat. Lisäksi näissä paikoissa on hyvää se, että moni vaikuttaisi edelleen saavan lainatarjouksia niiden kautta.

Mikä yllä listattuja lainapaikkoja yhdistää? Kaikki yllä suositellut palvelut ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että ne pyrkivät etsimään lainatarjouksia monesta eri paikasta ja sitten näyttämään niistä tehdyn vertailun. Tuo voi auttaa siinä, että voi valita nopeasti itselleen parhaan lainan. Nämä edellä kuvatut kilpailuttajat tunnetaan myös lainavertailuina, ja niitä on käsitelty enemmän tällä sivulla.

Miksi yrittäjän voi olla nykyään aiempaa vaikeampi saada lainaa? Tuo johtuu erityisesti siitä, että ainakin jotkin lainapalvelut kokevat nykyään, että yrittäjille lainan myöntämiseen sisältyy suurempi riski kuin monille muille lainan myöntämiseen.

Voiko toiminimiyrittäjä saada lainaa netistä? Kyllä voi. Ja itse asiassa toiminimen kanssa toimivilla yrittäjillä näyttäisi olevan ehkä jopa yllättävän hyvät mahdollisuudet löytää edullinen laina.

Entä voiko aloitteleva yrittäjä saada lainaa netin kautta? Tuokin voi monessa tapauksessa onnistua, mutta voi olla, että ennen lainan hakemista aloittelevan yrittäjän kannattaa selvittää mahdollisuudet muihin rahoitusvaihtoehtoihin. Aloitteleville yrittäjillehän on esimerkiksi tarjolla joitakin tukia.

Mistä muualta kuin netistä yrittäjä voi mahdollisesti saada lainaa? Todennäköisin vaihtoehto lienee perinteiset pankit. On tosin hyvä tietää se, että nykyään netin kilpailutuspalveluissa on monesti mukana myös kivijalkapankkeja, eli samalla kun etsii kilpailuttajan kautta lainaa useista netin lainapaikoista, niin voi sitä ehkä myös hakea joistakin pankista.

Miten yrittäjä voi parantaa mahdollisuuksiaan saada lainaa?

Tuohon on tärkeänä asiana ennen kaikkea se sama kuin muillakin lainaa hakevilla henkilöillä, eli pyrkii mahdollisuuksien mukaan parantamaan tuloja ja leikkaamaan menoja ennen kuin hakee lainaa. Lainafirmojahan kiinnostaa monesti erityisesti se, miten paljon eroa hakijan tuloilla ja menoilla on.

Vieritä ylös