Creditstar – tietoa (2022) ja omia pieniä kokemuksia Creditstar-lainapalvelusta

Creditstar lienee tämän hetken vähiten tunnettuja mahdollisesti edelleen lainaa myöntäviä palveluita. Tämän sivun tarkoitus onkin ennen kaikkea tarjota hieman perustietoa Creditstarista ja verrata sitä muutamiin muihin paikkoihin, joilta edelleen voi hakea lainaa. Sivulla on myös lyhyessä muodossa omia kokemuksiani Creditstarista, mutta sattuneesta syystä ne ovat erittäin suppeita. Heti tässä sivun alussa on lyhyt arvio Creditstarista ja sitten on kattavammin tietoa siitä.

Creditstar pika-arvio

Creditstarin erityisvahvuuksina voi pitää sen kattavia lainasummia (50€–2 000 euroa) ja sitä, että siltä voi hakea pienillekin lainoille melko pitkän laina-ajan, eli jopa 12 kuukautta. Toisaalta mahdollisena heikompana puolena on puolestaan se, että Creditstarilla on erillinen hinnoittelu heille, jotka haluavat lainaa mahdollisimman nopeasti.

Creditstarin korot ja kulut

Creditstarin korot ovat nykyään varsin fiksuja, eli samaa luokkaa kuin vaikkapa Blue Financella ja Vipillä. Eli tuosta näkökulmasta Creditstar on hyvä lainapalvelu. Toisaalta Creditstarille maksettavat kulut nousevat jonkin verran, jos siltä haluaa lainaa nopeasti.

Creditstarilla on nimittäin erikseen tavallinen palvelu (lainahakemuksen käsittely voi viedä jopa 4 pankkipäivää) ja premium-palvelu (selkeästi nopeampi lainahakemuksen käsittely). Esimerkkinä noiden hintaeroista voi mainita, että jos hakisi tavallisen palvelun kautta 6 kuukausierän 500 euron lainan, niin olisi kokonaiskustannus 565,62€, kun taas premium-palvelun kautta haettuna kyseisestä lainasta pitäisi kokonaisuudessa maksaa takaisin 642,9€. Edellä olevat tiedot käsittelyajoista ja kustannuksista perustuvat Creditstarin sivustolla saatuihin tietoihin, se voi tehdä muutoksia tarjontaansa.

Creditstarin lainasummat, ikäraja ja laina-ajat

Creditstarin lainasummat ovat tämän päivän lainoiksi ihan mukavan kattavia, Creditstarilta voi nimittäin hakea lainaa 50 eurosta alkaen ja enintään 2 000€. Erityisesti tuota 50 euron minimiä voi pitää hyvänä juttuna, sillä harva lainapalvelu enää myöntää noin pientä lainaa, ja esimerkiksi Vipillä uuden asiakkaan minimi on 300€. Toisaalta toki sitten ison lainan tarpeeseen Creditstar ei ole sopiva valinta, vaan silloin kannattaa ehkä harkita esimerkiksi Ferratumia.

Alaikärajana Creditstarilla on 18 vuotta. Voi tosin olla niin, että Creditstarilta on käytännössä vaikea saada lainaa, jos ei ole ikää jonkin verran tuota enemmän.

Laina-aikaa Creditstarilta voi hakea 30 päivästä alkaen ja enintään 12 kuukautta. Creditstarin verkkosivuston perusteella lainasumma ei rajoita sitä, minkä tarjolla olevista laina-ajoista voi valita.

Omat kokemukset Creditstarista

Creditstarilta on helppo lähteä hakemaan lainaa, mutta ainakin itseltäni olisi haluttu joku tosite lainapäätöksen tekemistä varten. En jaksanut ruveta lähettämään sitä. Toisella kertaa lainaa hakiessa puolestaan sain jostain syystä käytännössä heti kielteisen lainapäätöksen (pidin kielteistä päätöstä aika yllättävänä). Eli kokemusteni perusteella voi olla niin, että Creditstarilta ei välttämättä ole helppo saada lainaa.

Toisaalta taas sitten kuitenkin on näyttänyt siltä, että ainakin tämän sivun päivityksen aikoihin (helmikuu 2022) ihan kohtalaisen monet ovat saaneet lainaa Creditstarilta, eli voi olla, että yritys on löysentänyt kriteerejä lainan antamista varten. Osana tuohon saattaa olla se, että Creditstar on mahdollisesti ottanut käyttöön instantorin.

Yritys Creditstarin takana

Vaikka Creditstar ei välttämättä olekaan monille suomalaisille tuttu lainapalvelu, niin ei kyse ole mistään vasta perustetusta pikkufirmasta. Suomen Credistaria pyörittävä Creditstar Finland Oy on nimittäin osa kansainvälistä Creditstar Group -yritystä, jolla on, sen kertoman mukaan, tätä kirjoittaessa miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 130 työntekijää. Suomen lisäksi Creditstar tarjoaa lainoja myös seitsemässä muussa Euroopan maassa.

Tuon edellä kuvatun vahvan tausta voi nähdä olevan hyvä merkki sen puolesta, että Creditstarin pitäisi olla luotettava lainapalvelu. Tämän olettamuksen puolesta puhuu myös se, että Creditstar Finland Oy on perustettu jo vuonna 2010. Creditstar Groupin pääkonttori on Virossa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko Creditstar Premium fiksu valinta? Koska Creditstar Premiumin hintaan vaikuttaa haettu lainasumma ja maksuaika, niin on se erityisen hyvä valinta silloin, jos haluaa pienen ja/tai lyhyen maksuajan lainan. Jos taas hakee isompaa pitkän maksuajan lainaa, niin on se fiksu idea lähinnä silloin, jos tarvitsee rahat mahdollisimman nopeasti.

Miten nopeasti Creditstarilta voi saada lainan?

Creditstarin kertoman mukaan se voi hyväksyä lainahakemuksen kymmenessä minuutissa ja siirtää lainan noin 15 minuutissa tilille. Eli tuosta voisi päätellä, että parhaassa tapauksesa Creditstarilta voi saada lainan omalle pankkitilille alle 30 minuutin sisällä siitä, kun aloitti lainan hakemisen.

Missä pankeissa Creditstarilla on tili?

Suomessa yleisesti käytetyistä pankeista Creditstarilla on tili Nordeassa, Aktiassa, Danske Bankissa ja Handelsbankenissa. Voi olla, että jos itsellä on jossakin noista pankeista tili, niin voi lainaa saada omalle pankkitilille nopeammin kuin se muuten olisi mahdollista.

Voiko Credistarilta hakea lisää lainaa aiemman päälle?

Koska Creditstarin lainamuotona joustoluotto/luottotili, niin pitäisi tuon luottorajan puitteissa olla mahdollista, ja vieläpä helposti.

Miten kattavasti Creditstarilta haettavan lainasumman voi valita?

Creditstar mahdollistaa välillä 50€–2000€ lainasumman valitsemisen 50 euron tarkkuudella. Eli Creditstarilta voi hakea esimerkiksi 150 euron tai vaikkapa 300 euron lainaa. Monella muulla lainapalvelulla väli, jolla lainasumman voi valita, on 100 euroa tai jopa isompi.

Tämän sivun tiedot perustuvat sivun alkuperäisen kirjoittamisen tai päivittämisen aikaisiin tietoihin. Creditstar voi muuttaa palveluaan.

Vieritä ylös